26 апрель 2019 1 925

Рецепти яскравих і смачних бутербродів на Новий рік 2017

У новорічну ніч хочеться, щоб навколо панував святковий настрій. Для його створення будинок прикрашається гірляндами, красивими кулями, в центрі ставиться струнка ялинка. Але чи цього достатньо?

Будь-яка господиня хоче здивувати гостей незвичайними і новими стравами. Традиційно на новорічних столах можна зустріти бутерброди, їх безліч велике: шпажки, тарталетки з різними начинками, на
хлібних основи. Які види вибрати — справа кожного.

Покрокові рецепти бутербродів на Новий рік 2017

Наступаючий Новий рік — Червоного Вогняного Півня. Тому, щоб рік пройшов добре, потрібно дізнатися, що саме любить господар року. У Новий рік 2017 на столах повинні бути яскраві кольори: жовті, зелені, червоні.

Сервірувати стіл слід в поєднаннях з цими відтінками, наприклад, червоні серветки або яскраві нестандартні свічки. Також це стосується і нарізки. Можна зробити яскраву овочеву тарілку з декількох квітів перцю, томатів і огірків.

Також господар 2017 року воліє, щоб на столі була петрушка, селера, листя салату і кріп. Можна використовувати як прикрасу чи в якості смакових добавок.

Бутерброди «Традиційні» з червоною ікрою
Інгредієнти Кількість
Петрушка - 25 г
Вершкове масло - 150 г
Червона ікра - 120 г
Багет - 1 шт.
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 г: 350 Ккал

Спосіб приготування:

  1. Багет тонко нарізати скибочками, при бажанні з одного боку можна обсмажити або скористатися тостером;
  2. Намазати шматочки тонко маслом, зверху викласти червону ікру.

Подавати потрібно на листках салату, гілочкою петрушки прикрасити бутерброди.

Міні-бутерброди з червоною грою і сьомгою

Інгредієнти:

  • Хліб;
  • Сьомга малосольна – 0,2 кг;
  • Вершкове масло;
  • Зелень;
  • Трохи червоної ікри;
  • Лимон.

Спосіб приготування:

  1. Почистити половину лимона від шкірки і подрібнити на тертці. Віджати сік;
  2. Змішати лимонну кашку з 0,2 кг вершкового масла і 50 мл віджатого лимонного соку. Все збити блендером;
  3. Нарізати тонкими смужками сьомгу;
  4. Хліб нарізати трикутниками і намазати отриманою лимонно-масляною масою;
  5. Викласти на одну половинку хліба шматочки сьомги, на другу ікру.

Подавати на круглій плоскій тарілці. Між бутербродами покласти зелень і шматочки лимона.

Шпротные бутерброди з помідорами і сиром

Хороший і простий варіант закуски на Новий рік 2017.

Інгредієнти:

  • Банку шпротів;
  • Вершкове масло;
  • Зелень;
  • Твердий сир;
  • Сметана;
  • Помідори;
  • Батон.

Спосіб приготування:

  1. Тонко нарізати шматочками батон, близько 1 див. Змастивши дно вершковим маслом, обсмажити скибочки батона з одного боку;
  2. Частина шпрот розм'якшити виделкою і перемішати в тарілці з невеликою кількістю сметани або майонезу;
  3. На шматочки батона викласти рибну суміш;
  4. Потім укласти поверх, з одного боку, шпротину, з іншого – посипати рубаною зеленню;
  5. Помідори помити і тонко нарізати кружечками. Подрібнити на тертці сир дрібно;
  6. Укласти на бутерброди скибочки помідор, зверху посипати сиром.

Перед тим як сідати за стіл, бутерброди поставити на кілька хвилин у мікрохвильову піч.

Гарячі бутерброди з авокадо

Інгредієнти:

  • Хліб або батон;
  • 1 шт. авокадо;
  • Вершкове масло;
  • Копчене філе кролика;
  • Зелень;
  • Твердий сир – 0,1 кг.

Спосіб приготування:

  1. Видалити кісточку у авокадо. Для цього ножем потрібно зробити надріз по всій вертикальної поверхні овоча. Розділити навпіл і вийняти кісточку. М'якоть нашаткувати тонко смужками;
  2. Нарізати філе кролика тонкими шматочками;
  3. Хліб нарізати пластинками і засмажити в тостері;
  4. Намазати хліб маслом і укласти один за одним скибочки кролика і авокадо;
  5. Натерти сир і посипати зверху.

Перед тим як подати на стіл пару хвилин смажити в мікрохвильовці.

Прості новорічні салати 2017, які точно припадуть вам до смаку.

Що має бути на новорічному столі в наступаючому 2017 році? Влаштуйте ідеальний свято! Рецепти.

Смачний салат з копченої курячої грудки — рецепт тут.

Святковий бутерброд «Схід»

Інгредієнти:

  • Шинка – 0,2 кг;
  • Червоний цибуля – 1 маленька головка;
  • Винний оцет;
  • Зелень;
  • Хліб;
  • Твердий сир – 0,1 кг;
  • Покупної соус з томатів.

Спосіб приготування:

  1. Хліб тонко нарізати, підсушити на сковороді з одного боку;
  2. Нарізаємо дуже тонко сир і укладаємо поверх хліба;
  3. Нарізати цибулю півкільцями, на 5 хвилин опустити в винний оцет і викласти на сир;
  4. Полити томатним соусом, посипати нарубаною зеленню.

За бажанням в цей бутерброд можна додати трохи моркви по-корейськи, це додасть закуски пікантності.

Новорічне канапе

Інгредієнти:

  • Кілька видів сирокопченої ковбаси з дрібним і великим жиром;
  • Батон або хліб;
  • Зелень;
  • Масло вершкове;
  • Гірчиця;
  • Огірки мариновані.

Спосіб приготування:

  1. У хліба або батона обрізати кірки, нарізати маленьким квадратом і підсушити в духовці;
  2. Розм'якшене масло з'єднати з гірчицею, збити вилкою;
  3. кожен скибочку хліба намазати сумішшю з гірчиці;
  4. Зверху викласти шарами скибочки ковбаси так, щоб один виднівся під іншим;
  5. Гілочку зелені і огірочок вставити посередині.

Подавати канапе можна на блюді, прикрашеному листям салату і лимонними часточками.

Різні начинки для тарталеток

Бутерброди у вигляді тарталеток дуже зручні у вживанні. Також це відмінний спосіб прикрасити новорічний стіл. Адже начинки, використовувані для наповнення, різноманітні: сирні, овочеві, грибні, м'ясні.

Так як 2017 — рік Червоного Півня, то начинки для тарталеток повинні включати продукти яскравих кольорів: червоні, жовті, зелені. Тарталетки можна спекти самостійно або купити готові в магазині.

Часниково-грибна начинка

Інгредієнти:

  • Печериці, мариновані або свіжі – 0,2 кг;
  • Твердий сир – 50 г;
  • Олія рослинна;
  • Майонез – 50 г;
  • Часник;
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно подрібнити на тертці сир;
  2. Нарізані скибочками гриби обсмажити до золотистого кольору на рослинній олії;
  3. Часник нарізати, з'єднати з майонезом і сиром. Суміш додати до грибів і ретельно перемішати.

Наповнити начинкою тарталетки, прикрасивши кожну гілочкою зелені.

Морквяно-сирна начинка

Інгредієнти:

  • Морква – 0,1 кг;
  • Часник;
  • Сіль;
  • 100 гр. плавленого сирка;
  • Майонез – 25 г;
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  1. Моркву зварити і крупно натерти на тертці;
  2. Сирок натерти, попередньо забравши в холодне місце, оскільки він не прилипне до стінок тертки;
  3. Подрібнити часник, змішати з майонезом, сиром і морквою. Трохи посолити.

Розкласти по тарталеткам, подавати на підкладці з зелені.

Начинка з оселедця

Інгредієнти:

  • Оброблена оселедець – 300 г;
  • Майонезна основа;
  • Кріп;
  • Твердий сир – 50 р.

Спосіб приготування:

  1. Філе риби подрібнити, сир натерти на тертці;
  2. Подрібнити зелень;
  3. Змішати всі приготовані продукти з майонезом.

Викласти в тарталетки, прикрасивши половинками перепелиних яєць.

Начинка з крабових паличок і ананаса

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 70 г;
  • Часник;
  • Ананаси консервовані – 100 г;
  • Несолодкий йогурт або майонез – 1 ст. л.;
  • Твердий сир;
  • Кріп або петрушка.

Спосіб приготування:

  1. Нарізати крабові палички дрібним кубиком. Якщо їх не до кінця розморозити, то можна натерти крупно на тертці;
  2. Нарізати Кубиком ананасові часточки;
  3. Сир подрібнити ножем або натерти на тертці дрібно;
  4. Змішати всі нарізані інгредієнти з майонезом, нарубаної зеленню і часником. Добре перемішати.

Викласти начинку по тарталеткам. Зверху можна посипати обсмаженим кунжутом.

Сирно-сирна начинка з оливками

Інгредієнти:

  • Плавлений сирок;
  • 100 сиру;
  • Зелений салат;
  • Спеції;
  • Сметана;
  • Оливки;
  • Часник.

Спосіб приготування:

  1. Охолоджений в холодильнику сирок натерти крупно на тертці;
  2. Сир розтерти з сіллю, перцем і 2 великими ложками сметани;
  3. Оливки нарізати кружечками, пропустити через прес часник;
  4. Все перемішати, додавши ще сметани.

Розмістити по краях тарталеток листовий салат, в центр накласти саму начинку.

Варіанти тарталеток можна змінювати, додаючи або прибираючи інгредієнти. Можна зробити кілька видів, так як у гостей може бути різний смак.

Овочеві бутерброди на новорічний стіл 2017

Відмінна закуска для вегетаріанців і тих, хто просто тримає своє тіло у формі.

Інгредієнти:

  • Нарізний бутербродний хліб;
  • Часник;
  • Майонез;
  • Сир;
  • Помідори;
  • Зелень;
  • Баклажани.

Спосіб приготування:

  1. Підсушити шматочки хліба в духовій шафі або обсмажити на сковороді без додавання масла;
  2. Тонко нарізати баклажани, якщо шкірка тонка, то її видаляти не потрібно. На рослинній олії обсмажити до зарум'янювання;
  3. Зубчиком часнику натерти хліб і змастити майонезом;
  4. Помідори тонко нарізати, сир дрібно натерти;
  5. На хліб покласти невеликий лист салату, поверхня трохи змастити майонезом;
  6. Далі, покласти баклажан і помідор, трохи посолити, посипати зверху сиром.

Подавати на великому блюді. Між бутербродами для прикраси можна викласти, згорнутий у формі пелюсток, нарізаний лимон.

Гарячий бутерброд з ананасом і шинкою

Такий бутерброд буде до смаку любителям тонкого і солодкого поєднання ананаса з шинкою.

Інгредієнти:

  • Бутербродний хліб;
  • Олія рослинна;
  • Майонез або сметана;
  • Шинка;
  • Кільця ананаса;
  • Сир твердий – 200 г;
  • Зелень.

Кількість шматочків шинки і ананаса буде залежати від кількості скибочок хліба.

Спосіб приготування:

  1. Шматочки хліба обсмажити на сковороді з одного боку, один раз змастивши дно;
  2. Як охолонуть, змастити майонезом або сметаною;
  3. Дрібно натерти на тертці сир;
  4. Шинку тонко нарізати скибочками і викласти на майонезну основу;
  5. Зверху покласти кружок ананаса і посипати зверху сиром;
  6. Відправити в духовку на деко, виставивши температуру 180 градусів на 5 хвилин.

Поки бутерброди гарячі, можна посипати рубаною зеленню і відразу відправляти на стіл.

Дочекавшись гостей, можна подавати на стіл закуски. Поки гарячі страви ще не готові, можна перекусити бутербродами і готуватися до зустрічі Нового року 2017. Символ Нового року буде задоволений кількістю яскравих відтінків на столі, а також подачею блюд. Приємного апетиту!

Що ще почитати: