28 июнь 2019 1201

Славні домашні пироги з замороженими ягодами

У багатьох з нас з теплої пори в морозилці лежать контейнери з ягодами, але не всі знають, що можна створити з них.

Якщо ви з таких людей, то зараз ми познайомимо вас з кращої п'ятіркою ягідних пирогів, а уважно прочитавши цю статтю, ви отримаєте ще й парочку корисних рад у галузі випічки. Приступимо!

Два простих рецепти пісочних пирогів із замороженими ягодами

Отже, для першого рецепта знадобиться:

  • 200 гр. масла/ маргарину (для випічки/ звичайного);
  • 150-170 гр. звичайного цукру (залежно від ягід кількість може змінюватись);
  • 3 яйця;
  • 200 гр. борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 уп. ванільного цукру;
  • Будь-які заморожені ягоди (наприклад, вишня, малина, смородина);
  • Будь-яка форма для випічки.

Приблизно за півгодини потрібно дістати масло (маргарин) з холодильника. Потім збиваємо його разом з цукром.

Після цього в суміш по одному додаємо яйця, просіяне борошно, розпушувач і ванілін. Місимо тісто до стану сметани. Наступним кроком розморожуємо начинку.

Далі дістаємо форму і старанно змащуємо її маслом. Бажано брати силіконову, тому що це самий зручний варіант, з такої форми набагато простіше вилучити пиріг, ніж із залізних аналогів.

Переносимо тісто у форму, а на нього висипаємо ягідки і злегка натискаємо, щоб вони трохи увійшли в тісто (але не перестарайтеся, так як при випіканні ягідки все одно трохи опустяться на дно). Потім в нагріту до 180 градусів духовку (у газовій плиті це приблизно 3 ступінь) ставимо форму з пирогом на 35 хвилин.

Щоб дізнатися, чи готовий пиріг, достатньо взяти зубочистку і проткнути його нею. Якщо на зубочистці залишилися шматочки, то слід ще трохи потримати його в духовці, відповідно, якщо вона залишилася чиста, то смачну солодку випічку можна діставати і ласувати.

Приємного апетиту!

Є й інший варіант того ж пирога з пісочного замороженими ягідками. Він теж стане прекрасним доповненням до чаювання з гостями.

Інгредієнти для пісочного тіста:

  • 300-350 гр. борошна;
  • 150-160 гр. цукру;
  • 150 гр. м'якого масла;
  • 2 жовтки (або одне яйце);
  • Трохи молока або води;
  • 1/2 ч. л. розпушувача тіста;
  • Один пакетик (10 гр.) ванільного цукру;
  • Одна щіпка солі;
  • Форма для пирогів (вона повинна бути діаметром приблизно 26 см).

Для начинки:

  • 800 гр. заморожених ягід;
  • Один пакетик желе для тортів.

Як і в минулому рецепті, збиваємо масло з цукром, висипаємо ванілін і збиваємо до стану крему. В отриману суміш додаємо яйце (або жовтки).

Просіваємо борошно і розпушувач на утворену суміш і замішуємо майбутнє тісто до утворення добротного кома. Далі, щоб тісто було більш гнучким, можна долити трохи молока.

Після цього потрібно викласти тісто на стіл і, вимішуючи, надати йому круглу форму. Це тісто не вимагає негайного запікання, тому ви зможете відкласти його на кілька годин.

Однак якщо ви хочете продовжити приготування відразу після замішування тіста, то тоді перекладіть всю масу у форму і поставте у холодне місце хвилин на 40.

А поки приступаємо до виготовлення начинки. Дістаємо наші ягоди, повністю розморожуємо їх.

Після цього треба злити сік, що залишився в яку-небудь чашку або склянку, він нам ще знадобиться (якщо соку не дуже багато, то можна долити аналогічного або розбавити водою). З його допомогою ми будемо робити желе для пирога.

Після закінчення 40 хвилин витягуємо «свіже» тісто з холодильника. На нього висипаємо ягоди і трохи подслащиваем.

Ставимо заготівлю майбутнього пирога в гарячу духовку і чекаємо 40-30 хвилин. Потім витягуємо з духовки і ставимо остигати.

А в той час, поки випічка остигає, починаємо готувати желе, головною складовою якого буде одна упаковка магазинного желе. В принципі, можна зробити і без покупного желе. Тільки тоді пиріг у вас вийде менш симпатичним, і при нарізці скибочок ягідки будуть звалюватися, що не дуже приємно і красиво.

Готуємо желе по інструкції на упаковці, змішуючи його з соком, і акуратно виливаємо на пиріг. Все треба робити дуже швидко, так як желатин швидко застигає. Ну, ось і все, пісочний пиріг готовий до подачі!

Солодка випічка в мультиварці

Для приготування такого частування потрібно лише 1 годину і 20 хвилин. У цього пирога з замороженими ягодами є одне виняткове гідність — він ніколи не пригорить!

Інгредієнти:

  • 1 склянку борошна (приблизно 180-200 грам);
  • 1 склянка цукру;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 200 гр. будь-яких заморожених ягід;
  • 4 курячих яйця;
  • 30 гр. масла для змащування мультиварки;
  • Одна щіпка манки.

Отже, приступимо. Попередньо виймаємо з холодильника ягоди і розморожуємо їх. У велику тарілку розбиваємо яйця і збиваємо їх.

До них висипаємо цукор, ванілін і знову збиваємо. Потім туди ж висипаємо просіяне борошно і замішуємо наше тісто.

Все, з тестом ми закінчили, тепер треба підготувати мультиварку. Для цього ретельно змащуємо її стінки маслом, а потім посипаємо манкою, щоб пиріг було легше витягнути.

Наступним кроком виливаємо тісто в каструлю, намагаючись не забруднити стінки, за ним засипаємо ягоди. До речі, їх кількість може змінюватись, залежить від кислоти ягід. Наприклад, якщо ви берете вишню, то не варто додавати її занадто багато, а якщо хочеться трохи більше, то просто досипте ще цукру.

Настав час нарешті задіяти мультиварку. Ставимо її в режим «Випічка» і забуваємо про неї на одну годину.

Після години беремо пріхваточкі і перевертаємо чашу на яке-небудь красиве блюдо. Слід зауважити, що ми не використовували ні соду, ні розпушувач, а пиріг все одно піднявся.

Десерт готовий до вживання!

Відмінний пиріг з листкового тіста з замороженими ягідками

Для нього знадобиться:

  • 500 гр. листкового тіста;
  • 500 гр. будь-яких заморожених ягід;
  • 1/2 склянки білого цукру;
  • 3 ст. л. картопляного крохмалю;
  • Одне куряче яйце;
  • 30 гр. масла.

Цей рецепт відрізняється від попередніх, він набагато простіше, так як не доведеться готувати тісто. Його можна з легкістю придбати в супермаркеті. Ну що ж, приступимо.

Тісто необхідно заздалегідь потримати в теплому місці і дати йому часу, щоб розтанути. Після цього його потрібно розкотити по діаметру вашої форми або дека.

Посуд, яку ви виберете, необхідно змастити маслом, щоб тісто не липло до неї. Тільки після цієї процедури можна перекласти тісто у форму.

Ягоди обов'язково перебрати і вимити. Потім змішуємо їх з цукром і даємо постояти приблизно 15 хвилин. Зливаємо зайву рідину і насипаємо трохи крохмалю, щоб ягідки злиплися між собою.

З другим пластом робимо те ж, що і з першим, але в ньому робимо кілька надрізів, в майбутньому це зробить пиріг більш привабливим.

Тепер збираємо всі разом. На перший шар обережно викладаємо ягоди і злегка підрівнюємо, зверху прикривають другим шаром. Обов'язково змащуємо яйцем.

Ставимо пиріг в нагріту до 200 градусів духовку і чекаємо, поки він спечеться. Приємного вам вкушання десерту!


Візьміть на замітку смачний і швидкий торт сметанник покроковий рецепт з фото.

Простий рецепт торта «Наполеон» в домашніх умовах приготувати нескладно. Як? Читайте тут.

Бісквітний рулет зі згущеним молоком, дуже смачний рецепт з фото ви знайдете на #deletetag#/retsepty-blyud/vy-pechka/vkusniy-biskvitnyj-rulet.html

Рецепт для тих, у кого немає часу стояти біля плити

Наступний рецепт пирога з замороженими ягодами — найшвидший з усіх і підійде, якщо до приходу гостей часу залишається менше години.

Знадобиться:

  • 2 яйця;
  • Половина 1 ч. л. солі;
  • 1 склянку кефіру або ж класичного йогурту;
  • 100 гр. масла;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 250 гр. борошна;
  • 100 гр. білого цукру;
  • Пакетик ваніліну;
  • 500 гр. заморожених ягід.

Для початку збиваємо масло з цукром, додаємо яйця та кефір, борошно, ванілін і розпушувач. Все ретельно перемішуємо (суміш повинна стати схожою на густу сметанку).

Виливаємо у змащену форму і засипаємо ягодами, трохи посипаємо цукром. Випікати в духовій шафі 30 хвилин при 200 градусах.

Остуджуємо і посипаємо чим-небудь смачненьким зверху (кондитерської посипкою, збитими вершками і так далі). Готово!

Сподіваємося, що ці рецепти вам сподобалися. Дякуємо за увагу та смачних страв вам!

Що ще почитати: