07 июнь 2019 1 289

Як спекти пиріжки з яйцем і зеленою цибулею

Найбільш звичним видом випічки ще з минулих часів є пиріжки. Як правило, їх готують на дріжджовому тесті з начинками різних видів. Вони можуть бути солодкими і солоними, м'ясними і навіть рибними.

Одним з найбільш затребуваних видів начинки відноситься яйце з відварним рисом і свіжим зеленим цибулею. Цю здобу смажать на сковороді і запікають у духовці. Одним з основних вимог для отримання якісної випічки вважається правильно підібрана борошно вищого ґатунку.

Є ще невелика хитрість: під час відварювання яєць покладіть щіпку солі, так не виникне труднощів з видаленням шкаралупи.

Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти Кількість
Борошно - 3 склянки
Кефір - 500 мл
Сода - 1 ч. л.
Сіль - за смаком
Яйця - 4 шт.
Цибуля зелена - пучок
Вершкове масло - 50 г
Оливкова олія - 50 мл
Сметана - 200 мл
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 286 Ккал
Пиріжки з такою начинкою – зазвичай найпопулярніше блюдо теплої весни, коли з'являється багато зелені в городі, і домашня птиця добре несеться. У приготуванні вони зовсім прості, їх можна робити хоч кожен день.

Розводимо в кефірі харчову соду.

Яйця ставимо відварювати. Цибуля промиваємо і розкладаємо на рушник.

Додаємо сіль, розтоплене масло вершкове і партіями всипаємо протрушенную борошно в рідку масу.

Коли з'являться ознаки загустіння, викладаємо його на гладку поверхню і продовжуємо вимішувати руками.

Воно повинно бути однорідним і м'яким. Накриваємо мискою і даємо тісту відпочити.

Очистивши від шкаралупи яйця, нарізаємо їх середніми кубиками.

Цибулю шаткуємо кружечками.

З'єднуємо продукти разом і перемішуємо. Начинка готова. Можна ще трохи присолити.

Відрізаємо від борошняної маси шматок, розгортаємо в ковбаску і відрізаємо шматочки товщиною три – чотири сантиметри.

Долонею розрівнюємо, по центру кладемо начинку і скріплюємо щільно краю, щоб пиріжок не розлізся. Ще раз розкачуємо напівфабрикат і кладемо прожариваться на оливковій олії.

Готові пиріжки розміщуємо на великому блюді, в маленьку піалу наливаємо сметану і їмо.

Рецепт пиріжків з рисом, яйцем і зеленою цибулею

Деякі господині в яєчно-цибульну начинку люблять додавати відварений рис, вважаючи, що це смачніше і пиріжок виходить ще ситніше. Цілком можливо, і посперечатися з цим важко, але це на любителя.

Компоненти:

  • Борошно – 3.5 склянки;
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.;
  • Цукор – щіпка;
  • Сіль – за смаком;
  • Нерафінована олія – 100 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Цибуля – пучок;
  • Рис – 150 г;
  • Молоко – 250 мл

Приготування: 90 хвилин.

Калорійність: 291 Ккал/ 100 р.

Підігріваємо Молоко в мікрохвильовці, додаємо сухі дріжджі і ретельно розмішуємо їх в рідині до розчинення. Відварюємо три яйця. Рис промиваємо і теж закладаємо проваритися в закипаючою воді.

Цибуля миємо й нарізаємо. В молочно-дріжджову опару додаємо яйце, сіль, щіпку цукру і все перемішуємо. Коли маса стане гомогенної, додаємо по трохи борошно вищого сорту. Замішуємо м'яке некруте тісто і даємо піднятися близько години. Підмішуємо, випустивши з нього вуглекислоту і чекаємо повторного збільшення в об'ємі.

Яйця мнемо виделкою. Рис відкидаємо на друшляк і залишаємо охолонути. З'єднайте підготовлені інгредієнти начинки і ретельно вимішуємо.

Отщепляем невеликі шматочки дріжджового тіста, обвалюємо в борошні, розкочуємо качалкою. Тісто треба розкачати як можна тонше, тоді пиріжки будуть смачніші. Фаршируємо вироби готовою начинкою, обсмажуємо на олії до коричневої скоринки.

Рекомендується смажити пиріжки на розігрітому маслі, оскільки вони не будуть приставати до сковороді. І щоб заощадити свій час, краще відразу зліпити все напівфабрикати, а потім поступово їх готувати. Готові смажені пиріжки відразу розкладайте на паперових серветках або рушниках, щоб позбутися від надлишків жиру.

А ви знаєте кращі варіанти як приготувати смажені відбивні зі свинини в клярі на сковороді, щоб вони були соковитими і ніжними?

Приготуйте неймовірно смачний осетинський пиріг з куркою і сиром, а як це зробити читайте наші поради та рецепти.

А ви знаєте як приготувати сациві з курки по грузинськи. Всі секрети цього блюда і його варіації.

Листкові пиріжки з яйцем і цибулею пір'яним

Готувати листкове тісто досить довго і трудомістко, можна піти, звичайно, за полегшеним шляхом і купити готове в будь-якому гастрономі. Але можна вибрати середній варіант і приготувати майже листкове тісто.

Компоненти:

  • Молок – 500 мл;
  • Борошно – 500 г;
  • Маргарин – 500 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Зелена цибуля – пучок;
  • Сіль – за смаком;
  • Кунжут – 50 г;
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.

Приготування: 70 хвилин.

Калорійність: 265 Ккал/ 100 р.

В одну миску складаємо рубаний маргарин і молоко. Ставимо в мікрохвильовку на три хвилини. Виймаємо, перемішуємо і додаємо сухі дріжджі. Після цього відразу ж всипаємо все борошно готуємо тісто.

Для більшої зручності викладіть його на рівну суху поверхню. В процесі може знадобитися ще трохи борошна. Дивіться за його консистенції, щоб не липло. Варимо яйця, цибулю шаткуємо.

Поділяємо тісто на п'ять частин. Кожну розкачуємо в квадрат розміром двадцять на двадцять сантиметрів. По одному краю накладаємо начинку, на дистанції два-три сантиметри.

Обережно звертаємо заготовку в рулон, повинно вийти не менше двох обертів. Ножем ділимо рулет на невеликі пиріжки, з боків защипывая, щоб начинка не випала.

Розкладаємо напівфабрикати на деко. Встановлюємо терморегулятор на 185 °С. Поки прогрівається пристрій, пиріжки піднімуться. Зверху посипаємо кунжутом. Випікаємо вироби двадцять п'ять хвилин.

Печені пиріжки з зеленою цибулею і яйцем

Самою м'якою і пористої вважається випічка в духовій шафі, тому при наявності часу краще довше повозитися саме з таким варіантом тесту. За бажанням в яєчно-цибульну начинку можна додати тушковану або квашену капусту, це різноманітить смак.

Компоненти:

  • Борошно – 4 склянки;
  • Яйце – 5 шт.;
  • Зелена цибуля – пучок;
  • Свіжі дріжджі – 30 г;
  • Молоко фермерське – 300 мл;
  • Спред або маргарин – 150 г;
  • Сіль – за смаком.

Приготування: 4 години.

Калорійність: 320 Ккал/ 100 р.

Дріжджі розминаємо виделкою і заливаємо теплим молоком. Залишаємо на тридцять хвилин, щоб опара почала працювати. Просіваємо борошно і розтоплюємо маргарин. Яйця ставимо відварити круто.

Промитий і обсушенный соломкою цибулю шаткуємо. В молочну рідину виливаємо маргарин, промешиваем, підсипаємо сіль і борошно. Промешиваем тісто, перекладаємо його в суху миску, накриваємо ще одній і залишаємо на годину, навіть не піднімаючи посуд і по можливості в повній тиші.

Змішуємо цибулю і яйця, присаливаем. Коли в три рази збільшиться обсяг тесту, змоченою в рослинному маслі рукою підмішуємо його. Воно впаде, так і повинно бути – вийшов повітря. Залишаємо ще на годину. За цим принципом діємо ще двічі. Часу піде багато, але результат вас порадує.

Частину тіста розкачуємо в ковбасу, відщипуємо маленькі шматочки, кожен розкачуємо і начиняємо яйцем і цибулею. Формуємо долонями пиріжок і швом вгору викладаємо на лист щільно один до одного.

Зверху змащуємо залишками яйця і готуємо в електроприладі сорок хвилин.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: