14 апрель 2019 1 670

Як приготувати курку в соєвому соусі

Непомітно для всіх соєвий соус перетворився в одну з улюблених приправ у світі, а низьку калорійність продукту перетворила його в саму популярну заправку для дієтичних салатів і страв.

Представляємо вам рецепти приготування чудової курки в соєвому соусі.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
курячого філе (можна використовувати грудки) - 750 г
рослинної олії - 3-4 ст. л.
великого ріпчастої цибулі - 1 шт.
часнику - 5 зубчиків
великої моркви - 2 шт.
білого бальзамічного оцту - 3 ст. л.
темного соєвого соусу - 4-5 ст. л.
цукру-піску - 1,5 ст. л.
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 Ккал

Соєвий соус, як і бальзамічний оцет, складно назвати звичними для російських хазяєчок спеціями. Однак доступна вартість іноді манить поекспериментувати, тим більше, що звичне блюдо з соєвим соусом набуває нові смакові відтінки.

Куряче філе нарізати шматочками розміром приблизно по 3-4 див.

Моркву нарізати соломкою. Цибулю тонко нарізати півкільцями, а часник пластинками.

У розігріту сковороду влийте 1,5 ст. л. масла. Викладіть шматочки птиці і обсмажуйте близько 10-15 хвилин (сильний вогонь). Пару раз перевернути шматки для рівномірного обсмаження. Перекладіть м'ясний продукт в окремий посуд і займіться овочами.

Знову розігріваємо сковороду, вливаємо олію і починаємо пасеровку з цибулі і часнику. Як тільки відчуєте запах смаженого часнику, кидайте в сковороду моркву і продовжуйте обжарку ще 2 хвилини.

Після цього додайте цукор, оцет і соус. Через 2 хвилини до овочів приєднується курка, сковорода накривається кришкою, а інгредієнти переходять в 20-хвилинний режим гасіння.

Рецепт страви в духовці з додаванням апельсинів

Цей спосіб підходить тим, хто любить експериментувати з смаковими якостями страв з птиці.

Для приготування потрібно:

  • По 100 гр. або 4 ст. л. соєвого соусу і цукрового піску;
  • 2 ст. л. гірчиці;
  • 4 зубки часнику;
  • 4 шт. апельсинів;
  • 1 склянка (200 мл) води;
  • 5 кг курки.

Час приготування страви: не більше 1 години.

Калорійність: 152.92 ккал/100 гр.

Зверніть увагу, що вказана у рецептурі тушка птиці. За бажанням ви можете замінити її крильцями або курячими стегнами. Також можна змінити консистенцію апельсинового соусу шляхом додавання кількох ложок крохмалю.

Цитрусові очистити і нарізати кубиками, перекласти в каструлю або сотейник і залити склянкою води.

Після того як суміш закипить, всипте цукор-пісок і варіть на повільному вогні хвилин 5. Відкладіть ємність в сторонку для остужения вмісту.

Тим часом подрібніть очищені зубчики часнику і змішайте зі столовою гірчицею і соєю. Після перевірте, охолонув цитрусовий сироп, якщо так, тоді з'єднайте соєву суміш з апельсиновою.

Тепер беремося за птицю. Обробіть курочку на шматки і розкладіть їх у форму або на деко.

Не забудьте попередньо змазати їх кулінарним жиром.

Увімкніть духовку. Поки вона розігрівається (200С) залийте шматочки птиці приготованим раніше соусом. Запікається м'ясо приблизно 45 хвилин.

Курка в медово-соєвому соусі на сковороді

Як перетворити звичайний сімейний обід у святковий? Досить до традиційного рецепту приготування птиці додати мед і трохи вина. Ви здивуєтеся, як кілька додаткових інгредієнтів здатні кардинально змінити звичний смак страви.

Хочете спробувати? Тоді для приготування потрібно:

  • 600 гр. курячого м'яса;
  • По столовій ложці вина (сухого білого) і меду;
  • 3 ст. л. або 75 гр. соєвого соусу;
  • Трохи масла для обсмажування;
  • Мелений чорний перець.

Час приготування: максимум 40 хвилин.

Калорійність готового страви: 192.57 ккал/100 гр.

Мед, вино, сою — з'єднати і добре перемішати. Вимитий м'ясний продукт злегка відбити і почати обсмажувати в розігрітому маслі. Через хвилину залити курку раніше приготовленої сумішшю. Смаження здійснювати на сильному вогні і протягом всього процесу не забувати перевертати м'ясо і поливати медовим соусом.

Швидко і апетитно: курочка, маринована в соєвому соусі, в мультиварці

Перевагою це рецепта вважається мінімальна кількість інгредієнтів та їх дешевизна.

Необхідні продукти:

  • 600-700 гр. курки;
  • Соєвий соус;
  • Одна головка часнику.

Час приготування: 45 хв+2 години маринування.

Калорійність: 186.98 ккал/100 гр.

Маринівка

Наріжте курку невеликими шматками, покладіть в каструлю і залийте соєю, щоб він повністю покрив м'ясо. Додати поросяти, ягняти часник, і приберіть в холодильник.

Запікання

Замариноване м'ясо перекладіть в чашу кухонного апарату, встановіть режим «випічка», таймер – 45 хвилин. Після сигналу готове м'ясо перекладіть на тарілку з гарніром (картопля, рис, овочі).

Курка з овочами по-китайськи

Можливо, страва не має відношення до оригінального приготування птиці по-китайськи, але воно прославилося саме цією назвою. Курочка, приготована за цим способом, припаде до смаку любителям білого м'яса і всім мандрівникам по країнах Азії, що звикли, замовляючи їжу кричати: «Без спецій!»

Отже, для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 350 гр. курячої грудки;
  • 100 гр. червоного солодкого перцю;
  • 200 гр. зеленого солодкого перцю;
  • 100 гр. ріпчастої цибулі;
  • 150 гр. моркви;
  • 5 ст. л. або 125 гр. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. масла рослинного або оливкового;
  • 1 ч. л. цукру.

Витрачений на приготування страви час: 20 хвилин.

Калорійність: 283 ккал/100 гр.

Хочете дізнатися, як приготувати стейк з яловичини будинку? Вивчіть покрокову інструкцію, щоб не допустити помилки.

Ідеї різних страв зі свинячого серця представлені тут. Тепер ви точно приготуєте щось новеньке!

Правила варіння картоплі в мундирах знаходяться тут. Це треба знати кожному!

Вимиту курячу грудку нарізати брусочками розміром з палець. Очищений ріпчасту цибулю, також нарізати брусочками тільки по напрямку волокон. Солодкі перці шаткуємо соломкою.

Що стосується моркви, то її нашаткуйте кільцями середнього розміру. Далі розігрійте сковороду і влийте масло. Коли масло добре прогріється, киньте шматочки курки і, помішуючи, обсмажуйте протягом 3 хвилин, поки продукт не стане білим і місцями набуває рум'яну скоринку.

Тепер, не перестаючи помішувати вміст сковороди, кожні пару хвилин додавати інгредієнти відповідно наступній послідовності: морква, ріпчаста цибуля, болгарський перець. Після додавання останнього компонента, зробивши помірний вогонь, продовжуйте обжарку ще 3 хвилини.

Не забувайте іноді помішувати, щоб вміст сковороди не тушкувалося. Тим часом розчиніть в сої цукор і вилийте суміш в сковороду. Продовжуйте обсмажування ще 3 хвилини вимкніть вогонь.

Якщо використовуваний вами соус має солодкуватий присмак, то додавання цукру не обов'язково. Приготоване блюдо чудово йде як самостійна, але іноді його доповнюють гарніром у вигляді рису.

Корисні поради та рекомендації досвідчених кулінарів

На кухні завжди повинен використовуватися тільки якісний соєвий соус. Він корисний для нашого організму і ніколи не містить домішок, барвників, підсилювачів смаку та ароматизаторів.

Тому перед покупкою вивчіть етикетку товару – вивчіть склад і спосіб виготовлення. Самий корисний метод полягає в бродінні соєвих бобів.

Купуйте тільки той соус, що упакований в скляну тару і бажано, щоб вона була прозорою.

Якщо хочете здивувати своїх гостей, то спробуйте перетворити звичайне блюдо в кулінарну екзотику: розбавте 1/3 склянки соусу з 100 мл соку консервованих ананасів. У цьому складі замаринуйте птицю, а перед відправкою страви в духовку прикрийте кожен шматок курки колечком ананаса і залийте залишками маринаду.

Складно сказати, який соус смачніше — світлий чи темний, та це й не важливо. Головне, щоб у складі були присутні наступні інгредієнти: боби (соєві), оцет, пшениця, цукор і сіль.

І якщо ви побачили на етикетці список ароматизаторів і підсилювачів смаку, то будьте впевнені, що перед вами сурогат. Поверніть його на полицю і пам'ятайте, що здоров'я дорожче!

Що ще почитати: