10 апрель 2019 1 796

Приготування вершкового сиру Філадельфія в домашніх умовах

Сир Філадельфія зараховується до розряду вершкових сирів і створюється на основі сиру. Цей вид сиру з'явився в 1872 році і був придуманий в однойменному штаті Америки компанією Крафт Фудс.

В магазині справжній сир Філадельфія складається з таких продуктів, як молоко, позбавлена жирів, концентрований білок сироватки, сирна культура, сіль, сама сироватка, стабілізатори, сорбінова кислота і пальмітату (вітаміну А).

Процес промислового виробництва складається з пастеризації молока і подальшого його гомогенізації. Потім його охолоджують, нагрівають, додають закваску.

Одержаний сирний згусток відділяють від сироватки і додають йому потрібний смак, додаючи до складу всілякі приправи.

Сир Філадельфія є вкрай корисним продуктом. Він, як і всі молочні його «брати», просто необхідний людям з нестачею кальцію в організмі, а також тим, у кого малосильный імунітет і існує схильність до хвороб.

Якщо є дефіцит ваги, спостерігаються порушення процесу метаболізму або нестача вітамінів, вершковий сир – справжня знахідка.

Проте в деяких містах нашої країни дуже складно знайти вже готовий сир Філадельфія, тому його легко можна зробити на світло в домашніх умовах своїми руками.

Головне — це правильно дотримуватися послідовність дій у кожному рецепті, і тоді можна буде блаженствувати, пробуючи саморобний ніжний продукт вже дуже скоро.

Домашній рецепт сиру Філадельфія на молоці і кефірі
Інгредієнти Кількість
Молоко - 1 л
Кефір - 0,5 л
Яйце куряче - 1 шт
Сіль - 1 ч. л.
Цукор - 1 ч. л.
Кислота лимонна - зовсім трішечки
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 65 Ккал

Хоча традиційно сир Філадельфія повинен бути приготований на основі сиру, перший рецепт не буде його утримувати, так як не завжди він спостерігається в холодильнику. Для початку розглянемо варіант приготування на основі молока і кефіру.

Насамперед необхідно вилити молоко в каструлю і перенести на плиту на середній вогонь. В процесі підігріву його обов'язково потрібно помішувати, додаючи сіль і цукор.

Після того, як молоко скипить, до нього можна потихеньку починати додавати кефір, перемішуючи суміш і чекаючи, поки вона згорнеться.

Потім отриману масу слід відкинути на марлю, яку потрібно повісити над раковиною на пару десятків хвилин, щоб оттекла сироватка.

Поки вона стікає, можна збити яйце з кислотою лимона, після чого до них потрібно додати отриманий сир.

Далі все знову збивається так, щоб вийшла однотипна пишна маса.

Це і буде наш саморобний сир Філадельфія.

Домашній вершковий сир на йогурті

Крім молока і кефіру, в холодильнику можна виявити сметану і йогурт. Чи вийде сир Філадельфія з них? Звичайно.

Просто потрібно взяти їх і кілька інших продуктів у таких пропорціях:

  • Сметана 20% жирності — 200 грам;
  • Натуральний йогурт — 500 мл;
  • Лимонний сік — 0,5 ч. ложки;
  • Сіль — 1/3 ч. ложки;
  • Відрізок марлі;
  • Ущільнена тканина.

Підготувавши описані інгредієнти, приступимо до приготування сиру. Даний рецепт передбачає дводенний процес, так як якщо почати його з вечора, за ніч продукт сам дійде до потрібної кондиції.

Для початку необхідно взяти миску з великою глибиною, поставити в неї друшляк з дрібними дірочками і вислати його дно тришарової марлею. На неї кладеться відрізок щільної тканини, яка згодом допоможе сиру придбати гладкий вигляд.

На тканину потрібно вилити йогурт і додати до нього сметани. Неприпустимо брати сметану, має жирність менше 20%.

За допомогою віночка або міксера слід перемішати отриману суміш, уважно перевіривши наявність грудочок. Їх не повинно бути ні одного.

Далі потрібно покласти в масу сіль і налити лимонний сік, а потім знову все перемішати. Потім необхідно взяти тканину і марлю за краї і щільно накрити ними змішані продукти, поставивши зверху гніт у вигляді тарілки і чого-небудь важкого, наприклад, пів-літрової банки з водою.

У підсумку можна буде помітити, що навіть без вашої участі сир почав готуватися, адже було стікання сироватки в миску. Більше від вас нічого не потрібно і залишається тільки залишити суміш не менше ніж на пів доби.

Розгорнувши тканина з ранку, ви побачите в ній готовий натуральний вершковий сир.

Улюблені, смачні пончики з сиру рецепт з фото який під силу навіть дітям.

Як приготувати адигейський сир в домашніх умовах з зеленню, овочами та інші цікаві рецепти ви знайдете тут.

Спробуйте зробити сир з кефіру в домашніх умовах, з нашими порадами це легко — читайте.

Сир Філадельфія сиру в домашніх умовах

Наступний рецепт цілеспрямовано розроблений для тих, хто марить у себе вдома втілити в життя справжній шедевр, використовуючи не тільки сир, але і традиції, якими завжди проводився сир Філадельфія.

Отже, даний рецепт наполягає на присутності нижчестоящих продуктів:

  • Сир – 500 г;
  • Вершки (30%) – 200 мл;
  • Сметана – 200 мл

Першим наперво потрібно добре збити вершки так, щоб вони стали дуже густими. Потім до них необхідно додати сир, сметану і трохи солі.

Усі викладені інгредієнти слід як можна довше перемішувати, поки не вийде однорідна щільна суміш, яку в підсумку потрібно залишити настоюватися протягом доби.

Через 24 години вершково-молочний продукт буде готовий. Зберігатися такий сир в холодильнику може близько тижня.

Корисні поради по приготуванню

Безумовно, всі захочуть дізнатися, як виготовити даний сир так, щоб він перевершував за смаком всі будь-які інші сири. Для по-справжньому шикарного і смачного результату, можна скористатися наступними порадами:

  1. Замість звичайного курячого яйця можна взяти перепелине. Разом з ним отримана консистенція буде більш м'якою і ніжною;
  2. Замість лимонної кислоти краще брати сік лимона, він більш натуральний;
  3. Молоко та сметану в деяких рецептах слід вибирати з великим відсотком жирності;
  4. Для додання особливого смаку, домашній вершковий сир можна додавати спеції, часник або зелень;
  5. Вважається, що створений з участю сирих яєць сир можна зберігати тільки три доби.

Відтворений будинку сир Філадельфія можна застосовувати для приготування усіма обожнюваних ролів і суші, десертів, а також просто вживати з хлібом у вигляді бутербродів. Приємного апетиту!

Що ще почитати: