12 март 2019 2 530

Як приготувати пиріг з куркою і грибами

Пироги з такою начинкою користуються заслуженою популярністю. Це блюдо виходить дивовижно смачним, а простота приготування приваблює багатьох господинь. Таким пирогом можна нагодувати всю сім'ю. Існує кілька варіацій цієї страви, які обов'язково варто взяти на замітку.

Простий грибний пиріг з куркою
Інгредієнти Кількість
борошна - півтора склянки
води - чверть склянки
кефіру або молока - 50 мл
вершкового масла - 100 г
дріжджів - 10 г
солі - щіпка
яєць - 3 шт.
курячої грудки - 300 г
печериць - 300 г
лука - 1 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Спочатку готується тісто, для цього борошно змішується з сухими дріжджами, вершковим маслом, яйцем, водою, ретельно перемішується. Готова маса забирається в тепле місце «доходити».

Гриби очищаються, промиваються в проточній воді і обсмажуються з подрібненою цибулею до отримання золотистої скоринки. Філе можна відварити або обсмажити, кому як подобається.

Тісто ділиться навпіл, велика частина з яких руками розминається з сковороді, змащеній олією. Викладається начинка: гриби, порізане філе. Друга частина тесту тонко розкочується і закриває пиріг зверху. По бортику тісто з'єднати, в деяких місцях проткнути верх виделкою. Запікання проводиться в розігрітій духовці півгодини.

Лоранський пиріг з куркою і грибами

Цей вид відрізняється від класичного відкритим верхом. Але цей варіант виходить таким ніжним і смачним, що рецепт відразу ж потрапляє в блокнот для записів будь-якої господині. Кожен, хто хоч раз скуштував шматочок цього дивовижного страви, що не зможе від нього відмовитися. Для приготування необхідно підготувати:

  • Банку печериць;
  • Куряче філе;
  • 3 яйця;
  • Цибулина;
  • Склянка жирних вершків;
  • 120 г сиру;
  • Борошно;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • Чверть склянки води;
  • Сіль, перець, олія.

Час приготування: близько 2 годин.

Калорійність: 166 ккал.

Рада! Замість консервованих можна використовувати свіжі печериці, а лісові гриби зроблять страву ще смачніше.

У глибокій чашці збивається яйце і розм'якшене вершкове масло. Після чого в однорідну масу додається вода і борошно до отримання м'якого тіста середньої густоти. Воно забирається в холодильник «відпочити».

Куряче філе відварюється, подрібнюється. Варити його бажано в досить солоній воді, інакше пиріг вийде злегка пріснуватим. Дуже смачно виходить, якщо філе ще обсмажити на олії. На середньому вогні, близькому до сильного, гриби з цибулею смажать до утворення приємного золотого кольору. Начинка готова, коли з грибів випарується вся вода.

Тісто виймається з холоду, воно стає еластичним і пружним, легко розкочується в пласт 0,5 мм, який стелеться на деко. По краях формуються бортики. Начинка викладається на шар тіста, розподіляється по всій поверхні.

В чаші збиваються яйця, вершки, тертий сир, отриманою сумішшю щедро поливається начинка пирога. Запікається лоранський пиріг в розігрітій духовці. Готовність наступає черга 40-45 хвилин.

Пиріг з млинців з куркою і грибами

Пиріг з млинців — відмінний спосіб урізноманітнити меню і створити щось оригінальне і смачне. Коли звичайні млинці набридли, і хочеться новенького, можна зробити дивовижний пиріг.

Для приготування пирога потрібні прості тонкі млинці, в якості наповнення відмінно підійдуть гриби з куркою. Цей старослов'янська рецепт користується популярністю до цих пір.

Приготування млинців:

  • Півлітра молока;
  • Борошно;
  • Чверть пачки вершкового масла;
  • Склянку окропу;
  • 2 яйця;
  • Сіль, цукор, олія для смаження.

Час приготування становить 2 години, але неперевершений смак цієї страви обов'язково порадує всіх домашніх.

Калорійність страви – понад 220 ккал.

Млинці можна випікати будь, просто у випадку заварювання тесту окропом, вони виходять дуже ніжні, тонкі і дуже смачні. Секрет полягає в наступному: замішується тісто з усіх інгредієнтів. Маса повинна вийти як сметана середньої густоти, ліниво сповзати з ложки. Потім в масу тонкою цівкою вливається крутий окріп при постійному помішуванні.

У результаті виходить гладке рідкувате тісто.

Приготування начинки:

  • Упаковка свіжих або заморожених грибів;
  • 2 великі цибулини;
  • Півкілограма курячого філе (стегна або грудка);
  • Пачка молока;
  • Пів склянки борошна;
  • Пів пачки вершкового масла;
  • 300 г твердого сиру.

Гриби відварюють і промиваються.

Цибулю порізати кубиками, обсмажити в олії, після готовності цибулі сюди додаються гриби.

Філе подрібнюється і обсмажується окремо. Потім грибна маса змішується з куркою і остуджується.

Для приготування соусу борошно обсмажується на вершковому маслі. Коли з'явиться приємних горіховий аромат, в масу додається молоко і улюблені спеції.

Форма заповнюється шарами: кожен шар млинців заповнюється начинкою, промащується соусом і посипається сиром.

Останній шар млинцевий, зверху сир, готову страву поміщається в духовку.

Млинцевий пиріг готовий вже через 7 хвилин!

Заливний пиріг з начинкою з грибів і куркою

Цей рецепт можна сміливо забрати в скарбничку простих страв швидкого приготування. Заливна закуска просто тане у роті. Цей розкішний пиріг стане відмінним доповненням в недільний обід чи на свято.

Привабливо, що часу на його приготування потрібно небагато, тому він може стати стратегічним варіантом закуски, коли несподівані гості ось-ось з'являться на порозі.

Для приготування потрібні такі продукти:

  • 1 ½ склянки борошна;
  • 3 яйця;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1 ½ склянки сметани середньої густоти;
  • Філе курки;
  • 1 банка грибів (300 г свіжих або заморожених, що має господиня);
  • 180 г сиру;
  • Сіль.

Час приготування становить близько 1 години.

Калорійність – 195 ккал.

Для приготування тіста всі інгредієнти перемішуються: борошно, яйця, розпушувач і сметана. Маса повинна вийти однорідною, після чого вона поміщається в тепло.

На розігрітому маслі обсмажується цибуля, потім гриби. Готовність наступає тоді, коли рідина википить повністю. Філе курки дрібно ріжеться і викладається до грибів. На цьому етапі можна суміш посолити і поперчити. Через 10-15 хвилин начинка готова.

Половина підійшов злегка тісто виливається на сковорідку, викладається начинка, зверху вона заливається залишками маси. Пиріг посипається сиром і оговтується в духову шафу.

Запікання проводиться 30-40 хвилин. Остаточна готовність перевіряється сірником.

Читайте як приготувати на обід курячі сердечка в сметані в мультиварці.

Читайте як приготувати смажені королівські креветки в часниковому соусі.

Салат з моркви по-корейськи з квасолею і куркою — читайте цей простий традиційний рецепт національної страви кухні з азійськими нотками.

Корисні рекомендації

Жодне застілля не проходить без такої універсальної і ситної закуски, як пироги. Вони супроводжують усі свята, а деякі господині балують своїх домочадців цим блюдом кожні вихідні. Рецептів пирогів величезна кількість, але існують і загальні рекомендації з приготування цього ароматного страви:

  1. Для отримання тонкої скоринки круте тісто достатньо додати лише одне яйце;
  2. Даний дріжджове тісто повинне підніматися мінімум двічі, після чого воно ретельно вимішується не менше півгодини вручну;
  3. Якщо робиться закритий пиріг, то більша частина тесту розподіляється внизу, а верх тонко розкочується;
  4. Курка для пирога відварюється і остуджується в солоної рідини, тоді вона не буде сухий;
  5. Начинку в пироги бажано викладати остуженную;
  6. Суху курячу начинку можна поліпшити, якщо додати в неї вершки, бульйон або соус;
  7. Якщо тісто складно розкочується, вона прилипає до качалку, можна скористатися скляною пляшкою, наповненою холодною водою. А руки при цьому змазують соняшниковою олією.

Пироги – простий спосіб порадувати рідних і гостей!

Приємного апетиту і вдалих вам експериментів!

Що ще почитати: