29 март 2019 124

Кращі салати з печерицями і шинкою

Хоча поєднання грибів і шинки спершу не здається вдалим, на ділі все виходить дуже навіть смачно! Доказом служать різні рецепти, в тому числі і варіації знаменитих салатів з додаванням цих продуктів. До того ж гриби можуть бути солоними, смаженими, маринованими, що дає ще більше можливостей для експериментів. Приступимо!

Салат з маринованими печерицями, шинкою і сиром
Інгредієнти Кількість
шинки - 0,2 кг
сиру твердого - 0,1 кг
грибів - 0,1 кг
горошку зеленого - 1 банку
майонезу - за смаком
зелені - 15 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 171 Ккал

Яскравий і простий у приготуванні салат, де продукти не піддаються ніякій обробці. Ідеальний варіант, коли гості вже на порозі.

Як приготувати:

  1. Сир нашаткувати соломкою.
  2. Шинку порізати соломкою.
  3. Дрібно порубати зелень.
  4. Горошок витягти з рідини.
  5. Дістати і печериці, порізати їх шматочками, не дуже тонкими.
  6. Перемішати всі компоненти, додавши до них майонез. Спеції не потрібні, так як вони є в багатьох продуктах.
Порада: краще охолодити перед подачею салат протягом двох годин у холодильнику.

Листковий салат з печерицями та шинкою з горішками

Горіхи добре поєднуються з багатьма продуктами, додаючи не лише своєрідний смак, але і поживність. Вони прекрасно підходять до сиру, моркви і яблук.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибулин 1 шт.
шинки 0,3 кг
яєць 4 шт.
грибів 1 банку
часнику 2 зубці
майонезу 0,5 л
сиру плавленого 2 уп.
яблук 2 шт.
моркви 1 шт.
волоських горіхів за смаком
лімонов 1 шт.
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 308 ккал

Як приготувати:

  1. Шинку потрібно подрібнити невеликими кубиками.
  2. Зняти лушпиння з цибулі і його дрібно нашаткувати.
  3. Яйця зварити, після чого порубати, як шинку.
  4. Дрібно натерти сиру обчищену моркву.
  5. Крупно натерти звільнені від упаковки плавлені сирки.
  6. Скибочками порізати печериці.
  7. Зняти шкірку з яблук, прибрати всі кісточки. М'якоть необхідно крупно натерти і полити свіжим лимонним соком, щоб не потемніли.
  8. Через давильню пропустити очищений часник і змішати його з майонезом.
  9. Підготувати блюдо, в яке буде викладатися салат. Кожен шар необхідно змащувати майонезним соусом.
  10. Викладати треба рівномірно за допомогою ложки або лопатки: шинка, цибуля, яблука, гриби, сир, моркву, яйця.
  11. Волоські горіхи обсмажити на сковороді без олії, потім остудити і порізати.
  12. Присипати їх зверху. Страву можна подавати відразу або дати йому настоятися в холодному місці.

Порада: яблука краще брати кисло-солодкі і не дуже тверді.

Салат з шинкою і смаженими печерицями

Все смажене – найсмачніше. Салат не подається теплим, так як містить майонез. Однак це можна виправити, якщо замінити білий соус на будь-який інший. Наприклад, підійде гірчичний.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
огірків 1 шт.
грибів 0,3 кг
майонезу 45 мл
шинки 0,2 кг
яєць 3 шт.
цибулин 1 шт.
зелені за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 139 ккал

Як приготувати:

  1. Очищений від лушпиння цибулю нашаткувати тонкими кільцями.
  2. Прибрати усе сміття з грибів і порізати їх слайсами.
  3. Обидва цих продукту необхідно обсмажити на невеликій кількості олії.
  4. Брусочками нарізати шинку.
  5. Покришити Кубиками яйця, попередньо зварені круто.
  6. Розрізати вимитий огірок уздовж на чотири частини, а потім упоперек. Вийдуть невеликі четвертинки.
  7. Усі ці компоненти необхідно об'єднати в салатнику з майонезом і перемішати.
  8. Зелень сполоснути, прибрати вологу і нашаткувати її. Присипати зверху на салат. Подавати відразу.

Порада: під час смаження грибів до них можна додати грибну приправу для кращого аромату.

Варіація «Грибний поляни»

Шинка зовсім не заважає класичним інгредієнтів цього знаменитого салату. Навіть навпаки, продукт привносить новий оригінальний смак.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спецій за смаком
картоплин 3 шт.
шампіньйонів 12 шт.
яєць 3 шт.
майонезу 0,4 л
моркви 1 шт.
зеленого цибулі 1 пучок
шинки 0,2 кг
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 201 ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю помити і поставити варитися прямо в шкірці.
  2. Яйця відварити до стану твердого жовтка.
  3. Моркву помити і теж зварити в шкірці.
  4. Всім компонентам потрібно охолонути, а потім їх необхідно почистити.
  5. Взяти глибоку миску і на її дно викласти гриби капелюшками вниз. Вони повинні бути близько один до одного і однакового розміру.
  6. Порізати кільцями помитий зелений лук і посипати його зверху.
  7. Додати трохи майонезу.
  8. Яйця слід крупно натерти і викласти, теж змастити.
  9. Невеликими кубиками порізати шинку і присипати зверху на яйця, змастити.
  10. Потім потрібно викласти рівним шаром терту моркву, теж з білим соусом. Приправити.
  11. Так само, як і моркву, потрібно натерти картоплю. Розкласти її зверху. Прим'яти і ущільнити руками, щоб всі компоненти «схопилися» один за одного і утрамбовались.
  12. Прибрати в холодильник на годину, потім дістати.
  13. Акуратно і швидко перевернути салат на блюдо, зняти миску. Таким чином гриби виявляться зверху.

Порада: щоб легше було витягати салат з миски, попередньо її слід обернути харчовою плівкою.

Візьміть на замітку, як правильно приготувати шинку в мультиварці.

Тут ви знайдете, як приготувати фаршировані печериці з куркою і сиром.

Читайте тут, потрібно чистити від шкірки печериці перед приготуванням.

З додаванням томатів

Свіжий смак цього приголомшливого страви служить відмінним перекусом і на роботі, і на природі, а також є прекрасним вечерею. Він у міру поживний і такий соковитий!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лука 150 г
шинки 0,2 кг
майонезу скільки знадобиться
олії соняшникової 35 мл
яєць 3 шт.
шампіньйонів 0,3 кг
спецій за смаком
помідорів 0,3 кг
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 112 ккал

Як приготувати:

  1. Очищену цибулю дрібно нашаткувати.
  2. Трохи крупніше порізати гриби, заздалегідь очищені від сміття.
  3. Таким же чином порізати шинку.
  4. Вимити помідори, витягнути плодоніжку, нарізати м'якоть кубиками, сік злити. Бажано брати м'ясисті плоди.
  5. Відварені круто яйця слід натерти на середній тертці.
  6. На розігрітій олії необхідно підсмажити цибулю.
  7. Хвилини через дві-три додати гриби, перешкодити і готувати їх хвилин десять. Рідина повинна випаруватися. Дати охолонути.
  8. Змішати компоненти в салатник, додати бажані спеції і майонез.
  9. При подачі прикрасити цілим маленьким помідором і зеленню.

Рада: до даного рецептом підійдуть і в'ялені томати. До них для пікантності можна додати щіпку пластівців чилі, не більше.

Гострий салат «Смачний»

Якщо приготувати цей салат і розкласти його по тарталеткам, вийде чудова закуска, в тому числі і під алкоголь. Цей рецепт дуже люблять чоловіки за гостроту і солоність.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
шинки 250 г
лука червоного 1 шт.
огірків маринованих 3 шт.
печериць солоних 0,2 кг
майонезу за смаком
яєць 4 шт.
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 111 ккал

Як приготувати:

  1. Відварити яйця протягом п'ятнадцяти хвилин, охолодити, зняти шкаралупу, порізати кубиками.
  2. Тонкими пір'ям нашаткувати цибулину без лушпиння.
  3. Мариновані огірки покришити соломкою.
  4. Печериці, шинку подрібнити таким же способом.
  5. Компоненти перемішати один з одним з додаванням майонезу. Не солити! Подавати до столу.
Порада: якщо салат все-таки вийшов дуже солоним, в його склад можна включити варену картоплю або подати його окремо як гарнір.

Хитрощі та поради

У всіх рецептах шинку можна замінити на м'ясо: смажене, солоне, варене і т. д. Також можна обидва ці продукту поєднати, але тоді кількість грибів слід трохи збільшити, інакше вони «загубляться» серед інших смаків.

Для краси подачі можна курячі яйця замінити на перепелині. Варити їх треба не більше п'яти хвилин, а потім досить розрізати навпіл. Таким же чином помідори в рецепті можна замінити на маленькі черрі, які теж ріжуться на дві або чотири частини.

У всіх рецептах був використаний майонез. Кулінари і досвідчені господині настійно радять приготувати його самостійно. Це займає всього кілька хвилин і вимагає простих інгредієнтів, які практично завжди є в будинку. Отримана консистенція і смак приємно здивують, до того ж можна бути впевненими, що всі компоненти в складі соусу натуральні. Грати зі смаком і кольором можна нескінченно.

Приготування салатів не займає багато часу, але це чудова база для організму і настрою. Кожен рецепт має своїм смаком, так що кожні кілька днів можна пробувати щось нове. Головне – готувати з задоволенням і ділитися з усією родиною!

Що ще почитати: