29 март 2019 66

Закуски з крабових паличок на будь-який смак і гаманець

Чудові біло-рожеві палички називаються крабовими, але з цими морськими мешканцями майже нічого спільного не мають. Для виробництва цього недорогого делікатесу використовується м'ясо білої риби. Цей продукт ідеальний для приготування різних закусок, салатів, рулетів. Він прекрасно поєднується з багатьма іншими продуктами і не вимагає додаткової обробки.

Його обожнюють домогосподарки, із задоволенням їдять діти, так і в ресторанах він цілком доречний. Багато святкові застілля не обходяться без крабових паличок, оскільки вони є компонентом для традиційних страв. Але існує безліч інших цікавих рецептів, про які варто розповісти.

Закуска «Рафаелло»
Інгредієнти Кількість
плавлених сирків - 2 пачки
часнику - 2 зубчики
яєць - 2 шт.
кропу - невеликий пучок
майонезу - 3 ст. ложки
волоських горіхів - 100 г
крабових паличок - 50 г
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Романтичне частування виглядає вишукано. І неймовірно ніжна! Готується за лічені хвилини.

Палички розморозити, дати воді стекти. Протираємо на тертці. Яйця варити до крутого стану, опустити в холодну воду, видалити шкаралупу і протерти на тертці. Нарізати зелень, розчавити часник, протерти теркою сирки. Акуратно замішати з додаванням майонезу.

Якщо маса вийшла рідкуватий, треба підсипати ще більше сиру. З отриманої суміші скачати кульки розміром з цукерки «Рафаелло». І в кожну кульку покласти невеликий шматочок обсмаженої волоського горіха.

Потім гарненько «викупати» в крабовою крихті. І поставити готове частування в холод на 20-25 хвилин.

Закуска з крабових паличок в клярі

Проста й ситна страва виглядає апетитно. І може стати кулінарним прикрасою навіть до прийому поважних гостей. Необхідні продукти:

  • 200 гр заморожених паличок;
  • яйця — 2 шт;
  • 100 грамів борошна;
  • 100 грамів сухарів;
  • 50-60 грамів вершків або молока;
  • 0,5 склянки ріпакової олії;
  • сіль.

Для маринаду:

  • половинка лимона;
  • суміш перців або чорний перець;
  • ароматні спеції за бажанням.

Часові витрати: 1 година 10 хвилин. Енергетичний показник (на 100 грамів продукту) – 275,8 ккал.

Починаємо з розморожування паличок. Краще покласти в друшляк, щоб стекла вода. Збризкуємо палички соком лимона, посипаємо спеціями, з'єднуємо все разом і ставимо маринуватися на 45 хвилин. Займемося кляром.

Жовтки в одну чашу, білки — в холод. Змішуємо жовтки з борошном, сіллю і молоком (вершками). Збивши білки, змішуємо їх з жовтковою масою. Готове. Поруч приготуємо чашку з сухарями.

Розігріваємо сковорідку, змащуємо рослинним маслом. Кожну паличку треба вмочити в кляр, потім вмочити в сухарі і відправити на сковорідку. Смажимо до золотистого відтінку і кладемо на серветки, варто позбутися від надлишків олії.

Закуска на чіпси з крабовими паличками

Це оригінальне блюдо здатне викликати захват у друзів і порадувати прекрасними харчосмаковими якостями. Варто безумовно подати його на особливу подію або зустріч. Необхідні продукти:

  • яйця — 2 шт;
  • 120 гр крабових паличок;
  • чіпси з картоплі;
  • 75 гр кукурудзи солодкої у консервах;
  • огірок середнього розміру (приблизно 75 грамів);
  • кріп;
  • майонез;
  • сіль;
  • не завадить червона ікра як фінальний акорд.

Часові витрати: 30 хвилин. Енергетичний показник (на 100 грамів продукту) – 215 ккал.

«Крабів» розморозити і злити воду. Яйця відварити, покласти в холодну воду і очистити. А поки перетворюємо на дрібні кубики, палички, огірок і яйця. З'єднуємо всі, кладемо сіль і майонез. Вибираємо цілі чіпси, поміщаємо на них салат, немов на маленьку тарілочку і кладемо на плоске блюдо у вигляді квітки з своєрідних пелюсток. Прикрашаємо кожен пелюстка ікрою і зеленню.

Кульки з сиру і крабовим м'ясом

Це блюдо нагадує «Рафаелло», але його відмінність в тому, що використовується твердий сир, а не плавлений. Закуска гарна як на свята, так і в будні. Хороший варіант для перекусу в полудень. Багато часу не займає. Необхідні продукти:

  • 200 гр крабових паличок;
  • 100 гр майонезу;
  • 100 гр. будь-якого твердого сиру (відмінний вибір – «Пармезан»);
  • яйця 2 шт;
  • 2 часникові часточки;
  • перець і сіль.

Часові витрати: 20 хвилин. Енергетичний показник (на 100 грамів продукту) – 175 ккал.

Для початку треба помістити яйця в киплячу воду хвилин на 10, і дати крабовому продукту повністю розтанути. А штук 5 паличок «краба» залишити в замороженому вигляді. Потім їх слід на дрібній тертці перетворити в крихту і дати час, щоб зайва волога скла. Протерти теркою яйця, сир, крабові палички. Акуратно з'єднати все разом, додавши майонез, січену зелень, перець і сіль. Сформувати кульки розміром з волоський горіх і обваляти в крабовою крихті. Блюдо готове до вживання відразу. Можна викласти кожну кульку в тарталетки, або укласти всі кульки на листя салату.

Як варити гороховий суп з м'ясом читайте в нашій статті.

Як приготувати соковиті пожарські котлети з ароматною скоринкою дізнайтеся з наших покрокових рецептів з фото і відео.

смачний рецепт вареників з сиром, картоплею і салом тут.

Рулетики з лаваша

Ситне, красиве і оригінальне блюдо, напевно, сподобається, як членів сім'ї, так і вашим гостям. Приготувати такий рулет не складно. І варіацій його наповнення може бути безліч. Пропонуємо почати з самого простого, класичного рецепту. Необхідні продукти:

  • 200 гр крабових паличок;
  • 200 грамів твердого або плавленого сиру;
  • 1 пучок зелені;
  • 1 лаваш;
  • 150-250 гр майонезу.

Часові витрати: 1 годину 15 хвилин. Енергетичний показник (на 100 грамів продукту) – 140 ккал.

Крабовий продукт треба розморозити і дати воді стекти. Протерти через тертку сир або розім'яти ложкою, якщо це м'який сир. Натерти на тертці крабові палички. Ретельно нашаткувати зелень. Замішати всі інгредієнти, включаючи майонез.

Отримана суміш повинна бути достатньою соковитою, але не рідкою. Розгорнути лаваш і рівним шаром викласти суміш. Скрутити в рулет, обережно підгинаючи кінці всередину.

Щоб рулет добре просочився, бажано прибрати його в холод на 50-60 хвилин. А після порізати шматочками потрібного розміру.

Фаршировані крабові палички: рецепт закуски покроково

Наповнювати крабові палички доречно найрізноманітнішими інгредієнтами. Це можуть бути яйця, сир, шпроти, сир, печінка тріски, гриби. Один з апетитних варіантів готується легко і користується великою популярністю. Необхідні продукти:

  • 10 крабових паличок;
  • 10 маслин без кісточки;
  • 2 пачки плавленого сиру;
  • 2 варених яйця;
  • 2 зубчики часнику;
  • зелень кропу або петрушки;
  • майонез.

Часові витрати: 20 хвилин. Енергетичний показник (на 100 грамів продукту) – 195 ккал.

Це блюдо не вимагає складних кулінарних навичок. А може стати гарним сімейним уроком кулінарії для дітей. Пропонуємо 8 кроків до досягнення результату:

  • крок перший: крабовий продукт розморозити і звільнити від зайвої вологи;
  • крок другий: зварити круто, очистити і охолодити яйця;
  • крок третій: протремо теркою яйця, сир, часник, маслини, зелень дрібно кришимо;
  • крок четвертий: змішуємо компоненти разом з майонезом;
  • крок п'ятий: розстилаємо лаваш і рівномірно наносимо суміш;
  • крок шостий: закручуємо лаваші в рулет, обережно підгинаючи кінці всередину;
  • крок сьомий: ставимо в холод на годинку для просочення;
  • крок восьмий: ріжемо порціями і подаємо до столу.

Корисні поради

Не помилитися б

Купуючи крабові палички, завжди скрупульозно читайте, з чого їх зробили. Якщо сурімі (фарш з риби) стоїть в першій сходинці складу, то його в продукті не менше 40-45 %. Якщо на других ролях або взагалі відсутня, то перед вами не дуже якісний продукт, що складається з сої, крохмалю і смакових добавок.

Палички повинні мати однаковий розмір, пружний і гладкий вигляд. Забарвлені вони виключно, з одного боку. Якщо вони втратили форму, або виглядають зморщеними, навряд чи їх зберігали правильно.

Якщо ви помітили, що палички сухуваті і кришаться при приготуванні, значить, їх неодноразово заморожували і розморожували.

Зберігайте правильно

Крабовий продукт не підлягає повторному заморожуванню. Охолоджена пачка крабового продукту при температурі від 2 до 6 градусів зберігається не більше 72 годин. Тому, треба вжити делікатес вчасно. Варто звертати увагу на дату, зазначену на упаковці. Якщо палички зіпсовані (іноді і в магазин вони потрапляють не якісними через порушення правил зберігання, наприклад), то це відразу можна відчути. Запах огидний.

Секрети господині

Щоб легко распластать кожну паличку, варто опустити її на кілька секунд в окріп, або потримати над парою. І обережно розправити.

Щоб «краби» залишалися соковитими, розморозити їх бажано природним шляхом, при кімнатній температурі.

Використовуючи мікрохвильову піч для розморожування паличок, слід спочатку звільнити палички від усіх елементів упаковки.

Кульки з паличок і сиру можна обваляти не тільки в крабовою крихті, а також у вареному яєчному жовтку.

Дієтичний продукт

Крабовий продукт сам по собі низькокалорійний. У 100 грамах продукту міститься лише 80 ккал. Тому його можна їсти в готовому вигляді. Зменшити калорійність салату з крабових паличок з солодкою кукурудзою теж цілком реально. Замість майонезу слід заправити салат заправкою з рослинної суміші олії і оцту.

Варто вживати тільки якісні крабові палички, в яких вміст рибного фаршу не менше 40 %.

Що ще почитати: