16 май 2019 6 404

Як зварити смачний суп з курячих сердечок

Курячі сердечка – відносно недорогий субпродукт, який сьогодні можна купити в будь-якому магазині і практично будь-якій кількості, тоді як раніше це було чи не делікатесом в комплекті курячих потрошки.

Курячі сердечка — низькокалорійний, але і ситний продукт, який можна змішувати або додавати салати, а можна зварити в суп на обід, зробивши його насичено м'ясних і поживним, але при цьому залишивши дієтичним.
Суп з курячих сердечок з вермішеллю
Інгредієнти Кількість
курячих сердечок - 700 г
картоплин - 4 шт.
моркви - 2 шт.
цибулин - 1 шт.
вермішелі - 50 г
часнику - 1 зубчик
лаврових аркуша - 1 шт.
кріп і петрушка - за смаком
сіль і перець - за смаком
рослинна олія - для смаження
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 60 Ккал

Такий суп виходить красивого золотистого кольору, дуже наваристим і апетитним, так що можна сміливо готувати його для сімейного обіду: чи задоволені будуть всі, особливо взимку.

Зазвичай у продажу вже є очищені субпродукти, але можна перебрати їх ще раз, прибравши всі зайві плівки і жили, хоча це не є обов'язковим моментом. Сердечка ще потрібно промити під проточною водою, і при бажанні нарізати на дві-три частини, хоча після уварювання вони і так будуть не дуже великими, і можна залишити їх у первісному вигляді.

Далі їх треба викласти в каструлю з двома літрами води і поставити її спочатку на сильний вогонь, а після закипання зменшити його до маленького, при цьому знявши з бульйону всю піну, яка утворилася.

Субпродукти треба поварити не менше півгодини, після чого до них можна додати нарізану шматочками картоплю, посолити і поперчити.

У цей час на сковороді потрібно обсмажити порізані моркву, цибулю і часник, і викласти їх в суп разом з вермішеллю, залишивши суп поваритися ще кілька хвилин.

В кінці засипати подрібнену зелень, вимкнути вогонь і дати супу постояти 20 хвилин.

Суп з овочами та субпродуктами

Ті, хто на дієті, можуть, не замислюючись про зайві калорії, поласувати таким супом, так як, крім дієтичних сердець, в нього входять лише корисні та легкі овочі.

Необхідні інгредієнти:

  • 400 гр. курячих сердечок;
  • 1 цибулина;
  • 200 гр. брокколі;
  • 200 гр. зеленої стручкової квасолі;
  • 200 гр. гарбуза;
  • 2 ст. ложки томатної пасти;
  • зелень і часник за смаком;
  • червоний пекучий перець, сіль та інші спеції за смаком.

Час приготування страви: близько години.

Калорійність: близько 45 Ккал/100 гр.

Брокколі і зелену стручкову квасолю можна брати заморожені, а субпродукти можна розрізати навпіл, або залишити цілими. Спочатку потрібно відварити м'ясо з цибулиною у воді протягом півгодини, потім цю цибулину викинути і покласти в бульйон розібрані на шматочки брокколі, порізану скибочками гарбуз і стручкову квасолю і варити овочі ще 10 хвилин.

Потім додати томатну пасту і всі спеції, дати закипіти і вимкнути суп, всипати в нього подрібнені зелень і часник. Все, легкий супчик готовий.

Грибний супчик з курячих сердечок

Зробити їх супу невелику білкову бомбу, що відрізняється особливою ароматностью, можна, поєднавши в одній каструлі субпродукти і гриби, порадувавши цим їдців.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 гр. курячих сердечок;
  • 200 гр. шампіньйонів;
  • 3 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 150 мл сметани;
  • невеликий пучок зеленої цибулі;
  • лавровий лист, перець горошком;
  • сіль і мелений перець за смаком.

Час приготування страви:

Калорійність: приблизно 80 Ккал/100 гр.

Субпродукти треба промити водою і поставити варитися разом з цибулиною, потім її викинути і додати в каструлю порізані шматочками картоплю і гриби, і поварити ще близько 15 хвилин (а сердечка самі по собі повинні поваритися близько півгодини).

Потім в суп потрібно зняти з вогню і заправити сметаною, порубаним зеленою цибулею і тиском часником. Сіль можна додати або відразу при варінні бульйону або в кінці приготування.

Салат з червоної капусти — одне з найбільш корисних страв, які можна готувати кожен день.

Товсті млинці на кефірі — кілька рецептів на замітку.

Навчіться готувати соковитий антрекот з свинини. Це справжнє ресторанну страву, але в той же час готувати його дуже просто.

Рецепт супу з субпродуктами і гречкою

Супи з гречкою дуже смачні і корисні, і відрізняються оригінальним смаком, який не можуть затьмарити супи з іншими крупами. Так чому б не зробити цей суп з серцями?

Необхідні інгредієнти:

  • 400 гр. курячих сердець;
  • 70 гр. гречки;
  • 5 середніх картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • невеликий пучок петрушки;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль і перець за смаком.

Час приготування страви: близько години.

Калорійність: приблизно 55 Ккал/100 гр.

Готувати цей суп потрібно відразу в казанку або каструлі з товстим дном, тому що в цьому рецепті субпродукти спочатку обсмажуються.

Перед цим їх треба також промити в воді, відкинути все непотрібне, якщо воно буде містилися, і нарізати кружальцями, а потім викласти в посуд з розігрітим рослинним маслом і посмажити їх на сильному вогні протягом п'яти хвилин, а потім зменшити вогонь до помірного і всипати нарізану цибулю, пожарив все разом ще п'ять хвилин.

Далі додати в цю піджарку натерту моркву і тушкувати хвилину. Якщо готується у товстостінній посуді, то можна відразу ж у неї залити окріп, або закип'ятити воду в окремій посудині і викласти в неї картоплю спільно з піджаркою з курячих сердечок і овочів.

Відразу ж засипається і гречка, і суп вариться ще 10 хвилин. Потім солити і поперчити, додати нарубану петрушку, довести все до кипіння, вимкнути і дати супу настоятися під кришкою ще 20 хвилин. Все, готово.

Поради досвідчених кухарів

Щоб всі страви з субпродуктів, до яких відносяться і курячі серця, вийшли смачно, потрібно вміти правильно їх готувати, для чого корисно знати деякі секрети:

  1. Субпродукти належать до низькокалорійним продуктам, але щоб знизити її до можливого мінімуму, потрібно обрізати з них весь жир, плівки та судини.
  2. Якщо після тривалого варіння серця залишилися жорсткими, це означає, що були порушені правила їх зберігання, і виправити ситуацію можна, відваривши їх у молоці або навіть вершках, і посоливши вже в самому кінці приготування.
  3. Іноді дані субпродукти можуть гірчити – це відбувається з-за того, що не була прибрана вся кров, тому потрібно обов'язково добре їх промивати перед варінням, здавлюючи при цьому кожне серце пальцями, щоб з його камер вийшло зайве.
  4. Запах субпродуктів повинен бути свіжим, але іноді, через промислової їх обробки присутній легкий хімічний запах. Щоб позбутися від нього, треба замочити їх на якийсь час у слабкому оцтовому розчині або воді з лимоном.
  5. 500 гр. субпродуктів вистачає на 2 літри води, на основі яких вариться суп.
  6. Серця курки можна зварити в мультиварці, включивши в неї режим гасіння на півгодини. Води в чашу потрібно налити так, щоб вона закривала їх повністю.
  7. У пароварці курячі сердечка варяться 40 хвилин – їх потрібно скласти на перший ярус і зверху посипати невеликою кількістю солі і інших спецій за смаком.
  8. Зробити суп максимально дієтичним можна, прибравши з нього засмажені овочі, і покласти нарізані і натерті цибулю і моркву відразу в бульйон. А замість макаронів можна використовувати добре промитий рис або іншу крупу, наприклад пшоно.

Суп з курячих сердечок радять їсти не рідше, ніж раз у два тижні, тому що в ньому міститься безліч корисних речовин і при цьому зовсім небагато калорій.

Що ще почитати: