25 март 2019 45

Як приготувати товсті млинці на кефірі

Млинці на кефірної основі можна випікати буквально кожен день, тому що для їх приготування потрібні найпростіші інгредієнти. Головне, що товсті, пористі млинці з пікантним смаком, виходять у всіх і завжди, навіть у недосвідчених господинь. Якщо подобаються саме такі млинці, скористайтеся нижченаведеними рецептами і корисними порадами.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
кефір - 125 грам
цукор - 25 грам
сіль - 5 г
яйця (добірні) - 3 штуки
чиста вода - 80 мл
борошно просеянная - 6 ст. ложок
рослинна олія - 20 мл
вершкове масло - 10 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал
Товсті млинці на кефірі, приготовані за класичним рецептом виходять пишними, товстими, але м'якими. Вони не рвуться, не прилипають до сковороди, відмінно поєднуються з солоними і солодкими начинками.

Класичний рецепт приготування на 4 порції поетапно:

  1. В підходящу миску розбити 3 яйця, посипати сіллю, цукром, ввести муку, збити міксером до однорідної консистенції. У цю масу додати топлене масло, підігрітий кефір, теплу воду, збити ще раз;
  2. Якщо немає приладів, тісто можна зробити вручну. Засипати в чашку невеликого розміру шість столових ложок борошна, згідно з рецептом, ввести цукор, сіль. Розбити в чашку три яйця розтерти всі інгредієнти до однорідності. Перемішуючи весь час віночком ввести воду, топлене масло, теплий кефір;
  3. На миску з тестом покласти рушник або харчову плівку. На 30 хвилин поставити в холодильник. Можна залишити тісто і на ніч, а вранці приготувати відмінний сніданок;
  4. Випікати млинці на сковороді, розігрітою на сильному вогні. Причому, під час готування вогонь потрібно зменшити, інакше млинці можуть підгоріти;
  5. Перемішати готове тісто, зачерпнути його ополоником, влити на розпечену сковороду, яку відразу ж треба повертати, щоб рівномірно розподілити тісто. Смажити, поки краї млинця не зарум'яняться. Потім підчепити його лопаткою і перевернути. З іншого боку випікати буквально хвилинку. Готові млинці складати на тарілку, прикривати кришкою, тоді на стіл вони потраплять в теплому вигляді.

Заварні товсті млинці на кефірі

Щоб не засмучуватися з-за кожного «млинця грудкою», треба знайти ідеальний спосіб приготування. Заварні млинці на кефірної основі близькі до ідеалу. Вони дуже ніжні і смачні. Не прилипають до сковороди і швидко пропікаються.

Витрата продуктів на 6 порцій:

  • 300 г борошна;
  • кефір – 500 мл;
  • 50 грам цукру;
  • 2 ст. ложки рафінованої олії;
  • щіпка харчової соди;
  • 3 яйця;
  • сіль – 10 грам;
  • 3 ст. ложки крохмалю (краще кукурудзяного);
  • пряжене чи олію для смаження.

Спекти млинці вийде через 40 хвилин, їх калорійність дорівнює 115 ккал.

Спосіб готування товстих заварних млинці на кефірі:

  1. Розбити курячі яйця в чашку, засипати цукор, сіль. Змішати ці продукти віночком до однорідного стану;
  2. В яєчну суміш влити кефір, добре збити. Продовжуючи збивати, повільно всипати борошно, крохмаль, бажано кукурудзяний. Готовність тіста визначається відсутністю в ньому грудочок;
  3. Довести до кипіння 1 склянку чистої води. Додати харчову соду, перемішати і влити гарячу рідину в тісто. Добре перемішати. Додати масло і ще раз змішати;
  4. Млинці випікати на сильно розігрітій сковороді, змащеній олією. Приготовлені млинці складати на тарілку або миску під кришку. Подавати в гарячому вигляді.

Пишні дріжджові млинці на кисляку

Дріжджові млинці робляться довго. Це ціла історія. Але вони можуть стати самим ситним і незабутнім стравою на столі.

На 8 порцій знадобиться:

  • 0,6 кг пшеничного борошна;
  • 15 г солі;
  • дріжджі (сухі) – 8 г;
  • кефір – 1 літр;
  • 75 грам цукрового піску;
  • топлене масло — 50-60 грам;
  • 3 яйця.

Готувати доведеться 2 години 30 хв, енергетична цінність страви складе 230 ккал.

Рецепт пишних дріжджових млинців на кефірі покроково:

  1. Кефір підігріти до 40 градусів, влити у велику ємність, в якій можна без проблем вимісити тісто. Висипати в кефір дріжджі, перемішати і залишити в спокої хвилин на 10;
  2. Просіяти борошно в суміш з кефіру і дріжджів, додати цукор, розмішати до однорідного стану. Накрити ємність рушником, поставити на 2 години в найтепліше місце на кухні;
  3. Відокремити жовтки від білків. Топлене масло підігріти, змішати його тільки з жовтками. Білок поки залишити;
  4. Суміш з масла і жовтків додати в тісто, ретельно змішати. Накрити рушником, дати постояти хвилин 40;
  5. Збити білок з сіллю до утворення пишної піни і невеликими порціями, обережно перемішуючи ложкою знизу вгору, ввести в тісто;
  6. Випікати на сковороді, злегка змащуючи її олією перед кожним млинцем. Щоб готові млинці не охололи, їх краще складати в миску і тримати під кришкою.

Салат з пекінської борошна з огірком можна приготувати дуже просто. Кілька варіантів ми пропонуємо вам в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт горохового супу з копченностями.

Салат з куркою і кукурудзою — простий і легкий у приготуванні, він буде прекрасним доповненням до будь-якої страви.

Млинці з манкою на молоці і кефірі

Багато господинь побоюються піч млинці з додаванням манки, адже робляться вони дуже легко. Головне – знати особливості приготування.

Необхідні продукти:

  • 0,6 кг борошна;
  • 500 мл будь-якого кефіру;
  • 40 грамів крупи манної;
  • половина склянки свіжого молока;
  • 1 куряче яйце;
  • з 1 щіпки солі і соди;
  • 35 г рафінованої олії;
  • 1 ст. ложка цукру.

Млинці вдасться приготувати за 30 хвилин, при цьому їх калорійність не перевищить 125 ккал.

Як же приготувати товсті млинці на кефірі, молоці і манки? Розглянемо поетапний спосіб приготування.

Крок 1

Вилити кефір в каструлю і трохи підігріти на слабкому вогні, кефір повинен бути не гарячою, а теплою.

Крок 2

Додати в підігрітий кефір манну крупу, соду, цукор, сіль і яйце. Добре змішати всі інгредієнти.

Крок 3

Просіваючи борошно через сито, всипати її в кефірну суміш, щоб отримана маса по густоті нагадувала жирну сметану. У тесті не повинно бути грудочок, тому перемішати всі інгредієнти треба добре;

Крок 4

Молоко довести до кипіння і вилити в отриману масу тонкою цівкою, при цьому помішуючи весь час.

Крок 5

Якщо тісто вийде рідким, додати в нього можна невелика кількість манної крупи і борошна. Вже в готове тісто влити олію.

Крок 6

Піч такі млинці треба на добре розігрітій сковорідці, змащеній олією. Підійде чавунна або звичайна сковорода млинна.

Поради від досвідчених кулінарів

  1. Після приготування млинцеве тісто повинно 30 хвилин «відпочити». За цей час борошно розійдеться в рідині, манка набухне і тісто стане однорідним;
  2. Тісто легко приготувати без грудочок, якщо борошно розвести підсоленій; водою;
  3. Перед першим млинцем сковорідку змастити маслом. Але зовсім трохи. Прибрати надлишки паперовим рушником;
  4. Блін перевертають, коли на верхній стороні утворюються дірочки;
  5. Під час випічки в середині млинчика може утворитися міхур, це означає тільки одне – тісто готове. Ще раз поставити в тепле місце, нехай «доходить»;
  6. Млинці при перевертанні рвуться. В цьому випадку допоможе яйце і трохи борошна;
  7. В тісто обов'язково додати соняшникову олію, тоді млинці будуть перевертатися легко і для випічки не потрібно наливати на сковороду багато олії.

Млинці на кефірі особливі – товсті, пишні, м'які і пористі. Вони вбирають дуже добре сметану, варення, вершкове масло, і від цього стають смачніше.

Що ще почитати: