17 март 2019 3 510

Як приготувати курячі сердечка в сметанному соусі

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Борщ, каші і котлети вже набридли? Курячі сердечка, приготовані в сметанному соусі, — саме те, що вам потрібно. Багато хто з недовірою ставляться до цих потрухів, але варто хоч раз їх приготувати і думка кардинально зміниться.

Слідуючи традиціям
Інгредієнти Кількість
сметана - ½ Ст.
масло пісне - для смаження
спеції та сіль - за смаком
сердечка курячі - ½ Кг
борошно - 20 г
цибулю - 2 середні головки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал
  1. Перш ніж приступати до готування курячих сердечок в сметанному соусі, слід підготувати субпродукти. Для цього важливо відокремити від них зайвий жир і судини;
  2. Підготовлені продукти перекладаємо в друшляк і ретельно промиваємо під проточною водою, намагаючись позбавитися від згустків крові в них;
  3. Лушпиння зчищаємо з цибулин, які потім шаткуємо середнім кубиком;
  4. Сотейник розміщуємо на плиті і промазуємо його маслом;
  5. В нагрітий жир відправляємо підготовлені субпродукти і на сильному вогні обсмажуємо їх до випаровування вологи;
  6. Додаємо порізану цибулю, збавивши вогонь до мінімуму, заливаємо окропом, щоб покрило поверхню на 1 см, протушиваем близько ¾ години, не забувши закрити кришкою;
  7. Потім приправляємо і солимо, посипаємо борошном і добре вимішуємо суміш;
  8. Заправляємо приготоване блюдо сметаною, перемішуємо і протушиваем ще 5 хвилин.

Як приготувати курячі сердечка в сметанно-сирному соусі

  • зубці часнику – 3 шт. невеликі;
  • набір з кропу і петрушки – 50 г;
  • сирок «Дружба» — 150 г;
  • сердечка – 1 кг;
  • велика цибулина;
  • крохмаль – 20 г;
  • прянощі, сіль;
  • масло – 40 мл;
  • сметана – 120 р.

Час: близько години.

Калорії: 177,9.

Перед початком готування варто підготувати необхідні компоненти. Курячі субпродукти очищаємо від судин і жиру, а потім ретельно промиваємо. Цибулину витягуємо з лушпиння. Очищений овоч рубаємо невеликим кубиком. Сирки і очищені часникові зубці натираємо на тертці. А зелень, попередньо промиту, шаткуємо.

Сковороду необхідно розмістити на сильному вогні і присмачити маслом. Викладаємо потрошки, посипаємо прянощами і солимо. Рясно перемішуючи, обсмажуємо близько 3 хвилин. Вогонь зменшуємо до мінімуму і хвилин 15 протушиваем під кришкою.

До напівготові субпродуктів відправляємо цибулю і продовжуємо гасіння ще ¼ години. Потім приєднуємо сметану, рубану зелень, крохмаль, терті сирки і часник, заливаємо водою (приблизно ½ склянки). Коли суміш завирує, кип'ятимо 5 хвилин.

Читайте як приготувати лазанью з макаронів — смачне блюдо, яке варто приготувати.

Візьміть на замітку рецепт вишуканого печива з йогурту — покрокові фото і підказки в нашій статті.

Читайте як приготувати ніжний десерт — торт «Пташине молоко» з манки з лимоном.

Курячі сердечка в сметані з картоплею

  • цибулина – 2 головки;
  • борошно – 30 г;
  • сир – 120 г;
  • олія для смаження – 30 мл;
  • сердечка – 600 г;
  • картопля великий – ½ кг;
  • сіль, спеції;
  • сметана – 1 ст.

Час: 75 хвилин.

Калорії: 149,9.

  1. При необхідності від нутрощів варто відокремити можливі судини і жирові оболонки;
  2. Перекладаємо субпродукти в друшляк, потім промиваємо і залишаємо стікати;
  3. Чистимо шкірку з картопляних бульб. Чисті овочі шаткуємо кубиками, співмірними з сердечками;
  4. Присмачену сковорідку олією ставимо на вогонь, і поки вона розжарюється, нарізаємо шматочками очищені цибульні головки;
  5. Подрібнену цибулю золотим на середньому вогні;
  6. Підготовлені потрошки обвалюємо в борошні й перекладаємо до напівготового луку;
  7. Обсмажуємо до тих пір, поки м'ясної компонент не знайде золотистість. Хвилин 5 вистачить;
  8. Засипаємо до суміші картопляні шматочки, усыпаем спеціями і заправляємо сметаною;
  9. Після рясного перемішування субстанції, перекладаємо її в глибокий лист або форму;
  10. 180°С — необхідна температура духовки, в яку відправляємо страву на ½ години;
  11. Подрібнюємо теркою сир, а потім усыпаем їм напівготову куховарство і ще хвилин 20 доготавливаем в духовій шафі.

Рецепт курячих сердечок в сметанному соусі в мультиварці

  • борошно – 25 г;
  • сіль;
  • сметана – ¼ л;
  • цибулина;
  • масло – 20 г;
  • сердечка (курячі) – ½ кг.

Час: 75 хвилин.

Калорії: 158,9.

  1. Очищаємо цибулину від лушпиння і шаткуємо овоч довільним способом;
  2. Встановлюємо режим «Випічка» і промазуємо маслом чашу мультиварки;
  3. До золотавості обсмажуємо цибулю і тим часом готуємо субпродукти: очищаємо від непотрібних частин і промиваємо;
  4. Відправляємо до золотистого овочу потрошки і продовжуємо обжарку, поки волога не випарується, хвилин 15 вистачить;
  5. Змінюємо режим «Гасіння», закорковуємо кришку і очікуємо ½ години;
  6. Усыпаем суміш борошном, присмачую сіллю і заливаємо сметаною;
  7. Рясно субстанцію вимішуємо і доготавливаем ще хвилин 10.

Курячі сердечка в сметані в духовці

  • сметана – 200 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • масло – 20 г;
  • сердечка – ½ кг;
  • спеції.

Час: 50 хвилин.

Калорії: 146,7.

  1. Субпродукти промиваємо, не забувши попередньо позбавити від жирових плівок і судин;
  2. Цибулини, очищені від лушпиння, шаткуємо невеликими кубиками;
  3. Форму для запікання промазуємо маслом, і підготовлені інгредієнти в неї перекладаємо;
  4. Перемішуємо субстанцію і, заливши сметаною і присмачивши спеціями, відправляємо в духовку на 40 хвилин, загострюючи його до 180°С.

Сердечка курячі, тушковані в сметані з грибами

  • печериці – 400 г;
  • цибуля – 150 г;
  • сердечка (курячі) – 500 г;
  • спеції;
  • сметана – 1 ст.;
  • масло.

Час: 45 хвилин.

Калорії: 106,9.

  1. Очищені і вимиті потрухи розрізаємо навпіл;
  2. Печериці промиваємо і шаткуємо такими ж шматочками за розміром;
  3. Рубаємо цибулю півкільцями і укладаємо його на сковороду, змащену маслом;
  4. Напівпрозорий овоч доповнюємо грибами і обсмажуємо до випаровування вологи;
  5. Приєднуємо субпродукти, вимішуємо і протушиваем хвилин 5;
  6. Присмачую обраними спеціями, заливаємо сметаною, додаємо близько 100 мл води;
  7. Ретельно вимішуємо і прибираємо вогонь на мінімум;
  8. Під кришкою тушкуємо близько ¼ години.

Поради кулінарів

  • для приготування даного страви сметану можна використовувати будь жирності;
  • якщо підлива виявилася занадто рідкою, варто додати трохи крохмалю або борошна для загущення;
  • перед початком готування обов'язково варто очистити курячі субпродукти від можливого жиру і обрізати судини. Промивати слід ретельно, так як всередині потрухів можуть залишатися згустки крові;
  • поки страва готується, не завадить тим часом сфабрикувати гарнір. До нього відмінно підходять як каші, так і варену картоплю.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: