Як приготувати товсті млинці на кефірі
Млинці на кефірної основі можна випікати буквально кожен день, тому що для їх приготування потрібні найпростіші інгредієнти. Головне, що товсті, пористі млинці з пікантним смаком, виходять у всіх і завжди, навіть у недосвідчених господинь. Якщо подобаються саме такі млинці, скористайтеся нижченаведеними рецептами і корисними порадами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кефір - | 125 грам |
цукор - | 25 грам |
сіль - | 5 г |
яйця (добірні) - | 3 штуки |
чиста вода - | 80 мл |
борошно просеянная - | 6 ст. ложок |
рослинна олія - | 20 мл |
вершкове масло - | 10 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
Класичний рецепт приготування на 4 порції поетапно:
- В підходящу миску розбити 3 яйця, посипати сіллю, цукром, ввести муку, збити міксером до однорідної консистенції. У цю масу додати топлене масло, підігрітий кефір, теплу воду, збити ще раз;
- Якщо немає приладів, тісто можна зробити вручну. Засипати в чашку невеликого розміру шість столових ложок борошна, згідно з рецептом, ввести цукор, сіль. Розбити в чашку три яйця розтерти всі інгредієнти до однорідності. Перемішуючи весь час віночком ввести воду, топлене масло, теплий кефір;
- На миску з тестом покласти рушник або харчову плівку. На 30 хвилин поставити в холодильник. Можна залишити тісто і на ніч, а вранці приготувати відмінний сніданок;
- Випікати млинці на сковороді, розігрітою на сильному вогні. Причому, під час готування вогонь потрібно зменшити, інакше млинці можуть підгоріти;
- Перемішати готове тісто, зачерпнути його ополоником, влити на розпечену сковороду, яку відразу ж треба повертати, щоб рівномірно розподілити тісто. Смажити, поки краї млинця не зарум'яняться. Потім підчепити його лопаткою і перевернути. З іншого боку випікати буквально хвилинку. Готові млинці складати на тарілку, прикривати кришкою, тоді на стіл вони потраплять в теплому вигляді.
Заварні товсті млинці на кефірі
Витрата продуктів на 6 порцій:
- 300 г борошна;
- кефір – 500 мл;
- 50 грам цукру;
- 2 ст. ложки рафінованої олії;
- щіпка харчової соди;
- 3 яйця;
- сіль – 10 грам;
- 3 ст. ложки крохмалю (краще кукурудзяного);
- пряжене чи олію для смаження.
Спекти млинці вийде через 40 хвилин, їх калорійність дорівнює 115 ккал.
Спосіб готування товстих заварних млинці на кефірі:
- Розбити курячі яйця в чашку, засипати цукор, сіль. Змішати ці продукти віночком до однорідного стану;
- В яєчну суміш влити кефір, добре збити. Продовжуючи збивати, повільно всипати борошно, крохмаль, бажано кукурудзяний. Готовність тіста визначається відсутністю в ньому грудочок;
- Довести до кипіння 1 склянку чистої води. Додати харчову соду, перемішати і влити гарячу рідину в тісто. Добре перемішати. Додати масло і ще раз змішати;
- Млинці випікати на сильно розігрітій сковороді, змащеній олією. Приготовлені млинці складати на тарілку або миску під кришку. Подавати в гарячому вигляді.
Пишні дріжджові млинці на кисляку
Дріжджові млинці робляться довго. Це ціла історія. Але вони можуть стати самим ситним і незабутнім стравою на столі.
На 8 порцій знадобиться:
- 0,6 кг пшеничного борошна;
- 15 г солі;
- дріжджі (сухі) – 8 г;
- кефір – 1 літр;
- 75 грам цукрового піску;
- топлене масло — 50-60 грам;
- 3 яйця.
Готувати доведеться 2 години 30 хв, енергетична цінність страви складе 230 ккал.
Рецепт пишних дріжджових млинців на кефірі покроково:
- Кефір підігріти до 40 градусів, влити у велику ємність, в якій можна без проблем вимісити тісто. Висипати в кефір дріжджі, перемішати і залишити в спокої хвилин на 10;
- Просіяти борошно в суміш з кефіру і дріжджів, додати цукор, розмішати до однорідного стану. Накрити ємність рушником, поставити на 2 години в найтепліше місце на кухні;
- Відокремити жовтки від білків. Топлене масло підігріти, змішати його тільки з жовтками. Білок поки залишити;
- Суміш з масла і жовтків додати в тісто, ретельно змішати. Накрити рушником, дати постояти хвилин 40;
- Збити білок з сіллю до утворення пишної піни і невеликими порціями, обережно перемішуючи ложкою знизу вгору, ввести в тісто;
- Випікати на сковороді, злегка змащуючи її олією перед кожним млинцем. Щоб готові млинці не охололи, їх краще складати в миску і тримати під кришкою.
Салат з пекінської борошна з огірком можна приготувати дуже просто. Кілька варіантів ми пропонуємо вам в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт горохового супу з копченностями.
Салат з куркою і кукурудзою — простий і легкий у приготуванні, він буде прекрасним доповненням до будь-якої страви.
Млинці з манкою на молоці і кефірі
Багато господинь побоюються піч млинці з додаванням манки, адже робляться вони дуже легко. Головне – знати особливості приготування.
Необхідні продукти:
- 0,6 кг борошна;
- 500 мл будь-якого кефіру;
- 40 грамів крупи манної;
- половина склянки свіжого молока;
- 1 куряче яйце;
- з 1 щіпки солі і соди;
- 35 г рафінованої олії;
- 1 ст. ложка цукру.
Млинці вдасться приготувати за 30 хвилин, при цьому їх калорійність не перевищить 125 ккал.
Як же приготувати товсті млинці на кефірі, молоці і манки? Розглянемо поетапний спосіб приготування.
Крок 1
Вилити кефір в каструлю і трохи підігріти на слабкому вогні, кефір повинен бути не гарячою, а теплою.
Крок 2
Додати в підігрітий кефір манну крупу, соду, цукор, сіль і яйце. Добре змішати всі інгредієнти.
Крок 3
Просіваючи борошно через сито, всипати її в кефірну суміш, щоб отримана маса по густоті нагадувала жирну сметану. У тесті не повинно бути грудочок, тому перемішати всі інгредієнти треба добре;
Крок 4
Молоко довести до кипіння і вилити в отриману масу тонкою цівкою, при цьому помішуючи весь час.
Крок 5
Якщо тісто вийде рідким, додати в нього можна невелика кількість манної крупи і борошна. Вже в готове тісто влити олію.
Крок 6
Піч такі млинці треба на добре розігрітій сковорідці, змащеній олією. Підійде чавунна або звичайна сковорода млинна.
Поради від досвідчених кулінарів
- Після приготування млинцеве тісто повинно 30 хвилин «відпочити». За цей час борошно розійдеться в рідині, манка набухне і тісто стане однорідним;
- Тісто легко приготувати без грудочок, якщо борошно розвести підсоленій; водою;
- Перед першим млинцем сковорідку змастити маслом. Але зовсім трохи. Прибрати надлишки паперовим рушником;
- Блін перевертають, коли на верхній стороні утворюються дірочки;
- Під час випічки в середині млинчика може утворитися міхур, це означає тільки одне – тісто готове. Ще раз поставити в тепле місце, нехай «доходить»;
- Млинці при перевертанні рвуться. В цьому випадку допоможе яйце і трохи борошна;
- В тісто обов'язково додати соняшникову олію, тоді млинці будуть перевертатися легко і для випічки не потрібно наливати на сковороду багато олії.
Млинці на кефірі особливі – товсті, пишні, м'які і пористі. Вони вбирають дуже добре сметану, варення, вершкове масло, і від цього стають смачніше.