Як загасити курячі сердечка в сметані
Курячі сердечка — це дуже м'який, соковитий і ситний продукт, особливо, якщо його правильно приготувати. Сердечка дуже корисні, оскільки містять у своєму складі безліч вітамінів і мінералів, таких як вітаміни групи В, РР і А, а також калій, цинк, магній і залізо та ін.
Цей продукт користується великою популярністю серед господинь, особливо в наш час. Тому і рецептів його приготування безліч.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих сердечок - | 500 грам |
середніх цибулин - | 3 шт. |
тертої моркви - | 100 грам |
помідор - | 2 шт. |
перець горошком і запашний - | за смаком |
моркви - | 1 невелика |
лавровий лист - | 2 шт. |
сметана (жирна) - | 2 столові ложки |
масла - | 3 ложки |
солі - | за смаком |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Для початку нам потрібно обробити головний інгредієнт — сердечка, для цього потрібно добре вимити і залишити у воді на 20 хвилин, потім витягнути і просушити паперовим кухонним рушником. Далі сердечка потрібно почистити , тобто обрізати весь зайвий жир і все інше.
Наступним кроком буде обробка субпродуктів, для цього потрібно в невелику каструльку набрати води, туди відправити одну морквину та цибулину, посолити і додати 1 столову ложку масла, 2 шт. запашного перцю, і в кінці сердечка. Все це поставити на вогонь на 10 хвилин, потім зняти і охолодити.
Відварені серця розрізати на половинки для того, щоб їх протушкувати гарненько, також потрібно підготувати цибулю, моркву, зелень.
Для цього цибулю порізати кубиками, а моркву натерти на крупній тертці.
На розігріту сковороду наливаємо масло і відправляємо туди сердечка, обсмажуємо їх хвилин 5, після додаємо до них моркву і цибулю. Все, що гаситься на сковорідці, потрібно посолити, поперчити, і протушкувати 10 хвилин.
Через 10 хвилин додаємо порізані на кубики помідори і 2-3 шт. лаврового листочка. Все це повинно гаситися ще 5 хвилин, і, нарешті, додаємо сметану і тушкуємо ще 2-3 хвилини.
Після приготування викладаємо на тарілку, прикрашаємо гілочками петрушки. Приємного застілля!
Курячі сердечка, тушковані в сметані з картоплею
Для цього рецепту нам потрібні наступні інгредієнти:
- курячі сердечка — 300 грам;
- 3 шт. середніх картоплин;
- 3 шт. середніх цибулин;
- 3 моркви;
- сіль;
- перець горошком;
- запашний перець;
- 4 ст. ложки жирної сметани;
- 2 зубчики часнику;
- зелень — петрушка, кріп.
Інгредієнти розраховані на 5 порцій.
Час приготування страви: 50 хвилин.
Калорійність однієї порції: 516 ккал.
Перш за все, потрібно вимити і вимочити у воді курячі сердечка (20 хвилин), почистити їх від зайвого жиру. Далі потрібно почистити картоплю і відварити до половини готовності в підсоленій воді десь 7-10 хвилин. Так само, потрібно відварити курячі серця в курячому бульйоні з морквою, цибулею і запашним перцем (5-10 хвилин), охолодити.
Наступним кроком буде підготовка всіх інгредієнтів для того, щоб гасити. Для цього нам потрібно на рослинному маслі підсмажити порізану півкільцями цибулю, десь 2-3 хвилини, і порізану так само півкільцями моркву , 3-4 хвилини. Тепер всі інгредієнти готові для того щоб їх з'єднати.
Спочатку на сковорідку викладаємо субпродукти, через кілька хвилин картоплю і тушкуємо разом 5 хвилин. Далі відправляємо на сковорідку тушковані моркву з цибулею, потрібно щоб всі овочі перемішати, щоб вони обмінялися смаками.
Не забуваємо посолити, кинути перець горошком і лавровий лист і закинути туди цілими 2 зубчики часнику. Все це повинно тушкуватися близько 7-10 хвилин, цього буде достатньо.
І нарешті, додаємо сметану і порізану зелень, тушкуємо ще кілька хвилин зі сметаною і зеленню (2-3 хвилини). Викладаємо на тарілку, готово.
Такий варіант страви можна зробити і в духовій печі, воно вийде не менш смачним і корисним. Навпаки, відкриється новий аромат всіх його інгредієнтів. Приємного вам апетиту!
Пісні пиріжки з картоплею — сама смачна добірка рецептів!
Суп з креветками — прекрасне блюдо, яке має цікавий рибний смак.
Як зробити тонке італійське тісто для піци з різними начинками.
Як загасити сердечка в мультиварці
Мультиварка — це дуже зручна кухонні річ, яка допомагає швидко і смачно готувати, і головне — полегшує сам процес приготування страв, не потрібно стояти над плитою.
Для тушкованих сердечок в мультиварці потрібно взяти:
- курячі сердечка — 350 грам;
- цибуля — 3 штуки;
- морква — 2 штуки;
- 2 картоплини;
- 1 шт. болгарського перцю;
- 150 грам стручкової квасолі;
- 200 грам сметани;
- сіль;
- перець;
- зелень;
- 50 грам курячого бульйону;
- олія рослинна;
- ¼ Лимона.
Інгредієнти розраховані на 6 порцій.
Час приготування страви: 50 хвилин.
Калорійність однієї порції: 496 ккал.
Потрібно вимити і очистити субпродукти. Кидаємо їх у каструлю і вливаємо туди 50 грам курячого бульйону, нехай варяться 5-10 хвилин. Між тим, нам потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти.
Цибулю потрібно порізати півкільцями, підсмажити до прозорого вигляду (2-3 хвилини). Болгарський перець вимити, почистити і порізати кубиками (на ваш смак, можна і півкільцями).
Картоплю почистити, порізати середніми кубиками, проварити до половини готовності (5-7 хвилин), те ж саме зробити з морквою (5-7 хвилин). Моркву і картоплю можна порізати крупною соломкою, на ваш розсуд. Овочі варити на середньому вогні.
Тепер в мультиварку потрібно скинути всі підготовлені інгредієнти — картопля, морква, перець, стручкову квасолю (її можна порізати на 2-3 частини або залишити цілу), просмажений цибулю.
Все добре перемішати, посолити, поперчити, додати 150 грам сметани і тушкувати 20 хвилин. Після кинути порізану зелень і дати постояти або прикрасити зеленню вже на тарілці.
З рештою сметани приготувати соус, для цього потрібно змішати, додати порізану зелень, сіль, сік із чверті лимона. Приємного апетиту!
Ради в допомогу кулінарам
Для того щоб сердечка вийшли смачними і соковитими, їх потрібно ненадовго замочити у воді, неважливо, свіжі або після розморожування. Основне правило приготування будь-якої страви – це, звичайно, свіжі продукти.
Якщо у вас заморожені, тоді розморожувати їх потрібно заздалегідь і ні в якому разі не в мікрохвильовій печі, тому що вони можуть зваритися і після будуть мати неприємний запах.
Сам продукт — курячі сердечка — невибагливий і дуже універсальний, з нього можна приготувати безліч страв. На перше — суп з сердечок, на друге тушковані або смажені сердечка з гарніром, гуляш можна приготувати, та й ще багато інших страв.
З них навіть фарш можна зробити і приготувати тефтелі або млинці. Сердечка — це смачно і дуже корисно, особливо маленьким дітям. Це вам, молоді матусі, на замітку.
Готуйте і насолоджуйтеся!