04 апрель 2019 3 024

Як приготувати сирники з сирної маси

На перший погляд, здається, що сирники готувати зовсім не складно: змішав сир з іншими інгредієнтами, сформував коржі, обсмажив і готово. Але головний інгредієнт – сир — часто потребує додаткових маніпуляцій.

Щоб у готовому виробі не зустрічалися крупинки, і вся консистенції була ніжною і однорідною, його потрібно декілька разів перетерти через сито, а це додаткові витрати часу.

Обійти процес перетирання сиру через сито можна, взявши за основу сирну масу з магазину, яка вже доведена до потрібної однорідності. Оскільки зазвичай цей продукт вже містить цукор і добавки у вигляді ванілі, родзинок, кураги, то класти ці інгредієнти в тісто додатково не потрібно.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
сирної маси - 200 г
яєць - 1 шт.
цукру - 30 г
борошна в тісто - 90 г
гашеного соди - 3 р
кухонної солі - 3 р
рослинного масла без запаху - для обсмажування
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

За цим рецептом сирники готуються з сирної маси, в якій немає будь-яких добавок (родзинки, курага тощо), але можна взяти продукт, наприклад, з ароматом ванілі, вона зробить готові сирні оладки більш ароматними.

Інструкція приготування сирників:

  1. Замісити сирне тісто, змішавши сирну масу, яйце, цукор (його можна не класти, якщо маса досить солодка), гашену соду і борошно;
  2. Тісто вийде досить рідким, майже таким, як для оладок, але не варто намагатися зробити його гущі, додаючи борошно.
  3. У великих кількостях вона здатна забити смак сиру тому, щоб надати потрібну форму і консистенцію сирників, на неглибоку тарілку потрібно насипати борошна, на борошно викласти 1,5 столових ложки тіста і обваляти його в борошні, формуючи сирну коржик;
  4. Обвалені в борошні заготовки акуратно перекласти на сковороду з розпеченим рослинним маслом і смажити до карамельної скоринки з обох сторін.
  5. Оладки з сирної маси з пилу-жару подавати до столу. Їх можна їсти як самостійне блюдо з варенням, згущеним молоком або сметаною, так і в якості доповнення до чаю.

Як приготувати сирники з сирної маси з родзинками і манкою

Манка, як і борошно, виступають у ролі кондитерського цементу, який скріплює всі інгредієнти разом. Щоб манка краще спрацювала, тіста після замішування трохи постояти. Це дасть час «кондитерському цементу» увібрати зайву вологу і більш надійно з'єднати всі інгредієнти разом.

Для сирників з родзинками і манкою інгредієнти знадобляться у таких пропорціях:

  • 500 г сирної маси;
  • 2 курячих яйця;
  • 100 г манної крупи;
  • 100 г родзинок;
  • 200 г цукрового піску;
  • 5 г гашеного соди;
  • олія для обсмажування.

Витрати часу для приготування цієї страви будуть приблизно рівні 45 хвилинам.

Калорійність 100 грамів сирників, приготовані за цим рецептом, буде в середньому становитиме 229,4 кілокалорії.

Послідовність дій:

  1. Родзинки запарити в окропі, щоб у готових сирних оладушках він не був незрозумілими гумовими вкрапленнями. Розпарені сухофрукти обсушити на паперовому полотенечке. Звичайно, якщо він вже є в складі сирної маси, то додатково класти його в тісто не потрібно;
  2. Яйця розтерти з цукром, викласти до них сирну масу і соду. Перемішати масу до однорідного стану і в останню чергу ввести манку, знову розмішати і дати постояти 15 хвилин;
  3. Отриманої тісто викладати мокрою ложкою на сковороду з розпеченою олією і обсмажувати з обох сторін. При бажанні можна додатково панірувати заготовки в манці або борошні, надаючи їм більш правильну форму.

Страви з тонкого лаваша — це не тільки чудові закуски, але і прекрасні страви національних кухонь світу.

Пиріг з консервованими персиками — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями кулінарів.

Читайте як приготувати ніжні відбивні з яловичини з помідорами.

Рецепт дієтичного страви в духовці

Перетворити калорійні сирники в дієтичне блюдо досить просто. Для цього потрібно замінити кілька інгредієнтів і поміняти спосіб теплової обробки.

Головне завдання в замішуванні тіста – скріпити інгредієнти разом борошном і манкою, які досить калорійні, на відміну від кокосової стружки, яка теж непогано впоратися з цим.

Пишності сирників здатні надати не тільки сода або розпушувач, але і звичайні вівсяні висівки.

Для дієтичних сирних оладок потрібні такі інгредієнти:

  • 400 г сирної маси з 0% жирності;
  • 1 куряче яйце;
  • 80 г кокосової стружки;
  • 15 г вівсяних висівок.

Тривалість процесу замішування тіста, формування і випікання сирників буде в межах 65 хвилин.

Рівень калорійності цього дієтичного страви – 180,8 ккал/100 р.

Покроковий рецепт дієтичних сирників з сиру і сирної маси в духовці:

  1. Сирну масу розтерти з курячим яйцем, всипати висівки і дати суміші постояти 20 хвилин;
  2. Потім мокрою столовою ложкою брати масу і викладати її на посипану кокосовою стружкою поверхню. Обвалювати сирні колобки в стружці, перетворюючи їх на подобу цукерок Рафаелло;
  3. На деко, застелене папером для випічки, викласти на невеликій відстані один від одного сирні рафаэллки. Запекти їх в протягом 20 хвилин при температурному режимі на рівні 180 градусів.

Корисні поради

У процесі приготування сирників дуже важливо отримати тісто потрібної консистенції. Так, вироби з надто рідкого просто розваляться і розповзуться на сковороді, а надто щільного – вийдуть сухими і жорсткими, без сирною ніжності. Тому борошно ніколи не варто відразу всю всипати в тісто, краще це робити невеликими порціями.

Щоб у готових сирників була хрустка золотиста кірочка, їх обов'язково потрібно панірувати в борошні або манки. Без панірування на готових виробах теж буде скоринка, але не така хрустка.

Якщо тісто печеться не в духовці, а на сковороді з рослинним маслом, то потрібно не забути з вогню відразу викласти готові коржі на паперову підстилку (серветку або рушник), яка вбере в себе зайвий жир.

Що ще почитати: