20 апрель 2019 44

Кращі рецепти корисних вишневого варення на зиму

Вишневе варення вважається одним з найбільш популярних на території країн СНД.

Справа в широкому поширенні в цих широтах ягоди.

Плоди вишні не тільки володіють чудовим смаком, але і містять величезну кількість вітамінів, мікроелементів і мінералів.

Практично в повному комплекті їх можна донести і до зими, заготовлюючи вишневе варення.

Найпростіший рецепт

Щоб заощадити час і сили, поширеним є виготовлення варення з вишні з кісточками:

Для цього рецепта вишневого варення потрібно лише кілограм ягід і стільки ж цукру (можна на третину більше, це справа смаку кожного).

  1. Ягоди промиваються під холодною водою, поміщають в каструлю і пересипаються цукром.
  2. Коли маса пустить сік, її потрібно помістити на розігріту плиту і довести до кипіння.
  3. Варити необхідно близько 7 хвилин до розм'якшення самих ягід.
  4. Гаряча маса розливається по стерилізованим банкам, і закочується кришками.

Ось і всі приготування рецепту вишневого варення з фото.

До речі, для виготовлення цієї смакоти підійде абсолютно будь-який сорт вишні.

Особливих складнощів в рецепті немає, але на всяк випадок прикріплюємо відео-ролик:

Густе варення без кісточок

Витяг кісточок з вишень – заняття не для слабкодухих.

Тим не менш, приготоване варення таким способом можна буде вживати без побоювання пошкодити зуби, багато чого дуже бояться.

Потрібно, як і в попередньому випадку, вишня і цукор в пропорціях 1:1.

Ягоди очищаються від листя і ніжок, промиваються під холодною водою.

Потім витягуються кісточки.

Важливо не забути позбутися від зіпсованих примірників.

Після цього вишня на ніч засипається половиною цукру.

На ранок весь цукор повинен розчинитися, а ягода пустити сік.

Як тільки це сталося, майбутнє варення вариться протягом 15 хвилин, а потім остуджується.

Сироп зливається, і продовжує варитися на середньому вогні до потрібної густоти.

Перевірити її дуже просто: в блюдце наливається крижана вода, в яку поміщається крапля сиропу.

Якщо ця крапелька не розтеклася, і її можна взяти пальцями – все відмінно.

Вишня додається в загустілий сироп, який при високій температурі залишається рідким, і варення охолоджується природним чином, або ж розливається по стерилізованим банкам.

Це був не найпростіший рецепт вишневого варення, адже довелося повозитися з отриманням кісточок, але зате результат відмінний.

Рецепт "Королівського" варення

Так само як і в попередніх рецептах, співвідношення цукру до вишні повинно бути 1:1.

Для початку необхідно видалити все сміття, і промити ягоди в холодній воді, після чого видалити з кожної кісточки.

Підсумок повинен бути поміщений у велику каструлю для варива майбутнього ласощі, і засипаний цукром.

Потрібно дати настоятися до тих пір, поки вишня не пустить сік, який офарбить цукор.

Каструля з заготівлею накривається кришкою, і з боку в бік трясеться двома руками.

Важливо пам'ятати, що перемішувати необхідно саме так, щоб цукор не опустився вниз.

Заготівля відправляється на вогонь, і доводиться до кипіння, кип'ятять на маленькому вогні близько 5 хвилин.

Після охолодження (може зайняти до 5 годин), каструля знову ставиться на плиту, і процес повторюється.

Всі ці маніпуляції доведеться повторити три рази.

Підсумкова суміш – густий вишневий сироп з міститься ягодою.

Це і є "Королівське" варення.

Розливається по стерилізованим банкам у гарячому вигляді, поки маса не загусла, закочується стерильними кришками, і остуджується при кімнатній температурі.

Ще один спосіб приготування вишневого вареньица на зиму:

Швидкий пиріг до чаю з вишневим варенням

Існує величезна кількість рецептів з вишневим варенням всіляких десертів, пирогів, булочок та інших борошняних і кондитерських виробів.

Зараз зупинимося на готуванні найніжнішого пирога.

Цей пиріг більше нагадує кекс, тим не менш, він стане відмінним доповненням до будь-якого чаювання, а головне його приготування не займе багато часу, та й рецепт досить простий.

Для приготування знадобиться:

  • 250 мл вишневого варення без кісточок;
  • третину склянки молока;
  • півсклянки соняшникової олії;
  • 2 ст. л сметани (можна обійтися без неї);
  • півтора склянки просіяного борошна;
  • пакетик ваніліну;
  • півтори чайні ложечки негашеного соди.

Духовка розігрівається до 200 градусів.

Форму для випічки необхідно добре промазати маслом.

Щоб приготувати тісто, потрібно взяти 2-літрову миску (в залежності від об'єму можна більше), змішати в неї сметану, масло, варення і молоко, після чого зверху просіюванням насипати борошно, ванілін і соду в сухому вигляді.

В якості добавок можна використовувати абсолютно всі, наприклад, родзинки, вівсяні пластівці, горіхи.

Важливо пам'ятати, що додається сода останньої, після чого маса швидко перемішується до утворення однорідної суміші без грудочок, виливається в форму і поставити в духовку.

В залежності від потужності духовки випікати страву слід не менше 20 хвилин.

Готовий кекс прикрашається за бажанням цукровою пудрою, ягодами, витягнутими з варення, глазур'ю.

Пиріг готовий.

Щоб смакові якості випічки були максимально яскравими, страву краще вживати теплим.

Бісквітний рулет з начинкою

Такий рулет славиться тим, що його дуже просто приготувати в домашніх умовах.

До речі, можна використовувати абсолютно будь-яке варення, але якщо вибір ліг на вишневе, воно не повинно містити кісточок.

Для створення цього шедевра кулінарії знадобиться:

  • 100 г борошна;
  • 5 яєць;
  • півсклянки цукру;
  • стакан вишневого варення і їдальня ложка цукрової пудри.

Яєчні жовтки необхідно ретельно розтерти разом з цукром, а потім збити до утворення пишноти.

Сюди додається просеянная борошно, але потроху, помішуючи при цьому масу.

В приготоване тісто додаються і білки, збиті звичайним віночком до утворення піни.

Щоб вони не осідали на дні, масу потрібно постійно помішувати зверху вниз.

Як тільки бісквітне тісто буде готове, його потрібно викласти на покритий змащеній олією папером металевий лист (лист) шаром товщиною близько 1 см.

Відправляється тісто у неспекотний духовку на 15 хвилин.

Визначити готовність бісквіта можна, натиснувши на нього.

Якщо відчувається пружність – він готовий, і його можна виймати з духовки.

Та сторона, де була папір (зняти обов'язково, бо казуси траплялися), промащується варенням, і матеріал скочується в рулет, а потім знову обертається папером, сприяє кращому охолодженню.

Після охолодження рулет покривається цукровою пудрою, попередньо знявши папір, і нарізається тонкими скибочками під кутом градусів 30.

Рулет готовий, залишається його лише викласти на блюдо.

Спробуйте приготувати домашню яблучну пастилу своїми руками і вона стане вашим улюбленим десертом. Рецепти ніжною пастили з яблук в домашніх умовах.

Страви з картоплі просто неосяжне безліч. Відразу згадується фільм «Дівчата», в якому головна героїня перераховує їх. Ми запропонуємо вам всього кілька рецептів картопляних, але зате самих-самих.

Збираєтеся солити помідори на зиму? Не поспішайте! До цієї справи потрібно підходити серйозно. Тут ви знайдете різноманітні способи засолювання.

Поради по виготовленню вишневого варення

Варення з вишні можна приготувати в будь-який час року.

Якщо в літній час заготовити його не вдалося, взимку можна скористатися свіжозамороженим матеріалом.

Заморожування таким способом дозволяє зберегти максимум вітамінів та інших корисних речовин.

Для приготування вишневого варення з кісточками доведеться варити матеріал кілька разів.

Тільки так сироп зможе набрати необхідну густоту.

Щоб витягти кісточки з ягід вишневих, можна придбати спеціальний прилад, або ж скористатися канцелярською скріпкою, як перевіреним методом.

Будь заготовлене на зиму варення – джерело мікроелементів, вітамінів і мінералів, яких так не вистачає в холодну пору року.

Найкраще заготовляти свіжі продукти з літа, ніж купувати варення в супермаркетах, не знаючи її походження.

Ось ми і дісталися до десерту і що сьогодні подають?

Виявляється, чудовий вишневий джем:

Що ще почитати: