17 июнь 2019 40

Як смачно приготувати млинці без яєць на молоці

Дуже багато люблять млинці: тоненькі, з ажуром, з додаванням меду, банана або ваніліну. Більшість людей вважають, що без яєць млинці несмачні. Однак, навпаки, без яєць вони виходять тоненькими і повітряними.

Так як правильно приготувати смачні млинці без яєць, на кислому молоці або зовсім без нього, а також вегетаріанські? Для цього необхідно знати деякі правила та хитрощі, про які ви дізнаєтеся в рецептах нижче. Приступимо!

Тонкі млинці без яєць на молоці
Інгредієнти Кількість
Борошно - 2,5 склянки (бажано просіяти)
Молоко - 1 літр
Сіль і сода - по 1 чайній ложці
Цукор - за бажанням, але не більше 2,5 чайних ложок
Рослинна олія - 30 грам
Вершкове масло - трохи більше половини пачки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал
Якщо тісто не додавати зовсім цукру, то такі млинці будуть смачні з солоною або м'ясною начинкою. А якщо додати більше цукру, то вони відмінно підійдуть до чаю. Їх можна намазати згущеним молоком, варенням, медом або сметаною.

У просіяне борошно необхідно насипати цукор, соду і сіль. Додайте пів-літри молока, перемішуйте інгредієнти, щоб маса була однорідною, без грудочок. У цю суміш додайте рослинне масло.

Молоко, що залишилося, необхідно прокип'ятити на вогні. Потім його тонким струменем влити в тісто, при цьому постійно помішуючи. Розтоплюємо на вогні вершкове масло і додаємо до всіх інгредієнтів. Все потрібно перемішати і в цьому вам допоможе блендер або міксер. Якщо у вас їх немає, то доведеться трохи попрацювати руками.

Сковорода повинна бути чистою, без крапель води і на момент смаження млинців — розігрітій.

Смажити млинці потрібно на маленькому вогні. Ополоником налийте в сковороду тоненьким шаром тісто і чекайте близько хвилини.

Переверніть млинець на іншу сторону і почекайте близько 30 секунд.

Млинці готові. Їх можна подавати гарячими до чаю. Якщо ви хочете, можете зробити начинку. Загорніть з нею млинці, а після підігрійте їх на сковороді або в мікрохвильовій печі.

Млинці на кислому молоці без яєць

Напевно, кожна господиня, виявивши будинку кисле молоко, береться смажити млинці. Навіть, якщо вдома немає яєць – не проблема! Млинці можуть і так вийти ніжними та смачними.

Зробити їх дуже просто і практично від звичайного рецепту такі млинці мало чим відрізняються.

Які потрібні інгредієнти:

  • Кисле молоко — 1 літр;
  • Сіль і сода — пів чайної ложки;
  • Цукор — за смаком;
  • Борошно — 2,5 склянки;
  • Вершкове масло – 60 гр;
  • Соняшникова олія — 2 ст. ложки.
Для цієї страви краще підходить сковорода чавунна або з антипригарним покриттям. І, головне, щоб вона не була занадто широкою і великий, оскільки млинці незручно буде перевертати, адже вони можуть рватися.

Молоко необхідно підігріти. Борошно, соду, сіль і цукор змішати між собою. Виливаємо половину нагрітого молока в борошно і перемішуємо до того моменту, поки не зникнуть грудочки. Далі доводимо до кипіння на вогні молоко, що залишилося і виливаємо у вже напівготову суміш.

Після чого необхідно розтопити вершкове масло. Це дуже зручно зробити в глибокій тарілці в мікрохвильовці. У кого ж її немає, використовуйте старовинний спосіб – розтопити масло на сковороді. Після чого масло вершкове, а також рослинна виливаємо в готове тісто.

Тісто має бути рідким, але не зовсім як вода, воно повинно нагадувати кефір. У висновку необхідно прогріти сковороду і можна випікати млинці.

Ретельно стежте за рівнем газу, адже на великому вогні страва буде швидко підгоряти! Підсмажуємо млинці з двох сторін і все готово!

Млинці без яєць і молока

Що робити, якщо хочеться чогось смачненького, а щоб зробити найпростіші млинці немає необхідних інгредієнтів? Все дуже просто! Якщо у вас знайдеться жменю борошна, щіпка солі, цукру та соди, а також масло, то млинці вам гарантовані.

Навіть приготовані на воді і без яєць млинці можуть бути смачними. Для цього вам необхідно взяти:

  • Борошна — 2 склянки;
  • 2 склянки води (краще, якщо очищеної);
  • Пів чайної ложки солі, цукру та соди;
  • 50 грам рослинної олії.

Якщо є бажання можна додати сахарозу або ванілін.

Процес готування буде наступним:

  1. У миску з водою, додайте сіль і соду;
  2. Все ретельно перемішайте;
  3. Додайте олії. Кожен раз перемішуйте консистенцію;
  4. Невеликими кількостями додавайте борошно, при цьому заважайте тісто (простіше, якщо є міксер);
  5. На розпечену сковорідку ополоником вливайте трохи тіста, допоможіть йому розтектися по всій поверхні;
  6. Не залишайте плиту без уваги, так як тоненькому тесту достатньо 40 секунд, щоб підсмажитися з одного боку;
  7. З іншого боку млинець смажиться трохи швидше, приблизно 20 — 30 секунд.

Все готово. До млинців можна додати сметану, варення або змастити їх маслом. Приємного апетиту!

Вегетаріанські млинці

Якщо ви перейшли на вегетаріанську їжу, а млинці не перестали любити, тоді наступний рецепт самих звичайних, але смачних млинців, для вас.

Вегетаріанські млинці готуються без молока, кефіру, яєць і підсолоджувачів. Тому у вашому списку продуктів думаю, знайдеться:

  • Борошно;
  • Вода;
  • Сіль;
  • Сода;
  • Вершкове масло;
  • Рослинне масло.

Вода для приготування повинна бути кімнатної температури, масло вершкове – растоплено, і всі інгредієнти під рукою.

У способі приготування вегетаріанських млинців немає нічого складного, оскільки він не відрізняється від інших рецептів.

У борошно додаємо дрібку солі і соди (можна цукор — за бажанням). Поступово перемішуючи, додаємо воду. Розмішуємо, щоб консистенція була однорідної маси, схожої на сметану (але негусту).

Потім тісто можна ополоником піднімати над мискою і повільно струменем виливати назад, так суміш просочиться киснем, що зробить млинці більш легкими. Після чого додайте масла і перемішайте віночком всю масу.

Далі на деякий час залиште тісто при кімнатній температурі. Це необхідно для того, щоб млинці не рвалися на сковорідці.

Розігрійте сковороду, змастіть її рослинним маслом і смажте млинці за стандартним методом.

Візьміть на замітку рецепт лазаньї з куркою і грибами. Вишукана італійська страва з російським колоритом.

Як приготувати американські млинці панкейкі, читайте цікавий рецепт з фото. Готуйте цю страву на сніданок!

Рецепт смачних млинців на молоці — читайте, запам'ятовуйте, готуйте і пригощайте своїх рідних.

На замітку!

Обирайте найкраще толстодонные сковорідки, на яких нічого не пригорає. При цьому у сковороди не повинен бути високий бортик, адже він буде заважати в перевертанні млинця. Чим важче сковорода, тим довше вона зберігає температуру спека, що допомагає в швидкому приготуванні страви.

Якщо все ж млинці прилипають до сковороди, додайте в тісто ложку масла. Якщо і після цього млинці пригоряють, значить, необхідна інша сковорідка.

Це блюдо дуже просте і цікаве тим, що в нього можна додати практично всі. Наприклад: фрукти, сир, зелень, картоплю, гречку з м'ясом і багато іншого.

Готувати млинці дуже просто, а є їх ще смачнішими. Приємного апетиту!

Що ще почитати: