10 июнь 2019 96

Як приготувати печиво через м'ясорубку

Можливо, багато хто пам'ятає з далекого дитинства смак печива, тісто якого пропускається через м'ясорубку. Це дивовижне і чудове ласощі, яке сподобається всім. А готувати його буде одне задоволення.

Готування буде настільки легкою, що з нею зможуть впоратися навіть зовсім недосвідчені господині. Так, як же зробити цей десерт самостійно? Все просто і легко, в цьому допоможуть наступні рецепти.

Печиво через м'ясорубку: старовинний рецепт
Інгредієнти Кількість
просіяного борошна - 500 грам
масла вершкового - близько 250 грам
цукру - стакан
яєчних жовтків - 3 штуки
соди - щіпка
ваніліну - щіпка
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 258 Ккал

Процес по етапах:

  1. Яйця розбиваємо, поділяємо окремо білки і желточки;
  2. Жовтки кладемо в чашку, засипаємо до них цукор і ретельно перемішуємо з допомогою звичайного віночка або міксера. Потім збиваємо, поки дана суміш не стане пишної консистенції з білим кольором;
  3. Розм'якшене масло кладемо в чашку і розминаємо виделкою. Перемішуємо його до м'якого стану;
  4. Розм'якшене збите вершкове масло викладаємо в суміш жовтків з цукром і гарненько змішуємо;
  5. Потім додаємо в масу ванілін і харчову соду;
  6. Всі ці інгредієнти ретельно перемішуємо. Цукор повинен повністю розійтися;
  7. Після цього у цю суміш засипаємо невеликими порціями просіяне борошно. Під час засипання, масу потрібно перемішувати, щоб розбивати всі грудочки;
  8. Добре замішуємо тісто і ділимо його на рівні частини;
  9. З кожної такої частини робимо товсту смужку і обертаємо харчовою плівкою;
  10. Загорнуті ковбаски з тіста покласти в холодне місце на 30 хвилин;
  11. Тим часом розпалюємо духова шафа і розігріваємо його до 190-200 градусів;
  12. На деко потрібно покласти папір для запікання з пергаменту;
  13. Охолоджене тісто потрібно пропустити через м'ясорубку. Пропущені смужки розрізають на невеликі грудки;
  14. Пропущені шматочки викладаємо на деко в довільному порядку;
  15. Ставимо деко в духовку і запікаємо близько 28-30 хвилин, до рум'яного кольору.

Печиво «Хризантема»

Складові інгредієнти:

  • Борошно – 400 грам;
  • Вершкове (селянське) масло – 250 грам;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • Стакан цукрового піску;
  • Харчова сода – ½ ч. ложки.

Як готувати:

    1. Вершкове масло потрібно порізати невеликими шматочками і викласти в миску. Наполягаємо його 15-20 хвилин при кімнатній температурі, за цей час воно стане м'яким;

    1. Курячі яйця розбиваємо і кладемо в чашку. Збиваємо їх за допомогою віночка або міксера до пишного стану;
    2. Потім засипаємо до яєчної маси повільно цукровий пісок, при цьому зовсім не перестаємо збивати. Перемішуємо до необхідного нам розчинення цукрового піску;
    3. Додаємо в цю суміш харчову соду і перемішуємо;
    4. Викладаємо туди невеликими порціями розм'якшене вершкове масло і збиваємо, поки воно повністю не розійдеться;

    1. Починаємо повільно засипати борошно. Під час засипання борошна, перемішуємо суміш міксером або віночком;
    2. Далі замішуємо руками м'яке тісто і загортаємо в звичайну харчову плівку. Ставимо його в холод на 20-30 хвилин;

    1. На форму для запікання кладемо папір з пергаменту для запікання;
    2. Духова шафа розпалюємо і розігріваємо до 190-200 градусів;
    3. Охолоджене вже тісто дістаємо з холодильника і розділяємо на дві частини. Одну з них знову прибираємо в холодильник;
    4. З іншої частини формуємо ковбаску і пропускаємо через м'ясорубку;

    1. Пропущений фарш з тіста поділяємо невеликими шматочками і надаємо вид хризантем. Викладаємо їх на форму;

  1. Форму з печивом поміщаємо в духовку і запікаємо хвилин 20-30;
  2. Готове печиво викладаємо на широку тарілку;
  3. Пропускаємо частину тесту через м'ясорубку і розрізаємо на середні частини;
  4. Формуємо хризантеми і викладаємо на форму. Запікаємо півгодини до рум'яного кольору.

Печиво домашнє з горішками

Складові компоненти:

  • Півкілограма просіяного борошна;
  • 100 грам подрібнених волоських горіхів;
  • Цукровий пісок – 250 грам;
  • 250 грам вершкового (селянського) масла;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • Харчова сода – ½ ч. ложки.

Рецептура:

  1. Яйця розбиваємо і кладемо в глибоку тару. Засипаємо до них цукор і перемішуємо міксером до пишної маси;
  2. Потім додаємо туди харчову соду і перемішуємо;
  3. Вершкове масло протирається великою теркою:
  4. Борошно просіваємо через сито і перемішуємо з протертим маслом;
  5. Потім борошно з маслом з'єднуємо з яєчною сумішшю і перемішуємо ложкою;
  6. Додаємо в тісто дрібні шматочки волоського горіха і замішуємо руками тісто до еластичного стану;
  7. Потім викладаємо його в харчову плівку, обертаємо і прибираємо в холод хвилин на 20-30;
  8. В цей час запалюємо і прогріваємо духовку до 180-200 градусів;
  9. На деко потрібно постелити папір з пергаменту для запікання;
  10. Охолоджене тісто виймаємо з холодильника, ділимо на рівні порції і пропускаємо через м'ясорубку;
  11. Пропущені смужки тесту можна розрізати на невеликі шматочки;
  12. Викладаємо їх на форму для запікання і ставимо запікатися на 15-20 хвилин до готовності;
  13. Готове печиво повинно стати рум'яного кольору; Як тільки він охолоне його можна присипати цукровою пудрою.

Мармелад в домашніх умовах з варення, яблук, айви і гарбуза. Вишукані рецепти цього незвичайного ласощі.

Рецепт качки з яблуками і апельсинами. М'ясо буде тільки соковитіше, якщо знати кілька секретів, Читайте тут.

Заливний пиріг з капустою — самі прості рецепти які варто запам'ятати.

Рецепт пісочного розсипчастого печива

Що нам знадобиться:

  • Кілограм пшеничного борошна;
  • 400 грам цукрового піску;
  • Майонез – 250 грам;
  • 200 грам вершкового (селянського) масла;
  • Харчова сода.

Як зробити:

  1. Масло слід протерти великою теркою і викласти в миску;
  2. Далі просіваємо борошно і невеликими порціями засипаємо до вершкового масла;
  3. Засипаємо цукровий пісок і гашену оцтом харчову соду;
  4. Потім руками протираємо всі інгредієнти до однорідної маси;
  5. Після цього в суху масу викладаємо майонез і перемішуємо ложкою;
  6. Викладаємо тісто на присипаний борошном робочий стіл і замішуємо руками тісто до еластичного стану;
  7. Не бажано тісто замішувати занадто довго, інакше випічка буде жорсткою і несмачною;
  8. Готове тісто потрібно розділити на 3 однакові порції і сформувати з них ковбаски;
  9. На деко кладемо папір для випічки з пергаментного основи;
  10. Ковбаски тесту пропускаємо через м'ясорубку. Пропущені смужки відрізаємо ножем на середні шматочки і викладаємо на деко;
  11. Викладаємо їх на середній відстані один від одного. У процесі випікання вони збільшаться в розмірі;
  12. При бажанні його можна посипати маком або кунжутом;
  13. У підсумку печива повинне вийти два дека;
  14. Далі духовка розігрівається до 180-200 градусів;
  15. У розігріту духовку поміщаємо печиво і запікаємо до рум'яного кольору хвилин 20-30;
  16. Остигле печиво перекладаємо на широку тарілку. Його можна обсипати невеликою кількістю цукрової пудри.

Кулінарні підказки

  • Для того щоб надати печінкою форму хризантем, пропущене тісто можна притиснути з одного боку, а інший залишити як є. Після випікання воно буде виглядати у формі квіток хризантеми;
  • Якщо смужки маси звузити з обох сторін, а в середині локшину трохи розправити, то виходити печиво у формі трояндочок;
  • Замість вершкового масла можна покласти маргарин. Але все-таки на вершковому маслі печиво вийде набагато смачніше;
  • Харчову соду і розпушувач в тісто можна не класти. Ці інгредієнти необов'язкові;
  • Пісочне тісто небажано довго замішувати, досить місити 5-7 хвилин. Інакше печиво вийде жорстким і несмачним.

Ну ось, ми розглянули популярні рецепти печива через м'ясорубку. Готувати його легко і просто. Ці рецепти будуть під силу кожному. Та й всі інгредієнти для приготування знайдуться у кожного вдома. Головне доведеться трохи попрацювати, але воно цього варте! Також не варто забувати і про радах. Вони допоможуть зробити цей десерт набагато краще і красивіше!

Що ще почитати: