22 июнь 2019 2 544

Як приготувати пиріжки з різними начинками в мультиварці

Різноманітна випічка є відмінним доповненням до будь-якого столу – святкового або повсякденного. Сьогодні приготувати пиріжки в мультиварці можна швидко, а їх смак буде таким же насиченим, як і блюдо, приготовлене традиційним способом – в духовці або на сковорідці. Зберегти для себе кілька рецептів повинна будь-яка господиня, щоб у будь-який час зуміти приготувати ароматну випічку.

Маленькі секрети

Для приготування випічки потрібно не тільки суворе відповідність обраної рецептурі, але і знання секретів, які дозволять уникнути кулінарних помилок, здатних зіпсувати не тільки зовнішній вигляд, але і смакові якості. Для ідеальних пиріжків потрібно:

  1. Вибір програми приготування «Випічка» або «Жарити» — у інших випадках потрібно експериментувати, щоб підбирати оптимальну температуру;
  2. Уникнути підгоряння просто – чашу необхідно змащувати олією (навіть якщо вона з антипригарним або іншим спеціалізованим покриттям;
  3. Процес приготування проводиться під закритою кришкою, тоді легко досягти оптимального прогріву продуктів.

Для надання привабливого кольору рекомендується за 5 хвилин до кінця обраної програми змастити кожен пиріжок яйцем. Якщо вибраний рецепт припускає, що будуть випікатися великі вироби, то для того щоб вони не розвалилися, буде потрібно залишити їх після приготування в чаші на 5-10 хвилин і тільки потім можна перекладати на тарілку.

Дріжджові пиріжки з яблуками та корицею
Інгредієнти Кількість
борошно (пшенична або суміш з різних видів) - 2,5 склянки
дріжджі в брикеті - 50 г
масло вершкове - 50 г
молоко - 180 мл
яйце - 2 шт.
лимонний (апельсиновий) натуральний сік - 1-2 ч. л.
яблука - 2-3 шт.
кориця - за смаком
сіль - щіпка
цукровий пісок - 100-150 г
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 179 Ккал

Смачна солодка здоба може стати основою для сімейного чаювання.

Кроки приготування:

  1. У миску (або будь-яку іншу підходящу для приготування тіста ємність) всипати борошно;
  2. Якщо використовуються сирі дріжджі, то їх необхідно розчинити у воді (теплою), а потім влити рідину в борошно, сухі просто додаються і перемішуються;
  3. Масло вершкове слід розтопити, потім додати до борошна, ретельно перемішати;
  4. Додати в отриману масу сік лимона;
  5. Потім сіль і цукор;
  6. Влити молоко, перемішати;
  7. Додати курячі яйця, знову перемішати;
  8. Залишити в теплому місці на 50-60 хвилин (можна накрити чистим рушником), дочекатися, поки тісто почне підніматися;
  9. Почистити яблука, порізати їх дрібним кубиком (можна пропустити через блендер, щоб зробити пюре або натерти);
  10. Додати до яблук корицю і цукор, перемішати;
  11. Після додати трохи лимонного соку (за бажанням), знову перемішати;
  12. Розкачати качалкою тісто для випічки, розділити на невеликі порції (з допомогою форми);
  13. Покласти в кожну заготовку рівну кількість начинки, сформувати пиріжки;
  14. У ємність мультиварки додати трохи рослинного масла (щоб уникнути підгоряння), помістити заготовки;
  15. Виставити програму «Випічка» або «Смаження» на 30-35 хвилин;
  16. Через 15 хвилин перевернути майбутні пиріжки, для того щоб вони пропеклися рівномірно.

Подавати з чаєм або кавою. Урізноманітнити смак начинки допоможуть різні сухофрукти.

Рецепт гречаної каші з тушонкою — кілька простих рецептів на кожен день.

Французький салат — вишукане блюдо, дивовижно смачне і просте у приготуванні.

Котлети з лука — відмінна альтернатива м'ясних тефтелі. А за смаком так відразу і не здогадаєшся! Рецепт тут.

Пиріжки з сиром в мультиварці

Для того щоб приготувати смачні і апетитні пиріжки, буде потрібно набір з наступних інгредієнтів:

  • готове тісто (можна приготувати за попереднім рецептом) – 600 г;
  • сир (ваговий або в упаковці) — 250 г;
  • для склеювання інгредієнтів і смаку — яйце куряче свіже – 1 шт;
  • сіль – за смаком;
  • кріп свіжий – 50 р.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність (100 г) – 227 ккал.

Кроки приготування:

  1. Кріп помити, подрібнити (тільки зелень без стеблинок);
  2. У миску викласти сир, розім'яти його до однорідного стану, додати кріп, перемішати;
  3. Додати куряче яйце, трохи солі, перемішати;
  4. Тісто розкачати, зробити порційні заготовки;
  5. У кожну покласти рівномірне кількість начинки, сформувати пиріжки;
  6. Чашу змастити маслом, викласти заготовки, поставити випікатися на програму «Випічка» або «Пиріг» на час до 25 хвилин. Приготування проводиться під кришкою.

Для додання пікантності можна додати в начинку трохи тертого твердого сиру.

Пиріжки з полуничним варенням

Цей рецепт повинен бути в кулінарній скарбничці кожної господині. Для того щоб почати роботу, знадобляться наступні інгредієнти:

  • для тіста борошно – 250 г;
  • цукор – 135 г, або половина склянки;
  • молоко – 100 мл (підігріти);
  • яйце куряче – 3 шт;
  • полуничне варення;
  • за бажанням використовується розпушувач (1 упаковка) – 5 р.

Час, який буде потрібно для приготування – 35 хвилин (тісто не повинно підходити);

Калорійність на 100 г – 340 ккал.

Кроки приготування:

  1. Борошно змішати з цукром і яйцем, додати розпушувач;
  2. Додати молоко, перемішати;
  3. Розкачати тісто, розділити на порції, використовуючи форму;
  4. У кожну заготовку покласти варення (по 1-2 ст. л), сформувати пиріжки;
  5. Випікати в змащеній маслом чаші на програмі «Випічка» близько 20-25 хвилин.

Подавати з чаєм, соком або кави.

Смажені пиріжки на кефірі з рисом, яйцем і зеленою цибулею

Щоб приготувати цей варіант випічки, знадобляться такі інгредієнти:

  • кефір або молоко (тепле) – 230 мл;
  • маргарин (або спред, масло) – 100 г;
  • борошно – 1 кг;
  • дріжджі сухі – 5 г або з брикету (40 г) (використовувати, якщо в якості рідкої основи – молоко або вода);
  • яйця (краще заздалегідь відварити) – 5 шт (для начинки);
  • рис білий – 200 р;
  • зелень — лук свіжий (пір'я)– 100 р.

Час приготування (загальна) – 2,5 години.

Калорійність на 100 г – 278 ккал.

Кроки приготування:

  1. Змішати борошно, сухі дріжджі;
  2. Влити в ці компоненти кефір (молоко або воду), знову перемішати;
  3. Розтопити маргарин (масло), додати в отриману масу і ще раз перемішати;
  4. Залишити тісто «підходити в теплому місці (потрібно 1-2 години);
  5. Промитий рис відварити в підсоленій воді, остудити;
  6. Відварити яйця круто, подрібнити;
  7. Помити і порізати зелену цибулю, краще дрібніші;
  8. Змішати інгредієнти для начинки (рис, цибулю і яйця);
  9. З тіста сформувати порційні кульки, розкотити їх (щоб вийшла овальна коржик);
  10. Викласти на 1 ст. л начинки в кожну із заготовок, закріпити краю, щоб вона не випадала;
  11. Чашу спеціалізовану (в комплекті з мультиваркою) змастити маслом, викласти порціями майбутні пиріжки;
  12. Вибрати програму «Випічка», виставити таймер на 40 хвилин (готувати під кришкою). Через 20 хвилин перевернути.

Випічка з листкового тіста з капустою

Ці пиріжки готуються дуже швидко. Листкове тісто надає їм пишність і поживність. Для того щоб почати роботу, знадобляться наступні інгредієнти:

  • готове листкове тісто – 700 г;
  • капуста свіжа (білоголова) – 350 г;
  • олія (рафінована і дезодорована) рослинне – 30 мл;
  • сіль — додається за смаком;
  • цибуля ріпчаста (щоб був аромат і характерний смак — жовтий або білий) – 1-2 шт;
  • додатковий інгредієнт — сир (можна використовувати будь-який, який подобається) – 100 р.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність на 100 г – 265 ккал.

Кроки приготування:

  1. Капусту дрібно нашаткувати;
  2. Цибулю порізати дрібно (попередньо очистити від лушпиння) і змішати з капустою;
  3. Сир будь-яким зручним способом подрібнити, краще просто натерти на дрібній тертці, додати до овочів, перемішати, посолити;
  4. Інгредієнти помістити в сковороду з олією, тушкувати до готовності;
  5. Листкове тісто розморозити, кожен аркуш розкачати;
  6. Розділити на частини і покласти начинку, сформувати пиріжки;
  7. Змастити чашу мультиварки маслом, покласти заготовки;
  8. Виставити програму «Випічка» на 30 хвилин.

Готувати під закритою кришкою. Подавати гарячими.

Печені пиріжки з лівером

Цей варіант ідеальний для випічки ситної вечері. Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 1 кг;
  • яйце куряче – 4 шт (2: для тіста — свіжі і для начинки — відварні);
  • молоко (1,5-2,5%)– 430 мл;
  • дріжджі (сухі) – 10 г (або 2 пакетики).

Додатковими інгредієнтами будуть:

  • масло рослинне (будь-який на вибір, тільки без запаху) – 30 мл;
  • цукор – за смаком або 40 г;
  • сіль дрібний помел – за смаком.

Начинка готується з наступних інгредієнтів:

  • лівер – 700 г;
  • цибуля біла ріпчаста – 1-2 шт;
  • вершкове (не нижче 72%) олію – 50 р;
  • зелень свіжа – 50 г;
  • спеції – за смаком.

Час приготування – близько 3 годин.

Калорійність на 100 г – 351 ккал.

Кроки приготування:

  1. Підігріти, але не кип'ятити основу рідкої складової — молоко;
  2. Яйця, призначені для тіста, злегка збити, не до піни;
  3. Додати молоко, перемішати;
  4. Дріжджі покласти в отриману рідину;
  5. Борошно просіяти (за бажанням), додати в отриманий склад, добре перемішати, посолити;
  6. Залишити тісто у ємності підходити (близько 1 години);
  7. Вибраний для приготування лівер добре промити, очистити від пленочек;
  8. Відварити до готовності (1-1,5 години);
  9. Приготувати з ліверу фарш;
  10. Відварити яйця, потім подрібнити;
  11. Цибулю порізати, підсмажити;
  12. З'єднати фарш, яйця і цибулю, перемішати, додати спеції і сіль;
  13. З тіста зробити порційні заготовки, розкачати;
  14. У кожну покласти начинку, закріпити краю;
  15. Чашу мультиварки змастити маслом, покласти пиріжки, випікати близько 30 хвилин.

Подавати гарячими з чаєм або морсом.

Випічка з картоплею

Дуже легкі в приготуванні пиріжки, які ідеально підходять для обіду або вечері. Для того щоб спекти їх, потрібні наступні інгредієнти:

  • борошно (пшеничне) – 450 г;
  • олія без запаху, осаду (соняшникова чи оливкова) – 3 ст. л;
  • дріжджі сухі розсипчасті в упаковці – 5 м;
  • вода (молоко або обидва інгредієнти в рівних пропорціях) – 200 мл;
  • цукор (рафінад)– 20 г;
  • сіль дрібного помелу – за смаком.

Також в рецепт включені такі інгредієнти, як:

  • картопля (не використовувати молодий, так як він гірше розварюється)– 4-5 шт;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • зелень свіжа (петрушка, кріп).

Також в начинку можна додати гриби.

Час приготування – 2 години.

Калорійність на 100 г (1 пиріжок) – 270 ккал.

Кроки приготування:

  1. Воду (або молоко) підігріти;
  2. Борошно просіяти, змішати з водою, перемішати;
  3. Додати 1 ст. л олії, цукор, дріжджі і сіль, перемішати;
  4. Залишити тісто на 1 годину;
  5. Відварити картоплю (попередньо очистити від шкірки);
  6. Очистити і обсмажити на олії нарізану ріпчасту цибулю (і гриби, якщо вони використовуються в рецепті);
  7. Відварену картоплю розім'яти до стану пюре, з'єднати з овочами;
  8. Тісто розділити на порції, кожну розкачати;
  9. Наповнити начинкою, сформувати пиріжки;
  10. Випікати в чашу мультиварки, попередньо змастивши її всередині маслом (програма «Випічка» на 25 хвилин, потім можна додати час за необхідності).

Подавати гарячими з чаєм.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: