03 март 2019 142

Як смачно приготувати макарони з грибами

Борошняні вироби під назвою макарони є невід'ємною частиною нашої кулінарії, оскільки за частотою використання їх можна прирівняти до картоплі.

Практично кожен з нас з раннього дитинства любить гарячі ріжки, бантики або трубки з вершковим маслом, зверху посипаних цукром. З віком смаки дещо змінюються, і тепер ми готуємо макарони з грибами, беконом, сиром і різними соусами, більше схожими на італійську пасту.

Рецептів і способів приготування цієї страви практично не злічити, але у кожної господині є на прикметі кілька найулюбленіших в її родині. Іноді макарони з грибами можна приготувати так смачно і красиво, що не соромно поставити навіть у центр урочистого столу, нарівні із запеченою качкою або молочним поросям.

Незамінною частиною завжди є соус, який чудово доповнює смак основної страви – макарони з грибами. Він може бути вершковим, сметанним, томатним або навіть гострим часниковим – для гурманів. Щоб блюдо вийшло ще сытней, можна додати м'ясо курки або свинину.
Простий і швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
спагетті - 400 г
сир - 100 г
печериці - 250 г
цибулина - 1 шт.
масло вершкове - 110 г
масло пісне - 50 мл
сіль - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 94 Ккал

Дуже просте і швидке блюдо виходить з відварних макаронів з смаженими печерицями та цибулею, посипане будь-яким твердим сиром. Як ви бачите, мінімальний набір продуктів, але з нього виходить повноцінний обід.

Споліскуємо печериці і рубаємо тонкими слайсами, порізавши навпіл.

Якщо є необхідність – зчищають верхній шар. Цибулю чистимо мокрими руками і нарізаємо півкільцями.

Наливаємо масло в сотейник, прогріваємо і підсмажити до рум'яного кольору, підкладаємо гриби і смажимо до повного випаровування вологи, періодично помішуючи.

У закипающую просолену воду занурюємо макарони і відварюємо згідно з вказівками на упаковці.

Відкидаємо їх на друшляк, кладемо вершкове масло і перемішуємо, додаємо підсмажені гриби з цибулею.

Викладаємо макарони з грибами на красиве плоске блюдо, притрушиваем тертим сиром і подаємо до столу.

Макарони з грибами у вершковому соусі

Якщо ви вирішили приготувати макарони у вершковому соусі, то кращим рішенням буде використовувати білі гриби, підійдуть навіть заморожені. Вони відмінно гармонують з м'яким молочним смаком і відвареними альденте макаронами. Вийде ресторанну страву, але в домашніх умовах.

Складові:

  • бантики – 520 г;
  • білий гриб – 250 г;
  • вершки – 100 мл;
  • олія лляна – 3 ст. л.;
  • сир – 150 г;
  • часник – 2 шт.;
  • цибулина – 1 шт.

Виготовлення: 45 хвилин.

Енергетична цінність: 105.5 Ккал/100 р.

Розморожуємо повністю гриби. Щоб прискорити процес, можна залити їх на кілька хвилин теплою водою. Нарізаємо гриби кубиками, наливаємо масло в сковороду і смажимо, поки волога повністю не піде.

Очищаємо цибулю подрібнюємо, підкладаємо в сковороду і обсмажуємо. Через десять хвилин вливаємо холодні вершки, видавлюємо через прес часник і протушиваем соус сім – вісім хвилин.

Відварюємо бантики до напівготовності, зливаємо через сито, перекладаємо в сотейник з соусом і готуємо всі разом ще п'ять хвилин. У каструлю з водою можна капнути оливкової олії, щоб вони не злиплися.

Перекладаємо готові макарони з грибами у вершковому соусі у велику тарілку, притрушиваем тертим сиром і свіжою зеленню. Якщо у вас не знайшлося пармезану, його можна замінити будь-яким іншим сиром твердих сортів.

Спагеті з грибами в сметанному соусі

Існує думка, що від макаронів можна погладшати, і багато дівчат намагаються уникнути їх вживання. Насправді ця думка помилкова, поправитися можна не від макаронів, а від доповнень до цього блюда: грибів, сметани, сиру, вершкового масла. Але якщо все їсти в міру, то ніякої шкоди для фігури не буде.

Складові:

  • ріжки – 300 г;
  • гливи – 220 г;
  • домашня кісломолочка – 3 ст. л.;
  • рафінована олія – 2 ст. л.;
  • сіль, перець – щіпка;
  • сир – 220 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • цибулина – 1 шт.

Виготовлення: 50 хвилин.

Енергетична цінність: 107 Ккал/100 р.

Підсмажуємо на розігрітому маслі нашатковану кубиками цибулю до прозорості. Помідори миємо й натираємо на тертці. Отриману кашку викладаємо до цибулі і протушиваем до загустіння.

Гливи миємо й нарізаємо довгою соломкою, відправляємо слідом за томатом. У закипающую воду занурюємо і варимо макарони відповідно до інструкції на упаковці, періодично помішуючи.

Коли соус протушкується десять – п'ятнадцять хвилин, додаємо домашню сметану і спеції за смаком.

З макаронів зціджуємо воду, викладаємо їх у сотейник з готовим сметанно-томатним соусом, перемішуємо і готуємо ще п'ять – сім хвилин. В кінці макарони з грибами в сметанному соусі посипаємо тертим сиром і залишаємо настоятися під кришкою.

Соус для томатної пасти який можна подавати з різних блюд.

Найсмачніший рецепт пирога на кефірі з яблуками тут.

Тушкована курка в мультиварці — приготувати таку страву дуже просто, якщо знати кілька секретів.

Макарони з куркою і грибами

Мушлі з курятиною – відмінне поєднання. Це дієтичне м'ясо, приготоване в грибному соусі, стає ніжним, м'яким і в теж час смачним. Гриби краще всього брати лісові: сморчки або лисички, але і звичні тепличні теж підійдуть.

Складові:

  • черепашки – 400 г;
  • лисички – 300 г;
  • біле м'ясо курки – 230 г;
  • сир – 100 г;
  • сіль – за смаком;
  • вершки – 100 мл;
  • олія – 1 ст. л.;
  • кріп – пучок.

Виготовлення: 70 хвилин.

Енергетична цінність: 101 Ккал/100 р.

Чистимо цибулю і рубаємо спеціальним ножем, закладаємо в сотейник і пасеруємо три – чотири хвилини. Попередньо відварені лісові гриби шаткуємо навпіл, якщо вони занадто великі. Додаємо до цибулі.

Курячу грудинку промиваємо і розбираємо на довгі брусочки, теж кладемо в зажарку. Всю масу вимішуємо і тушкуємо десять хвилин. Вливаємо холодні вершки, притрушиваем сіллю, підготовленими спеціями і даємо доготовиться ще шість хвилин.

Відварюємо макарони, зливаємо воду і додаємо в курино-грибний соус. Ретельно вимішуємо, засипаємо макарони з куркою і грибами товстим шаром сиру з кропом.

Паста з грибами і сиром

Цей рецепт досить простий. Достатньо купити набір продуктів і порадувати близьких смачною стравою на вечерю.

Складові:

  • макарони – 350 р.;
  • сир – 100 г;
  • гриби – 100 г;
  • маргарин – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, перець – щіпка;
  • біле вино – 2 ст. л.;
  • молоко – 150 мл

Виготовлення: 30 хвилин.

Енергетична цінність: 108 Ккал/100 р.

Попередньо помиті і нашатковані гриби обсмажуємо разом з подрібненим часником на розтопленому маргарині. Спагетті проварюємо в просоленої воді. Додаємо до грибів охолоджені вершки, охолоджене біле вино і спеції. Всю масу тушкуємо п'ятнадцять хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригоріла.

Зливаємо воду зі спагеті і відразу ж відправляємо їх до готового соусу, перемішуємо, засипаємо сиром, знову промешиваем і даємо постояти під кришкою не менше десяти хвилин, щоб макаронні вироби наїлося ароматами вершково-грибного соусу. За бажанням, перед подаванням страву можна посипати подрібненою кінзою або базиліком. Смачні макарони з грибами і сиром готові до вживання.

Корисні поради

  1. Пасту поливати соусом необхідно перед самою подачею до столу, щоб вона не засмутилася і не перетворилася на кашу;
  2. Куряче м'ясо краще використовувати свіже або охолоджене, якщо взяти заморожене, то воно вийде більш жорстким;
  3. Досвідчені кулінари радять під час додавання вершків в соус вогонь вимкнути зовсім. Так вони не згорнуться і не розшарується;
  4. Макарони з грибами додайте в соус напівготовими, вони дійдуть в гарячому сотейнику.

Приємної трапези!

Що ще почитати: