25 апрель 2019 85

Який приготувати салат з консервованої горбуші

Найбільш часто використовувана і явно завоювала безліч сердець споживачів консервів є горбуша. На її основі можна сфабрикувати вельми оригінальні і смачні страви, які припадуть до смаку навіть привередам.

Крім цього, в цій рибці зберігається велика кількість корисних речовин і мікроелементів, які необхідні для нормального функціонування людського організму.
Простота в деталях: традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
Консервована горбуша - 0,2 кг
Сир плавлений - 0,1 кг
Яйця (попередньо відварені) - 2 шт.
Зелень - на свій розсуд
Майонез - на свій розсуд
Відварна морква - 2 шт. середнього розміру (в разі, якщо будете робити салат другим способом)
Перець, сіль - за бажанням
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 123 Ккал

Якщо до цього не доводилося готувати страви з такого продукту, то краще почати з простого рецепту.

В якості підготовчого етапу виступає розпакування рибних консервів. З них потрібно злити рідину і викласти шматочки в макітру.

Консерви розминаємо виделкою. Далі подрібнюємо сир і відварені яйця. Для цього знадобиться терка. В якості зелені найкраще підходить кріп, зелена цибуля.

Цей рецепт гарний тим, що його можна приготувати двома способами:

  1. У першому випадку просто змішуємо всі підготовлені і подрібнені компоненти, заправляємо майонезом і приправляємо перцем і сіллю за бажанням.
  2. У другому випадку можна зробити його шаруватим. У цьому варіанті потрібна буде також моркву, а яйця при подрібненні необхідно розділити на білки і жовтки. Перший шар – риба, далі білки, морква, сир, жовтки. Кожен шар закінчується майонезній промазкою. Зелень можна використовувати тільки в якості прикраси, або ж додати між шарами.

Рецепт салату «Мімоза» з консервованої морської рибою

Цей салат, який має неймовірно красиве квіткове назву, не тільки красивий за зовнішнім виглядом, але і смачний. Для нього знадобиться:

  • Горбуша консервована – 1 б.;
  • Картопля – 2-3 шт. (залежно від розміру);
  • Яйця – 3 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Сир – 0,1 кг;
  • Масло вершкове – чверть пачки;
  • Майонез.

Час приготування: 35 хв + 2 години.

Калорійність: 179 ккал.

Це листкове блюдо, тому кожен крок потрібно просочувати майонезом.

Консерви потрібно відкрити. Всю рідину видаляємо. Шматочки викладаємо в миску.

Картоплю, моркву і яйця потрібно відварити. Готові продукти очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Можна також натерти всі компоненти. Яйця поділяємо: жовтки і білки натираємо окремо. Крім цього також подрібнюємо цибулину натираємо сир.

Масло потрібно або дістати з морозилки і натерти на тертці, або дістати з холодильника і дуже дрібно нарізати ножем.

Приготуємо начиння, в яку буде викладатися салат підійде широка миска або форма.

Детальна інструкція по укладенню шарів:

  • Крок 1: майонез.
  • Крок 2: картопля.
  • Крок 3: риба.
  • Крок 4: цибулю.
  • Крок 5: масло.
  • Крок 6: білки.
  • Крок 7: морква.
  • Крок 8: сир.
  • Крок 9: жовтки.

Для просочення кладемо форму з салатом в холодильник на кілька годин.

Рисовий салат з рибою

Такий варіант страви відрізняється швидким приготуванням, відсутністю заморочок і ситістю. Для нього необхідні:

  • Горбуша консервована – 200 г;
  • Пара яєць;
  • Рис – 3-4 ложки;
  • Цибулина – 1 шт.;
  • Сир – 40-50 г;
  • Майонез;
  • Сіль;
  • Зелень.

Час приготування: 30 хв.

Калорійність: 118 ккал.

Консерви відкриваємо, зливаємо рідину. Шматочки рибки викладаємо і розминаємо виделкою.

Яйця та рис потрібно попередньо відварити. Краще всього вибирати довгозернистий рис, що не розварюється і завжди розсипчастий. Його потрібно декілька разів промити під проточною водою, після чого відварити.

Цибулю ріжемо невеликими шматочками. Для подрібнення сиру використовуємо тертку. Яйця нарізати так само, як і цибуля. Дрібно ріжемо зелень (краще всього підійде петрушка, хоча можна вибирати будь-які рослини за своїм уподобанням).

Змішуємо всі компоненти. Додаємо майонез, зелень, сіль.

Рибні консерви з картоплею — цікаве поєднання

Багато людей вважають за краще є дуже ситні салати, які одночасно є і закускою, і основною стравою.

Щоб зробити таке блюдо з горбушею, знадобляться такі компоненти:

  • Банку консервів;
  • Картопля – 3-4 шт. (в залежності від розмірів бульб);
  • Яйця – 3 шт.;
  • Маслини зелені – 0,1 кг;
  • Сухарики;
  • Сметана або майонез;
  • Зелень петрушки;
  • 1 середнього розміру цибулина;
  • Сіль і перець за вподобанням.

Час приготування: 25 хв.

Калорійність: 135 ккал.

Яйця і картоплю потрібно попередньо відварити. Після того, як вони охололи чистимо й нарізаємо.

Після цього можна приступати до відкриття консервів. Зливаємо рідину і подрібнюємо рибу.

Маслини можна порізати як кільцями, так і просто дуже дрібними кубиками. Якщо в них є кісточки – видаліть.

Цибулю і петрушку потрібно дрібно нашаткувати.

Змішуємо всі компоненти, заправляємо обраної заправкою. Додаємо спеції і сіль за своїм уподобанням.

Рецепт приготування кролика в сметані в мультиварці. Читайте самі цікаві способи приготування які вам сподобається.

Салат «Обжорка» приготовлений з яловичини. Читайте рецепт з фото, а також і інші варіанти салатів, які приготувати дуже просто.

Як приготувати оладки з сметани. Що ще можна додати в тісто щоб отримати абсолютно нове і смачне блюдо.

Незвичайний тандем: горбуша з яблуками

Багато хто не розуміють поєднання м'ясних або рибних продуктів з фруктами. Однак для цінителів таких смаків, такий салат буде до речі, до того ж він дуже простий у приготуванні і займе від сили третину години. Для нього необхідні:

  • 1,5 банки консервованої горбуші;
  • Плавлені сирки – 2 шт. (Дружба, Голландський або інший);
  • Пара яблук;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Зелень петрушки;
  • Сметана;
  • Лимонний сік – столова ложка;
  • Сіль.

Час приготування: 25-30 хв

Калорійність: 138 ккал.

Яйця потрібно попередньо відварити й остудити.

Консерви потрібно відкрити і злити рідину. Яблука ретельно очистити від серцевини і хвостиків.

Потрібно подрібнити відварені яйця, шматочки горбуші, сирки, яблука і петрушку.

Змішуємо всі компоненти. Далі скроплюємо соком лимона, після чого додаємо сметану і перемішуємо.

Хитрощі кулінарів

Салати дуже прості в приготуванні і, в основному, не вимагають великих витрат часу. Однак, у кожної господині є пара тузів у рукаві, які стосуються деяких аспектів готування.

Наприклад, якщо потрібно додати в салати цибулю, то краще всього вибирати салатний сорт. Якщо ж такої можливості немає, то можна брати і звичайний, але зробити з них одну операцію: порізану цибулю, перед тим як додати в страву, потрібно обшпарити окропом. Тоді він втратить зайву гіркоту, яка могла б перебити смакові характеристики риби та інших компонентів.

У багатьох салатах одним із складових є яйця. При цьому жовток зазвичай виступає в ролі останнього декоративного шару. Мало хто знає, але негарна сіра плівка на жовтку з'являється з-за того, що вони не переварилися. Тому при варінні яєць найкраще виявляти таймер.

Щоб салати добре тримали форму (в основному це стосується тих страв, які укладаються шарами), необхідно щоб всі компоненти були приблизно однакової температури.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: