02 март 2019 18

Морквяний торт: найкращий рецепт з фото

Солодке частування – це кульмінація будь-якого вечора. Смачний і красивий на вигляд десерт з легкістю затьмарює будь-святкове меню. Будь-яка молода господиня прагне вдосконалити навички готування і вивчити новий рецепт.

При регулярних тренуваннях і бажанні можна перетворитися в кулінарну фею і підкорювати шлунки своїх близьких і гостей. Одним з вишуканих, корисних і неймовірно смачних десертів є морквяний торт.

Сьогодні у вас є можливість дізнатися про це ласощі всі секрети.

Історія походження морквяного торта

Цей десерт отримав свою популярність ще в середні століття. У той час цукор був розкішшю, а моркви в надлишку вистачало в кожному будинку. М'якоть цього овоча використовували для різних солодощів – пирогів, печива і торта.

Щоб урізноманітнити морквяне меню пиріжки почали начиняти кремом зі збитих молочних продуктів. За історичними даними морквяний торт вперше почали пекти в Італії.

Проте в 20 столітті свою популярність він знову отримав в Англії. Факт в тому, що морквяний десерт прийняли і полюбили європейці, і з задоволенням готують його і в сучасний час.

Форму морквяного торта кожна господиня вибирала сама. Хтось робив у вигляді невеликих пиріжків, хтось у формі великого круглого або квадратного торта. Склад торта все одно не змінювався.

У справжні дні, звичайно, використовується цукор для приготування ласощів. Раніше це блюдо доповнювали горіхами, родзинками, сухофруктами для додання солодощі та урізноманітнення смаку.

Морквяний торт повітряний, вологий, м'який за своїм складом. Можна покрити його глазур'ю і прикрасити фруктами. Головне, що без моркви цей торт втрачає свою особливість!

Різноманітність декору на торті і добавок – особиста фантазія будь-якої господині. Мабуть, пора перейти до самого рецепту.

Кращий рецепт морквяного торта
Інгредієнти Кількість
Морквина - 4 шт
Яйце - 3 шт
Цукровий пісок - 1 ст. л
Розпушувач - 1 л. год
Борошно пшеничне - 1 ст. л
Мигдаль - 50 г
Кориця - 1л. год
Рослинна олія - 150 г
Сливочн. масло - 100 г
Цукрова пудра - 80 г
Ванілін - 1 ложечка
Сир - 200 г
Сливочн. олія (для глазурі) - 50 г
Кокос, виноград - для прикраси
Шоколадка - 100 г
Вершки 33% - 150 г
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 г: 350 Ккал

Приготування такого торта часто порівнюють з приготуванням тіста для хліба. М'які, вологі складові змішують окремо від сухих інгредієнтів.

Спосіб приготування тортика:

  1. Розігріваємо духовку заздалегідь до 180 градусів. Після знизимо температуру до 160 градусів;
  2. Подрібнюємо мигдаль до крихт. Можна зробити це за допомогою чесночницы, м'ясорубки або спеціального молоточка. Мигдаль корисний горіх, краще закупити його про запас. Нам потрібно 50 грам – це приблизно пів склянки; Але можна замінити звичайними волоськими
  3. Головний інгредієнт – моркву тремо на середній тертці. Морква для торта краще вибирати велику і соковиту;
  4. Готуємо тісто! Цукор збиваємо з рослинним маслом до однорідної консистенції. Додаємо яйця поступово і продовжуємо збивати. Консистенція буде схожа на крем, не дуже густа;
  5. Окремо просіваємо борошно, додаємо розпушувач. Додаємо в суміш корицю і подрібнений мигдаль;
  6. Акуратно перемішуємо суміші. Суміш вийде густуватий;
  7. Додаємо терту моркву в суміш;
  8. Візьміть високу посуд і застеліть її фольгою по дну і пергаментом;
  9. Тісто ділимо на чотири коржа. Випікаємо 4 коржі, кожен по 20 хвилин. Колір коржа – золотий після випічки. Дайте коржу охолонути, не виймаючи з форми;
  10. Крем: збиваємо масло з цукровою пудрою;
  11. Додаємо в масу сир і продовжуємо збивати до однорідної консистенції ще приблизно 5 хвилин. Суміш повинна вийти повітряна і густа;
  12. Намазуємо кремом коржі по черзі. Краї торта вирівнюємо так же кремом. Ставимо на півгодини в холодильник;
  13. Приготування глазурі – розігріваємо вершки (не до кипіння) і додаємо шоколад. Розмішуємо до однорідної маси, додаємо вершкове масло 10 грам. Глазур повинна вийти середньої консистенції, щоб можна було поливати її на торт. Полити шоколадом торт;
  14. Прикрашаємо смакота кокосом і виноградом і цукровою пудрою;
  15. Торт можна пробувати вже через годину. Приємного апетиту!

Готуємо в мультиварці корисний торт з моркви

Інгредієнти на коржі:

  • Морква терта — 200 гр;
  • Яйце — 2 шт;
  • Цукрова пудра — 150 гр;
  • Сливочн. масло -100 гр;
  • Розпушувач — 1 ложечка;
  • Волоські горіхи - 70 гр;
  • Ванілін — 5 гр;
  • Борошно пшеничне — 250 гр.

Інгредієнти на крем:

  • Сир — 200 гр;
  • Згущене молоко — 200 гр;
  • Цукрова пудра — 50 гр.

Спосіб приготування десерту в мультиварці:

  1. Яйця збити і додати терту моркву;
  2. Склянку борошна змішати з розпушувачем і ваніліном, і додати в суміш;
  3. Розтопити вершкове масло і змішати їх із заздалегідь роздробленими горіхами;
  4. Змішати суміші;
  5. Чашу в мультиварці змастіть вершковим маслом і залийте тісто. Випікати 1 годину;
  6. Крем! Збити сир, згущене молоко і цукрову пудру міксером;
  7. Остиглий корж розрізати на 2 частини і змастити кремом;
  8. Зверху прикрасити залишками волоських горіхів і декорувати за своїм розсудом;
  9. Залишити торт просочуватися мінімум на годину. Приємного апетиту!

Корисні поради

Морква – овоч высокоуглеводный. Людям з цукровим діабетом і ожирінням не можна вживати багато цього продукту. Хоча якщо порівнювати морквяний торт з іншими кондитерськими виробами, то він, безсумнівно, виграє.
  1. Варена морква містить величезну кількість вітамінів, корисних для здоров'я: джерело вітаміну А.
  2. Завдяки бета-коротину морква надає лікувальну дію для очей;
  3. морква знижує рівень холестерину, знижує ризики розвитку серцевих захворювань; морква корисна при підвищеному тиску.
  4. Вона швидко допомагає знизити тиск. Так само знижує розвиток варикозного розширення ніг, хвороби судин, виникнення тромбів;
  5. профілактика онкозахворювань; зберігає молодість шкіри;
  6. допомагає травленню, виводить з організму токсини і шлаки;
  7. підвищує настрій — за рахунок величезної кількості мінералів і вітамінів.
  • Якщо ви зберігаєте морква будинку в мішку, дотримуйтеся температуру зберігання. Бажано залишати мішок відкритим і залишати в холодному приміщенні (льосі або коморі);
  • Якщо у вас закінчилися яйця, їх чудово можуть замінити банани;
  • Щоб торт не просочене ароматами іншої їжі з холодильника, помістіть його в глибоку ємність і накрийте харчової плівкою.

А ви знаєте як називаєте кава з морозивом? О, ви ще не пробували цей чудовий напій? Не упускайте цей чудовий рецепт.

Сметанно-желейний торт з фруктами, це легкий і низькокалорійний десерт, який не потрібно випікати.

Рецепт відкритого торта з замороженої вишнею ви знайдете тут.

Морквяний торт, дійсно, ідеальна здоба для ласунів, які не хочуть завдати шкоди здоров'ю. Можна експериментувати з додаванням інгредієнтів в корж, придумувати самі найрізноманітніші прикраси.

Це можуть бути не тільки фрукти, горіхи і сухофрукти, але і вироби з мастики або яскраві цукрові посипання. Головне приготування не займає багато часу, а результат перевершує очікування.

Готуйте морквяний торт з задоволенням. Сподіваємося, наша стаття принесла вам користь.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: