06 апрель 2019 62

Як приготувати тонкі млинці на кефірі з дірочками

Кожен з дитинства пам'ятає і любить бабусині млинці з дірочками, такі смачні і ажурні. Можна навчитися їх робити самим і годувати сім'ю таким красивим і швидким стравою. Знамениті дірочки виходять з-за використання кефіру замість молока. Способів приготувати цей десерт багато. А улюблена начинка зробить його ще смачніше і різноманітніше.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
біо-кефір - 300 мл
борошно - стакан без гірки
яйце - 1 штука
сіль - одна щіпка
цукор - 0,6 ст. ложки
сода - ½ Ч. ложки
оцет - 1 повна ст. ложка
соняшникова олія - 4 ст. ложки
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 198 Ккал
Цей рецепт називають «правильним», бо млинці виходять надзвичайно ніжними і дуже смачними. Щоб дірочки вийшли теж «правильними» потрібно вибрати не жирний кефір, біо-кефір краще.

Послідовність:

  1. У миску потрібно розколоти яйце, насипати цукор, посолити і збити;
  2. Наливаємо в тісто кефір кімнатної температури, продовжуємо збивати;
  3. Повільно всипаємо просіяне борошно і розтираємо поки не зникнуть грудочки;
  4. Додаємо масло і ретельно розмішуємо. По готовності відправляємо «відпочити» хвилин на 10;
  5. У чашці гасимо соду оцтом і чекаємо, поки підуть всі бульбашки. Якщо цього не зробити, то буде відчуватися содовое післясмак;
  6. Додаємо соду в тісто і добре перемішуємо, щоб сода розійшлася однаково по всьому об'єму. При правильному приготуванні повинні з'явитися пухирці;
  7. Перед тим, як смажити перевірте густоту тіста. Від цього багато залежить. З ложки воно має стікати тонкої в'язкої струменем, повинні бути видні невеликі пухирці повітря;
  8. Дуже сильно накаляем сковороду, краще змастити трохи салом. І починаємо пекти млинці;
  9. Виливаємо тісто ополоником на середину сковороди, потім нахиляючи, вирівнюємо по товщині. Коли всі бульбашки луснуть, потрібно буде перевернути на іншу сторону. Багато це роблять руками, але краще вдатися до допомоги лопатки;
  10. Продовжуємо пекти млинці поки є тісто.

Тонкі бабусині млинці з манкою на кефірі

Дуже схожі млинці робили ще наші бабусі, а зараз цей рецепт незаслужено забутий. Потрібно обов'язково спробувати приготувати їх. Вони виходять дуже пишними з незмінними дірочками.

Необхідні продукти:

  • біо-кефір — 500 мл;
  • борошно — 7 ст. ложок;
  • манка — 3 ст. ложки без гірки;
  • цукор — 4 ч. ложки;
  • яйце — 1 шт, велика;
  • сіль — за смаком;
  • соняшникова олія — 1 ст. ложка;
  • тепла вода — 135 мл

Час на приготування — 25 хвилин.

Калорійність – 215 ккал.

Як готувати тонкі млинці на кефірі з манкою:

  1. Потрібно вилити в миску кефір, розколоти яйце, насипати цукор, посолити. І все збити;
  2. Ввести манку;
  3. Помаленьку додаємо борошно і підмішуємо;
  4. Додаємо неповний склянку нагрітої води і перемішуємо;
  5. Вливаємо олію і знову заважаємо;
  6. Потім тісто відпочиває, близько 20 хвилин, весь цей час манка буде розбухати;
  7. На середину гарячої сковороди виливаємо тісто, потім нахиляючи, вирівнюємо по товщині. Коли всі бульбашки луснуть, потрібно перевернути на іншу сторону;
  8. Допікаємо млинці і складемо стопкою на тарілку.

Заварні млинці на кефірі з дірочками

Заварними млинці виходять з-за окропу, який заливається в тісто. Воно стає більш пластичним і тугим, тому піч такі млинці суцільне задоволення. Вони легко перевертаються і не рвуться. Ну і, звичайно ж, млинці виходять з дірочками.

Необхідні продукти:

  • біо-кефір — 450 мл;
  • борошно — 220 г;
  • яйця — 2 штуки великі;
  • сода — 1/2 ч. ложки;
  • окріп — 250 г;
  • цукор — 100 г;
  • рослинне масло — 2,5 ст. ложки;
  • сіль — одна щіпка;
  • ванільний цукор — за бажанням.

Час на підготовку — півгодини.

Калорійність – 195 ккал.

Приготування:

  1. У миску розколює яйця і засипаємо цукор. Все добре збиваємо до піни;
  2. Вливаємо біо-кефір і знову збиваємо;
  3. Просіяне борошно додаємо в тісто. За бажанням насипаємо щіпку ванільного цукру. Змішуємо все, тісто має бути густе і без грудок;
  4. У склянку з окропом засипаємо соду і швидко вливаємо в тісто, потім все ретельно розмішуємо. Тісто має бути рідким, а на поверхні збиратися бульбашки;
  5. Тісто відпочиває 5 хвилин. Окріп заварює тісто, воно стає більш податливе;
  6. Самим останнім додаємо масло і в останній раз перемішуємо;
  7. Сковороду добряче нагріваємо і змащуємо олією. Перед тим, як піч, зменшуємо вогонь до середнього;
  8. Цівкою ллємо тісто на сковороду і печемо млинці. Коли бульбашки лопнули, то перевертаємо. На другій стороні печемо менше часу;
  9. Допікаємо весь обсяг тесту, промазуємо кожен млинець маслом або сметаною.

Рецепт тонких ніжних млинчиків з дірочками на кефірі і молоці

У цьому рецепті до кефіру додається молоко, яке повинно бути гарячим, для того щоб вийшли ажурні млинці.

Необхідний склад продуктів:

  • біо-кефір — 500 мл;
  • молоко 1,7% — 200 мл;
  • борошно — 200 г;
  • яйця — 2 штуки великі;
  • цукор — 6 ч. ложок;
  • дрібна сіль — пару щіпок;
  • сода — 1 ч. ложка;
  • масло рослинне — 3 ст. ложки.

Час на підготовку — півгодини.

Калорійність – 205 ккал.

Послідовність приготування:

  1. Дістаньте заздалегідь кефір з холодильника. Приблизно за півгодини до готування;
  2. У миску до кефіру потрібно насипати цукор і трохи солі. Все розмішати і розбити яйця;
  3. Збийте все міксером;
  4. Потроху додавайте борошно, в яку підмішайте соду. Розтирайте, поки не розчиняться грудочки;
  5. Підігріте молоко тоненькою цівкою вливайте в тісто, активно помішуючи;
  6. Розігрійте сковороду і влийте олію;
  7. Випікайте з двох сторін на маленькому вогні.

Пишні оладки на кефірі — рецепти наших бабусь.

Суфле з яловичини — смачне дієтичне блюдо яке відрізняється вишуканим смаком.

Пиріг з варенням без яєць — один з найбільш швидких рецептів для вечірнього чаювання.

Як зробити млинці на кисляку ідеальними: поради

  1. Кислий кефір содою гасити не треба. Спочатку потрібно спробувати його на смак і тільки потім робити тісто, а то можна зіпсувати млинці;
  2. Кефір для млинців має бути кімнатної температури. Подумайте про це заздалегідь і дістаньте з холодильника. Ні при якому обставину не можна нагрівати його на плиті або в мікрохвильовій печі – він згорнеться;
  3. Не перестарайтеся з борошном, додайте її потроху. Тому що товсті млинці з дірочками не вийдуть;
  4. Якщо плануєте загортати в млинці начинку, то потрібно додати ще одне яйце, це зробить тісто більш еластичним, і воно не буде рватися;
  5. Щоб було млинці більше дірочок, смажити потрібно на дуже гарячій сковороді. Чим вона гаряче – тим більше дірочок;
  6. Для тесту на млинці використовуйте тільки просіяне борошно. Тоді млинці на кефірі будуть більш пишними;
  7. Для смаження млинців найкраще, як не крути, підходить старенька чавунна сковорода.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: