18 май 2019 195

Як приготувати салат з консервованими печерицями

На святковий стіл, так і просто для апетитного меню прийнято готувати салати. Відомо, що салат можна зробити майже з чого завгодно, головне, щоб всі складові добре поєднувалися один з одним. Хоча останнім часом з'являються несподівані рішення.

Сьогодні відомо дуже багато салатів з додаванням в них грибів. Самий простий і зручний спосіб покласти гриби в салат — це купити консервовані у власному відварі печериці. Гриби ці ніжні, м'які, мають яскраво вираженим грибним смаком і ароматом.

Тому, додані в салат, вони надають йому своєрідний смак, але не стають окремим від решти інгредієнтом, навпаки, чудово вписуються в склад.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
печериці натуральні - 1 банка 400 мл
цибуля червоний - одна велика цибулинка
корнішони мариновані - 5-6 штук
зелений горошок - банку 300 мл
масло пісне - 2 ст. ложки
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 56 Ккал

Цей салат з упевненістю можна назвати не з печерицями, а з печериць. Він по суті є навіть закускою з грибів. Оскільки гриби є в ньому основним інгредієнтом.

Почати приготування простого салату з печерицями консервованими слід з лука. Очищену цибулину нашаткувати дуже тонкими кільцями. Можна зробити це не спеціальній тертці. Викласти в салатник.

Зверху покласти шаром нарізані тонкою соломкою корнішони. Якщо вони занадто щільні і сухі, то варто трохи збризнути маринадом з банки. Це потрібно, щоб цибуля промариновался небагато.

Поки цибуля з огірками настоюється, укладають шар печериць. Якщо в банку гриби цілі, то їх потрібно розрізати, але не дрібно. А краще відразу взяти різані пластинками.

Далі викласти в салатник горошок. Заправити страву маслом і добре перемішати.

Подавати на стіл не відразу, дати настоятися хвилин 5 салату і просочитися продуктів.

При бажанні можна додати в блюдо зелень петрушки.

Салат з грибів шампіньйонів з курячою грудкою

Цей салат більш складний, ситний і калорійний. Гриби — унікальний продукт, що поєднується майже з будь-якими іншими продуктами. Але особливо гарні гриби з сиром.

Тому не дивно, що більшість грибних салатів входить саме сир. Сир краще всього слід використовувати гострих або кислих сортів. Солодкі або вершкові сири підходять не завжди.

Печериці, і взагалі гриби не мають вишуканістю смаку, вони пріснуваті, тому краще, якщо додати до них сильний твердий сир.

Для такого салату слід підготувати:

  • шампіньйони — 1 банка;
  • квасоля біла і червона натуральні — з одного банку;
  • куряче м'ясо копчене — 300 грам;
  • сир — 150 грам;
  • оливки і маслини без кісточок і без начинки — по одній банці;
  • солоні сухарики — 1 пакетик;
  • майонез — 2-3 столові ложки.

Час приготування — 20 хвилин.

Калорійність — 86 ккал.

Грудки відокремити від шкіри і кісток, нарізати маленькими кубиками і скласти в глибоку салатницю.

Висипати туди ж квасоля, печериці і оливки з маслинами.

Сир нашаткувати на тертці, крупно або дрібно залежить від смаку.

Покласти майонез, перемішати і можна подавати салат з консервованими печерицями і куркою до столу.

При подачі можна сухарики посипати на поверхню салату або поставити їх окремо для бажаючих. Сухарики підійдуть зі смаком сьомги або бекону.

Салат з редьки з грибами

Це теж гострий салат з майонезом. Продукти:

  • шампіньйони — 1 банка;
  • редька чорна — 1 невелика;
  • куряча грудка сиру — 200 грам;
  • масло пісне — 30 мл;
  • цибуля — 1 головка;
  • сир — 80 грам;
  • яйця круті — 2 шт;
  • майонез — 3 ст. ложки;
  • розчин оцту 9% — половина столової ложки;
  • сіль, перець.

Час приготування — 40 хвилин.

Калорійність — 74 ккал.

Насамперед необхідно приготувати курку. Розрізати грудку на філе, нарізати соломкою. Посипати сіллю, перцем, скропити оцтом, перемішати, прикрити кришкою і поставити на півгодини в холодильник для маринування.

За цей час яйця або подрібнити в блендері або на терці, головне, щоб вони були крихтою. Очищену редьку натерти на корейській тертці. Цибулю нарізати кільцями і злегка припустити на сковороді з рослинним маслом, поки цибуля не набуде кольору.

Тепер з м'яса злити зайву рідину і обсмажити в розпеченому маслі 2-3 хвилини. Остудити. Далі перемішати курку і редьку, укласти в глибоку, але плоску салатницю. Змастити майонезом. Зверху покласти шар цибулі, потім шар грибів. Ще трохи змастити майонезом.

Верхній шар складається з дрібно натертого сиру і яєць.

Взагалі необов'язково подавати це блюдо саме шарами, це для краси. Цілком можна все змішати з майонезом, а верх прикрасити шубкою з яєць і вкрапленнями гілочок петрушки. Але ці варіанти за бажанням. Смак і склад салату з консервованих печериць і редьки від форми подачі не змінюються.

Салат «Архієрейський»

Багато в чому схожий з попереднім рецептом. Але є деякі родзинки.

Необхідно:

  • відварна яловичина — 200 грам;
  • зелений горошок — банку;
  • печериці — банку;
  • сир — 100 грам;
  • морква по-корейськи — 100 грам;
  • огірок свіжий — 1 штука;
  • яйце, зварене круто — 3 штуки;
  • картопля відварна — 2 штуки;
  • майонез — 3-4 ст. ложки.

Час приготування — 30 хвилин, без урахування варіння м'яса.

Калорійність — 84 ккал.

Цей салат з грибів консервованих печериць краще робити шарами.

Відварну пісну яловичину розрізати на смужки або розділити на великі волокна. Укласти на дно салатника. Наступний шар — гриби. Змастити майонезом.

Далі йде шар корейської моркви, картоплі, яку краще натерти. Ці шари теж обробити майонезом. Між морквою і картоплею майонез не потрібен, тільки зверху картоплі.

Далі йде горошок. Огірок нашаткувати на корейській тертці. Злити зайвий сік і викласти шаром в салат. Зверху насипати шар подрібнених яєць. Намазати Майонез більш рясно, ніж усередині салату.

Зверху страву посипати сиром. Прикрасити зеленню.

Як приготувати томатний соус рецепт до шашлику, спагеті або овочевого рагу.

Суп з глив — а ви пробували готувати його? Наша добірка рецептів.

Читайте як приготувати цікаві коржі на сковороді.

Грибний салат з печінкою тріски

Салат жирний, дуже ситний. Взагалі трохи нагадує олів'є, де замість м'яса використовується печінка тріски. Оскільки всі інші складові як у знаменитого новорічного салату. А саме:

  • картопля варена — 2 бульби;
  • яйця круті — 4 шт;
  • корнішони мариновані — 2 середніх;
  • яблучко зимове — 1 шт;
  • горошок — півбанки;
  • печінка тріски — банку;
  • нежирний майонез — 2 ст. ложки;
  • шампіньйони — 1 банка.

Час приготування — 40 хвилин.

Калорійність — 127 ккал.

Готувати, як простий салат з печерицями консервованими. Тобто все подрібнити, печінка розім'яти виделкою і відразу змішати з яйцями і картоплею — вони вберуть в себе значну частину жиру. Потім додати все інше.

Яблуко краще нарізати дрібно, а не терти. Так у страві з'явиться солодка яблучна кислинка, а не сік. Замість маринованих можна використовувати і солоні, і навіть свіжі огірки.

Кожен раз буде виходити новий смак закуски. Всі вони чудово гармонують з рибою, так що боятися не варто.

Заправити майонезом, можна пісним зі зниженою жирністю, оскільки печінка тріски і так досить жирний продукт.

Підіб'ємо підсумки

Як видно з усіх рецептів, головне в них — фантазія. Гриби чудово підходять майже до будь-якого салату. Страву можна зробити більш ситним або більш гострим, з овочами або м'ясом, просто заправити гриби маринадом — і все це будуть чудові закуски, які прикрасять будь-який стіл і порадують гостей.

Іноді печериці можна трохи обсмажувати перед додаванням в салат. У цих випадках не варто брати жирний майонез, інакше страва вийде перенасиченим. Ось такі смачні салати з консервованими печерицями можуть у вас вийде, якщо ви скористаєтеся нашими рецептами і порадами. Приємного апетиту!

Що ще почитати: