12 март 2019 14

Як приготувати салат «Гніздо глухаря» покроково з фото

Салат «Гніздо глухаря» відомий в кулінарії ще з стародавньої Русі, саме в ті часи популярністю користувалася полювання на цього птаха, яка й була головним інгредієнтом цього страви. «Гніздо глухаря» мало відповідну форму, а зверху були викладені яйця.

Але з часом глухар став вимираючим видом дичини, і до складу салату стали класти курку, яка дуже близька за смаковими якостями. Дуже яскравий, смачний і незвичайний салат буде відмінною прикрасою будь-якого святкового столу.

Класичний покроковий рецепт салату «Гніздо глухаря»
Інгредієнти Кількість
Картопля - 3 шт.
Куряче філе - 300 г
Огірок - 2 шт.
Яйця перепелині - 10 шт.
Часник - 3 зубки
Листя салату - 4 шт.
Майонез домашній - 250 мл
Плавлений сирок - 3 шт.
Рослинна олія - 200 мл
Сіль - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал
До складу первісного рецепта входили смажений у великій кількості олії картоплю, з якої згодом формується саме гніздо, свіжий огірок і нежирна куряча грудинка.

Заливаємо яйця водою і варимо хвилин 15. Чистимо картоплю і цибулю. Шаткуємо довгою соломкою, промиваємо в декількох водах, щоб пішов крохмаль і зайва гіркота, просушуємо. Наливаємо в сковороду олію, прогріваємо і занурюємо картоплю.

Виймаємо шумівкою фрі і перекладаємо на серветки, щоб просочилося зайве масло. Поділяємо яйця. Натираємо жовток разом з сиром і часником, додаємо зелень, заправляємо майонезом.

Миємо і ставимо отвариваться на конфорку куряче м'ясо. Огірок шаткуємо кубиками. Велику частину картоплі необхідно з'єднати з тертим білком, цибулею, курячим м'ясом, порізаною кубиками і свіжим огірком, посолити, заправити майонезом і викласти гіркою на тарілку.

По центру викладаємо картоплю у вигляді гнізда, сформовані яйця, а по краях – зелене листя салату.

Салат «Гніздо глухаря» з грибами

Існує кілька варіантів незвичайного салату «Гніздо глухаря», один з яких – з шинкою і грибами.

Компоненти:

  • Яйця – 5 шт.;
  • Шинка – 350 г;
  • Картопля – 4 шт.;
  • Нежирний Майонез – 200 мл;
  • Печериці консервовані – 200 г;
  • Рослинне масло – 100 мл;
  • Часник – 3 зубки;
  • Плавлений сир – 2 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Зелень – пучок;
  • Куряча грудина – 200 р.

Набираємо в ємність воду і ставимо отвариваться куряче м'ясо.

Очищаємо картоплю, шаткуємо соломкою.

Занурюємо у фритюрницю і смажимо, не перемішуючи.

Ріжемо кубиками шинку і гриби.

Складаємо в глибоку скляну миску.

Відварюємо яйця в підсоленій воді. Виймаємо куряче м'ясо, шаткуємо смужками.

Тремо сир, жовтки яєць і часник на дрібну тертку, додаємо зелень, заправляємо майонезом, підсолюємо, перемішуємо і ліпимо невеликі яєчка.

Подрібнюємо білки, що залишилися, і відправляємо до основних інгредієнтів, додаємо майонез, вимішуємо і викладаємо у вигляді гірки на плоске блюдо, устеленное зеленими листям салату. Покриваємо зверху картоплею фрі, яка схожа на павутинку і в центр кладемо імпровізовані яєчка.

Оригінальний рецепт салату пікантного

Для приготування салату з пікантними інгредієнтами не буде потрібно багато часу і витрат.

Компоненти:

  • Селера – 3 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Куряче м'ясо – 250 г;
  • Яйця перепелині – 5 шт.;
  • Огірок свіжий – 2 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Рослинна олія – 150 мл;
  • Свіжа зелень – пучок.

Поставте отвариваться куряче м'ясо. Охолодіть і наріжте соломкою. Очистіть картоплю, моркву, селеру і цибулю. Поставте на конфорку сотейник, налийте рослинне масло, прогрійте і обсмажте порізані брусками овочі (крім огірка).

Перекладіть у вигляді гірки на велику тарілку, додайте свіжий огірок, м'ясо і посоліть. Зверху прикрасити вареними перепелиними яйцями і дрібно нашаткованої зеленню.

Салат «Гніздо глухаря» з телятиною

Не всі люблять куряче м'ясо з-за його сухості, для такого випадку придумали варіацію на салат «Гніздо глухаря» з телятиною.

Компоненти:

  • Яйця – 5 шт.;
  • Молода Телятина – 300 г;
  • Сир – 100 г;
  • Огірок – 1 ш.;
  • Картопля – 4 шт.;
  • Сіль –за смаком;
  • Майонез домашній – 210 мл;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Рослинна олія – 150 мл;
  • Зелень – пучок;
  • Печериці – 150 р.

Промивши і обсушивши м'ясо, ставимо його варити. Це займе 40 хвилин. Чистимо овочі. Цибулю шаткуємо півкільцями.

Картоплю тремо на тертці для моркви по-корейськи, це значно заощадить час. Занурюємо обсмажуватися в рослинне масло, не перемішуючи. Ставимо варити яйця.

Після картоплі злегка засмажуємо цибулю і підготовлені заздалегідь гриби (нарізані тонкими слайсами). Огірок шаткуємо довгою соломкою. Подрібнюємо зелень.

Виймаємо відварене остигле м'ясо і ріжемо кубиками. У глибокій скляній мисці з'єднуємо всі підготовлені компоненти (крім фрі та сиру), солимо, заправляємо майонезом і добре вимішуємо і робимо подобу гірки.

Зверху посипаємо тертим сиром, кладемо картоплю і прикрашаємо зеленню.

Азербайджанська кухня рецепти з фото та покроковими інструкціями.

Як смачно приготувати заморожені, очищені мідії в домашніх умовах. Рецепти відомих кулінарів.

Конвертики з листкового тіста з фаршем — найсмачніші рецепти у нашій статті.

Салат «Гніздо глухаря» з копченою куркою

Цей салат можна зустріти не тільки на фуршетному столі в гостях, але і в ресторанному меню. Іноді він зустрічається під назвами «Гніздо ластівки», «Гніздо зозулі», але смак один.

Компоненти:

  • Курячі копченості – 400 г;
  • Сир – 150 г;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Яйця перепелині – 8 шт.;
  • Рослинне масло – 100 мл;
  • Зелена цибуля – 4 пера;
  • Нежирний Майонез – 150 мл;
  • Білі гриби мариновані – 1 банка;
  • Солоний огірок – 2 шт.;
  • Сіль – за смаком.

Відокремлюємо м'ясо від кістки і нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо, натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Якщо ви натрете на звичайній, великої, картопля в процесі обсмажування злипнеться. Занурюємо її у фритюрницю.

Відварюємо яйця. Зливаємо розсіл з грибів, відокремлюємо від прянощів і нарізаємо разом з огірками довгою соломкою. Виймаємо картоплю, перекладаємо на паперовий рушник і даємо полежати, щоб пішов зайвий жир.

Цибуля моєму і дрібно нарізаємо. У великій пластмасовій мисці змішуємо огірки, гриби, м'ясо, яйця і тертий сир. Все заправляємо майонезом, бажано домашнім, і добре перемішуємо.

На плоске блюдо кладемо листя салату, на них основну масу перекладаємо, покриваємо картоплею фрі, притрушиваем зеленою цибулею і викладаємо залишилися перепелині яйця, створюючи ефект пташиного гнізда.

Спасибі за увагу, виявлену до рецептами нашого сайту, пора насолоджуватися чудовим салатом!

Що ще почитати: