18 май 2019 408

Як приготувати курячі шлунки в мультиварці

Субпродукти мають відносно низькою вартістю, хорошими смаковими якостями і не вимагають особливих кулінарних навичок. Курячі шлунки корисні, а мультиварка полегшує підготовку.

Готувати в мультиварці надзвичайно просто. Достатньо підготувати продукти, скласти їх у чашу, що йде з мультиваркою в комплекті, і натиснути на кнопку з вибором програми. В рецептах з субпродуктами самими популярними програмами будуть «Гасіння» і «Випічка», остання замінює класичне обсмажування на сковороді.

Мультиварка функціональна. Страви готуються в ній відносно довго, «тужать» при низьких температурах. Але саме з-за цього безпечна техніка – корпус не нагрівається, і відкрити кришку можна в будь-який момент. Приготування страв в апараті вимагає мінімальну кількість масла, тому їжа виходить дієтичної.

Курячі субпродукти просто готувати в такому пристрої. Цей продукт низькокалорійний і швидко засвоюється. Містить клітковину і підтримує організм у тонусі весь день. У шлунках є зола, і вона прибирає з тіла токсини.

Ці субпродукти надають енергію, покращують апетит, покращують роботу внутрішніх органів, збільшують тривалість життя, завдяки селену. У продукті багато вітамінів, залізо, цинк.

Однак у шлунках багато холестерину і надмірне захоплення ними може призвести до розвитку захворювань серця і судин. У їжі повинен бути баланс.

Зазвичай, мультиварка укомплектована необхідною для кулінарії начинням. При готуванні нижчевикладених страв використовують заводську чашу мультиварки, пластикову лопатку для перемішування, а всю рідину міряють склянками, які повинні теж входить в комплект – так званими мультистаканами.

Простий рецепт приготування
Інгредієнти Кількість
Курячі шлунки - 0,5 кг
Паста томатна - дві столові ложки
Ріпчаста цибуля - одна штука
Вода - три склянки
Морква велика - одна штука
Чорний перець мелений - за смаком
Сіль і спеції - за смаком
Часник - два зубчики
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 Ккал

М'ясні субпродукти обходяться недорого, смачні і не вимагають особливої майстерності при приготуванні. Шлунки можна загасити і подавати з будь-яким гарніром.

Рецепт приготування шлунків покроково:

  1. Субпродукти промивають водою з під крана і видаляють все зайве, що не буде вживатися в їжу: прожилки, жир. Потім субпродукти нарізають невеликими шматками;
  2. Цибулю крупно шаткують, моркву натирають на тертці середнього розміру;
  3. Чашу змащують маслом, поміщають в ємність нарізані шлуночки і підготовлені овочі. В режимі «Випічка» продукти смажать 20 хвилин;
  4. Поки шлунки смажаться, томатну пасту розводять водою, додають в розчин спеції, сіль, перець;
  5. Зубчики часнику пропускають через прес;
  6. Коли таймер «Випічки» обнулиться, до вже наявних компонентів додають розведену томатну пасту, в якій розмішано спеції і часник;
  7. Програма «Гасіння» ставиться на тривалість на одну годину.

Перед безпосередньою подачею до столу шлунки посипають зеленню, якщо сезон.

Тушкуємо смачно субпродукти в сметані

Якщо шлунки в самостійному вигляді здаються занадто простим і нецікавим стравою, можна додати сметани. Для гасіння в мультиварці навіть не потрібно ніякого масла, з-за води ніякої компонент не пригорить. Смак страви вийде дуже цікавий і ніжний, часник додасть пікантності. Сметанні шлунки дуже смачні з відварним рисом.

Інгредієнти:

  • Курячі шлунки – півкілограма;
  • Сметана – дві ложки;
  • Часник – чотири зубчики;
  • Вода – три склянки;
  • Чорний перець;
  • Сіль.

Приготування: 1 ч. 20 хв.

Калорійність: 106,7 Ккал на 0,1 кг страви.

Курячі шлунки в сметані в мультиварці готуються так:

  1. Субпродукти промивають водою, очищають і нарізають невеликими шматочками;
  2. Часник очищається і роздавлюється під пресом;
  3. Курячі шлуночки складають у чашу, додають часник, сметану, сіль, перець. Інгредієнти акуратно перемішують пластиковою лопаткою;
  4. Далі їх заливають водою і виставляють режим «Гасіння» на 60 хвилин.

Шлунки з гарніром з гречки

У гречці багато вітамінів, вона швидко вариться і відмінно насичує. Калорій у ній мало, але зате є селен, титан і стронцій – мікроелементи, які в інших злаках і крупах не містяться. А ще – гречка смачна з курячими шлунками.

Інгредієнти:

  • Шлунки курки – п'ятсот грамів;
  • Цибуля – одна велика цибулина;
  • Морква – одна штука;
  • Гречка – два склянки;
  • Масло – одна столова ложка;
  • Чорний перець;
  • Вода – півлітра;
  • Сіль;
  • Спеції.

Приготування: 1 ч. 20 хв.

Калорійність: 95 Ккал на 0,1 кг страви

Тушковані шлунки курячі з гречкою в мультиварці готуються наступним чином:

  1. Шлунки очищають, миють і ріжуть. Підготовлені шматочки залишають у воді на 20 хвилин, потім знову промивають;
  2. Цибулю спочатку очищують, а потім ріжуть півкільцями. Моркву труть на тертці з великої перфорацією;
  3. У чашу апарату завадять вершкове і рослинне масла. У даному рецепті вони для збагачення смаку і щоб уникнути пригорання;
  4. Шлуночки і овочі теж складають у, додають сіль, спеції. Залишають в режимі «Випічка» на 20 хвилин;
  5. Після цього до шлунків додають промиту гречку, перемішують і заливають водою. Все вже практично готово до останньої стадії. В режимі «Гречка», або якщо цього немає, то на «Гасіння», страву готують ще 45 хвилин.

Тушкована картопля зі свининою — просте повсякденне блюдо, яке вміє готувати будь-яка господиня, але ми розкриємо вам кілька порад.

Як приготувати повітряний омлет для дитини читайте в нашій статті.

Люля Кебаб на мангалі — обов'язково спробуйте це блюдо за нашим рецептом.

Гриби з шлуночками в мультиварці

З усіх грибів, найбільш доступні печериці. Вони продаються у всіх супермаркетах і на ринках. Печериці низькокалорійні, швидко готуються, містять багато вітамінів, мінералів, білків і пантотенову кислоту – вона допомагає зняти втому.

Інгредієнти:

  • Курячі шлунки – п'ятсот грамів;
  • Печериці – чотириста п'ятдесят грам;
  • Цибуля ріпчаста – дві штуки;
  • Сметана – двісті грам;
  • Вода кип'ячена – половина склянки;
  • Велика морква – одна штука;
  • Чорний перець;
  • Сіль;
  • Спеції.

Приготування: 1 ч. 30 хв.

Калорійність: 69 Ккал на 0,1 кг страви

Як приготувати курячі шлунки з грибами в мультиварці:

  1. Гриби і субпродукти готуються різний час. Тому всі відразу в мультиварці приготувати не вийде і доведеться задіяти одну каструлю на звичайній плиті;
  2. Шлуночки чистять, миють, нарізають смужками. Їх поміщають в звичайну каструлю, а е в ємність для приготування в мультиварці, і варять на середньої потужності конфорки до тих пір, поки всі інші інгредієнти не будуть готові. Просто поставте шлунки на вогонь і готуйте далі;
  3. Цибулю ріжуть як можна дрібніше. Моркву слід натерти на тертці середніх розмірів. Овочі поміщають в чашу, попередньо змащену маслом, і смажать в режимі «Випічка». Час попереднього прожарювання становить 10-15 хвилин;
  4. Гриби промивають, а потім нарізаються шматочками середнього розміру;
  5. У чашу додають шлунки, гриби, сметану, спеції, сіль. Доливають воду;
  6. Страва готується ще один годину в режимі «Гасіння».

Курячі шлунки з гарніром з картоплі

Вуглеводи, що містяться в картоплі, підтримують організм енергією. Крохмаль знижує рівень холестерину. В бульбах безліч мінеральних речовин. У поєднанні з курячими субпродуктами, картопля виступає в ролі смачного, поживного доповнення.

Інгредієнти:

  • Курячі шлунки – п'ятсот грамів;
  • Картопля – п'ять-сім штук;
  • Цибуля ріпчаста – дві штуки;
  • Морква велика – дві штука;
  • Вода кип'ячена – три склянки;
  • Чорний перець;
  • Сіль;
  • Спеції.

Приготування: 1 ч. 30 хв.

Калорійність: 98,5 Ккал на 0,1 кг страви

Курячі шлунки з картоплею в мультиварці потрібно готувати так:

  1. Бульби картоплі очищають, промивають і нарізають кубиками. З курячими субпродуктами надходять точно також;
  2. Овочі готують. Цибулю чистять і шаткують. Моркву миють, теж чистять і натирають на тертці або нарізати соломкою;
  3. Чашу змащують маслом. Після цього на неї викладають цибулю і моркву. Обсмажування відбувається в режимі «Випічка»;
  4. Потім поміщають в каструлю картоплю, спеції, сіль і заливають водою;
  5. Потім необхідно виставити режим «Гасіння» на одну годину.

Універсальний гарнір

Вирішити проблему з гарніром можна просто і елегантно – згасити овочі. У страву відразу можна додавати курячі шлунки.

Інгредієнти:

  • Курячі субпродукти – п'ятсот грамів;
  • Кабачок, баклажан, моркву, солодкий перець, цибуля – все по одній штуці.
  • Вода кип'ячена – три склянки (або більше);
  • Сіль, перець, спеції.

Приготування: 1 ч. 30 хв.

Калорійність: 70 Ккал на 0,1 кг на блюдо.

Приготування:

  1. Підготовлені, очищені субпродукти нарізають;
  2. Овочі теж готують – розуміють, чистять і нарізають у формі кубиків;
  3. Всі продукти складаються в чашу апарату, заливаються водою, засипаються спеціями і сіллю. Тушкувати годину.

Приємного апетиту!

Корисні ідеї

Готувати курячі шлунки в мультиварці просто. Основний час роботи на кухні зводиться до підготовки продуктів: почистити, нарізати, поворожити зі спеціями.

Для того щоб апарат довго служив, намагайтеся:

  • Використовувати тільки чисту, суху чашу;
  • Помішувати продукти заводський пластиковою ложкою, щоб не пошкодити антипригарну поверхня посуду;
  • Промивайте всі ємності для збору конденсату;
  • Не тримайте готові страви довго в режимі «підігрів».

Курячі шлунки і мультиварка прекрасно поєднуються, утворюючи дует у рамках простоти, зручності і смаку. Тушковані субпродукти доповнюють гарнірами з круп (гречка, рис), макаронів, запечених овочів. Готову страву з субпродуктів чудово виглядає посипане свіжою зеленню зі сметаною і аджикою.

Що ще почитати: