06 март 2019 2 473

Як приготувати роли «Фильдельфия» в домашніх умовах

Дивно, як швидко і міцно суші увійшли в наше життя. Зараз неможливо уявити собі ні один великий місто без суші-бару. Така популярність продукту призвела до того, що все частіше люди намагаються зробити роли і суші самостійно.

І кожен, хто хоч раз готував суші вдома, обов'язково намагається приготувати роли «Філадельфія» — це настільки просто і смачно. Давайте розберемося в тонкощах рецепта.

Трохи історії

Рецепт цих ролів не є класичним японським – це американський погляд на смачну страву. До цих пір йдуть суперечки, назвали ці роли в честь міста, в якому їх перший раз приготували, або на честь сиру, який додають всередину. Так чи інакше, цей варіант полонив серця американців, а потім і жителів усього світу.

До речі, спочатку в складі цих ролів були тільки рис, риба і сир. Пізніше сушисти стали експериментувати, і так з'явилося більш звичне поєднання, з огірком і авокадо.

Як готувати роли «Фильдельфия» в домашніх умовах

Щоб зробити ці роли самостійно, вам знадобиться:

  • Рис;
  • Норі;
  • Червона риба – форель або сьомга;
  • Вершковий сир «Філадельфія», «Альметте або «Буко»;
  • Лимон;
  • Рогожа;
  • Харчова плівка.

1 етап – правильно варимо рис

У приготуванні страви японської найголовніше – правильно вибрати і зварити рис. Якщо цей головний інгредієнт підготувати неправильно, то роли не будуть тримати свою форму, та й смак може виявитися далеким від класичного.

Отже, нам знадобиться:

  • 200 гр. рису;
  • 250 мл води;
  • 100 мл приправа з рисовим оцтом;
  • Водорості комбу.

Перед варінням необхідно ретельно промити рис – поки вода не стане прозорою. Промитий рис необхідно просушити як мінімум півгодини.

Потім можна приступати до варіння. Варити круглозерний рис потрібно у товстостінній каструлі. Вона повинна бути досить великою – рис, залитий водою повинен займати не більше третини її обсягу.

Для того, щоб отриманий продукт був ароматним, в каструлю можна додати шматочок водоростей комбу. Але його обов'язково потрібно прибрати до того, як вода закипить.

Спочатку на плиті вибирається середній вогонь – він допоможе воді швидше закипіти. Далі процес варіння триває вже з вогнем мінімальної потужності. За 10-15 хвилин невелике кипіння допоможе рісу повністю увібрати воду. Як тільки цей процес відбувся, можна вимикати газ і дати настоятися хвилин на п'ятнадцять. Все це час не піднімаємо кришку каструлі.

Тепер можна приступити до останнього, обов'язкового етапу варіння рису для ролів. А саме – додавання теплою заправки на основі рисового оцту. Її можна придбати в спеціалізованому відділі, а можна приготувати самостійно.

Для приправи знадобиться:

  • 2 ст. ложки рисового оцту;
  • 1 ст. ложка коричневого цукру;
  • 1 ч. л. солі.

Для того, щоб все змішати всі інгредієнти необхідно нагріти на середньому вогні і постійно помішувати.

Перекладаємо рис з каструльки в окрему посудину і акуратно поливаємо зверху маринадом (досить 50-80 мл). Для помішування варто використовувати тільки дерев'яну лопатку, рухи повинні бути «різкими» — крупа не повинна перетворитися в кашку.

2 етап – готуємо інгредієнти

Оскільки роли роблять з теплим рисом, то під час варіння необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти:

  1. Розріжте лист норі навпіл;
  2. Обгорніть бамбукову рогожу в харчову плівку;
  3. Наріжте обрану рибу на тонкі пластики;
  4. Нарізаємо на смужки огірок і авокадо, очищені від шкірки.

3 етап – формування ролів

На рогожу, обгорнуту в харчову плівку, покладіть обрізаний лист норі. Він повинен лежати на тій половині, яка ближче до людини, її гладка сторона повинна бути внизу.

Рис викласти на лист норі зі зміщенням – на найближчому до людини краю рису бути не повинно, при цьому він повинен трохи виступати за межі далекої сторони аркуша водорості.

Щоб крупа не прилипала до рук, їх треба змочувати у холодній воді з лимонним соком.

Тепер лист необхідно перевернути – для це можна накрити орі з рисом другою половиною бамбуковій циновки і, акуратно притримуючи, перевернути на іншу сторону – рис виявиться знизу.

Тепер можна викладати сир невеликими порціями горизонтально по середині аркуша. Країв листа норі він не повинен торкатися. Також необхідно покласти начинку – тонкі скибочки огірка і авокадо.

Тепер найскладніший етап – скрутити заготовку так, щоб вона перетворилася в акуратний ролик, де листи норі з'єдналися один з одним, а рис не розвалився. Можливо, це виходить не з першого разу. Але все приходить з кулінарним досвідом!

Піднімаючи край циновки, формуйте рулетик – дуже акуратно. Потім прокатайте за допомогою циновки рол таким чином, щоб він вийшов ідеально круглим.

Останній крок – покладіть зверху рулетика нарізані смужки риби і повторіть прокручування. Риба повинна максимально облягати рис – тоді результат вийде не тільки смачним, але і красивим.

Останній крок – нарізування ролу на вісім шматочків.

Щоб це зробити максимально акуратно, слід обернути готовий рол в харчову плівку і різати дуже гострим ножем.

Бажано нагострити його спеціально для нарізування «Філадельфії».

Ще один секрет різання – кожен раз розрізаючи рол, необхідно очищати лезо ножа від залишків продуктів і змочувати його холодною водою або рисовим оцтом.

Роли «Філадельфія» готові! Вживати їх можна з васабі або імбиром.

Крем з манки для торта відрізняється надзвичайно ніжним смаком і м'якістю.

Як зробити домашню карамель, рецепт який потрібно знати.

Візьміть на замітку рецепт крему з маскарпоне. Цей крем зможе перенести вас в Італію.

Секрети рецепта

  1. Зовсім не обов'язково купувати в магазині рис в спеціальній упаковці «для суші», підійде будь-яка круглозернистая крупа;
  2. Для варіння рису можна використовувати мультиварку в режимі «рис/крупа»;
  3. Для того щоб приготувати рисову заправку, потрібно використовувати посуд з неокисляющегося матеріалу. Ідеально – виріб з вогнетривкої глини;
  4. В Японії рис, заправлений оцтом, обмахується віялом – вважається, що це надає йому м'який перловий блиск;
  5. Для того, щоб роли вийшли дуже смачними, потрібно правильно підійти до підходу норі – найсмачніші водорості позначають словом «gold» або літерою «А».

Приємного апетиту!

Що ще почитати: