17 апрель 2019 1 026

Як швидко приготувати панкейкі на молоці

Панкейкі – це випічка, яка прийшла в нашу країну з далеких Сполучених Штатів Америки, що представляє собою пишні, товстуваті млинці-оладки. Готуються вони, як і наші млинці на кисломолочних та молочних продуктах з додаванням яєць та борошна.

Єдина відмінність – це товщина і діаметр. Вони маленькі і товсті, і поливають їх різними фруктовими сиропами, посипають вівсяними пластівцями, сухофруктами, меленими горіхами і шоколадом. Приготувати їх досить просто, це буде під силу навіть недосвідченому кухареві-любителю.

Тісто має бути щільне, щоб не розтікався відразу по всій сковороді, а тримало форму. Щоб прискорити процес приготування цієї страви, візьміть дві млинцеві сковороди. За рахунок цукру, що входить до складу панкейків, вони набувають красивий коричневий колір. Структура у них пориста, у дірочку, що нагадує бджолині стільники.

Часто це блюдо готують саме на сніданок. Воно поживне і смачне, калорій вистачає, щоб наситити організм до самого ланчу.

Покроковий рецепт класичних панкейків на молоці
Інгредієнти Кількість
Борошно - 250 г
Яйця - 3 шт.
Ваніль - упаковка
Сода - 0.5 ч. л.
Лимон - 0.5 шт.
Цукор - 2 ст. л.
Оливкова олія - 2 ст. л.
Молоко - 650 мл
Сіль - щіпка
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 231 Ккал

Головна хитрість приготування високих панкейків полягає у правильно приготованому тесті. У нього обов'язково потрібно додавати соду, пекарський порошок і цукор збивати з охолодженими яйцями в повітряну масу.

Яйця, охолоджені перебиваємо з цукром і сіллю в міцну білу масу.

Розрізаємо помитий лимон навпіл і видавлюємо сік на ложку з содою. Піну виливаємо в яєчну суміш. Підливаємо прохолодне молоко потроху і поступово промешиваем.

Починаємо чергувати борошно з молоком, поки не введемо останні продукти. Тісто вийде густе і повинно повільно стікати по ложці. В кінці вливаємо олію і все знову промешиваем.

Прогріваємо сотейник і великою ложкою наливаємо тісто по центру. Коли з'являться перші з'явилися дірочки, перевертаємо на другу сторону.

Можна відразу промащувати їх вершковим маслом або медом і викладати гіркою на плоске блюдо.

Рецепт молочно-шоколадних панкейків

Шоколадній випічці завжди надавали перевагу більше, ніж звичайній, це відомо з самого дитинства. Маленьких ласунів можна легко порадувати пишними оладки зі смаком темного шоколаду, додавши його просто в тісто.

Компоненти:

  • Яйця – 2 шт.;
  • Борошно – 300 г;
  • Молоко – 650 мл;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Шоколад – плитка;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Розпушувач – 1 упаковка.

Приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 256 Ккал/ 100 р.

Яйця перебиваємо міксером, вливаємо охолоджене молоко і вершкове масло розтоплене. Коли маса стане однорідною, партіями підсипаємо протрушенный розпушувач і борошно.

Шоколад розтоплюємо в пластмасовій піалі в мікрохвильовці, додаємо в млинцеве тісто і продовжуємо збивати.

Якщо вам здасться, що тісто редковатое, підсипте ще трохи борошна. Всипаємо цукор в самому кінці. Його можна взагалі не класти – красивий колір додасть шоколад, а кленовий сироп або шоколадна глазур компенсують відсутність солодощі.

Наливаємо маленьким ополоником невеликі кружечки на сковороду і смажимо за кілька хвилин. Не потрібно додатково підливати або промащувати дно жиром, в тесті досить масла, яке не дасть приставати випічці до сковороді.

Як приготувати швидкий і смачний обід на швидку руку. Прості рецепти страв на кожен день і свята. Ми зібрали непогану добірку страв, які приготувати дуже просто.

Читайте, як зробити цукерки «Рафаелло» в домашніх умовах. До речі, їх можна готувати не тільки як десерт, але і як закуску. Читайте як приготувати «Рафаелло» в домашніх умовах.

Читайте як правильно зробити закусочний торт з вафельних коржів зі згущеним молоком, фруктами, горіхами і варенням. Це простий і смачний десерт, який може приготувати навіть діти.

Як приготувати пишні панкейкі без молока

Існує категорія людей, яким протипоказано вживати в будь-якому вигляді молоко або молочні продукти. Чи просто вони добровільно відмовилися від цього виду продуктів. В такому випадку для приготування панкейків використовують окремий рецепт.

Компоненти:

  • Борошно – 200 г;
  • Яйце – 4 шт.;
  • Соєве молоко – 1 стакан;
  • Ваніль – упаковка;
  • Свіжий сік – 2 стакан;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Сода з оцтом – 1 ч. л./ 1 ст. л.
  • Ягоди заморожені – 100 г;
  • Рослинне масло – 3 ст. л.

Приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 87 Ккал/ 100 р.

З'єднуємо разом цукор, борошно, яйця і ваніль. Видавлюємо з фруктів через прес сік. Це можуть бути лимон і апельсин, мандарин і ківі, груша і банан, в принципі будь-яке поєднання відповідно від ваших уподобань і наявності в холодильнику.

Виливаємо його в тісто і підкладаємо розморожені ягоди, шаткуємо на невеликі шматочки. Все перемішуємо і починаємо потроху вливати соєве або кокосове молоко (будь-яке рослинне). Вливаємо соду харчову з рослинним маслом і оцтом.

Смажити панкейкі потрібно на розігрітій сковороді, до того ж, сухий. Наливаємо тісто по центру, при необхідності розрівнюємо ложкою до бажаного розміру і пропекаем з двох сторін до гарного кольору. Поливаємо варенням і подаємо до столу гарячими.

Панкейкі на кисляку

Якщо у вас залишилося кисле молоко і немає йому застосування, то можна підсмажити трохи повітряних і досить ситних панкейків, відкрити нутеллу або звичайну згущене молоко і поласувати з зеленим чаєм або кавою.

Компоненти:

  • Борошно – 350 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Скисле молоко – 400 мл;
  • Пекарський порошок – 1 ч. л.;
  • Оливкова олія – 3 ст. л.;
  • Щіпка солі.

Приготування: 55 хвилин.

Калорійність: 228 Ккал/ 100 р.

Розчиняємо розпушувач в домашній ряжанці і даємо заграти вісім хвилин. Перебиваємо сіль з яйцями і цукром, повинен вийде гоголь-моголь.

Коли з'являться бульбашки на поверхні кефіру, підливаємо його в яєчну масу, підсипаємо не поспішаючи протрушенную борошно і швидко промешиваем, поки не з'явилося грудок борошняних. Потім буде важко від них позбутися. В кінці доливаємо олія оливкова і даємо тісту відпочити п'ять хвилин.

Прогріваємо сотейник з потовщеним дном і наливаємо в середину великою дерев'яною ложкою або черпаком тісто. Чекаємо дві хвилини і перевертаємо на другу сторону.

Знімаємо на десертне блюдо, промазуємо солодким кремом і продовжуємо смажити далі. За цією схемою виробляємо все тісто.

Корисні замітки

  1. Замість цукру в тісто для можна покласти натуральний рідкий мед або інші цукрозамінники;
  2. Щоб випічка вийшла більш повітряної і пишною використовуйте охолоджене домашнє молоко. Якщо воно буде теплим, є ймовірність отримати тонкі впали панкейкі;
  3. Не варто смажити на сильному вогні, панкейкі зажарятся зовні, а всередині буде сире тісто. Але якщо у вас це все-таки сталося, помістіть напівготову випічку в мікрохвильовку на п'ять хвилин;
  4. В шоколадне тісто замість топленого шоколаду можна покласти змелені какао боби або порошок. Пропорції використовуйте на око, але не більше двох – трьох столових ложок;
  5. У тісто можна додати мюслі, пюрированный банан або сливи, будь-які сухофрукти, попередньо порізані на маленькі смужки, тоді вийдуть дієтичне панкейкі;
  6. Поливати можна не тільки солодкими сиропами, але і сметаною або нежирними вершками;
  7. Готова випічка може зберігатися в харчовому, герметично закритому контейнері дві доби в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: