24 май 2019 2 673

Як загасити м'ясо з овочами в казані, духовці і мультиварці

З давніх часів людина стала вживати м'ясо. Воно допомагало підвищити працездатність, відновити сили після важкого дня. З кожним роком люди удосконалювали страви, приготовані з м'яса. А м'ясо з овочами — це ідеальний і корисний варіант для людини.

Добре поєднується вона з картоплею, квасолею, баклажанами, морквою і, звичайно ж, з цибулею.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
свинячих ребер - один кілограм
картоплі - три середніх
цибулин - дві штуки
моркви - одна штука
болгарських перцю - дві штуки
селери - один стебло
лаврових аркуша - дві штуки
зелень петрушки, кінзи і базиліку - за смаком
масла - 60 грам
часнику - чотири зубчики
спецій - за смаком
лимона - три часточки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Дуже апетитне блюдо, свинина добре поєднується з овочами, а готується досить просто.

Крок 1

Свинячі реберця нарізати на окремі пластини, промити і просушити.

Крок 2

У сотейнику нагріти рослинне масло, викласти м'ясо. Потім його обсмажити, зняти і перекласти на окреме блюдо.

Крок 3

Підготовка овочів: цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно порубати. Моркву очистити, промити і натерти.

Крок 4

Селера очистити і крупно нарізати, попередньо вимивши і обсушивши. Картоплю очистити, промити і також крупно нарізати.

Крок 5

Болгарський перець промити і нарізати смужками. Всю зелень також добре промити і дрібно нарубати.

Крок 6

У сковороду, де смажилося м'ясо, викласти цибулю, обсмажити, покласти натерту моркву, болгарський перець і селера, все тушкувати хвилин п'ять.

Крок 7

Потім до них покласти м'ясо, картоплю, трохи лимона і спеції.

Крок 8

Налити воду і тушкувати м'ясо хвилин сорок.

Крок 9

За десять хвилин до готовності додати зубчики часнику, лавровий лист і зелень.

Апетитне блюдо готове.

Тушковане м'ясо з картоплею та овочами в казані

У казані всі страви виходять особливо смачними, хто з нас не пробував узбецький плов в казані? Готуючи м'ясо в казані, першим ділом потрібно не поспішати, робити все швидко, але без метушні, інакше страва не вийде.

Дане страву можна готувати і повсякденно, а можна запросити друзів і пригощати. Воно цілком належить до розряду святкових.

Отже, для приготування потрібні такі продукти:

  • півтора кілограма яловичини;
  • один кілограм картоплі;
  • півкіло цибулі ріпчастої;
  • півкіло моркви;
  • стакан рослинного масла
  • болгарський перець;
  • два помідора;
  • айва;
  • гострий стручковий перець;
  • дві часточки часнику;
  • дві чайні ложки зіри;
  • базилік;
  • сіль, перець.

Готується страва дві години.

Калорійність становить 3714 ккал.

Яловичину і овочі промити і обсушити. М'якоть нарізати на невеликі порційні шматочки. Потім потрібно розігріти масло в казані і обсмажити до золотисто-коричневого кольору. Не забути посолити і поперчити.

Цибулю нарізати і додати до м'яса. Вогонь потрібно зменшити і тушкувати все хвилин двадцять.

Моркву можна нарізати або соломкою або кругляком і викласти до м'яса з цибулею. Перемішати і потім посипати зверху зірою. Окремо потрібно поставити чайник і закип'ятити воду.

Помідори промити і зняти шкірку. Якщо немає бажання, шкірку можна і не знімати в даному блюді, це несуттєво. Нарізати на тонкі скибочки і покласти в казан.

Зверху потрібно викласти нарізану тонкою соломкою болгарський перець, стручковий гострий перець, і через вісім хвилин казан залити кип'яченою водою.

Туди кладеться айва цілком і часник. Коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити і всі інгредієнти тушкувати разом хвилин сорок.

Потім в самому кінці картоплю потрібно очистити від шкірки і, не нарізаючи, цілком покласти в казан. Зверху викласти листя базиліка або регана. На дуже повільному вогні під кришкою тушкувати все цілу годину.

На сервірувальну тарілку викласти наступним чином: в центр м'ясо з овочами, а навколо картоплю. Приємного апетиту!

Тушкована свинина з овочами в мультиварці

Мультиварка чудовий винахід людства. Вона допомагає заощадити сили, в ній нічого не підгорає, а страви виходять такими ж смачними, як якщо б готували в духовці або казані.

Для цієї страви необхідно:

  • один кілограм свинини;
  • два баклажана;
  • два репчатых цибулі;
  • дві картоплі;
  • два болгарських перцю;
  • одна морквина;
  • два зубчики часнику;
  • 20 мг рослинного масла;
  • 200 г капусти;
  • 50 мг води;
  • спеції;
  • кетчуп або томатна паста.

На приготування йде сорок хвилин.

Калорійність становить 3670 ккал.

Свинину нарізати на шматочки, в чашу вилити масло і покласти шматки м'яса. Поставити на режим «смаження» на півгодини.

Окремо нарізати овочі. У баклажанів зняти шкірку, моркву нарізати соломкою, також нарізати цибулю, болгарський перець, часник видавити під пресом або дрібно нарубати. Через півгодини овочі викласти до м'яса, додати кетчуп або томатну пасту і тушкувати ще хвилин тридцять.

На тонку соломку капусту нарізати і додати в чашу, картоплю очистити і нарізати на четвертинки і додати в чашу. Перешкодити, налити води, додати спеції і тушкувати все цілу годину. За цей час м'ясо і овочі віддадуть свої аромати і вийде смачне блюдо.

Салат з маринованими опеньками — добірка рецептів, які стали хітом.

Читайте як приготувати картоплю фрі в мультиварці швидко і смачно. Рецепти з фото.

Візьміть на замітку рецепти тонких млинчиків з яйцями.

Яловичина, тушкована з овочами в духовці

У духовці будь-яке блюдо виходить смачним, особливо зі свининою чи куркою. З яловичиною все складніше, щоб м'ясо не вийшло сухим, потрібно знати деякі секрети.

Склад:

  • півкіло яловичини;
  • два репчатых цибулі;
  • одна морква;
  • столова ложка борошна;
  • 50 мл томатного соку;
  • рослинна олія;
  • спеції за смаком;
  • запашний перець;
  • два лаврових листа;
  • окріп води.

На приготування йде годину.

Калорійність становить 2710 ккал.

Яловичину потрібно промити, обсушити на паперовому рушнику і нарізати на шматочки. М'ясну м'якоть злегка відбити молоточком, поперчити, посолити і обваляти в борошні.

Сковорідку поставити на плиту, добре розігріти, додати масло і викласти м'ясо на порції. Обсмажити з двох сторін по п'ять хвилин до золотистої скоринки постійно помішуючи.

Цибулю і моркву очистити, промити і підготувати до гасіння. На окремій сковороді обсмажити цибулю і моркву, додати томатний сік і тушкувати все ще п'ять хвилин.

Підготувати форму для запікання. На дно форми викласти половину смаженої цибулі з морквою, зверху покласти шматочки яловичини, закрити всі залишилися овочами, додати води до половини, лавровий лист і запашний горошок.

Поставити в духовку на півтори години.

Подається страва з гарніром з овочів, рису або макаронів.

Приємного апетиту!

Корисні поради

Не все знають і вміють вибирати м'ясо. Свіже м'ясо яловичини або свинини має червоний або рожевий колір, баранина — малиновий відтінок. Жир молодого м'яса має білий колір, а старого — жовтуватий.

Сире м'ясо, як правило, містить багато бактерій, тому його не можна тримати поряд з іншими продуктами.

Зберігати в морозильнику його потрібно попередньо звільнивши від целофану, поклавши в керамічний або емальований посуд і закрити зверху папером для випічки або марлею.

Розморожувати м'ясо краще повільним способом. З вечора зняти з морозилки і поставити в нижній ярус холодильника. Ні в якому разі не можна класти в гарячу воду, оскільки це може викликати псування продукту.

Солити м'ясо потрібно перед готуванням, якщо його попередньо посолити, то при смаженні або варінні воно вийде сухим і жорстким.

Обсмажувати шматки м'яса або котлети завжди потрібно на сильному вогні, це допомагає зберегти всі соки всередині яловичини або свинини.

Якщо у сковорідку, де смажиться м'ясо, покласти шматочки моркви, воно не підгорить.

Що ще почитати: