Як приготувати салат Цезар з креветками
Салат Цезар з креветками — це дуже незвичайна екзотична закуска, яка володіє прекрасним смаком. Цей салат можна використовувати для частування на обід, вечеря, на свята і навіть на романтичну вечерю.
Всі компоненти, що входять до складу цієї страви, доповнюють один одного і роблять закуску просто відмінною. Ну не будемо зволікати з готуванням цього ласощі, а приступимо до приготування прямо зараз.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| креветок - | півкілограма | 
| листя салату - | 1 пучок | 
| лимона - | пару часточок | 
| часнику - | 2 зубчики | 
| білого хліба - | 1 скибочка | 
| курячих яєць - | 4-5 штук | 
| помідорів черрі - | 5 невеликих | 
| сиру пармезану - | 100 грам | 
| майонезу - | 200 грам | 
| рослинна олія - | для приготування креветок | 
| сіль - | трохи | 
| чорний перець в молотом вигляді - | на свій смак | 
| Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал | 
Як робити салат Цезар з креветками за класичним рецептом:
- Викладаємо яйця в невелику каструлю, заливаємо водою, ставимо отвариваться до крутого стану;  
- Креветки необхідно почистити, гарненько промити під прохолодною водою;  
- Ставимо на плиту сковорідку з олією і прогріваємо;  
- На розігріте масло викладаємо креветки, обсмажуємо їх до готовності;  
- Викладаємо креветки на паперову серветку, щоб скло зайве масло;
- Очищаємо часникові зубці від шкірки. Нарізаємо тонкими пластинками або пропускаємо через прес;  
- Викладаємо креветки в миску, додаємо до них часник і поливаємо соком лимона з часточок;  
- Приправляємо сіллю, перцем перемішуємо;
- Пару листя салату нарізаємо довгими шматочками, викладаємо до креветок;  
- Помідори черрі нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо в миску з креветками;
- Шматочки хліба необхідно нарізати невеликими скибочками або кубиками. Просушуємо їх у духовці або обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю масла;  
- Курячі яйця очищаємо від шкірки, нарізаємо 4 штуки кубиками, одне яйце залишаємо для прикраси;  
- Викладаємо яйця в миску іншим і компонентами;
- Сир нарізаємо соломкою або перетираємо теркою і викладаємо в миску; 
- Засипаємо в чашку шматочки хліба;  
- Заправляємо все майонезом, добре перемішуємо;
- На плоску тарілку викладаємо кілька листя салату, на нього викладаємо салат і прикрашаємо половинками курячого яйця.
- Готовий салат Цезар з креветками подаємо на стіл до інших страв.
З морепродуктами і куркою
Що буде потрібно для приготування:
- 300 грам креветок;
- Куряче філе – 250 грам;
- 4 скибочки білого хліба;
- Пучок листя зеленого салату;
- Половина лимона;
- 3 курячих яйця;
- 8 помідорів чері;
- Перепелині яйця – 8 штук;
- Шматочок сиру пармезану;
- 2 часникові часточки;
- 1 маленька ложка гірчиці;
- 1 маленька ложка меду для соусу;
- Оливкова олія;
- Трохи солі;
- Приправи на свій розсуд.
Період приготування: 1 годину 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 320 ккал.
Як готувати такий простий, але дуже смачний Цезар з креветками і курочкою:
- Перепелині яйця потрібно викласти в ємність, заливаємо водою, ставимо на плиту і відварюємо до готовності;
- Листя салату споліскуємо, нарізаємо товстими смужками і викладаємо в глибоку чашку;
- Скибочки хліба нарізаємо кубиками;
- Зубчики часнику очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими пластинками;
- У сковорідку наливаємо оливкову олію, викладаємо в нього половину часнику, приправи, сіль і шматочки хліба. Все обсмажуємо до золотавої скоринки, в процесі обсмажування все перемішуємо, щоб скибочки хліба не пригоріли. Викладаємо грінки на тарілку;
- Далі готуємо соус. В невелику чашку викладаємо ложечку гірчиці, ложечку меду, що залишилися шматочки часнику, розбиваємо два курячого яйця і вичавлюємо сік з лимона;
- Всю суміш слід збити міксером на повільній швидкості;
- Потім додаємо 1 ч. ложку оливкової мала і знову все збиваємо до однорідності;
- Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, обсипаємо приправами;
- Масло з часником і спеціями розігріваємо і обсмажуємо в ньому шматочки курки до готовності з двох сторін;
- Поки готується курка, відварюємо креветки. Їх потрібно викласти в киплячу воду і варити до готовності. Після цього виймаємо їх з води, очищаємо від шкірки;
- У глибоку чашку викладаємо шматочки обсмаженої курки, креветки, розрізані на кілька частин помідори черрі, очищені й розрізані на кілька частин перепелині яйця;
- Все заправляємо соусом, посипаємо грінками і перемішуємо;
- Готовий салат можна подавати на стіл.
 Кета в духовці — простий рецепт смачного і ситного страви, яке відмінно підійде і для дієтичного харчування.
Кета в духовці — простий рецепт смачного і ситного страви, яке відмінно підійде і для дієтичного харчування.
Приготуйте харчо з яловичини — порадуйте своїх близьких цим ароматним і пряним кавказьким стравою.
Фаршировані креветки — ви, напевно, такого ще не пробували. Читайте як приготувати.
Корисні поради з приготування, оформлення і подачі страви
- В якості заправки для салату Цезар з креветками можна використовувати майонез, сік лимона, оливкова олія або соуси власного приготування, наприклад з соку лимона, гірчиці, сирих курячих яєць, спецій і оливкової олії, сирним або вершковим соусом;
- Листя салату можна використовувати в якості додаткового компонента і для прикраси салату. На листя салату можна покласти Цезар і подати на стіл буде виглядати досить красиво і апетитно;
- В якості прикраси можна використовувати половинки варених яєць, кружечків помідор черрі, кільця солодкого перцю або огірка;
- Замість грінок можна використовувати вже готові сухарики, але краще їх зробити самостійно. Грінки власного приготування виходять набагато смачніше;
- Перед подачею салат можна прикрасити декількома гілочками зелені петрушки або кропу;
- Креветки можна варити або смажити. В обох способах приготування вони виходять смачними, головне, їх потрібно промити і очистити від шкірки.
Цезар з креветками – це чудовий салат, який стане відмінним різноманітністю вашого столу. Можливо, його приготування займе деякий час і зусиль, але результат цього вартий.
Тому що ця закуска не схожа на всім знайомі салати. Крім цього, для її приготування можна використовувати різні варіації соусів для заправки, і кожен раз вона буде віддавати новими яскравими смаками, які не залишать байдужим нікого!






