08 май 2019 2 541

Як приготувати млинці на кислому молоці

На жаль, досить часто господині стикаються з проблемою швидкого закінчення свіжості молочних продуктів. Особливо це стосується літнього періоду, коли в сильну спеку вироби встигають скисати прямо на прилавках магазину, хоча термін їх придатності ще обіцяє свіжий продукт.

Однак, не кожен знає, що зіпсованого молока можна знайти безліч варіацій застосування. По-перше, дівчата цілком можуть зробити з нього маску для зволоження волосся, ефект від якої посилиться з додаванням інших зміцнюючих інгредієнтів.

По-друге, з кислого молока може вийти першокласна випічка, яка буде до вподоби коханим.

В якості випічки можуть виступити, в першу чергу, млинці. І, хоча їх класичний рецепт заснований на свіжому молоці, кисле — дає млинців незвичайний зовнішній вигляд і смак. Так, вони виходять пористими і повітряними, а з додаванням соди цей метод приготування стане ще більш ефективним.

Традиційні млинці на кисляку
Інгредієнти Кількість
Кисле молоко - 1 л
Яйця - 3 штуки
Цукровий пісок - 5 ст. ложок
Борошно пшеничне - 450 г
Олія оливкова (для тіста) - 5 ст. ложок
Сода - ½ Ч. ложки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 260 Ккал
Варто зауважити, що випікати млинці треба, використовуючи тільки трохи подкисшее молоко. Це означає, що для рецептів не підійде кисляк.

Якщо молоко довгий час простояла в холодильнику, то потрібно попередньо дістати його і дати постояти в теплій кімнаті.

Почати приготування слід з розтирання яєць, цукру і провідної рідини. Однак, спершу слід додати лише 1/3 від літра молока. Збивати бажано, використовуючи міксер. Так, можна домогтися найбільшої пишноти майбутніх млинчиків.

Що стосується борошна, то її необхідно завчасно просіяти. Хоча, якщо для рецепта використовується борошно вищого сорту, то даний етап можна пропустити. Почасово треба підсипати борошно в яєчно-молочну суміш, продовжуючи збивати її міксером.

Також треба не забувати про залишки молока, які повинні приєднатися до тесту. Варто зауважити, що чим більш рідке воно вийде, тим випічка буде тонше. Тому, можна за бажанням незначно збільшувати кількість борошна і рідини в рецепті.

Залишається лише завершити приготування тіста додаванням оливкової олії і соди, що забезпечить млинців пористість.

Перед тим, як розпочати випікання, тісто має постояти хвилин 20.

Випікаючи млинці, слід не забувати їх вчасно перевертати, а також час від часу змащувати сковороду маслом.

Млинці на кислому молоці: рецепт без соди

Цілком можна зробити пористі млинці, не використовуючи соду. Проте, треба буде як слід перемішати всі інгредієнти, а також домогтися повного розчинення цукру.

Для приготування млинців на кислому молоці без соди потрібні такі інгредієнти:

  • Яйця – 3 штуки;
  • Цукровий пісок – 4 ст. ложки;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Кисле молоко – 1 л;
  • Борошно пшеничне – 450 г;
  • Олія оливкова (для тіста) – 4 ст. ложки.

Час приготування тіста – 10 хвилин.

Час випікання кожного млинця – 3-4 хвилини на маленькому вогні.

Калорійність на 100 г – 260 ккал.

Як і в першому традиційному рецепті, необхідно почати з розтирання яєць з цукровим піском. Краще на перших етапах робити це за допомогою вилки, а цукор всипати почасово. Також всипати ванілін.

Щоб цукор точно розчинився, молоко слід використовувати теплої температури, для чого заздалегідь слід дістати його з холодильника. Поступово можна вводити рідину у яєчну суміш, не забуваючи збовтувати виделкою. Таким чином, можна почати всипати борошно, роблячи це порційно.

Завершити процес приготування тіста треба, додавши оливкова олія, а також збивши отримане міксером. Як вже зазначалося, збовтувати треба як слід. Тому почати краще на невеликій швидкості, з часом підвищивши її до максимальної. Залишиться лише спекти млинці, дотримуючись правил обережності.

Тонкі налисники на кислому молоці

Як не дивно, млинці на кислому молоці не мають точного остаточного результату, якого слід дотримуватися. Тому готувати їх можна, відштовхуючись від уподобань. Так, можна спекти їх у вигляді оладок або американських панкейків, а можна скористатися рецептом випікання тонких млинчиків. Для останнього варіанту не буде потрібно багато компонентів:

  • Борошно пшеничне – 350 г;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Сіль – 1/5 ч. ложки;
  • Кисле молоко – 500 мл

Час приготування тіста – 7 хвилин.

Час випікання кожного млинця – 3-4 хвилини на маленькому вогні.

Калорійність на 100 г – 260 ккал.

Як вже говорилося раніше, ніж більш рідке тісто використовується для випікання, тим більш тонкими вийдуть млинці в результаті. Це означає, що кількість рідини має значно переважати кількість сухих інгредієнтів в рецепті, тому морочитися зі збиванням сильно не доведеться.

Виходячи з вищесказаного, замішати яйця, сіль, борошно і молоко можна відразу. Однак, використовувати для цього треба саме міксер, почавши з найменшої швидкості, а потім поступово її збільшуючи.

Важливо не забути змастити сковороду маслом, але краще для цього скористатися спеціальної кулінарної пензлем. Так, можна рівномірно розподілити масло по поверхні, не переборщимо, а отримані млинці не вийдуть жирними. Залишиться спекти їх звичайним чином, перевіряючи і вчасно перевертаючи.

Млинці на кефірі без яєць

Відомо, що практично кожна випічка містить у своєму складі курячі яйця. На жаль, як би вона ні була смачна, деякі люди мають алергічні реакції саме на цей інгредієнт. Тому були придумані варіації приготування випічки без використання яєць, що стосується млинчиків на кислому молоці. Щоб не відмовляти собі в такому задоволенні, потрібно підготувати наступне:

  • Кислі молоко – 500 мл;
  • Цукор – 4 ст. ложки;
  • Сіль – 1/5 ч. ложки;
  • Олія оливкова (для тіста) – 3 ст. ложки;
  • Борошно пшеничне – 250 р.

Час приготування тіста – 25 хвилин (з урахуванням настоювання).

Час випікання кожного млинця – 3-4 хвилини на маленькому вогні.

Калорійність на 100 г – 260 ккал.

На щастя, починатися приготування тесту буде не зі збивання яєць і цукру, а значить процес спрощується в цілому. Тому можна відразу замішати всі використовувані компоненти об'ємної ємності, збовтавши їх міксером. Хіба що, тесту слід постояти деякий час. Після того, як воно постоїть хвилин 15, треба буде його ще раз добре збити.

Залишиться лише посмажити млинці, використовуючи сковороду з антипригарним покриттям або невелику кількість рослинного масла. Так, можна насолодитися приголомшливим смаком, не турбуючись про алергії.

Читайте, як зробити смачні і корисні чіпси в мікрохвильовці.

Простий рецепт американських панкейків на кефірі. Що потрібно зробити щоб млинці були пишними і смачними читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт тонкого тіста для піци без дріжджів. Ми зібрали кілька варіантів рецепта.

Рецепт мереживних млинців з кислим молоком

Багато кулінарні майстри знають, що будь-яка страва – це не тільки спосіб втамувати голод, але і цілий витвір мистецтва. Тому тепер кухаря освоюють мистецтво карвінгу або прикраси кондитерських виробів.

Однак, щоб здивувати гостей незвичайною подачею випічки, не настільки обов'язково відвідувати подібні курси. Так, рецепт приготування ажурних млинців не містить в собі ніяких складних моментів. Слід лише знати, які компоненти використовувати. Будуть потрібні:

  • Кисле молоко – 3 склянки;
  • Чиста питна вода – 1 склянка;
  • Борошно пшеничне – 450 г;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Сода – 1 ч. ложка;
  • Сіль – 1/5 ч. ложки;
  • Олія оливкова (для тіста) – 5 ст. ложок.

Час приготування тіста – 30 хвилин (з урахуванням настоювання).

Час випікання кожного млинця – 3-4 хвилини на маленькому вогні.

Калорійність на 100 г – 260 ккал.

Кисле молоко і воду слід з'єднати в одній глибокій ємності. Якщо для рецепта використовується борошно вищого сорту, то просіяти її немає сенсу. Якщо ж ні, бажано провести цю процедуру. Борошно треба засипати до отриманої з води і молока рідини.

Яйця, сіль та цукровий пісок збиваються за допомогою міксера окремо, а тільки потім додаються до тесту. У результаті залишиться лише додати соду і оливкове масло, що дасть можливість зробити млинці ажурними. Перед тим, як розпочати випікання, необхідно залишити тісто на чверть години.

Випікати млинці потрібно, завчасно нагрівання сковороду. Якщо вона має антипригарне покриття, масло навряд чи знадобиться. В іншому випадку воно обов'язково.

Млинці, приготовані на кислому молоці, можуть назавжди стати кращою альтернативою класичним рецептом:

  • Вони зберігають зіпсований продукт;
  • Мають варіацію приготування без соди і без яєць;
  • Тісто замішується за хвилини, отже, можна завжди бути готовим до несподіваного відвідування гостей;
  • Гармонійний смак млинців дозволяє використовувати не тільки солодкі начинки, але й ікру, сметану та інше;
  • Існує рецепт оригінальної подачі страви – в «мереживі».

Приємного апетиту!

Що ще почитати: