18 апрель 2019 3 474

Як швидко і смачно приготувати суп з щавлю

Після довгих зимових холодів організм страждає від нестачі вітамінів і так хочеться з'їсти ароматної зелені або супчика зі щавлем. Готувати його краще навесні, коли лист ще зовсім молодий і не втратив своєї соковитості і корисності.

Щавель здавна славився своїми корисними властивостями. З нього готували пісні освіжаючі супи, а також усім відомі російські щі на м'ясному бульйоні. Приємний кислуватий смак цього супчика чудово доповнює відварене яйце.

Цей ранній овоч полюбили більшість господинь і звикли готувати з нього різні салати, пюре, борщі. Пікантними на смак виходять соуси. У цій статті буде запропоновано декілька найбільш вдалих рецептів приготування супчиків з щавлю.

Швидкий і простий рецепт
Інгредієнти Кількість
щавлю - середній пучок
яєць - 4 шт.
ріпчастої цибулі - 2 головки
моркви - 1 середня
картоплі - 5 бульб
води - 2 літра
рослинної олії - 70 грам
вершкового (селянського) олії - 50 грам
перець і сіль - за смаком
кріп - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Перший рецепт з фото здасться самим простим і легким. Насправді так воно і є — страва готується швидко і надзвичайно легко.

У спекотні літні дні немає нічого більш приємного, ніж такий суп з щавлю. Він буде смачним як у звичайному гарячому, так і в холодному вигляді, а приготування займе зовсім небагато часу.

У каструлю налити води і поставити на вогонь. Бульби картоплі очистити від природної шкірки, помити і подрібнити в кубики. У киплячу воду опустити картоплю і варити до м'якості.

Тим часом зайнятися цибулею і морквою. Їх треба очистити і нарізати. У сковороді нагріти рослинне масло і зробити овочеву засмажку.

Щавель промити і зрізати стебла. Листя порізати соломкою і додати до супу.

У готовий картопляний бульйон зі щавлем висипати пасеровані овочі, посолити, поперчити, посипати подрібненим кропом.

Яйця зварити круто, почистити, порізати кубиками і разом з вершковим маслом додати до готового супу.

Вітамінізований ароматний супчик готовий!

Зелений суп зі щавлем і яйцем

Такий супчик прекрасно підійде в якості смачного і корисного обіду для всієї родини. Готувати його можна як на м'ясному, так і на дієтичному овочевому бульйоні. У цьому рецепті буде запропоновано приготування щавлевого супчика з курочкою.

Для приготування знадобиться:

  • Великий пучок щавлю;
  • 500 грам курки;
  • 3 літри води;
  • 5 яєць;
  • 2 цибулини;
  • 2 морквини;
  • 1 лавровий лист;
  • 7 бульб картоплі;
  • Сіль і різні спеції за вашим смаком;
  • 60 грам соняшникової олії;
  • Сметана для подачі до столу.

Час на підготовку — 1 годину 50 хвилин. Калорійність в 100 грамах супу — близько 180 ккал.

Курку промити і обсушити на паперовому рушнику. У киплячу воду опустити м'ясо і на повільному вогні зварити бульйон, додавши в нього лавровий лист, цибулю і моркву. Поки він вариться, всі овочі чистяться і подрібнюються.

До готового бульйону висипати картоплю і варити приблизно 20 хвилин. У сковороді спасерувати цибулю і моркву на жирі/рослинному маслі.

Листя щавлю звільнити від стебел, помити і довільно подрібнити. Додати до супу, посолити, поперчити і поварити ще 10 хвилин. Готову курку вийняти з каструлі, відокремити від кісток і відправити назад до киплячого супу.

Яйця розбити в миску і гарненько розбовтати виделкою. Однорідну масу повільно, тонкою цівкою, вливати в суп, постійно помішуючи. Повинні вийти тонкі ниточки, які ефектно виглядають в готовому блюді.

Вимкнути вогонь на плиті і дати щавельному супчику настоятися близько години. Розлити по порційних тарілках, додати домашню сметану і можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати гіпер корисний суп з щавлю з кропивою

Воістину весняна їжа ─ зелений щавельный супчик з кропивою. Як же все не люблять кропиву за її особливість неприємно обпалювати шкіру, але ось для супчика цей злісний бур'ян підійде як не можна краще.

Важливо, щоб пагони кропиви були молодими, ніжними з невеликими листочками, тоді страва вийде незвичайно смачним і корисним.

Потрібні такі інгредієнти:

  • Яловичі кістки;
  • 1 стегенце;
  • 3 літри води;
  • Кропива і щавельный лист по 1 пучочку;
  • 5 бульб картоплі;
  • 2 великих головки ріпчастої цибулі;
  • 2 невеликі моркви;
  • 5 яєць;
  • 50 грам рослинної олії;
  • Сіль, звичні спеції за смаком.

На готування піде 2 години. У 100 грамах готового страви — близько 185 ккал.

Яловичі кістки гарненько промити і відправити в закипілу воду, це знизить надмірне поява пінки. Виварювати їх потрібно близько 30 хвилин. Потім додати курку, розрізану навпіл, цілу цибулину і моркву.

Варити бульйон до готовності. Поки він вариться, крупно нарізати вимитий щавель і кропиву. Картоплю очистити, помити і нарізати брусочками, додати до бульйону. Цибулю і моркву подрібнити для засмажки.

Сирі яйця збити віночком до появи піни. На розігрітій сковороді, з додаванням рослинної олії, спекти з яєчної маси 2 омлету. Дати їм охолонути і нарізати соломкою.

У готовий бульйон додати омлетну нарізку, щавель з кропивою. Готовий суп посолити і приправити спеціями.

Важливо! Суп з щавлю потрібно солити після закінчення готування, коли легко можна визначити кислотність бульйону і відповідно його посолити.

Не знаєте, чим порадувати себе під час посту? Морквяні котлети пісні — саме те, що вам потрібно. Обіцяємо, буде смачно!

Традиційний плов «заграє новими фарбами», якщо його приготувати не з бараниною або яловичиною, а зі свининою. Тут читайте покрокову інструкцію приготування з фото.

Смачно приготувати камбалу в духовці може кожен бажаючий за нашими рецептами. Головне — гарний настрій, з ним будь-яке блюдо вийде на славу!

Приготування страви зі свининою

Ситно і калорійно нагодувати чоловіка, так і всю родину, в літній час стає проблемою ─ спекотні дні роблять свою справу. Хочеться легкої, і в той же час смачної їжі.

Щоб не обділяти добувача сім'ї калорійними продуктами і поповнити його організм необхідними вітамінами, супчик на свинячому бульйоні зі щавлем буде найкращим обідом у літній період.

Для приготування супу з щавлю зі свининою знадобиться:

  • 500 грам свинячих реберець;
  • Кілька жмень листя щавлю;
  • 3 літри води;
  • 5 картоплин;
  • 2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • 30 грам рослинної олії;
  • 4 яйця;
  • Сіль і приправи за смаком.

Час на приготування — близько 2 годин. У 100 грамах готового супу — 190 ккал.

Свинячі реберця промити і нарізати на шматочки вздовж кістки. У сковороду з товстим дном влити жир/рослинну олію, нагріти і злегка обсмажити свинину. Воду закип'ятити і опустити в неї напівготові ребра.

Варити на повільному вогні близько 1 години. Жирок, який залишився після обсмажування, не виливається, він стане в нагоді для засмажки. Всі овочі очистити і помити. Цибулю подрібнити, моркву нарізати тонкою соломкою.

Картоплю порізати брусочками, щавель порізати смужками. Яйця зварити круто і розділити на кілька частин, все залежить від уподобань. Чим більшим буде шматочок яйця, тим яскравішими будуть смакові якості супчика.

До ребрышкам висипаємо картоплю і варимо 30 хвилин. На останньому жирку пасеруємо овочі і додаємо в каструлю. Трохи експериментуємо зі спеціями.

У киплячий бульйон з картоплею опускаємо щавель, а через п'ять хвилин порізані яйця. Солимо. Ситний і тонізуючий супчик готовий. Їжте на здоров'я!

Хитрощі кухарів

Бульйон буде набагато смачніше, якщо овочі відразу після покупки очистити і помити під проточною водою. Вони не повинні знаходитися довгий час в холодному місці або в кухонній овочевий кошику.

Якщо планується зварити овочевий бульйон для супу, то опускати овочі для варіння потрібно в холодну воду.

Зів'ялі листочки щавлю придбають свіжий вигляд, якщо їх опустити на 10 хвилин у холодну воду з додаванням 30 грам оцту.

При варінні бульйону не потрібно гарячкувати і знімати набридливу пінку з м'яса. В ній містяться найбільш поживні речовини. Дайте бульйону зваритися, а потім процідіть його через марлю.

Ідеально покращує смак м'ясного бульйону корінь селери.

Для приємного золотистого кольору бульйону, додайте при варінні неочищений цибулю.

Невеликою хитрістю для смаку щавельного супчика є додавання при варінні кілька солоних огірочків, коли суп готовий, вони викидаються.

Вважається, що якщо в суп з щавлю додати шпинат, він придбає незабутній смак.

Додавання копченостей, при варінні зеленого супу, додає пікантності смаку.

Пропонуємо подивитися відео з приготуванням досить незвичайного супу з щавлю:

Приємного апетиту!

Що ще почитати: