24 июнь 2019 14 197

Як приготувати хрусткі вафельні трубочки у вафельниці: рецепти з фото

Навіть будучи дорослими, мало хто може спокійно пройти повз добре знайомих трубочок з найрізноманітнішою начинкою. Більшість ще з дитинства пам'ятають радянські електричні вафельниці, які мами і бабусі діставали ближче до свят або за іншим випадкам порадувати своїх дітей.

Зараз же це смачне блюдо можна готувати не тільки на «класичних» агрегатах, але і на більш досконалих електричних і на газу.
Печемо вафельні трубочки в сучасній електричної вафельниці
Інгредієнти Кількість
Борошно - 1 склянка
Цукор - 1 склянка
Маргарин - 200 г
Ванілін - половина пакетика (1 г)
Яйця - 4 шт.
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 226 Ккал

Сипучі продукти відміряємо звичайним склянкою місткістю чверть літра.

Починаємо процес з яєць, цукру і ваніліну: змішуємо їх і збиваємо. Для цієї мети можна вдатися як вінець, так і до блендеру або міксери. Контролюємо готовність щодо збільшення обсягу: як тільки двічі або тричі перевищить початковий обсяг, маса готова до подальшого приготування.

В суміш яєць, цукру і ваніліну потрібно додати маргарин, який заздалегідь потрібно покласти в тепле місце, щоб він розм'якшується.

Знову працює міксером: збиваємо масу, поки вона не вийде щодо однорідною.

Після цього беремо сито і додаємо невеликими порціями борошно. Для змішування використовуємо або віночок, або міксер на маленькій швидкості. Консистенція повинна приблизно схожа на сметану.

Тепер можна приступати до завершального етапу процесу – випікання. Готуємо вафельницю, трохи намасливаем її. Це досить зробити один раз, перед тим як посмажити першу вафельку, оскільки сучасні прилади зроблені зі спеціальними антипригарними покриттями.

Як тільки вафелька испеклась, діставайте її з вафельниці і скручують в конус або ж в трубочку.

Використовуємо класику: варіант вафельок для радянської вафельниці

Радянські вафельниці явно запам'яталися кожному. Можливо, у деяких вони до цих пір знаходяться на кухні і здатні спекти смачні вафлі. Щоб приготувати цю солодкість з допомогою радянського приладу для випікання вафель, знадобляться:

  • Яйця – 3 шт;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Цукор – 150 г;
  • Борошно – 100 г;
  • Ванілін – 1 р.

Беремо невелику миску, куди кладемо яйця і розм'якшену масляну масу. Добре розминаємо це компоненти виделкою, поки не вийде відносно однорідна суміш. Після цього можна висипати до них цукор і продовжуємо ретельно заважати.

Останніми всипаємо борошно і ванілін. Слід придивлятися до тесту, щоб у ньому не виявилося грудочок. Якщо виделка не дуже ефективна, можна скористатися міксером або блендером на мінімальній потужності.

Коли основа готова, відставляємо її і приступаємо до підготовки вафельниці. Її випікають поверхню потрібно змастити маслом і залишити нагріватися приблизно на чверть години.

Через цей час можна приступати до смаження. Для викладання тесту можна використовувати ложку або не глибокий ополоник. Кожна порція печеться як мінімум 2-3 хвилини, після чого перевіряють на готовність. Поддевом ножем кожну знімаємо з вафельниці і намагаємося швидко скрутити її в трубочку. Здійснювати це потрібно дуже акуратно, оскільки вони тільки з пилу і дуже гарячі.

Рецепт хрустких вафельних трубочок для вафельниці на газу

Незалежно від того, яку техніку ви використовуєте для випікання, рецепт вафель не сильно змінюється. У разі, якщо ви збираєтеся зварганити вафлі у вафельниці, яка працює на газу, необхідні:

  • Вершкове масло – 100-125 г;
  • Цукор – 150 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Крохмаль – 50 г;
  • Вода – 150 мл

Готування ласощі починається з топления вершкового масла на водяній бані. Поки воно поступово розм'якшується, потрібно не втрачати часу і приступити до розтирання яєць з цукром. Для прискорення процесу використовуємо міксер або блендер.

Коли з'явилася густа пінка, до неї можна додати масло, що розтопилося. При цьому не перестаємо працювати міксером. Наступним додаємо крохмаль, а також борошно. Робимо це невеликими порціями.

Останнім інгредієнтом, який додається в тісто, є тепла вода. Її також потрібно додавати зовсім небагато. Отриману суміш прибираємо в тепле місце, а самі приступаємо до підготовки робочого місця для випічки.

Прилад встановлюємо на плиту, змащуємо маслом і чекаємо, поки нагріється. Після цього можна приступати до випікання. На одну вафлю припадає 2 ложки тіста.

Чим наповнювати трубочки?

Вафлі надзвичайно смачні і без якої-небудь начинки. Але з начинкою це ласощі просто нарозхват. Варіантів, чим наповнити трубочки безліч. Найбільш популярними є:

  • Заварний крем, який готується з жовтка (1 шт.), вершкового масла (100 г), цукор (1 склянка) і молока (1 склянка);
  • Сирний крем: сир (краще нежирний, близько 100 г), вершкове масло (100 г), цукор або цукрова пудра (50 г), згущене молоко (зовсім трохи- 15 г), коньяк (кілька крапель);
  • Шоколадно-вершкова начинка, яка містить найменше компонентів – чорний шоколад (близько 200 г) та вершки (краще брати близько 30% жирності, 150 мл);
  • Білкова начинка: беремо пару яєчних білків і цукор (120 г).

Крім представлених варіантів, можна використовувати різноманітні продукти: горішки, родзинки, свіжі та сушені фрукти. Тобто все, що дозволяє вам ваша фантазія.

Крім цього, можна експериментувати не тільки з солодкою начинкою, але і солоної: наприклад, паштети, тертий сир з часником, м'ясні і рибні начинки, оселедцеве масло і багато іншого. Також можна додавати трохи свіжих овочів.

Приготуйте сирника рецепт з фото покроково в духовці за нашими рецептами, це дуже просто і смачно.

Цікаві сирні коржики на кефірі з начинкою різноманітять ваш сніданок, але це також може бути і непоганим перекусом. Читайте , як зробити.

Як приготувати відкритий пиріг з сиром з пісочного тіста, щоб начинка не витекла, а тісто не вийшло сирим. Слідуйте нашим рецептами та все вийде!

Корисні поради

В такому досить простому блюді практично немає підводних каменів, проте є кілька секретів, які допоможуть зробити справжній шедевр:

  1. Якщо ви хочете отримати не більш ніжні, а більш хрусткі трубочки, використовуйте заміну: в рецепті замість третини борошна всипайте крохмаль;
  2. Властивість пластичності у вафель знижується з кожною секундою, після того як ви відкрили вафельницю, тому не варто гаяти часу: їх потрібно скручувати відразу ж, якими б гарячими не були;
  3. Щоб трубочки залишалися хрусткими і розсипчастими тривалий час, намагайтеся зберігати в добре закритому контейнері або хлібниці;
  4. Якщо ви хочете наповнювати трубочки не солодкими кремами, то цукор і ванілін рекомендується виключити з рецепту, а додати трохи солі;
  5. Необхідно пам'ятати про те, що занадто деякі крему можуть зіпсувати хрусткий ефект вафель. Щоб зберегти це властивість краще всього вибирати з варіантів солодких або білковий, або крем на основі масла і згущеного молока;
  6. Щоб трохи прикрасити трубочки, умочіть їх спочатку в топлений шоколад, а після в мелені горішки, кокосову стружку або різнобарвну присипку.

Вафельні трубочки – неймовірно смачне блюдо, яке буде в радість вашим близьким і гостям. Особливо якщо їх різноманітити не тільки солодкими, але і солоними начинками. У такому випадку вони будуть не тільки десертом, але і закускою.

Що ще почитати: