14 май 2019 4 613

Як спекти пиріг з капустою на кефірі

Приготування смачного капустяного пирога на кефірі абсолютно точно не займе багато часу. Пиріг складається з натуральних інгредієнтів, тому принесе користь здоров'ю.

Він готується без дріжджів, виходить легкий, повітряний, низькокалорійний.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
Кефір - 200 мл
Сода - половинка чайної ложки
Яйця курей - 3 штуки
Сіль, цукор - половинка чайної ложки
Борошно пшеничне - 160 грам
Капуста молода - 400 грам
Сир твердий - 100 грам (можна більше)
Масло ростить. рафінована - для смаження
Масло вершкове - не більше 20 грам
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Технологія приготування досить проста, з нею впорається навіть починаючий кухар.

Яйця круто відварити й остудити. Молоду Капусту дрібно нарізати, підсолити, протушкувати на олії жиру, поки вона не стане м'якою. Сік з капусти злити.

Яйця очистити, дрібно нарізати або протерти на тертці, всипати до капусти.

У склянку нежирного кефіру всипати половину чайної ложки соди.

У невеликій каструлі з'єднати пшеничне борошно, кефір, яйце, посолити, додати трохи білого (краще коричневого) цукру, перемішати за допомогою міксера.

Тісто повинно відповідати консистенції густої сметани.

Спеціальну форму, призначену для випічки змащуємо олією соняшниковою рафінованою.

Заливаємо першу половину замішаної маси в підготовлену раніше форму для випічки (деко), кладемо начинку поверх маси, потім другу частину тесту, а вже зверху присипаємо тертим на дрібній тертці сиром.

Ставимо в розігріту до стандартних 200 градусів духовку приблизно (залежить від типу духовки) на 30 – 40 хв. Потім розтопити вершкове масло і акуратно змастити їм готовий пиріг.

Готовність пирога слід перевіряти дерев'яною зубочисткою.

Відразу пиріг з форми виймати не слід, він повинен постояти 5 -10 хвилин.

Не простий, а заливний

Цей чудовий пиріг з капустою готується строго певним способом: капуста дрібно ріжеться, викладається в заздалегідь підготовлену ємність для випічки, потім просто заливається дуже рідким тягучим тестом.

Пиріг хороший тим, що він дуже простий. Продукти для такої випічки практично завжди є в наявності будь-якої хазяєчки.

Тісто для цього холодцю пирога готують на майонезі або кефірі та багатьох інших молочних продуктах. Тісто дуже швидко вимішується, по консистенції нагадує рідку сметану.

Продукти, необхідні для приготування:

  • Кефір, майонез або сметана (15%) — 300 мл;
  • Вершковий маргарин – 70 г;
  • Слив. масло – 50 г;
  • Цукор коричневий, але можна і білий – 15 г;
  • Сода харчова — 10 г;
  • Яйця курей. -3 шт;
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки;
  • Ріпчаста цибулина – 1 шт;
  • Кмин цільний – 1 ч. л.;
  • Капуста (краще рання) – 600 грам;
  • Кислота лимонна або сік половинки лимона;
  • Чорний перець, сіль йодована і всілякі спеції за смаком.

Орієнтовний час приготування – близько 40 хвилин.

Калорійність заливного пирога з капустою – 135 ккал.

Цибулю дрібно покришити, на олії обсмажити до рум'яного кольору, тонко подрібнити капусту, викласти в сковорідку до цибулі, смажити все разом, додати сіль, кмин, перець за смаком.

Три яйця вбити в глибоку чашу, додати сіль, чорний перець, трохи цукру, вбити віночком або міксером. На пару або в мікрохвильовій печі розтопити маргарин, дати охолонути, обережно частинами вмішати яйця.

Влити до суміші кефір, швидко змішати. Додати пів чайної ложки лимонної кислоти і соди. Отсеянную борошно вводити неспішно, щоб отримати необхідне по консистенції тісто.

Форму, приготовлену для випікання, слід взяти з високими (для зручності) бортиками, промазати рослинним маслом, влити першу частину рідкого тіста — щоб розтеклося тонким шаром, на нього викласти остигнула начинку.

Залити пиріг рештою тестом, так, щоб начинку покрило. Необхідно піч при температурі, що не перевищує оптимальних 180 градусів протягом 35-40 хвилин.

Коли готується страва достатньо підрум'яниться, слід переконатися в його готовності дерев'яною паличкою. Якщо пиріг пропечена, потрібно вимкнути духовку, залишити його десь ще на 5 – 10 хвилин.

Пиріг з наливної тесту на кефірі з капустою і м'ясом

Дуже смачний і ситний наливна пиріг сподобається навіть гурманам. Господині досить сильно люблять цей рецепт за простоту приготування і економність.

Необхідні інгредієнти для наливної пирога на кефірі з капустою і м'ясом:

  • Капуста свіжа білоголова (молода) — 400 г;
  • Яйце куряче (можна перепелине, але 6-8 шт.) — 3 шт;
  • Фарш курячий (можна і свинячий) — 400 г;
  • Кефір (жирність на розсуд кухаря) — 1 склянка;
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки;
  • Майонез — 1 стакан;
  • Петрушка, кріп, кінза;
  • Сода або харчової розпушувач — 1 ч. л.;
  • Олія соняшникова для промазування форми — пара столових ложок;
  • Майонез від 30% жирн. — 1 склянку.

Орієнтовний час приготування – приблизно 1 година 30 хвилин.

Калорійність пирога в 100 гр – 265 ккал.

Поставити каструлю з водою на вогонь. Нарізати капусту, пробланшировать її, як тільки вода закипить, варити капусту 1 хвилину і злити воду. Нарізати свіжу зелень.

Обсмажити курячий фарш на рослинному маслі до готовності, додати трохи солі і перцю. Змішати капусту і гриби, вийде начинка.

Щоб приготувати тісто, потрібно кефір змішати з майонезом, туди ж додати ложку соди, вбити яйце. Просіяти борошно і потроху вводити в тісто, збити віночком.

Змастити ретельно форму для пирога рослинною олією (соняшниковою або оливковою), не пропускаючи ділянок, форму застелити пергаментом.

Влити одну частину замішаного тіста в змащену маслом форму або на деко. Викласти готову і раніше остигнула начинку. Зверху полити другою частиною тіста.

Відправити заготовку в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. Піч при такій потужності близько 30 хвилин, не забути перевірити готовність через 20 хвилин після відправлення в духову шафу, і якщо скоринка не підрум'янилася, то підвищити трохи температуру.

Швидкий пиріг з капустою на кефірі в мультиварці

Необхідні інгредієнти:

  • Капуста — 450-500 г;
  • Борошно пшеничне — 1 склянка;
  • Цукор і сіль — близько половини ч. л. — для самого тіста, а для начинки за смаком;
  • Слив. масло 82% жирності — 100 г;
  • Розпушувач або гашене сода в тісто — 2/3 ч. ложки;
  • Сметана (10%) — 250 г;
  • Яйця — 3 шт.

Час для повного приготування (залежить від потужності мультиварки) – 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 120 ккал.

Нашаткувати і перетерти з сіллю капусту. Яйця змішати зі сметаною, додати розм'якшене масло, перемішати до однорідного стану.

У тісто додати йодовану сіль, трохи цукру або його замінник. Пшеничне борошно з'єднати з розпушувачем і вмішати в суміш. Мультиварку ретельно, не пропускаючи жодного сантиметра поверхні, змастити олією. Залити половину тіста.

Віджати від рідини капусту, просушити і перекласти її в чашу. Залити тестом. Поставити тумблер мультиварки на опцію «випічка» і залишити на 60 хвилин. Після завершення програми перевернути страву і включити ще на 20 хвилин. Витягти випічку з форми, поки вона не охолола.

Не всі люблять капусту і тим більше випічку з нею. Тому читайте також, як спекти пиріг з фаршем і картоплею. Відмінна альтернатива!

Ви напевно чули про незвичайну ніжності печериць, які готуються в сметані. А ось і рецепт. Сміливо робіть кулінарні шедеври!

У черговій статті нашого сайту ви дізнаєтеся, як приготувати курку в соєвому соусі.

Капустяна випічка з грибами в мультиварці

Інгредієнти, необхідні для пирога з капустою і грибами в мультиварці:

  • Капуста — 500 г;
  • Гриби свіжі (гливи, печериці або інші) — 500 г;
  • Яйця курей. — 3 шт.;
  • Майонез від 30% жирності — 5 ст. ложок;
  • Сир (9% жиру) – близько 5 ст. ложок;
  • Кефір (не жирний — якщо тісто буде густим);
  • Борошно пшеничне — 230 г;
  • Розпушувач.— 2 ч. ложки;
  • Картопляний крохмаль або інший рослинний — близько 2 ст. ложок;
  • Сіль морська та інші нейтральні спеції за смаком.

Приблизний час приготування такого пирога – 1 годину 20 хвилин.

Калорійність (приблизно) – 170 ккал.

Для начинки потрібно обсмажити капусту разом з грибами, як тільки вода випарується, начинка для пирога готова.

Сир збити з майонезом (або сметаною).

Увага: якщо маса вийшла густа, додати кефір, а якщо мало, то ще трохи сиру.

Потрібно збивати ці два продукту до маси без грудок блендером або міксером.

Додати яйце куряче, ввести просіяне пшеничне борошно з будь-яким розпушувачем (щоб тісто було повітряним). Вимісити тісто.

Рівномірно розподілити масло за чашу мультиварки за допомогою кулінарної кисті, влити більшу частину тіста, викласти за нього смачну начинку, залити другою частиною тіста.

В режимі «випічка» залишити на 60 хвилин. Вимкнути, перевернути страву іншою стороною, пропекти ще 20 хвилин.

Наостанок пропонуємо подивитися, як готувати ледачий пиріг на кефірної основі з капустою:

Приємного апетиту!

Що ще почитати: