08 март 2019 175

Рецепти шарлотки зі свіжими або замороженими ягодами

Для шарлотки підійдуть будь-які ягоди, варто лише пам'ятати, що всі вони мають різну солодкість. Тому в процесі приготування кількість цукру повинно залежати від кислоти начинки. Цей пиріг унікальний тим, що його смак можна підлаштовувати під особисті уподобання і отримувати ідеальну випічку.

Рецепт шарлотки з ягодами малини
Інгредієнти Кількість
яйце - 3 шт.
цукор і борошно - 1 ст.
сода - ½ Ч. л.
оцет 9% - 0,5 ст. л.
малина - 100 г
рослинна олія - 10 мл
цукрова пудра - для посипання
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 197 Ккал
  1. Для приготування тіста потрібно міксер, щоб тісто вийшло повітряним і м'яким;
  2. Яйця заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури – так вони краще взобьются в піну;
  3. Вбити яйця в миску і почати їх збивати спочатку на малих обертах, потім на високих;
  4. Коли яйця перетворяться на високу піну – додати до них гашену оцтом соду;
  5. Добре перемішавши яйця з содою просіяти до них борошно. Це робити обов'язково, оскільки просеянная борошно дозволяє тесту стати повітряним, а от якщо не просіяти, то тісто буде щільним;
  6. Ложкою акуратно перемішати тісто;
  7. Підготувати роз'ємну форму: застелити її папером для випічки і змастити дно і краї маслом;
  8. Акуратно вилити тісто;
  9. Висипати На тісто малину. Краще попередньо обваляти її в борошні, так вона не сильно буде текти і шарлотка не буде занадто вологим;
  10. Малину можна всипати в тісто, а можна зробити прошарок з ягоди;
  11. Духовку розігріти (200С) і поставити в неї форму;
  12. Випікати півгодини;
  13. Перевірити пиріг на готовність, проткнувши його дерев'яною паличкою;
  14. Дати бісквіту охолонути у формі, потім акуратно його витягти і рясно посипати цукровою пудрою.

Шарлотка на кефірі з чорницею в духовці

Тісто на кефірі виходить високим з великими порами всередині. Воно прекрасно підійде для шарлотки з ягодами. Можна використовувати будь-яку ягоду, але тільки чорниця додасть неповторний колір бісквіту всередині!

Склад:

  • кефір борошно – по 1 ст.;
  • яйце – 3 шт.;
  • сода або пекарський порошок – 1 ч. л;
  • цукровий пісок – 2/3 ст. + 2 ст. л;
  • сметана – 2 ст. л;
  • заморожена чорниця – ½ ст.;
  • крохмаль – 1 ст. л.

Потрібний час: 50 хвилин.

Калорії: 220.

  1. Яйця збити разом з цукром;
  2. Маса повинна посвітліти і 2 рази збільшиться в об'ємі;
  3. Додати кефір;
  4. Збити 2 хвилини;
  5. Додати соду. У цьому рецепті не використовується оцет, оскільки кефір замість нього гасить соду;
  6. Просіяти борошно через сито і перемішати міксером 1 хвилину;
  7. Обваляти заморожену ягоду в крохмалі;
  8. Додати ягоди в тісто і перемішати, щоб вона рівномірно розподілилася по ньому;
  9. Використовувати посуд з антипригарним покриттям для випікання, якщо її немає, то звичайну форму застелити фольгою і змастити маслом;
  10. Вилити тісто у форму;
  11. Готувати 30 хвилин в духовці при температурі 180 градусів;
  12. Зробити соус для пирога: сметану змішати з 2 ст. л цукру і збити міксером. Готовий пиріг змастити;
  13. Діставати пиріг з форми після охолодження і подавати до столу.

Рецепт шарлотки з замороженої брусницею

Брусниця – це корисна кислувата ягода, яка чудово підходить для випічки. Найшвидший варіант – це бісквітна шарлотка, яку готувати швидко і просто і навіть початківець кондитер з нею впорається.

Інгредієнти:

  • сметана — 1 ст.;
  • брусниця — 1 ст.;
  • яблука кислих сортів — 3 шт.;
  • цукор — 1,5 ст.;
  • яйце — 2 шт. + 1 жовток + 1 білок;
  • розпушувач або сода — 1,5 ч. л;
  • борошно — 1,5 склянки;
  • олія – 1 ст. л;
  • панірувальні сухарі для присипки форми.

Витрачений час: 55 хвилин.

Калорії: 190.

  1. Видалити зіпсовані ягоди і добре помити;
  2. Відкинути на друшляк, щоб стекла вода;
  3. Стекшую ягоду присипати 2 ст. л цукру;
  4. Яблука підготувати: видалити шкірку і насіння, нарізати часточками;
  5. Яйця (2 шт) змішати з 1 жовтком;
  6. Додайте до яєць 1 ст. цукру і міксером збити їх до високої піни.
  7. 2/3 сметани додати до яєць;
  8. Просіяне борошно теж всипати до яєчної суміші;
  9. Тісто має бути густим, але без грудок;
  10. Форму обмазати маслом і присипати сухарями;
  11. Ягоди змішати з часточками яблук, залишивши небагато для прикраси;
  12. Половину тіста вилити у форму, викласти начинку і залити залишками тіста;
  13. Залишки цукру і сметани збити міксером разом з охолодженим білком;
  14. Сметанную суміш вилити зверху пирога, додати ягоди для прикраси і відправити в духовку;
  15. Випікати 35 хвилин шарлотку до готовності при 180 градусах.

Рецепт сирно-вишневої шарлотки

Смак домашнього розсипчастого сиру і стиглої вишні – що може бути краще? Тільки пиріг з цих двох складових! Ця шарлотка вкрай ситна та поживна, з радістю їдять діти, і це хороший спосіб змусити їсти їх нелюбимий сир.

Продукти:

  • сир домашній – 400 гр;
  • вишня без кісточок – 2 ст.;
  • цукор – 1 ст.;
  • борошно – 5 ст. л;
  • манна крупа – 3 ст. л;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • сода – ½ ч. л;
  • пучку солі.

Витрачений час: 1 год.

Калорійність: 250 ккал.

  1. Вишню засипати 1 ст. л цукру і дати насититися;
  2. Сир перетерти через сито разом з цукром;
  3. Додати до сирної маси яйця і дрібку солі разом з содою;
  4. Все гарненько перемішати;
  5. Всипати борошно (бажано просіяне) і додати манку;
  6. Перемішати і дати постояти 15-20 хвилин;
  7. Манка за цей час повинна набрякнути;
  8. Злити з вишень виділився сік і додати ягоди в тісто;
  9. Перемішати;
  10. Нагріти духовку до 180 градусів разом з формою для випікання;
  11. Потім змастити форму будь-яким маслом і вилити в неї тісто;
  12. Випікати 45 хвилин;
  13. Прикрасити вишнею.

Паста з сьомгою — неймовірно смачне блюдо. Ви любите макарони по флотськи? Ви просто не пробували цей рецепт!

Картопляний суп-пюре — густий, насичений і ароматний. Наші підказки допоможуть вам приготувати його правильно.

А ви знаєте як правильно підібрати гарнір до різних видів котлет? Ми підкажемо, що краще всегт поєднується з рибними, м'ясними або овочевими котлетками.

Шарлотка з ягодами в мультиварці

Мультиварка – це універсальний агрегат, який може впоратися не лише з повноцінним обідом на всю сім'ю, але і з випічкою. Недосвідченим господаркам рекомендується готувати пироги в мультиварці, оскільки там вони піднімаються і не пригоряють, рівномірно пропекаясь. Ну а шарлотка з допомогою цього приладу виходить просто чарівною!

Продукти:

  • яйце — 4 штуки;
  • цукровий пісок — 180 гр;
  • крохмаль картопляний — 2 ст. л;
  • борошно — 1 ст.;
  • ягідне асорті (смородина, агрус, малина) — 1 ст.;
  • яблуко — 2 шт.;
  • вершкове масло — 1 ст. л;
  • борошно для присипки.

Необхідний час: 1,5 години.

Калорії: 220.

  1. Цукор висипати у високу форму;
  2. Вбити до цукру яйця і додати масло;
  3. Міксером на високих обертах збивати яйця і цукор до тих пір, поки вони не перетворяться на високу піну (цукор повинен повністю розчинитися);
  4. Крохмаль і борошно змішати, а потім пропустити через сито;
  5. Вмішати суху масу до мокрої;
  6. Яблука очистити від насіннєвої коробки і шкірки, ягоди перебрати і промити;
  7. Ягоди і яблука додати до тесту і добре перемішати;
  8. Чашу мультиварки присипати борошном;
  9. Вилити тісто в чашу мультиварки;
  10. Виставити режим «Випічка» і встановити таймер на 60 хвилин;
  11. Після звукового сигналу акуратно витягти шарлотку і подавати гарячою;
  12. Якщо на мультиварці немає режиму «Випічка», тоді слід випікати пиріг на рекомендованому режимі, який можна знайти в інструкції до приладу.

Ради в допомогу

Шарлотка – це одна з найпопулярніших випічок серед господинь, які рекомендують:

  1. Не готувати додаткові соуси і просочення для пирогів, оскільки ягоди роблять їх досить соковитими і вологими;
  2. Поливати шарлотку рідким медом і прикрашати зверху ягодами і фруктами, які використовувалися для начинки;
  3. Використовувати м'яту для прикраси, оскільки вона робить шарлотку яскравіше і ароматні;
  4. Ягоди для різних пирогів викладати по-різному: одним шаром в якості начинки, розподіляти рівномірно по тесту або робити тільки верхній шар;
  5. Додавати в тісто готові мюслі, щоб надати шарлотці особливий смак і зробити її хрусткою;
  6. Збивати яйця з цукром спочатку на малих оборотах міксера, а потім на високих, щоб піна була максимально високою і пиріг став особливо повітряним;
  7. Заздалегідь відокремлювати білки від жовтків і охолоджувати перші перед збиванням;
  8. Розігрівати духовку мінімум за 15 хвилин до випікання;
  9. Додати для аромату в пиріг: лимонну цедру, корицю, імбир, кардамон і мускатний горіх;
  10. Подавати шарлотку з ягодами необхідно гарячої з морозивом і гарячими напоями.

Дотримуючись цих порад, можна радувати своїх близьких смачною випічкою. А завдяки такій різноманітності рецептів господиня жодного разу не повториться, а пиріг ніколи не набридне!

Що ще почитати: