Як смачно приготувати простий морквяний пиріг
Якщо ви раптом захотіли щось смачненьке і незвичайне або просто потішити своїх рідних, то морквяний пиріг буде відмінним варіантом. Готується ця випічка легко і дуже швидко. Приблизно через годину на вашому столі буде ароматний і апетитний пиріг із моркви.
Якщо ви не знаєте, як зробити це ласощі, пропонуємо розглянути кілька варіантів приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Морква - | 3 штуки |
Соняшникова олія без запаху - | півсклянки |
Цукор - | півсклянки |
Курячі яйця - | 2 штуки |
Борошно - | стакан |
Розпушувач - | щіпка |
Цукрова пудра - | 50 грам |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 173 Ккал |
Приготування:
Яйця слід розбити, відокремити від шкаралупи і викласти в невелику миску і засипаємо туди склянку цукрового піску. Можна звичайно взяти більше цукрового піску, але не варто. Тому що морква сама по собі солодка, і вона також додасть додаткову солодкість пирога;
Потім яйця з піском збиваємо віночком до появи піни. Цукровий пісок повинен розчинитися;
До суміші додається пів склянки соняшникової олії і змішати віночком;
Далі готуємо моркву. Для початку її очищаємо і добре промиваємо. Потім протираємо дрібної теркою і засипаємо в яєчно-масляну масу;
В кінці туди вводиться борошно і розпушувач;
Всі компоненти слід змішати до отримання рідкого тіста;
Після цього готуємо роз'ємну форму для запікання і заповнюємо її морквяним тестом;
У попередньо розігрітий шафа поміщаємо форму;
Випікати слід при 190 градусів протягом 35-40 хвилин;
Готовий пиріг витягаємо з форми, перекладаємо на плоску тарілку і посипаємо цукровою пудрою.
Як спекти простий морквяний пиріг на кефірі
Які інгредієнти потрібні:
- Півкіло моркви;
- 250 мл кефіру з середньою жирністю;
- 4 курячих яйця;
- 400 грам пшеничного борошна вищого сорту;
- Півсклянки цукрового піску;
- Шматочок вершкового масла;
- Щіпка харчової соди;
- Сухі спеції для аромату – кардамон, шафран, імбир, паприка солодка.
Приготування:
- У велику чашку наливаємо склянку кефіру і додаємо до нього цукровий пісок;
- Потім яйця розбиваємо і також кладемо в миску з кефіром і цукром. Все добре збиваємо вінчиком до розчинення цукрового піску;
- Слід просіяти борошно і повільно всипати в суміш з кефіру, цукру та яєць;
- Далі додаємо соду і спеції. Замішуємо тісто, воно повинно вийти рідким;
- Готуємо морква, очищаємо від шкірки і промиваємо. Протираємо дрібної теркою;
- Викладаємо моркву в і замішуємо тісто, ретельно розподіляючи морква по всій масі;
- Для випікання потрібно вогнетривка форма. Змащуємо її маслом і заливаємо тісто;
- Ставимо форму в попередньо розігріту духову шафу;
- Випікаємо пиріг при температурі 180-190 градусів протягом 30-40 хвилин;
- Готовий пиріг виймаємо з форми і перекладаємо на плоску тарілку.
Простий рецепт пісного морквяного пирога без яєць
Компоненти для приготування:
- Цільнозернові пшеничне борошно – 1 склянка;
- Звичайна борошно – 1 склянка;
- Морквина – 3 штука;
- 200 мл апельсинового соку;
- Рослинне масло – пів склянки;
- 120 мл соку на основі шипшини;
- Родзинки – 100 грам;
- Горіхи, фундук – пів склянки;
- Цедра одного апельсина;
- Щіпка соди;
- Мелений імбир – 1 ч. ложка;
- Кориця – 1 ч. ложка;
- Мускатний горіх – ½ ч. ложки;
- Кухонна сіль – щіпка.
Приготування:
- Для початку знімаємо цедру з апельсина, кладемо в чашку блендера і подрібнюємо;
- Далі очищаємо моркву від шкірки і протираємо на тертці або подрібнюємо у блендері;
- Горіхи також необхідно подрібнити в блендері;
- Всі компоненти викладаються по окремих чашках;
- Борошно слід змішати з содою, сіллю і сумішшю з сухих спецій;
- Після цього змішуємо в блендері суміш з соняшникової олії, апельсинового соку, шипшинового сиропу і цедри. Всі компоненти слід гарненько збити;
- Потім у цю суміш додаємо імбир, терту моркву і змішуємо;
- Засипаємо в рідку масу борошно і замішуємо рідке тісто;
- Додаємо туди промитий ізюм і горіхи;
- Форму для запікання слід змастити маслом і заливаємо туди морквяне тісто;
- Поміщаємо його в попередньо розігріту духовку і залишаємо запікатися;
- Випікати слід при температурі 180-190 градусів протягом 35-40 хвилин;
- Готовий пиріг виймаємо з форми на тарілку і розрізаємо на шматочки.
Тісто для вафель вафельниці за нашими рецептами.
Читайте як приготувати крем з манкою для торта для різних видів тіста.
Рецепт дієтичної запіканки із сиру — цікаве тісто і смачні начинки.
Простий рецепт морквяного пирога зі сметаною в мультиварці
Компоненти для приготування:
- 2 морквини;
- Один апельсин;
- Склянка пшеничного борошна вищого сорту;
- Цукровий пісок – 150 грам;
- Щіпка харчової соди;
- Курячі яйця – 2 штуки;
- Пакетик ваніліну;
- 100 грам вершкового масла;
- Фундук смажений – півсклянки;
- 400 мл сметани;
- 150 грам цукрової пудри;
- 100 мл коньяку або рому.
Приготування:
- Моркву слід очистити, промити і протерти дрібної теркою;
- З апельсина слід зчистити цедру і протерти її на дрібній тертці. Змішуємо протерту моркву і цедрою;
- З м'якоті апельсина вичавлюємо сік;
- Потім яйця розбиваємо, відокремлюємо від шкаралупи і викладаємо в миску;
- Засипаємо до яєць цукровий пісок, ванілін і ретельно збиваємо міксером. Цукор повинен повністю розійтися;
- В яєчно-цукрову суміш заливаємо апельсиновий сік і перемішуємо вінчиком;
- Борошно слід просіяти і змішати з харчовою содою;
- Далі повільно засипаємо борошно з рідку масу з яєць і соку апельсина. Замішуємо рідке тісто;
- Фундук слід подрібнити в блендері і засипати в тісто. Також все перемішується;
- Наприкінці в тісто викладаємо протерту моркву з цедрою і ретельно перемішуємо;
- Форму мультиварки потрібно змастити маслом і вилити туди рідке морквяне тісто;
- Включаємо режим «випічка» і випікаємо протягом 45 хвилин;
- Поки пиріг випікається, робимо сметанний крем. Сметану збиваємо з цукровою пудрою і ваніліном. Ретельно перемішуємо ложкою;
- Потім додаємо туди трохи рому або коньяку і збиваємо міксером до пишної маси;
- Готовий пиріг слід розрізати впоперек на два коржі і промазати сметанним кремом. Верх також слід промазати кремом;
- Ставимо пиріг з кремом в холодильник на 4 години.
Корисні поради
- Моркву слід протирати тільки на дрібній тертці – так вона дасть більше соку і рівномірно розподілиться по всьому тесту;
- Перед запіканням на форму слід постелити пергаментний папір. Якщо паперу немає, то змастіть рослинною олією;
- Готовність пирога можна перевірити сірником або зубочисткою. Її потрібно увіткнути в випічку, якщо на ній немає рідкого тесту, то значить пиріг готовий.
Морквяний пиріг — це дуже незвичайна випічка, але в теж час дуже смачна і ароматна. Вона відмінно скрасить будь сімейний вечерю і буде чудовим доповненням до чаю. Та й готувати її не так вже й складно!