13 июнь 2019 1 929

Як спекти класичні пончики в домашніх умовах

Пончики – смачна і всіма улюблена солодкість. Випікаються з додаванням різних компонентів – борошна, сиру, шоколаду, повидла. Хто не любить з чаєм або кавою поласувати смачною випічкою?

Тим більше сучасна кулінарія пропонує багатий вибір солодощів. Пончики є улюбленцями багатьох національностей і знаходять широке розповсюдження по всій земній кулі. Лише називають їх по-різному. Тим більше рецепти їх випічки настільки прості, що господині віддають перевагу саме ними балувати своїх домочадців.

Цікаві факти про пампушках

Дуже складно визначити точно батьківщину пончиків, як ніби їх варіації придумали одночасно різні народи. Існує думка, що в Росію ця солодкість прийшла з Польщі. А, взагалі, їх готували ще в Стародавньому Римі.

У деяких країнах вони є традиційним святковим блюдом. Наприклад, у Голландії цей вид випічки є обов'язковим атрибутом Нового року.

В світі дуже багато різноманітних кав'ярень, магазинчиків і пекарень, в тому числі і тематичних, де можна спробувати пишечки найрізноманітніших видів, форм і компонентів. Ви зустрічали пончик у вигляді ляльки вуду? А він є в Америці.

Образ цих пишних колечок успішно використовують навіть в архітектурі. У Китаї побудовано будівлю у формі гігантського пампуха.

У Таїланді роз'їжджає магазин на колесах і за сумісництвом таксі, кузов якого виконаний у вигляді яскравого пампуха. У ньому ви можете проїхати в заплановане місце і заодно поласувати смакотою.

У Новій Зеландії був встановлений пам'ятник фіолетового пончику, який незважаючи на свою позитивність і апетитність не викликав якогось захоплення у жителів, більше того, вони вважали його безглуздим. І в результаті його вандали спалили.

Для любителів випічки існує навіть «пончиковая» дієта. І кажуть, що вона справді діє. Але правило для ефективного схуднення завжди одне – вважати поглинені калорії і витрачати їх більше. Тільки так можна скинути заповітний вагу. Але зате хай і небагато, але не відмовляти собі в улюблених ласощів.

Покроковий класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна - 3 склянки
вершкового масла - 100 г
молока - 1 склянка
сухих дріжджів - 1 ст. л.
яєць - 2 шт.
цукру - 6 ст. л.
соняшникової олії - 0,5 л.
солі - 0,5 ч. л.
цукрова пудра - для посипання
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 400 Ккал

Розглянемо найпростіший рецепт випічки класичних пончиків.

Дріжджі треба розмішати в розігрітому молоці. Всипте цукор і трохи борошна. Розмішайте і поставте на 30 хвилин у тепло.

Паралельно розігрійте вершкове масло і збийте яйця. Додайте їх, сіль і залишки борошна в постоявшее тісто. Замісіть тісто так, щоб воно припинило прилипатимуть до посуду. Потім накрийте його і помістіть в тепле місце на годину підніматися.

Якщо тісто збільшилося в розмірах, значить, воно досягло необхідної консистенції.

Розділіть його на кульки і розкачати в коржі висотою 0,7–1 див. Якщо у вас є спеціальна форма для пончиків, то виріжте кружечки їй.

Якщо немає, то скористайтеся підручними засобами, наприклад, склянкою і чаркою, головне, різні діаметри кіл.

Готові кільця занурте на сковороду з розігрітим маслом і обсмажте з кожного боку за 4 хвилини. Як тільки вони охолонуть, присипте цукровою пудрою.

Готові Пончики!

Пончики класичні із сиру з шоколадною помадкою

Якщо борошняні колечка приємніше вживати в теплому вигляді, то сирні володіють високими смаковими якостями і в холодному вигляді. Ще вони містять меншу кількість калорій. І підходять для сніданків, обідів, перекусів.

Щоб зробити цей вид класичних пончиків потрібно запастися такими складовими:

  • 250 гр. сиру;
  • 2 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 0,25 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. соку лимона;
  • Ванілін;
  • 0,25 л. соняшникової олії;
  • Шоколад.

Так як тісто не містить дріжджів, ви приготуєте сирника досить швидко, за 20 хвилин. У 100 гр. буде міститися 290 ккал.

Розмішайте цукор в яйцях. Соком лимона погасіть соду. Добре перемішайте сир, яєчну суміш, соду, борошно, сіль і ванілін до однорідності. Далі сформуйте невеликі кульки. Можна також надати тісту форму кілець.

Розтопити олію у фритюрі або сковороді з високими бортами і занурити в них кульки. Перевертаючи смажити 3 хвилини до утворення рівномірного нанесення. Смажені пончики помістити на паперовий рушник.

Розтопити шоколад і полити їм ласощі.

Швидкі сирні пончики: класичний рецепт

Сирні пончики готуються швидко – і тісто, і смаження займають дуже мало часу, а задоволення від них отримують як дорослі, так і діти. Тому, коли потрібно дуже швидко приготувати перекус на допомогу господиням приходять сирник. Компоненти для втілення цієї ідеї практично завжди є в холодильнику:

  • Сир – 1 стакан;
  • 0,5 склянки цукру;
  • Борошно – 1 склянка;
  • 1 яйце;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Соняшникова олія;
  • Цукрова пудра.

Такі ласощі з калорійністю 230 ккал будуть готові за 10 хвилин.

Збиваємо яйце з цукром і додаємо сир – знову ретельно перемішуємо. Слідом додаємо розпушувач і борошно. Замішуємо тісто і поділяємо його на маленькі кульки, обвалюючи їх трохи в борошні.

У посуді з високими стінками доводимо до кипіння масло і занурюємо в них заготовки тіста. Обсмажуємо протягом хвилини. Як тільки класичні пончики придбають характерний рум'яний колір, їх можна витягувати на паперовий рушник, присипати цукровою пудрою і вживати.

Читайте як приготувати смачний і соковитий минтай в мультиварці.

Читайте як приготувати печиво без яєць. Пісні смачні рецепти ароматної випічки.

А ви знаєте, як зробити козинаки з перловки? Простий рецепт дієтичного ласощі.

Поради і підказки

  1. При замішуванні сирного тіста, необов'язково добиватися повного подрібнення сиру. Його крупиці надають родзинку готовим пышкам;
  2. При смаженні класичних пончиків не варто забувати, що вони значно збільшуються в розмірі, тому не потрібно занурювати в ємність занадто багато кульок. Почніть з одного, двох грудочок, щоб візуально оцінити місткість сковороди для смаження;
  3. Пончики можна подавати з джемом, повидлом, шоколадом, згущеним молоком – всі ці солодощі чудово гармонують з випічкою;
  4. А також будь-який з перерахованих вище продуктів можна використовувати в начинці. Але тісто робиться більш крутим, щоб вона не витікала. Цього домагаються за допомогою додавання додаткової кількості борошна. Тісто розкочується на кружечки висотою 1 см і на один занурюється начинка і зверху покривається іншим – краю защипываются, попередньо змастивши їх яєчним білком;
  5. Шоколадну помадку для випічки при бажанні і наявності компонентів приготуйте самі. Використовуйте такі складові:
  • 50 гр. какао;
  • Молоко – 50 гр.;
  • 80 гр. масла вершкового;
  • Цукор – 150 гр.

Розчиніть в молоці какао і цукор. Помістіть на піч і, часто помішуючи, закип'ятити. Зніміть з плити і додати в шоколадну помадку вершкове масло. Продукт готовий.

Все, тепер ви знаєте, як готувати чудові класичні пончики. Ми сподіваємося, що рецепти цієї статті вам сподобаються, а, можливо, навіть стануть вашими улюбленими в приготуванні солодких пончиків.

Що ще почитати: