11 март 2019 2 059

Як приготувати швидкий пиріг з капустою

Час появи пирогів важко відстежити. На Русі з давніх часів прийнято пропонувати дане частування з різноманітними фруктами, овочами, м'ясними і молочними продуктами.

Швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
білокачанна капуста - 300 г
яйце куряче - 3 шт.
сіль - 10 г
борошно - 1,5 ст.
майонез - 50 г
ріпчаста цибуля - 100 г
кефір нежирний - 200 мл
сир - 100 г
вершкове масло - 15 г
пісне масло - 50 г
сода - 10 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал
У будь-який час року по оптимально низькій ціні можна придбати такий корисний і смачний овоч як капуста. Без неї не обходиться приготування різних супів (борщів, щів), не кажучи про тушкованою і квашеній капусті, яка готується практично в кожній родині.

Щоб заощадити час на готування господині придумали рецепт прискорює приготування пирогів з цим овочем.

Для того щоб швидко спекти пиріг, процес підготовки можна розподілити на чотири дії:

  1. Капусту нашаткувати, варити десять хвилин і помістити в друшляк, щоб вона скла. Цибуля бажано різати дрібно, а потім обсмажити з однією столовою ложкою олії на сковороді. Стекшую капусту згасити на сковороді до рум'яного кольору на маслі і присолити. Змішати з луком.
  2. У той час як овочі тушатся, замісити тісто. Збити одне яйце і кефір. Повільно помішуючи цю масу всипати борошно, соду, сіль. Ретельно розмішати, для того щоб не з'явилися грудочки.
  3. Для створення красивої поверхні випічки одне яйце і майонез змішати з крупно натертим сиром.
  4. Форму, що використовується для запікання, змастити вершковим маслом і вилити тісто (його консистенція схожа на сметану). Зверху акуратно викласти тушковані овочі і покрити сумішшю сиру з майонезом. У духовці запікати при температурі 180° двадцять п'ять хвилин. Перевірити на готовність сірником – буде суха після проколювання випічки.

Після цього можна швидко накрити на стіл і сідати пити чай з ароматним і ситним пирогом.

Заливний пиріг з капустою

При підготовці до випічки потрібно годинами вимішувати тісто, возитися з дріжджами, заздалегідь його замішувати і наполягати. Використовуючи для основи майонез або кефір можна чудово скоротити час на готування і отримати смачний, ароматний пиріг.

Для приготування даного страви з капустою знадобиться:

  • нежирний кефір – 450 мл;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • пшеничне борошно – 600 г;
  • капуста – 300 г;
  • сода – 10 г;
  • масло вершкове – 70 г;
  • сіль і порошковий мускатний горіх – 15 р.

Час для створення заливного пирога становить п'ятдесят хвилин з урахуванням підготовки всіх продуктів, а ось калорійність 100 г більше, ніж у простій випічки з капустою, — 180 ккал.

Головний овоч страви – капусту – необхідно нарізати. Потім її на п'ятдесяти грамах вершкового масла обсмажити і згасити десять хвилин, трохи присолити і висипати мускатний горіх.

В цей час збити яйця з кефіром, додати соду, сіль. Акуратно всипати борошно і розмішати тісто до однорідності.

Форму змастити рештою олією, а потім викладати капустяну начинку на дно, щоб вона повністю покрила. Поверх повільно влити в борошняну масу.

В розігрітій до температури 180° духовці випікати дане блюдо півгодини. Золотистий колір поверхні сповістить про готовність пирога.

Зовнішній вид заливний випічки більше нагадує запіканку, тому краще перемішати тісто і капусту, а потім тільки заливати її в форму. Також можна викласти пиріг шарами: тісто-капуста-тісто.

Подавати, прикрасивши кунжутом, зі сметаною, до чаю – частування обов'язково порадує і гостей, і близьких.

Лінивий капустяний пиріг

Неждані гості можуть принести і радість, і додаткові клопоти, але на допомогу завжди може прийти випічка з капустою. Частування хоча і розвиває лінощі своїм швидким приготуванням, але виходить смачним, корисним і ситним. Для приготування пирога знадобляться;

  • капуста білокачанна – 750 г;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • сметана нежирна – 180 мл;
  • майонез – 120 г;
  • борошно – 270 г;
  • розпушувач – 1 п.;
  • масло вершкове – 70 г;
  • сіль – 15 г;
  • перець – 10 р.

Спекти пиріг можна всього за сорок хвилин, а калорійність 100 г капустяного страви складе 155 ккал.

Головний овоч цієї страви необхідно дрібно нашаткувати і трохи пом'яти руками. Яйце вбити в майонез, влити сметану, присолити, всипати перець. Додавши розпушувач, слід ретельно все перемішати.

Пшеничне борошно в отриману суміш слід всипати повільно, частинами, щоб уникнути появи грудок в тесті, консистенція якого може нагадати сметану.

Обрану форму добре промазуємо вершковим маслом і вливаємо 1/3 тіста, щоб воно покрило дно. Зверху викладаємо капусту і трохи її солимо. Потім заливаємо рештою тестом.

У розігріту до 180° духовку відправляємо майбутній капустяний пиріг на півгодини. Через зазначений час перевірити на готовність сірником — встромлена всередину випічки вона повинна бути сухою.

Дане блюдо чудово поєднується з молочними і гострими соусами, сметаною, зеленню і сиром.

Читайте цікаво як смачно приготувати курячі шлунки в сметані.

Візьміть на замітку рецепт тартар з яловичини. Наші покрокові фото допоможуть вам.

Читайте як смачно приготувати шарлотку на кефірі — підбірка простих і смачних рецептів.

Листковий пиріг з капусти з яйцем

Для пікніка, обіду на роботі, частування для гостей чудово підійде апетитна і ситна випічка з овочами. Зменшити калорійність, а також збільшити вміст білків допоможе використання капусти, яєць в приготуванні листкового пирога. Для його створення потрібні:

  • білокачанна капуста – 400 г;
  • яйце куряче – 4 шт.;
  • пісне масло – 1 ст. л.;
  • кунжут – 10 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • листкове тісто (бездріжджове) – 250 г;
  • спеції (на вибір та сіль, перець) – по 5 р.

На приготування йде приблизно сорок хвилин, а харчова цінність на сто грам випічки складає 210 ккал.

Для начинки необхідно відварити круто три яйця, які потім буде необхідно обчистити, натерти на тертці.

Поки вони закипають приступити до дрібної шатківниці капусти. На сковороду налити олію і обсмажити головний овочевий інгредієнт страви – капусту – поки вона не стане м'якуватій. Це займає близько десяти хвилин. За дві хвилини до кінця гасіння додати масло вершкове.

Остудивши капусту, змішати її з яйцями, присолити, додати взяті спеції, перець.

Першим шаром пирога буде тісто, тому слід розкачати його і викласти на деко. Рівномірно розподілити капустяну суміш по всьому периметру тіста, залишаючи не покритими лише пару сантиметрів з кожного боку.

Наступним шаром буде знову тісто, яке потрібно щільно притиснути по всіх краях. На поверхні зробити надрізи, щоб крізь них вийшов зайвий пар.

Яйце, що залишилося необхідно для того, щоб помазати верх пирога – його просто треба збити.

Зверху присипати кунжут і поставити в духовку при температурі 180° на двадцять хвилин.

За румяному верхньому виду можна дізнатися про завершення готування листкової випічки.

Швидкий пиріг з м'ясом і капусткою в мультиварці

Кухонне обладнання часто спрощує та економить час при приготуванні різноманітних страв. Випічка стає легкою і простий, а смак може порадувати своєю насиченістю і ароматом всіх членів сім'ї. Для швидкого приготування пирога з овочами і м'ясом знадобляться:

  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 0,5 пакетика;
  • сметана (низької жирності) – 150 мл;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • масло вершкове – 100 г;
  • коров'яче молоко – 100 мл;
  • капуста білокачанна – 300 г;
  • фарш (свино-яловичий) – 300 г;
  • пісне масло – 20 г;
  • сир (твердий сорт) – 50 р;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • спеції (запашний перець, зелень, хмелі-сунелі або інші) – 10г;
  • сіль за смаком.

Випічка займає одну годину і двадцять хвилин без підготовки продуктів для пирога, калорійність ста грам якого становить 220 ккал.

Спочатку взяти продукти для тіста – це молочко, сіль, розпушувач, склянку борошна і масло вершкове. Всі складові ретельно перемішати, утворилося тісто скласти в миску і накрити рушником.

Поки тісто настоюється, на сковороді в соняшниковій олії обсмажити фарш, очищений і дрібно покришений ріпчасту цибулю. Капусту тонко порізати, трохи пом'яти, а потім перемішати з фаршем.

В ківш мультиварки, трохи змащене маслом, викласти тісто і розрівняти, роблячи бортики на три сантиметри вздовж стінок. У сметану вбити яйця, додати сто грам борошна, посолити і ретельно розмішати. Додати цю суміш в фарш з капустою, додати улюблені спеції і знову змішати.

На тісто викласти отриману суміш із м'яса і овочів. Посипати тертим сиром і включити функцію «випічка» на мультиварці – час на одну годину.

На стіл краще подати пиріг в перевернутому верх дном вигляді – простіше його різати і естетично він виглядає більш привабливо.

Кулінарам на замітку

Для швидких, легких і ситних пирогів з капустою потрібна правильна послідовність замішування тіста, яке повинно мати рідку консистенцію. Слід звернути увагу на те, що:

  1. Основою пирога при замішуванні слід вибрати нежирний майонез, кефір, молоко – тісто буде повітряним, легким знизиться калорійність, а збільшиться зміст корисні вітаміни і мінерали;
  2. Щоб випічка не пристала до форми, деку, їх слід застелити папером, змастити маслом;
  3. Викладати тісто можна шарами, чергуючи з капустою, а можна просто перемішавши капустяну масу і рідку сметаноподібну масу тіста.

Високу калорійність даного страви можна знизити, додаючи вдвічі менше масла, молочних продуктів (або розбавивши їх з водою). Подавати на стіл краще з легкими закусками, фруктовими соками і зеленим чаєм.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: