20 апрель 2019 22

Як смачно приготувати салат з фунчозой

Страви східної кухні завжди відрізнялися пікантністю і оригінальністю. Особливо популярними є частування з фунчозы. Найбільш смачними й незвичайними виходять салати з рисової локшини з гострими прянощами і соусами. Ця закуска подобається абсолютно всім без винятку.

А якщо її приготувати самостійно, так вона вийде набагато краще і смачніше, ніж та, яка продається в багатьох магазинах і подається в кафе, ресторанах. Однак, напевно, мало хто знає, як приготувати салати з фунчозы. Але це не проблема, ми допоможемо вам приготувати це чудове частування.

Рецепт китайського салату з фунчозой
Інгредієнти Кількість
рисової локшини - 250 грам
м'яса - 200 грам
білокачанної капусти - 100 грам
моркви - 1 штука
зеленої редьки - 1 штука
часнику - 3 зубчики
цибулин - 1 штука
солодкого перцю - 1 штука
китайського цибулі - 50 грам
соєвого соусу - 30 мл
суміші червоного і чорного меленого перцю - 1 маленька ложечка
солі - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Як готувати:

  1. Воду розігріваємо до кипіння і заливаємо їй рисову локшину. Залишаємо її кілька хвилин у гарячій воді, потім перекладаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина;
  2. Цибулину і моркву чистимо від шкірки і ріжемо у вигляді тонких смужок;
  3. Капусту шаткуємо у вигляді тонкої соломки;
  4. Редьку можна попередньо замочити у воді, щоб з неї вийшла вся зайва рідина. Але не можна замочувати, тому що вона, як правило, не гірка. Розрізаємо її на тонкі смужки;
  5. Солодкий перець ріжемо навпіл, вичищаємо все насіння, видаляємо плодоніжки і шаткуємо м'якоть соломкою;
  6. Ставимо На плиту сковорідку, наливаємо трохи олії і розігріваємо;
  7. На розпечене масло викладаємо овочеву нарізку, додаємо сіль і обсмажуємо близько 20 хвилин. Періодично все перемішуємо, щоб не підгоріло;
  8. М'ясо нарізаємо на тонкі смужки приправити спеціями, додати мелений чорний і червоний перець, скропити соєвим соусом і посолити;
  9. Часникові зубчики чистимо і дрібно ріжемо або протираємо дрібної теркою. Викладаємо його в м'ясну нарізку;
  10. Далі викладаємо все на розігріту олію і обсмажуємо на невеликому вогні до готовності;
  11. Китайський цибулю шаткуємо на дрібні шматочки;
  12. Готове м'ясо посипаємо китайським цибулею і закриваємо кришкою 5-10 хвилин;
  13. Потім м'ясну засмажку з'єднуємо з рисовою локшиною і гарненько перемішуємо, щоб м'ясний соус рівномірно розподілився;
  14. Після цього викладаємо туди овочеву зажарку і знову перемішуємо. Якщо потрібно, то трохи підсолюємо;
  15. В кінці готовий салат викладаємо на широку плоску тарілку у вигляді гірки.

Простий рецепт торта на кефірі з шоколадом або фруктами. Такий десерт можна приготувати з будь-якої нагоди.

Рецепт смачного «Рафаелло», приготованого в домашніх умовах це відмінне блюдо, яке подобається всім. До речі, кульки готують не тільки як десерт, але і з м'яса як закуску.

Торт з вафельних коржів і згущеним молоком готується просто, а якщо туди додати фрукти, варення або горіхи смак десерту тільки виграє. Читайте як приготувати.

Салат «Фунчоза»: рецепт в домашніх умовах

Що потрібно:

  • Локшина рисова – 150 грам;
  • Свіжі огірки – 2 штуки;
  • Солодкий перець – 1 штука;
  • 200 грам курячого м'яса;
  • 50 грам пір'я зеленої цибулі;
  • Одна цибулина;
  • Морква – 1 штука;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 невеликі ложечки кунжутного насіння;
  • 3 маленькі ложечки рисового оцту;
  • Рослинна олія;
  • 70 мл соєвого соусу;
  • Маленька ложечка суміші з червоного і чорного меленого перцю;
  • Імбир мелений – ½ ч. ложки.

Тривалість готування – годину;

Калорійність на 100 грам – 110.

Як приготувати:

  1. Першим ділом розігріваємо воду. Фунчозу викладаємо в гарячу воду, закриваємо кришкою і залишаємо распариваться на 5 хвилин;
  2. Головку цибулі очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками;
  3. Огірки промиваємо і ріжемо тонкою соломкою;
  4. Солодкий перець чистимо від насіння і видаляємо плодоніжки. Шаткуємо м'якоть соломкою;
  5. Морквину промиваємо, зчищають бруд і трьох у велику стружку;
  6. М'ясо курки варимо до готовності в підсоленій воді. Далі ріжемо м'ясо у вигляді невеликих шматочків;
  7. Часникові зубки чистимо від шкірки і дрібно рубаємо;
  8. Пір'я зеленої цибулі обполіскуємо і розрізаємо на тонкі кільця;
  9. Ставимо на газ жаровню, наливаємо рослинне масло і викладаємо туди шматочки цибулі, перцю, стружку моркви і часник. Смажимо близько 10 хвилин;
  10. Потім овочеву засмажку змішуємо з рисовою локшиною, додаємо туди м'ясо курки і перемішуємо;
  11. Потім всі збризкуємо соєвим соусом, приправляємо спеціями, червоним меленим перцем, посипаємо кунжутним насінням і додаємо рисовий оцет. Все перемішуємо;
  12. Викладаємо салат гіркою на велику плоску тарілку і посипаємо колечками зеленого лука.

Салат з фунчозы по-корейськи

Які інгредієнти знадобляться:

  • Вермішель фунчоза – 150 грам;
  • Огірок свіжий – 2 штуки;
  • Морква – 1 штука;
  • Часниковий зубчик;
  • Петрушка, кріп – 6-8 гілочок;
  • Пакетик з заправкою для фунчозы по-корейськи-80 грам;
  • Сіль, спеції.

Тривалість готування – 20 хвилин;

Калорійність на 100 грам – 112.

Переходимо до готування:

  1. Морквину промиваємо, чистимо шкірку і ріжемо на тонкі смужки. Викладаємо їх у миску і віджимаємо руками 2-3минуты, поки морква не дасть сік;
  2. Розігріваємо воду до кипіння і заливаємо окропом фунчозу. Наполягаємо її близько 5 хвилин і відкидаємо на друшляк, щоб витекла вся зайва рідина;
  3. Свіжі огірки промиваємо і розрізаємо у вигляді тонкої соломки;
  4. Вичищаємо у перцю насіння і зрізаємо плодоніжку. Розрізаємо його на тонку соломку;
  5. Далі кріп з петрушкою промиваємо і ріжемо на дрібні шматочки;
  6. Часниковий субчик очищаємо і видавлюємо пресом;
  7. У миску викладаємо рисову локшину, овочеву нарізку, шматочки зелені і часник. Все гарненько перемішуємо;
  8. Заливаємо заправкою, приправляємо спеціями, підсолюємо і знову змішуємо;
  9. Залишаємо салат настоюватися протягом 2 годин, щоб він добре просочився;
  10. В кінці всі інгредієнти знову добре перемішуємо і подаємо на стіл.

Салат «Фунчоза» з овочами

Потрібні такі складові:

  • 100 грам фунчозы;
  • 1 болгарський перчик;
  • Морква – 1 штука;
  • Свіжий огірок — 1 штука;
  • 3 часникових зубця;
  • 70 мл винного оцту;
  • 2 великі ложки соєвого оцту;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, спеції.

Тривалість приготування – 30-40 хвилин;

Калорійність на 100 грам – 124.

Переходимо до приготування:

    1. Розігріваємо воду до кипіння. Рисову локшину викладаємо в миску, заливаємо окропом, закриваємо кришкою і залишаємо распариваться хвилин 10;

    1. Перець очищаємо від насіння, зрізаємо плодоніжку і промиваємо. Шаткуємо м'якоть на тонкі смужки;

    1. Огірок промиваємо та нарізаємо у вигляді соломки;

    1. Морквину промиваємо, чистимо шкірку і протираємо великою теркою;

    1. Часникові зубчики очищаємо від шкірки і видавлюємо через часникодавку;

    1. Потім стружку моркви приправляємо винним і соєвим оцтом, додаємо часник і залишаємо настоюватися 10 хвилин;
    2. Потім рисову локшину з'єднуємо з соломкою перцю, огірка, стружкою моркви і поливаємо все соусом від моркви;

  1. В кінці заправляємо все рослинним маслом, додаємо спеції, сіль і залишаємо настоюватися близько 2 годин.

Китайський салат з фунчозой і креветками

Складові компоненти:

  • Рисова локшина – 250 грам;
  • Креветки – 400 грам;
  • Солодкий перчик – 3 штуки;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • Соєвий соус – 40 мл;
  • 1 велика ложка рослинної олії;
  • 50 мл соку лимона.

Тривалість готування – 30-40 хвилин;

Калорійність на 100 грам – 117.

Готування:

  1. Рисову локшину заливаємо гарячою водою і настоюйте 5-10 хвилин, щоб вона зварилася;
  2. Після цього відкидаємо на друшляк і промиваємо прохолодною водою. Залишаємо на пару хвилин, щоб витекла вся зайва рідина;
  3. Ставимо на плиту воду, підсолюємо і розігріваємо. Як тільки вода почне кипіти запускаємо туди креветки, відварюємо хвилин 3-4. Варені креветки виймаємо з води, остуджуємо, знімаємо панцирі і ріжемо середніми шматочками;
  4. З цибулин знімаємо шкірку і нарізаємо на невеликі брусочки;
  5. Перець очищаємо від насіння і плодоніжки. Ріжемо м'якоть у вигляді тонкої соломки;
  6. Відварну рисову вермішель викладаємо в глибоку чашку, кладемо туди овочеву нарізку і шматочки креветок. Все перемішуємо;
  7. В окремій мисці робимо соус. Наливаємо соєвий соус, додаємо сік лимона і рослинне масло;
  8. Часникові зубці очищаємо і видавлюємо через часникодавку. Викладаємо часник соус і змішуємо;
  9. Поливаємо салат соусом і перемішуємо до повного розподілу соусу;
  10. Прибираємо готовий салат в холодильник на 10-15 хвилин для просочування.

Секрети приготування

  • Під час покупки дивіться на зовнішній вигляд рисового локшини. Вона повинна мати сіруватий відтінок, володіти крихкістю, ламкістю і приємним горіховим запахом;
  • Замість звичайного соняшникової олії можна використовувати кунжутна, кукурудзяна, гарбузове масло. Вони додадуть незвичайний смак і аромат;
  • Не шкодуйте спецій і соєвого соусу. Ці інгредієнти повинні обов'язково бути присутніми в салатах з фунчозой.

Ну, ось виявляється все просто і легко. Трохи фантазії, кмітливості і смачний салат з фунчозой буде готовий. Головне — додайте побільше спецій, приправ, соєвий соус, тоді ваш салатик вийде пікантним і дуже ароматним.

Будьте впевнені, ваші близькі будуть в захваті від цього смачного частування!

Що ще почитати: