Як спекти морквяний пиріг в мультиварці
Випічка на основі овочів нічим не поступається за смаком такий, приготовленої з фруктів, ягід і повидла. У моркві міститься глюкоза, яка й надає їй приємний солодкуватий присмак. А це дозволяє їй відмінно поєднуватися з різними продуктами при створенні солодких страв.
Проте в сирому вигляді, як стверджують спеціалісти, вона гірше засвоюється організмом, тому її рекомендують вживати після теплової обробки з іншими інгредієнтами. У цьому овочі багато корисних речовин і мікроелементів, включаючи вітамін А, який відповідає за оновлення клітин, зір і імунітет.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячі яйця - | 2 штуки |
борошно пшеничне - | 300 г |
терта морква - | 250 г |
масло вершкове (70%) - | 130 г |
подрібнені волоські горішки - | 120 г |
розпушувач харчової - | 7 р |
кориця - | 20 г |
цукрова пудра - | 10 г |
марципан - | 5 г |
сіль - | на кінчику ножа |
цукровий пісок - | 200-250 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Готувати таке блюдо – одне задоволення. Якщо все зробити правильно, пиріг вийде неймовірно смачним і корисним. При цьому не потрібно витрачати багато часу, так як мультиварка вирішує багато проблем і прискорює процес приготування.
Завдяки їй не потрібно возитися з тестом занадто довго, а легкість використання та наявність належних опцій значно спрощують процедуру приготування.
Щоб приготувати пиріг даного ваги з наведеного вище списку продуктів, достатньо мультиварки невеликого розміру. Що стосується більш об'ємною, то в цьому випадку можна додати інгредієнтів, збільшивши дозу кожного в півтора рази.
Спосіб приготування пирога з моркви:
- В мультиварці розчиняють вершкове масло, вибравши опцію «підігрівання»;
- Курячі яйця ретельно збивають в окремій посудині до отримання пишної білої маси (це додасть легкості готового пирога, а якщо такої мети немає, посилено намагатися не потрібно);
- До яєчної піні додають цукор і продовжують збивати;
- Борошно спочатку просівають, потім висипають в неї розпушувач, перемішують і додають в ємність з збитими яйцями, висипають горіхи;
- Все грунтовно змішують, уникаючи грудок;
- Тісто переливають в мультиварку (там вже готове соняшникова олія), перемішують;
- Виставляють опцію «випікання» і чекають повної готовності приблизно годину;
- Після того, як пиріг спечеться, його краще потримати в мультиварці ще приблизно хвилин 15, потім акуратно витягти з ємності;
- Цукрову пудру змочують водою і покривають нею поверхню пирога;
- Прикрашають його з допомогою марципана (дозу вибирають самостійно).
Бісквітний морквяно-яблучний пиріг
Бісквітне тісто завжди є найкращим вибором при вирішенні приготувати смачний пиріг. У поєднанні з морквою воно дасть можливість створити справжній витвір кулінарного мистецтва.
Пишна м'якоть пирога і солодка морква приносять справжню насолоду всім, хто їсть таку страву. Тому його можна вибрати в якості святкового. При цьому бісквіт готувати дуже легко і швидко, не потрібні ніякі навички і знання.
Інгредієнти для приготування бісквітного пирога з морквою:
- морквина — 3 штуки (середнього розміру);
- яйця курячі — 5 штук;
- цукор – 1 стандартний стакан;
- борошно – 200 г;
- родзинки – 50 г;
- масло — для змазування ємності;
- сіль – на кінчику ложки.
Час приготування: до 60 хвилин. Калорійність: 400 кілокалорій.
Для виготовлення пишного бісквіта підійде об'ємна мультиварка. У маленькій може не вміститися весь пиріг.
Приготування бісквітного пирога з морквою:
- Моркву очищають від шкірки, промивають і натирають на дрібній тертці;
- Білок яєць відокремлюють від жовтків;
- Жовтки збивають з цукром, білки – окремо, до отримання пишної піни;
- Борошно просівають, змішують з жовтками;
- Додають білок;
- Все з'єднують з морквою і промитим ізюмом;
- Викладають тісто в змащену маслом ємність мультиварки;
- Виставляють режим «випічка» і чекають повної готовності пирога.
Пісний пиріг на морквяної основі
Інгредієнти, які знадобляться для приготування пирога:
- морква – 1 штука (великого розміру);
- ванільний цукор – 5-7 г;
- борошно – 200 г;
- лимонна цедра – за смаком;
- цукор – 100 г (або трохи більше);
- розпушувач харчової – 7 г;
- сіль – 3 г;
- яблука – 2-1 шт.;
- олія соняшникова – 60 мл
Час приготування: до 60 хвилин. Калорійність: 250 кілокалорій.
Спосіб приготування пирога:
- Моркву і яблука миють, видаляють шкірку, труть на тертці;
- Отриману фруктово-овочеву масу змішують з цукром;
- Додають масло;
- Борошно в першу чергу просівають, потім висипають в неї ванільний цукор і розпушувач харчової, а так само сіль;
- Потім ці інгредієнти змішують з тертими яблуками і морквою;
- Після цього додається цедра лимона;
- Ємність мультиварки рясно змащують олією і наливають тісто;
- Виставляється опція «випікання», після чого слід очікувати закінчення готовності;
- Приблизно через годину пиріг можна діставати з мультиварки.
М'ясний рулет з яйцем — яскраве і смачне блюдо, яке стане прикрасою столу.
Люля кебаб з курки — читайте як його приготувати на мангалі і в духовці.
У переддень посту наш рецепт пісного квасоляного супу буде дуже до речі. Готуйте разом з нами!
Морквяний десерт з сиром
Сир – дуже цінний з точки зору змісту корисних речовин продукт харчування. І якщо його поєднувати з морквою, можна отримати відмінний набір найбільш цінних мікроелементів і вітамінів. Крім цього, пиріг виходить особливо смачним і поживним.
Інгредієнти для приготування сирно-морквяного пирога в мультиварці:
- морква (готова натерта) – 400 г;
- ананас – 200 г;
- масло вершкове – 230 г;
- молоко – 100 мл;
- стружка кокоса – 20 г;
- розпушувач – 10 г;
- яйця курячі – 3 штуки;
- кориця – 20 г;
- горіхи волоські здрібнені – 100 г;
- борошно – 400 г;
- горіх мускатний – 4 г;
- горіх кокоса – 1 штука;
- цукровий пісок – 250 г;
- масло вершкове для глазурі – 40 г;
- ванільний цукор – 4 г;
- пудра цукрова — 600 г;
- вершки високої жирності – 150 мл
Час приготування: 1,5 години. Калорійність: 500 кілокалорій.
Спосіб приготування пирога з сиром і морквою:
- Спочатку просівають борошно (вищого ґатунку);
- У неї висипають мускатний горіх і корицю, а так же розпушувач;
- Ананас подрібнюють (можна з допомогою спеціального кухонного комбайна, можна просто нарізати на дрібні скибочки);
- Масло розтоплюють і змішують з цукровим піском;
- Все перемішують, виливають розбиті яйця, збивають;
- Спочатку деяку частину загальної кількості борошна висипають в отриману масу, потім знову все збивають;
- Додають ще борошно і молока, знову використовують міксер (і так до тих пір, поки не витратиться молоко і борошно);
- Горіхи подрібнюють, а так само дрібно рубають м'якоть кокоса;
- Грунтовно перемішують інгредієнти;
- Ємність мультиварки змащують маслом і викладають частина отриманого тесту;
- Після розрівнювання включають опцію «випікання» і чекають готовність коржа;
- Потім його охолоджують 10 хвилин і печуть так само другий коржик;
- Для того, щоб створити глазур, потрібно перелити вершки в ємність з металу, поставити на плиту (вогонь мінімальний);
- Додають масло вершкове і чекають, коли воно розчиниться;
- Висипають ванільний цукор і цукрову пудру;
- Важливо не допустити кипіння рідини, зняти її своєчасно з плити;
- Отриману масу збивають у міксері;
- Один з коржів змащують глазур'ю і накривають другим коржем;
- Поверхня другого коржа теж промащують і прикрашають стружкою кокоса.
Незвичайний морквяний пиріг з фаршем
Цей пиріг виявиться дуже смачним і корисним для всіх. Він відрізняється аппетитностью і ситні, тому його можна навіть взяти з собою на пікнік або на роботу, якщо колись відвідувати кафе.
Продукти, які потрібні для приготування пирога з фаршем і морквою:
- фарш з м'яса (птиця, свинина, яловичина) – 500 г;
- масло вершкове – 230 г;
- яйце куряче — 1 штука (для тесту) і 4 штуки (для начинки);
- вершки – 200 мл;
- сіль – на смак;
- перець — за смаком;
- сир – 140 г;
- морквина – 3 штуки;
- рубана зелень – 20 г;
- борошно – 350 г;
- часник – 4 зубчики;
- олія соняшникова — 60 мл
Час приготування: 60 хвилин. Калорійність: 600 кілокалорій.
Спосіб приготування пирога з фаршем і морквою:
- Борошно просівають і з'єднують з тертою морквою;
- Потім протирають, додають розбите куряче яйце;
- Висипають сіль і все перемішують до однорідності (у разі розсипчастості тіста в нього додають воду, холодну);
- З тіста катають кулька, накривають його і ставлять в холодне місце на 30 хвилин;
- Моркву нарізати на тонкі смужки;
- Виставляють на вогонь сковороду і наливають олію;
- Фарш в олії просмажують;
- До нього додають перець та моркву (час гасіння — приблизно десять хвилин);
- Потім тісто розкочують і кладуть у каструлю;
- Зверху кладуть начинку з м'яса і моркви;
- Дрібно рубаний часник, зелень, вершки і яйця перемішують і збивають в міксері;
- Отриману масу виливають поверх тіста і зверху посипають тертим твердим сиром;
- Після включення опції «випічка» пиріг готується близько 40 хвилин або трохи більше.
Поради на замітку
Якщо дотримуватися найпростіші правила приготування пирога з різними начинками, можна домогтися вражаючого результату. Морквина відмінно поєднується як з солодкими начинками (сир, фрукти, ягоди та інше), так і з солоними (м'ясо, овочі).
Основні поради від кулінарів:
- Якщо ставиться завдання приготувати пиріг з морквою і м'ясом, краще віддати перевагу пісочному тісту (для того, щоб воно було повноцінним можна додавати по ложці холодної води);
- Вершкове масло слід розтоплювати в мультиварці, якщо передбачається його потім там же використовувати для приготування пирога;
- Для отримання особливо якісного тесту рекомендується використовувати розпушувач, але замість нього можна застосувати лимонну кислоту, картопляний крохмаль і соду;
- Замість глазурі з цукрової пудри допустимо використовувати какао з цукром або топлений шоколад – відмінний варіант для солодкої випічки;
- У тому випадку, коли рецепт передбачає вершки, їх жирність має бути високою.
Фахівці радять відразу після готовності в мультиварці не діставати морквяний пиріг або корж, а дати йому трохи постояти – приблизно хвилин 10 – 15. Таку випічку готувати зовсім нескладно, тому із завданням впорається навіть новачок.