16 май 2019 117

Який смачний салат можна приготувати з листям салату

Любителі дієтичних салатів вже чули про користь листя салату. У кулінарії використовується безліч різних видів салатів — латук, крес-салат, ромен, айсберг, і це лише найменша частина.

Він чудово може поєднуватися з сиром, овочами, рибою, м'ясом або птахом. В якості легкого вечері або перекусу можна приготувати смачний салат з салатними листям. Це блюдо не прийнято заправляти майонезом, як правило, для заправки використовуються різні соуси на основі сметани, оливкової олії або йогурту.

Для тих, хто ще не встиг оцінити всю принадність салатного листя, пропонуємо рецепти смачних і легких салатиків.

Легкий салат з салатного листя і курки
Інгредієнти Кількість
листового салату - пучок
булки або батона - 1 шт.
філе курячого - 350 г
оливкової олії - за смаком
меленої паприки - чайна ложка
кунжуту - чайна ложка
соку лимона - столова ложка
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Салат з листям салату і куркою потрібно готувати так:

  1. Очищаємо куряче філе від кісток і шкірки і варимо в киплячій солоній воді приблизно сорок хвилин на середньому вогні. Готове філе, якщо волокна добре відділяються один від одного. Тепер йому потрібно дати охолонути і порізати брусочками;
  2. На сковорідці раскаливаем масло й обсмажуємо на ньому кунжутне зернятка пару хвилин на сильному вогні. Потім зернятка потрібно розчавити, додати паприку, потім зменшити вогонь і смажити ще дві хвилини;
  3. Міську булку або батон нарізати кубиками, обмазати сумішшю кунжуту з паприкою. Деко застелити фольгою, розсипати на ньому сухарі і відправити в розігріту духовку, поки вони не зарум'яниться;
  4. Рвемо салатні листя і складаємо у велику миску, туди ж додаємо варене філе, скроплюємо соком лимона і перемішуємо. Зверху посипаємо сухарями і знову перемішуємо;
  5. Цей салат бажано подавати до столу на плоскому блюді, а для краси зверху можна посипати кунжутним зернами.

Морський язик — що за риба, користь та шкоду, як правильно готувати дієтичні страви.

Заливний пиріг з консервованою рибою з майонезом — несподівано смачний рецепт випічки.

Картопляний суп пюре — спробуйте новий варіант першого страви.

Салат «Цезар»

Інгредієнти:

  • 300 грам курячого філе;
  • десять штук помідорів черрі;
  • один пучок салату;
  • олія рослинна;
  • п'ять скибочок міської булки або батона;
  • олія оливкова;
  • пара зубчиків часнику;
  • два яєчних жовтки;
  • трави сухі;
  • дві чайні ложки зернистої гірчиці;
  • 100 грам Пармезану.

Час — 30 хвилин.

Калорійність — 186 кілокалорій.

Етапи приготування салату «Цезар» з листям салату і куркою покроково:

  1. У першу чергу потрібно приготувати часникові сухарики. Зробити це можна декількома способами — запекти в духовій шафі або обсмажити на сковорідці. Найголовніше, сухарі повинні придбати часниковий смак. Для цього в невелику миску налити пару ложок оливкової олії, часник порізати на тонкі пластинки і трохи відбити. Потім додати часник масло і півхвилини нагріти в мікрохвильовій печі. Булку або батон нарізати кубиками. Деко застелити фольгою, викласти на нього сухарі і обмазати часниковим маслом, потім запекти в духовці;
  2. Куряче філе промиваємо і висушуємо. Потім його потрібно нарізати кубиками і обсмажити на рослинному маслі;
  3. Тепер потрібно приготувати соус для цезаря. Курячі яйця відварити в киплячій воді близько п'яти хвилин. Жовтки відокремити від білків і ретельно розтерти. Поступово вливаємо олію, постійно помішуючи, додаємо сік лимона і добре збиваємо вінчиком або міксером. Потім потрібно додати тертий сир, гірчицю і трави;
  4. Салатні листя рвемо руками і розподіляємо по дну ємності. Поливаємо їх соусом для цезаря. Поверх листя салату розкладаємо шматочки курки і часникові сухарики. Помідори черрі ріжемо на половинки і додаємо до салату, зверху поливаємо соусом.

Тепла закуска з печінкою і салатними листям

  • 300 грам курячої печінки;
  • одне стигле манго;
  • олія оливкова;
  • листя салату;
  • діжонська гірчиця;
  • липовий мед;
  • сіль, перець.

Час — 30 хвилин.

Харчова цінність — 179 кілокалорій.

Рецепт покроково:

  1. Салатні листя сполоснути, висушити, подрібнити ножем або порвати руками;
  2. Манго помити, очистити від шкірки і кісточки і дрібно нарізати;
  3. Якщо куряча печінка заморожена, потрібно дочекатися, поки вона повністю розмерзнеться. Добре промиваємо печінку і очищаємо від плівок і прожилок. Нарізаємо субпродукт на шматочки середніх розмірів;
  4. У сковороду додаємо масло, печінка солимо і обсмажуємо півгодини на невеликому вогні. Печінка повинна вийти ніжною і м'якою;
  5. Тепер потрібно приготувати заправку. Для цього збиваємо діжонську гірчицю з оливковою олією, додаємо пару ложок липового меду і добре перемішуємо. Любителі гострого можуть додати трохи перцю;
  6. Формуємо святковий салат. На велике красиве блюдо викладаємо листя салату, потім розміщуємо шматочки манго і теплу обсмажену печінку. Після цього салат потрібно залити медово-гірчичною заправкою.

Рецепт з тунцем

Інгредієнти:

  • пучок листя салату;
  • вісім штук помідорів чері або один великий помідор;
  • два курячих яйця;
  • чотири перепелині яйця;
  • банку консервованого тунця;
  • зелена цибуля;
  • три штуки редиски;
  • свіжий огірок;
  • болгарський перець;
  • столова ложка соку лимона;
  • рослинне масло.

Час — 30 хвилин.

Калорійність — 80 кілокалорій.

Етапи готування наступні:

  1. Відварюємо курячі і перепелині яйця, опускаємо в холодну воду і очищаємо від шкаралупи. Курячі ріжемо на чотири частини, а перепелині на дві частини;
  2. Промиваємо салатні листя і відкидаємо на друшляк;
  3. Помідори черрі ріжемо на половинки, а великий помідор — невеликими кубиками
  4. Зелену цибулю ріжемо кільцями;
  5. Всі підготовлені інгредієнти, крім яєць, перемішуємо і заправляємо соком лимона, сіллю, маслом і перцем;
  6. Відкриваємо банку тунця і зливаємо олії. Розминаємо рибу виделкою, додаємо до страви, перемішуємо і викладаємо зверху яйце.

Салат з індичкою і сиром тофу

Інгредієнти:

  • 200 грам індички;
  • 100 грам тофу;
  • 100 грам борошна;
  • стакан води;
  • рослинна олія;
  • пучок листя салату;
  • два помідора;
  • спаржа;
  • лимон;
  • селера;
  • столова ложка гірчиці дижонской;
  • чайна ложка устричного соусу;
  • чайна ложка кунжутного масла;
  • чайна ложка соєвого соусу;
  • чайна ложка меду;
  • пара зубчиків часнику.

Час — 40 хвилин.

Калорійність — 205 кілокалорій.

Вишуканий салат готується таким чином:

  1. Селера і спаржу очищаємо і дрібно шаткуємо;
  2. Помідори потрібно опустити в окріп, потім зняти шкіру і прибрати внутрішню частину, м'якоть нарізати шматочками;
  3. Томати перемішуємо зі спаржею і селерою;
  4. Салатні листя рвемо руками і додаємо до овочів;
  5. Індичку ріжемо тонкими пластинками, солимо, перчимо, скроплюємо соком лимона, змащуємо маслом і начиняємо часником. Філе обсмажуємо на сковороді з двох сторін;
  6. Сир тофу ріжемо брусочками. З борошна, холодної води і солі готуємо кляр;
  7. У кляр опускаємо брусочки тофу і злегка обсмажуємо на попередньо розпеченому маслі;
  8. Готуємо соус. Змішуємо устричний соус, кунжутне масло, діжонську гірчицю, соєвий соус, сік лимона, мед і рослинне масло;
  9. У салатниці перемішуємо всі інгредієнти і заправляємо соусом.

З креветками

Інгредієнти:

  • 300 грам креветок;
  • пучок листя салату;
  • п'ять штук помідорів черрі;
  • дві штуки в'ялені помідори
  • одне авокадо;
  • оливкова олія;
  • соєвий соус;
  • гірчиця;
  • сік лимона;
  • сіль.

Час — 30 хвилин.

Калорійність — 65 кілокалорій.

Процес створення смачного блюда з листям салату:

  1. Креветки відварюємо в солоній киплячій воді п'ять хвилин, охолоджуємо і очищаємо;
  2. Салатні листя промиваємо, висушуємо і рвемо руками;
  3. Помідори черрі ріжемо на половинки;
  4. В'ялені помідори ріжемо тонкими смужками;
  5. Авокадо очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками;
  6. Для соусу перемішуємо гірчицю, сіль, соєвий соус, лимонний сік і оливкову олію;
  7. Всі інгредієнти викладаємо на плоске блюдо і заправляємо соусом.

По-грецьки

Інгредієнти:

  • пучок листового салату;
  • півбанки оливок;
  • один червоний болгарський перець;
  • один огірок;
  • п'ять помідорів черрі;
  • одна червона цибулина;
  • дві столові ложки винного оцту;
  • оливкова олія;
  • столова ложка соку лимона;
  • чайна ложка орегано;
  • сіль, перець.

Час — 20 хвилин.

Калорійність — 70 кілокалорій.

Як приготувати страву:

  1. Листя салату рвемо руками і викладаємо в ємність — салатницю;
  2. Нарізаємо тонкими смужками червоний перець, огірок ріжемо кільцями, помідори черрі ріжемо на половинки, цибулину ріжемо кільцями
  3. Готуємо заправку для страви. У мисці змішуємо і збиваємо лимонний сік, винний оцет, орегано, сіль і перець. Додаємо оливкова олія;
  4. У салатницю викладаємо всі інгредієнти і заправляємо соусом.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: