20 июнь 2019 1 984

Як приготувати домашнє печиво на кефірі

Ніякі кулінарні борошняні вироби не зрівняються з приготованими на домашній кухні. Смакові якості тут залежать від пристрастей кулінара, а даючи цю солодкість дітям, ви будете спокійні, що там немає шкідливих загусників, ароматизаторів та іншої хімії.

А якщо це просте печиво на кефірі, вдвічі приємніше, так як витрати на нього мінімальні. Його нескладно приготувати, навіть не маючи великих кулінарних талантів або досвіду. Будьте впевнені, що витрачений час і продукти не пропадуть.

Рецепт смачного печива з кисломолочного тесту
Інгредієнти Кількість
Борошно - 450 г
Яйця - 2 шт.
Кефір - 300 мл
Сода - 1 ч. л.
Цукор - 200 г
Масло вершкове - 250 г
Ванілін - 1 упаковка
Горішки волоські - 100 г
Родзинки - 50 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 360 Ккал
Якщо залишилася невелика кількість кислого молока і хочеться чогось солоденького, то печиво на кефірі – саме те, що вам підійде.

Висипаємо на рівну поверхню протрушенную борошно, зверху ріжемо м'яке масло або спред і рубаємо ножем в борошняну крихту. В середину розбиваємо яйце і насипаємо цукор.

Кефір з'єднуємо з содою і чекаємо, поки не утворюються бульбашки на поверхні.

Родзинки заливаємо теплою водою і даємо розм'якнути. З горіхів знімаємо шкаралупу і подрібнюємо качалкою або блендером в крихту.

У содово-кефірну рідина додаємо ванілін, горіхи, сцеженный і просушений ізюм. Виливаємо в напівготове тісто вимішуємо всю масу і залишаємо на годину охолодитися, поклавши в чисту суху посуд.

Розкачуємо тісто, вирізаємо спеціальними металевими формочками напівфабрикати.

Притрушиваем зверху цукром і розкладаємо на деко, устеленный пергаментом.

Активуємо електродуховку на 180 °С. Занурюємо печиво запікатися на півгодини.

Простий і швидкий рецепт домашньої випічки на кефірі

Звичайне, але при цьому досить смачне печиво на кефірі, який дбає суцільним пластом і перемазываемся будь-яким наявним повидлом, не затримає вас довго на кухні, а дозволить насолодитися випічкою вже через півгодини.

Компоненти:

  • Кефір або ряжанка – 400 мл;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Розпушувач – 1 упаковка;
  • Сметана – 200 мл;
  • Цукор – 250 г;
  • Повидло будь – 300 гр.;
  • Борошно 550 г;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Цукрова пудра – для прикраси.

У кімнатної температури кефір всипаємо пекарський порошок і все ретельно перемішуємо. Залишаємо постояти півгодини. Вбиваємо яйця, додаємо сметану і протрушенную борошно, цукор та олія рослинна. Замішуємо круте міцне тісто. Поділяємо навпіл і розкачуємо на гладкій поверхні, попередньо протерши і притрусивши борошном, щоб не прилипало.

Включаємо електродуховку на 190 °С. Застеляємо лист для запікання калькою і перекладаємо одну половину тіста. Зверху накладаємо ложкою повидло і рівномірно розмазуємо по всій поверхні. Накриваємо другою половиною тіста і ставимо запікатися. Другу частину тіста можна занурити в морозилку на півгодини, витягти і натерти на повидло. Але це на ваш розсуд.

Виймаємо готову випічку, притрушиваем пудрою і прорізаємо на порційні шматочки.

Покроковий рецепт корисного вівсяного печива

Любителі вівсяного, як прийнято вважати, дієтичного печива можуть порадувати себе приготуванням цієї солодощі будинку на своїй кухні. Додавши мед і родзинки і притрусивши насінням льону та кунжуту, ви збагатите свій організм мікроелементами.

Компоненти:

  • Вівсяні пластівці – 500 г;
  • Кефір – 500 мл;
  • Цукрозамінник – 50 г;
  • Мед рідкий – 4 ст. л.;
  • Кунжут – 2 ст. л.;
  • Зерна льону – 2 ст. л.;
  • Родзинки білий – 50 г;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Яйце – 1 шт.

Заливаємо пластівці вівсяні кефіром кімнатної температури. Залишаємо розбухнути на дві години. Додаємо соду, розмішуємо і витримуємо ще півгодини. У родзинки наливаємо теплу воду і добре промивши його долонею зливаємо воду. Викладаємо на щільне кухонний рушник, щоб стекла вода.

У вівсяно-кефірну набряклу масу додаємо цукрозамінник, яйце і натуральний рідкий мед. Якщо немає рідкого, можна зацукорився розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, головне, щоб він був натуральним. Додаємо родзинки і добре вымешав, викладаємо на деко, застелений калькою. Тісто потрібно накладати ложкою, так як воно виходить рідкуватим і розкачати його не вийде.

Активуємо електродуховку на функцію випічки. Притрушиваем вівсяне печиво сумішшю кунжутного і лляних насіння і випікаємо півгодини.

Рецепт печива з маргарином і кисляком

Напередодні Різдва, Нового Року чи інших свят часто виникає необхідність спекти в школу або дитячий сад тематичні печеньки для маленьких ласунів. Цей рецепт – саме те, що вам треба: мінімум витраченого часу і коштів.

Компоненти:

  • Борошно – 600 г;
  • Кефір – 500 мл;
  • Маргарин для випічки – 300 г;
  • Цукрова пудра для прикраси;
  • Какао боби – 50 г;
  • Мигдаль – 50 г;
  • Цукор – 300 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Сода – 1 ч. л.

Протрушенную борошно змішуємо з яйцем і рубаним м'яким маргарином. Кефір з'єднуємо з водою і додаємо в цю суміш цукор. Какао боби подрібнюємо в кавомолці і в кінці додаємо в тісто. Можна застосувати звичайний какао порошок, але смак від цього суттєво зміниться. Замішуємо м'яке тісто. Занурюємо в харчовій кульок і відправляємо на три години охолодитися.

Мигдаль подрібнюємо в ступці, але не в борошно, а так щоб шматочки при їжі траплялися на зуб. Активуємо електродуховку на 200 °С.

Виймаємо тісто розгортаємо в квадратний пласт і формочкою у вигляді ялинки або ялинкової кульки, снігову бабу, діда Мороза (відповідні персонажі до свята), видавлюємо фігурки. Перекладаємо на деко, попередньо промазанный маслом, притрушиваем мигдалем і запікаємо сорок хвилин.

Можна витратити трохи більше часу і прикрасити зверху печиво різнобарвною глазур'ю і кондитерськими намистинками. Щастя й захвату дорослих і малюків не буде меж.

Як приготувати гречану кашу з грибами, з м'ясом, з овочами або на молоці. Читайте як приготувати смачно.

Як приготувати рецепт торта «Чорний Принц» на сметані. Дивіться покрокові рецепти і рекомендації кулінарів.

А ви знаєте, як правильно приготувати заварні млинці на молоці. Тут ви знайдете саму «смачну» добірку рецептів.

Корисні поради

  1. Цукрову пудру перед застосуванням рекомендується протрусити на ситі, а попалися грудочки розчавити качалкою. Але це відноситься до купованим продукту. Звичайно ж дешевше обійдеться просто подрібнити цукор в кавомолці;
  2. Повидло для начинки в печиво, пиріг або іншу випічку кондитери радять попередньо проварити з цукром;
  3. Тісто буде віддавати неприємним запахом, якщо кількість соди або порошку для випікання буде надмірним;
  4. Щоб тісто не липло до столу, розкачайте його на пергаменті. Постійно підсипаючи борошно, ви можете просто забити його, і випічка вийде грубої;
  5. Щоб маса вийшла гомогенної без грудок, всипайте протрушенную борошно в підігрітий кефір або молоко, а не навпаки;
  6. Перед додаванням в тісто харчову соду краще розвести з водою і влити розчин. Якщо всипати в сухому вигляді, є велика ймовірність відчути її смак печиво;
  7. Не тримайте печиво в духовці довше зазначеного часу. Пересушите – і отримаєте не пісочну випічку, а горілі жарини;
  8. Якщо в тісто додати маргарин, масло вершкове або спред, перед розкочуванням обов'язково охолодіть.

Приємного чаювання з простим, але дуже смачним печивом!

Що ще почитати: