14 май 2019 27

Як приготувати манну кашу в мультиварці

Смачна манна каша в мультиварці – це швидкий спосіб приготувати улюблене блюдо. Приготувати однорідну манку без будь-яких грудочок класичним способом досить складно, а в мультиварці зробити це досить просто. Легка і харчова, вона може бути самостійною стравою або незвичайним гарніром до м'ясних страв.

Це шалено смачне блюдо, яке практично не містить грубої клітковини, тому добре засвоюється організмом.

При цьому, манку не рекомендується давати малюкам до 1 року з-за високого рівня вмісту глютену.

Класична манка
Інгредієнти Кількість
крупи - 1 склянка
молока - 2 склянки
селянського масла - 20 грамів
цукру - 2 столових ложки
солі - 0,5 чайної ложки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 98 Ккал
Найпростіший рецепт в цьому випадку – це класичний варіант, приготований з додаванням молока. Її найпростіше приготувати в режимі «Гасіння», оскільки рецепт її приготування дещо відрізняється від звичної всім манки на молоці.

Незалежно від того, буде вона солодкою або солоною, принцип її приготування приблизно однаковий.

У чашу мультиварки потрібно всипати крупу, відразу ж додати туди вершкове масло. Співвідношення цукру і солі залежить від того, солодку або солону ви готуєте.

У чашу залити молоко, потім воду і ретельно перемішати.

Потім мультиварочный агрегат включити в режим «Гасіння» на 25 хвилин.

Рецепт незвичайною манної каші на молоці з улюбленими ягодами

Молочна манка у поєднанні зі свіжими ягодами – це низькокалорійне, і при цьому неймовірно смачне і корисне блюдо. Такий вітамінний сніданок стане відмінним варіантом для всієї родини. Її можна сготовить не тільки влітку із свіжих ягідок, але і взимку.

Щоб приготувати смачну молочну манку з ягодами в мультиварці, потрібно:

  • 1 склянку крупи;
  • 4 склянки молока;
  • 25 грамів вершкового селянського масла;
  • 1,5 столові ложки жовтого цукрового піску;
  • Ванілін – за власним бажанням;
  • Ягідна суміш (малина, смородина, лохина, чорниця, агрус) – 200 грамів.

Загальний час приготування каші з ягодами – 25 хвилин.

Калорійність — 99 ккал.

Крупу потрібно насипати в суху чашу мультиварки і прожарити в режимі «Смаження» 10 хвилин. Це дозволить просушити крупу, запобігаючи утворенню неприємних грудочок.

Налити в чашу молоко, туди ж покласти селянське масло і засипати цукор. Замість нього можна покласти таку ж кількість меду. Ретельно розмішати лопаткою, а потім готувати в режимі «Молочна каша» 5 хвилин.

Ягоди очистити від хвостиків і гілочок і промити. Частину залишити для прикраси, а решта засипати в чашу. Перемішати, щоб ягоди пустили сік, потім варити 5 хвилин в тому ж режимі.

Готову страву прикрасити рештою свіжими ягодами, що зробить його не тільки дуже смачним, але і на вигляд естетичним.

Ще один варіант приготування ягідної манної каші напевно сподобається навіть самим примхливим маленьким привередам. Для її приготування вам знадобиться:

  • Свіжа журавлина – 150 грамів;
  • Цукор жовтий – 1 склянка;
  • Очищена Вода– 2 склянки;
  • Молоко – 1 стакан;
  • Крупа – 0,5 склянки;
  • Вершкове селянське масло – 25 г;
  • Ванілін – за смаком.

Загальний час, необхідний для процесу приготування – 25 хвилин.

Калорійність – 100 ккал.

Ягоди журавлини промити, висипати у велику миску і обережно розім'яти. Обережно віджати одержаний сік. Макуха залити водою, всипати в нього цукор і залити в чашу. Кип'ятити в режимі «Гасіння» 10 хвилин, потім одержаний сік перелити в іншу ємність. Ягоди перекласти в миску, а чашу вимити.

У чашу залити журавлинний відвар і довести до кипіння в режимі «Смаження». Змішати свіжий журавлинний сік з крупою і молоком і влити отриману суміш в киплячий відвар. Додати масло і ванілін, потім варити 10 хвилин до рівномірного загустіння каші.

Готова, вона має чудовий рожевий колір. Її можна перекласти в змащену маслом форму і охолодити.

Як зварити манку з ароматною полуницею в мультиварці

Ароматна манка з полуницею – це прекрасний сніданок для всієї родини, багатий вітамінами. Її можна зварити не на воді, а на молоці. Це зробить готову страву більш ситним, створюючи справжню енергетичну бомбу» для вдалого дня. При цьому воно містить мало калорій, що стане прекрасним варіантом для всіх, хто стежить за фігурою.

Щоб приготувати манку з полуницею в мультиварочном апараті, потрібно взяти:

  • Крупа – 1 мультистакан;
  • Свіжа полуниця – 200 грамів;
  • Молоко – 2 мульти склянки;
  • Вода – 1 мультистакан;
  • Вершкове селянське масло – 20 грамів;
  • Цукор жовтий – 1,5 столових ложки;
  • Сіль – 0,5 столової ложки;
  • Ванільний цукор – за своїм особистим смаком.

Загальний час приготування – 20 хвилин.

Калорійність — 98 ккал.

Крупу засипати в суху чашу мультиварки і прожарити 10 хвилин в режимі «Смаження». Це дозволить не боятися утворення неприємних грудочок при варінні.

Влити в підготовлену крупу молоко, додати цукор, сіль, вершкове масло і ванілін. Ретельно перемішати лопаткою, варити в режимі «Молочна каша» 8 хвилин.

Полуницю ретельно промити, очистити від хвостиків і додати в кашу. Ще раз перемішати і варити 2 хвилини.

Паштет із свинячої печінки відрізняється ніжною консистенцією і насиченим смаком.

Спробуйте наш рецепт гречаної каші на молоці — ситна і корисна страва яке не можна не любити.

А ви знали що буженину зі свинини можна дуже легко приготувати з допомогою мультиварки? Рецепт тут.

Корисні поради

Приготування манки в мультиварці значно полегшує процес, та економить час. Її можна приготувати на сніданок не тільки з ранку, але і ввечері, а вранці просто включити режим «Підігрів». Готову страву виходить рідким, пишним і без жодної грудочки.

Солону манку можна сготовить не лише на молоці, але і на насиченому бульйоні. Це чудовий гарнір до м'яса або птиці. Готують її за класичним рецептом, тільки замість молока в неї додається така ж кількість бульйону.

Фруктову манку дуже смачно їсти холодною. Її варто порізати на скибки, а потім полити вершками.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: