13 май 2019 311

Як смачно приготувати коктейль зі шпинату

Коктейль з шпинату – це освіжаючий напій, який володіє високою корисністю. У ньому міститься максимальний рівень корисних речовин і вітамінів. Крім цього, цей напій можна пити під час дієтичного раціону і в період розвантажувальних днів.

Готується він просто і легко, для готування не потрібно високих знань в області кулінарії і понад здібностей. Його може зробити кожен. Але для початку варто ознайомитися з корисними якостями цих напоїв.

Чим корисні коктейлі з шпинату

Шпинат – це джерело вітамінів і корисних речовин. До складу зелені входить високий рівень заліза, тому вона рекомендується під час профілактики при анемії.

Крім заліза, в склад входять і інші, не менш корисні складові:

  1. Мінерали кальцію, магнію, натрію, фосфору, міді, цинку, марганцю і селену;
  2. Вітамін А – ретинол і провітамін А – бета-каротин;
  3. Багато аскорбінової кислоти;
  4. Вітамін До – філохінон;
  5. Вітаміни, що входять до групи В – В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), В3 (ніацин), В5 (пантотенова кислота), В9 (фолієва кислота);
  6. Вітамін Е – токоферол;
  7. А також холін і біотин.

Якщо кожен день пити коктейлі, то можна домогтися наступних результатів:

  • Нормалізується робота травної системи;
  • Шпинат надає хороший вплив на стан зубів і позбавляє від пародонтозу;
  • Виведуться з організму всі шкідливі речовини і шлаки;
  • Речовини овоча відновлюють зір, покращують стан слизової оболонки і сітківки очей;
  • Антиоксиданти і хлорофіл захистять від злоякісних пухлин, а також зупинять старіння, розгладять шкіру, наповнять здоров'ям нігті і волосся.

Салат з вареного буряка з часником, з чорносливом, з морквою та іншими овочами і фруктами.

Ви думаєте, що ви знаєте, як зробити грінки з білого хліба? Прочитайте нашу статтю і ви зрозумієте, що це не так просто.

За нашим покроковим фото приготувати по-кавказьки гострий, пряний суп харчо приготувати не так складно. Рецепти тут.

Поради щодо вживання коктейлів з шпинату

Перед тим як почати готувати цей цілющий напій, потрібно ознайомитися з правилами його вживання:

  1. Перш ніж почати пити напої з шпинату, необхідно проконсультуватися з лікарем. Фахівець зможе підказати чи будуть вони корисні, і в яких кількостях варто їх пити для профілактики тієї чи іншої хвороби;
  2. Для загального зміцнення здоров'я потрібно пити не більше 200 мл шпинатового коктейлю на добу;
  3. Не можна коктейль розбавляти мінеральної або звичайною водою. У такому вигляді у шпинату втрачаються всі корисні властивості;
  4. Якщо у вас знижена кислотність шлункового середовища, то напій потрібно пити за 30 хвилин до їжі, якщо підвищена, то через годину після щільного обіду або сніданку.

Рецепти коктейлів зі шпинатом

«Енергетичний»
Інгредієнти Кількість
шпинату - пучок
банана - 1 шт.
натурального меду - 1 шт.
апельсинового соку - стакан
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 30 Ккал

Приступаємо до готування:

Банан потрібно очистити і помістити в морозилку на годину, він повинен трохи під морозитися;

Листя шпинату обполіскуємо прохолодною водою і кладемо в чашку блендера;

Очищений банан виймаємо з морозилки, розрізаємо на середні частини і кладемо до шпинату;

Додаємо ложечку натурального меду і заливаємо стакан апельсинового соку. Бажано використовувати сік зі свіжих апельсинів;

Потім все подрібнюємо блендером до однорідного стану;

Готовий коктейль наливаємо у склянку і насолоджуємося.

З імбиром

Що потрібно:

  • Пучок шпинату;
  • Одне зелене яблуко;
  • Один свіжий огірок;
  • Трохи свіжого імбиру;
  • Один лайм;
  • Трохи меду;
  • Стакан апельсинового або грейпфрутового соку.

Скільки готувати 10 хвилин.

Калорійність – 28.

Як робити:

  1. Промити яблуко, огірок і імбир. Всі компоненти очищаємо від шкірки;
  2. Розрізати на невеликі шматочки і помістити в чашку блендера;
  3. Промиваємо шпинат і кладемо в блендер до інших компонентів;
  4. Всі перемелюємо до однорідності;
  5. Заливаємо сік, вичавлюємо сік з лайму, додаємо мед і змішуємо;
  6. Готовий напій розливаємо по склянках.

Коктейль від застуди та авітамінозу

Складові компоненти:

  • Одна морквина;
  • Пучок шпинату;
  • Трохи листя кульбаби.

Скільки готувати 10 хвилин.

Калорійність – 25.

Як готувати:

  1. Очищаємо моркву, промиваємо і видавлюємо соковижималкою з неї сік;
  2. Потім віджимаємо сік з листя кульбаби і шпинату;
  3. Змішуємо сік моркви, кульбаби і шпинату в пропорціях – 10:3:3;
  4. Готовий напій слід пити під час застуди, до 500 мл у день.

Смузі зі шпинатом і ківі

Потрібно наступне:

  • 5 штук ківі;
  • Великий пучок шпинату;
  • 2 зелених яблука;
  • Половина лайма;
  • 3 огірка.

Скільки готувати 10 хвилин.

Калорійність – 32.

Готування:

  1. Яблука і огірки викладаємо в соковижималку і вичавлюємо з нього сік;
  2. Ківі очистити від шкірки і зрізаємо плодоніжку, знадобиться тільки м'якоть;
  3. Лайм розрізаємо на дві частини і з однієї половини вичавлюємо сік;
  4. Потім в чашку блендера заливаємо сік огірка, яблука, лайма, кладемо м'якоть ківі і листя шпинату;
  5. Всі перемелюємо до однорідного стану;
  6. Готове смузі розливаємо по склянках.

Коктейль з брокколі і фруктами

Потрібно наступне:

  • Одна морквина;
  • Суцвіття брокколі – 1 штука;
  • Одна груша;
  • 2 апельсина;
  • 2 пучка шпинату;
  • Стакан апельсинового соку.

Скільки готувати 10 хвилин.

Калорійність – 28.

Як готувати:

  1. Моркву очистити, промити й нарізати невеликими скибочками. Викладаємо в чашу блендера;
  2. Грушу очистити від шкірки і розетки з насінням, викладаємо до моркви;
  3. Чистимо апельсини, розрізаємо і кладемо в чашку блендера до інших компонентів. Туди кладемо промитий шпинат і суцвіття брокколі;
  4. Заливаємо все склянкою апельсинового соку;
  5. Подрібнюємо блендером до однорідності;
  6. Готовий коктейль розливаємо по склянках.

Кому протипоказані такі коктейлі

З-за того, що в шпинаті міститься щавлева кислота, він не рекомендується людям із хворобами шлунку й кишечнику, а саме – гастрити з підвищеною кислотністю, виразка шлунка і дванадцятипалої кишки, панкреатит.

Також зелень може викликати утворення каменів, тому її слід виключити зі свого меню людям, у яких є желчнокаменные, сечокам'яні захворювання і нефрит.

Небажано вживати шпинат при подагрі та захворюваннях печінки.

При вагітності зелень може викликати сильну печію з-за своєї підвищеної кислотності, тому в цей період її вживання найкраще виключити.

Коктейлі з шпинату, приготовані за запропонованими рецептами, освіжать ваш організм під час літньої спеки. Крім цього, в них можна додавати різні фрукти і овочі, які додадуть напою пікантний смак і приємний аромат. Головне — не забувати про правила вживання цих коктейлів і, звичайно, про протипоказання.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: