12 апрель 2019 3 654

Як приготувати сирники з сиру в мультиварці

Готувати смачні і ніжні оладки з сиром, носять назву сирники, дуже просто, скориставшись таким унікальним кухонним приладом, як мультиварка. Її використання не дозволяє страви пригоріти, значно знижує витрату масла і скорочує загальний час приготування.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
сир (жирний) - 0,6 кг
яйце - 2 шт.
цукровий пісок - 100 г
ванілін - ½ Ч. л.
пшеничне борошно - 250 г
борошно (для формування сирників) - 100 г
рослинна олія (без запаху) - 40 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал
З простих і доступних кожному продуктів можна приготувати чудові м'які і смачні сирники. Головним інгредієнтом страви є, безсумнівно, сир. Навіть зроблений не в домашніх умовах цей кисломолочний продукт містить ряд корисних мінералів і вітамінів, яких потребує кожна вагітна жінка, маленька дитина, літня людина.

Спочатку слід підготувати сир для створення тістоподібної маси. Його слід розм'якшити виделкою, протерти крізь сито, змішати з цукром, ваніліном.

Можна сирну масу збити блендером, що зробить її тільки м'якше і ніжніше.

Слідом вбити яйця, всипати борошно і перемішати. Тісто має бути не дуже щільним і з нього дуже легко сформувати оладки (приблизно діаметром сім сантиметрів).

На мультиварці виставляється функція «випічка» («смаження»).

В чашу кухонного обладнання вливається масло, тепер потрібно кожен оладок обваляти в борошні, розкласти на дно сковороди і обсмажувати по 10 хвилин з обох сторін.

Подавати смачні і корисні сирники можна з варенням, джемом, сметаною. Це блюдо, знайома всім з дитинства, може стати улюбленим сніданком всієї родини.

Сирники на пару в мультиварці для малюків

При створенні будь-якої страви для малюків потрібно вибирати тільки найсвіжіші продукти, щоб збільшити імунітет молодого і зростаючого організму.

Сирники краще готувати на пару з жирного домашнього сиру, незважаючи на те, що вони будуть відрізнятися за формою і кольором від традиційних оладок, зате за смаком будуть набагато м'якше і ніжніше. Для приготування страви в мультиварці знадобляться:

  • борошно – 60 г;
  • сир – 0,4 кг;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор за смаком.

Час, витрачений на приготування сирників, становить сорок п'ять хвилин, а показники харчової цінності 100 г — 190 ккал.

Спочатку збити віночком яйце. Всипати в отриману масу цукор і розчинити його в ній. Сир розм'якшити виделкою, можна скористатися блендером для додання більш однорідної консистенції.

Змішати сирну і яєчну масу, додати борошно. Отримане тісто розділити на вісім частин і змоченими у воді руками сформувати кульки, які викласти в спеціальну форму для приготування страви на пару в мультиварці на відстані двох сантиметрів один від одного.

У чашу обладнання вливається близько однієї склянки води, встановлюється форма з сирниками. На мультиварці виставляється функція «варка на пару» і двадцять хвилин. Відлік встановленого часу почнеться після того як в чаші почне кипіти вода – це близько п'яти хвилин.

Сирники на пару виходять дуже пишними, повітряними і обов'язково сподобаються самим маленьким діткам. Прикрасити їх можна тертим шоколадом, подати з джемом або варенням.

Дієтичний рецепт сирників з бананами

Ніжний смак сирних оладок можна чудово урізноманітнити поживним і ситним бананом. Входить до складу сирників екзотичний фрукт, дозволяє зробити блюдо дієтичним, дуже подобається дітям, а вживання всього двох бананів в день зміцнює кровоносну систему і разом з сиром вони прекрасно очищають організм від зайвого холестерину.

Для приготування страви в мультиварці будуть потрібні:

  • яйце – 2 шт.;
  • сир (маложирний або нежирний) – 600 г;
  • цукор – 50 г;
  • розпушувач – 2 г;
  • банан – 200 г;
  • борошно – 100 г;
  • вершкове масло – 20 р.

На підготовку сирників потрібно одну годину, а на приготування — всього тридцять хвилин. Калорійність ста грам дорівнює 148 ккал.

Просіяне борошно змішати з розпушувачем. Сир розім'яти виделкою або блендером до отримання однорідної консистенції. Цукор розчинити за допомогою яєць і отриману суміш додати в сирну масу. Повільно заважаючи, ввести муку, а потім вже більш ретельно розмішати.

Утворене тісто розділити на кілька частин. Зробити з кожної невелику коржик, всередину покласти очищений, але не нарізаний банан, загорнути його в сирну масу. У такому вигляді відправити в холодильник на сорок хвилин, щоб простіше було різати ковбаску на сирні оладки.

Чашу мультиварки змастити маслом. Рулет вийняти з холодного місця і розрізати на шматки по два сантиметра завтовшки. Смажити сирники, виставивши функцію «випічка», по 10 хвилин з кожного боку.

Таке красиве блюдо у вигляді сонця дуже швидко засвоюється в організмі, піднімає настрій, постачає організм чистою енергією на цілий день. Для економії часу банан можна розім'яти виделкою, з'єднати з сирною масою і, не ставлячи в холодне місце, приступити до формування і смаження сирників.

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах — м'ясо, яке вас здивує.

Яєчня з помідорами та цибулею — просте блюдо, яке ми практично щодня готуємо на сніданок. Рецепти тут.

Спробуйте приготувати незвичайний десерт — торт «Норка крота». Рецепт з покроковими фото.

Сирники із сиру з горіхами і родзинками

Традиційний рецепт приготування сирників дуже простий і не вимагає великих витрат часу. Урізноманітнити страва може додавання смачних і корисних горіхів і родзинок, які забезпечують організм ненасиченими жирними кислотами і заспокійливо впливають на нервову систему людини.

Поснідавши таким блюдом вранці можна отримати неабиякий запас енергії на цілий день. Для створення смачних і ароматних сирних оладок з такими інгредієнтами будуть потрібні:

  • сир – 300 г;
  • борошно – 70 г;
  • масло – 20 г;
  • цукор – 50 г;
  • родзинки – 50 г;
  • ядра горіха – 50 г;
  • яйце – 1 шт.

Готування займає півгодини, показники калорійності ста грам сирників — 230 ккал.

Родзинки замочити у воді кімнатної температури на п'ять хвилин. Потім розкласти на паперовій серветці, яка вбере зайву вологу.

Сир добре розім'яти, можна перетерти за допомогою сита або скористатися блендером. Вбити в окрему ємність яйце, розмішуючи, розчинити в ньому цукор і влити до сиру. Повільно всипати борошно в сирну масу і перемішати.

Горіхи подрібнити. Їх разом з родзинками вводять у тісто в останню чергу. Добре розмішавши сирне тісто, сформувати сирники.

У чашу мультиварки розігрівається масло в режимі «випічка» і тільки потім обсмажуються оладки з обох боків до рум'яного кольору.

Подавати страву можна зі сметаною, варенням з свіжих ягід або згущеним молоком.

Сирні сирники з манкою без яєць

Виявляється, що приготувати пишні та смачні сирники можна і без яєць. Додавання манної крупи зробить їх більш поживними і досить дієтичними. А от сир для цього рецепта краще вибрати пухкий і більш розсипчастий. Для готування в мультиварці прекрасного і ніжного страви потрібно:

  • сир – 0,5 кг;
  • манка – 70 г;
  • борошно – 50 р;
  • олія соняшникова – 30 г;
  • ванілін – ½ пачки;
  • цукор – 50 р.

Часу для створення сирників буде потрібно всього тридцять хвилин, а харчова цінність ста грам складе 183 ккал при середній жирності сиру.

Сир перемішується з цукром, який повинен повністю розчинитися. Потім засипається манка, ванілін – знову ретельно розмішується сирне тісто і залишають на десять хвилин, щоб крупа трохи розбухла.

У чашу мультиварки розігрівається масло при виставленому режимі «випічка». Сформувати сирники, присипати борошном, а слідом викласти в гарячу вже олія. Обсмажувати потрібно приблизно по десять хвилин з двох сторін – поки вони не стануть красивими і золотистими.

Подати до столу можна гарячими зі сметаною або холодними з повидлом до чаю.

Підказки початківцям кулінарам

Зовсім не кожна господиня знає, як слід правильно вибрати і підготувати продукти для такого легкого і простого блюда, як сирники із сиру. Приготування кожного рецепту має свої особливості і правила. Для того щоб створити смачні і ароматні сирні оладки в перший раз слід:

  1. Вибрати сир не вологий – рідина в сирі буде сприяти розпаду сирників під час термічної обробки. Можна додати більше борошна, але від цього блюдо стане більш жорстким і щільним;
  2. Сирну масу обов'язково добре розмішати і перетерти з допомогою будь-якого кухонного обладнання або посуду, щоб не було великих грудок – це зробить сирники м'якими і ніжними;
  3. При приготуванні сирників з яйцями в мультиварці слід відокремити жовтки від білків і збити окремо яєчну масу – сирні оладки стануть пишніше;
  4. Готуючи страву з сиром на пару, слід розкладати сформовані сирники в силіконові форми, щоб вони не розпалися, а також виймати їх тільки після повного охолодження;
  5. Сир перед початком приготування слід спробувати і якщо він буде кислим, скасувати створення страви – навіть велику кількість цукру не прибере цей неприємний смак.

При приготуванні сирників в мультиварці набір інгредієнтів можна змінювати, додаючи інші продукти – морква, згущене молоко, зелень для солоних сирників. У будь-якому поєднанні продуктів сирну страву може стати прекрасним рішенням ситного і смачного сніданку для всієї родини.

Що ще почитати: