05 апрель 2019 26

Як приготувати салат з консервованої білої, червоної квасолею і сухариками

Консервована квасоля користується великою популярністю в сучасній кулінарії. Без неї не обходиться практично жодне святкове блюдо. Найбільш часто її додають у різноманітні овочеві та м'ясні салати. Розглянемо кілька найбільш незвичайних і смачних рецептів.

Салат «Для двох»
Інгредієнти Кількість
Біле м'ясо птиці, краще всього індички - не більше 200-300 г
Білі гриби - близько 200 г
Твердий гострий сир - 100-200 г
Консервована червона квасоля - 400 г
Ріпчаста цибуля біла - 1 невелика головка
Бородінський хліб - не більш як 200 м
Горіхи волоські - один стакан
Домашній майонез - близько 2-3 ст. л.
Приправа часникова - за смаком
Оливкова олія - для смаження
Суміш перців - за смаком
Йодована сіль - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Цей святковий і незвичайний салат можна приготувати для романтичної вечері. Його насичений смак здивує і порадує вашу другу половину.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо порізати гострим ножем на тонкі довгі брусочки і обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки. В середині процесу обсмажування посипати м'ясо сушеним часником і сумішшю перців. Для кольору можна додати чайну ложку приправи каррі. Викласти готові шматочки на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир;
  2. Свіжі білі гриби, краще всього дрібні печериці, гарненько промити і розрізати на половинки;
  3. Підготовлений і порізаний кубиками білий цибулю обсмажити в невеликій кількості олії і додати гриби. Тушкувати разом не більше 10 хвилин;
  4. Бородінський хліб дрібно порізати на кубики однакової форми і підсушити в духовій шафі;
  5. Викласти в глибокий салатник всі складові і перемішати;
  6. Після цього необхідно зробити горіхову заправку. Очищені горіхи потрібно ретельно подрібнити, додати чорний перець і майонез;
  7. Приправити змішані інгредієнти приготованим соусом;
  8. Викласти салат в два високих салатника і притрусити натертим сиром.

Салат «Весняний»

Дане блюдо наповнене навесні і свіжістю. Воно дуже легке і підходить як для святкового столу, так і для швидкого денного перекусу.

Для приготування нам потрібні наступні продукти:

  • Помідори – 4 шт;
  • Біле м'ясо птиці – 300-400 гр;
  • Сир твердих сортів – 180 гр;
  • Червона консервована квасоля – 1 банка;
  • Салатні листя – 1 пучок;
  • Темні сухарі – 200 гр;
  • Сметанний соус – 5 ст. л.

Послідовність приготування салату:

  1. Щільні і соковиті помідори нарізаємо на дві половинки, салатні листя обсушуємо на рушник і також дрібно нарізаємо;
  2. Твердий сир натираємо на дрібній тертці;
  3. М'ясо птиці розрізаємо на однакові бруски і обсмажуємо до появи приємного золотистого відтінку і скоринки;
  4. Перемішуємо всі складові і приправляємо сметанним соусом. 5.Темні сухарики укладаються в саму останню чергу, щоб вони не втратили свого незвичайного хрускоту і твердості.

Приємного апетиту!

Салат «Різнобарвний боб»

Дане блюдо призначене для любителів бобових у поєднанні з морепродуктів. Основним складовим салату є крабові палички. Але ми вам пропонуємо приготувати варіант з плавленим сирком.

Перед тим як приступити безпосередньо до процесу приготування, потрібно запастися наступним набором продуктів:

  • Квасоля червона консервована — 1 банка;
  • Кукурудза десертна — 1 банка;
  • Плавлений сирок — 200 гр.;
  • Сухарики зі смаком часнику — 200 гр.;
  • Майонез чи сметанний соус — 5 ст. л..

Готується салат наступним чином:

    1. У широкому салатнику слід змішати кукурудзу жовту і червону квасолю. Вийде якась веселкова суміш бобових;

    1. Порізати невеликими кубиками плавлений сирок і додати їх в салатник;

    1. Додати за смаком сіль і майонезну заправку;

    1. Підготовлені в домашніх умовах сухарики з часниковою заправкою помістити в салатник в кінці приготування.

Для прикраси можна розташувати зверху салату пару часточок невеликого помідора.

Салат «Фасолинка»

Для того щоб наш салат вийшов ніжним і смачним, знадобиться невелике кількість продуктів і трохи вільного часу.

Необхідно підготувати:

  • Біла квасоля консервована — 1б.;
  • Сухарики з беконом – 150 - 200 гр.;
  • Твердий не прісний сир – 200-250 гр.;
  • Мариновані огірки середнього розміру — 3 шт.;
  • Часник — 4 зубки;
  • Кріп і петрушка — 200 гр.;
  • Сметанний соус або ж домашній майонез – 100-200 гр.

Спосіб приготування:

  1. Зливаємо рідину з банки з білою квасолею і викладаємо квасоля в глибоку миску;
  2. Гострий сир натираємо на дрібній тертці;
  3. Висипаємо в ємність підготовлені сухарі;
  4. Петрушку і кріп промиваємо, висушуємо і дрібно шаткуємо;
  5. Часник пропускаємо через дрібний прес;
  6. Для приготування домашнього майонезу використовуємо один жовток і 100 гр. оливкової олії. За допомогою заглибного блендера збиваємо все разом 5-7 хвилин. Додаємо 1 чайну ложку сухої гірчиці і 0.5 чайної ложки йодованої солі;
  7. Перемішуємо всі складові частини салату і заправляємо майонезом.

Салат готовий. Можна ласувати!

Спробуйте салат «Соняшник» з чіпсами рецепт з фото і покроковими рекомендаціями від наших читачів.

Легкі овочеві салати, покрокові рецепти з фото, читайте, вибирайте, готуйте.

Як готувати корисний і смачний салат з цибулі-порею, читайте рецепт.

Салат «Неждані гості»

Такий простий збірний салат є паличкою-виручалочкою практично для кожної господині, яку неждані гості застали зненацька. Він складається з недорогих продуктів, наявних у будь-якому домашньому холодильнику.

Нам знадобляться:

  • Свіже куряче яйце — 3-4 шт.;
  • Докторська ковбаса — 180 гр.;
  • Копчена нежирна ковбаса — 100 гр.;
  • Болгарський перець червоного або жовтого кольору — 1 шт.;
  • Банку консервованої білої квасолі — 1 шт.;
  • Кріп, петрушка, базилік — 250 гр.;
  • Нежирна сметана — 4 ст. л.

Етапи приготування:

  1. Зварити яйця і порубати однаковими невеликими кубиками;
  2. Докторську і копчену ковбаску порізати довгими брусками;
  3. Болгарський перець помити і порізати кубиками;
  4. Зелень промити, просушити і подрібнити;
  5. Квасолю викласти з банки на тарілку;
  6. Додати всі інші інгредієнти і заправити сметаною;
  7. Посолити за смаком і можна приступати до трапези.

Корисні поради

Перед тим як приступити безпосередньо до приготування квасолеві салатів, необхідно правильно вибрати саму консервовану квасолю.

Слід віддавати перевагу банкам з натуральної квасолею, а не виготовленої з попередньо висушених бобових. Цей факт значною мірою впливає на смакові якості готових салатів.

Крім цього, варто зупинитися і на способі приготування сухарів. Звичайно, покласти в салат магазинні сухарі – це значно простіше, ніж втрачати час на приготування домашніх якісних сухариків. Але все ж корисніше саме останні.

Таким чином, підведемо підсумок: салат з консервованої квасолі з сухариками — це дивно смачне блюдо, яке може входити в щоденний раціон, так і у святкове меню. Завдяки наведеними рецептами можна побалувати не тільки своїх близьких, але й приємно здивувати ваших гостей.

Що ще почитати: