22 апрель 2019 2 046

Рецепти незвичайного шашлику з печериць

Ми звикли, що шашлик зазвичай готується з різного виду м'яса. Однак останнім часом значно придбав популярність овочевий шашлик.

Особливої пікантності вашій застілля додасть шашлик грибний. Він готується за тією ж технологією, гриби замочуються в заздалегідь приготованому розчині, насаджуються на шампур або шпажку, після чого запікаються.

Завдяки своїй округлої форми, аромату і безпеки печериці – це оптимальний вибір при приготуванні грибного шашлику. Головне, не пересмажити страву, а правильний маринад додасть аромат і соковитість.

Рецепт шашлику з печериць на мангалі
Інгредієнти Кількість
великих печериць - 1 кг
води - 0,5 склянки
рафінованої соняшникової олії - 0,5 склянки
часнику - 3 середнього розміру
свіжих прянощів (кінза, базилік і так далі) - за смаком
томат - 1 великий
столового оцту - 1 ч. л.
солі - за смаком
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 65 Ккал

Прекрасним і незвичайним доповненням до м'ясного шашлику будуть виділяють аромат прянощів смажені на вогнищі гриби.

Спочатку готуємо печериці – промиваємо і просушуємо. У приготуванні цієї страви ми використовуємо печериці великого розміру, тому для кращого маринування попередньо проколюємо їх шпажками.

Готуємо Маринад наступним чином. Часник пропускаємо через часникодавку. Подрібнюємо зелень. Томат ріжемо на маленькі кубики. Все перемішуємо, додаємо оцет, розведений у воді, і солимо. Змішуємо і лише, потім додаємо масло.

До готового маринаду додаємо шампіньйони і акуратно змішати, не пошкоджуючи цілісність грибів. Дати відстоятися суміші 2 години.

Нанизати печериці на шампур. Смажити, перевертаючи шампур над готовими вугіллям від 10 до 20 хв.

Грибочки у фользі на мангалі

Печериці, запечені у фользі на мангалі, будуть особливо соковитими. Якщо зробити ніжний маринад з сметани і часнику, який у поєднанні з ароматними нотками серпанок призведе просто в захват будь-якого любителя шашлику.

Вам будуть потрібні:

  • Печериці середнього розміру – 1 кг;
  • Сметана – 400 мг;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Свіжа зелень;
  • Чорний перець;
  • 0,5 ч. л. куркуми;
  • Сіль за смаком.

Гриби промиваємо під проточною водою, промокаємо вафельним рушником. Цим самим видаляємо надлишки вологи.

Для маринаду подрібнюємо часник і зелень. Все це заправляємо перцем, куркумою і сіллю. До отриманої суміші додаємо сметану. Все ретельно перемішуємо. Маринад готовий.

Обмазуємо їм печериці, рівномірно розподіляємо на отмерянном шматку фольги і загортаємо. Залишаємо на 15 хв, можна і до 1 години. В залежності від того, як скоро підійдуть вугілля на багатті.

Після розмішуєм отриману заготовку на мангалі, для зручності використовуйте решітку від барбекю. Готувати 20 – 25 хв. За 5 хв до закінчення запікання акуратно розгорніть фольгу.

Шашлик, приготований в духовці

Відмінною альтернативою шашлику з печериць на багатті є гриби, приготовлені в духовці. Їх можна запікати в будь-який час року і при несприятливих погодних умовах.

На півкілограма печериць вам знадобиться:

  • Часник – 2 – 3 зубчики;
  • Соєвий соус – 3 ст. л.;
  • Сік лимона – 1,5 ч. л.;
  • Рослинне масло – 3 ст. л.;
  • Паприка – 1 ч. л.;
  • Зелень, переважно кріп – 1 пучок;
  • Трохи солі.

Поміщаємо в пакет з поліетилену або пластмасову ємність з кришкою заздалегідь приготовані печериці, тобто промиті і просушені, ніжки можна видалити за бажанням.

Готуємо заправку. До подрібненої зелені додаємо роздавлений часник, соєвий соус, сік лимона, рослинне масло, паприку і сіль. Все розмішуємо. Потім суміш вливаємо в ємність і ретельно струшуємо. Мінімальний час для маринування 15 хв, максимальна становить 1,5 години.

Після нанизуємо печериці на шпажки. Розмішуєм шпажки таким чином, щоб гриби не стосувалися дна дека і рівномірно запікалися. Для цього кінці шпажок повинні перебувати на піднесених краях жарочного листа.

Випікаємо в розігрітій духовці до 200? протягом 15 хв. Подавати запечені грибочки можна прямо на шпажках, прикрасивши їх свіжою зеленню і шматочками помідорів.

Ще кілька рецептів смачного маринаду для шашлику з печериць

Імбирний

Оригінальним і своєрідним на смак буде шашлик з печериць в маринаді з додаванням імбиру. Його можна готувати на багатті, так і духовій шафі.

Інгредієнти на 500 гр. грибів:

  • Майонез – 250 гр;
  • Паприка мелена – половина чайної ложки;
  • Імбир мелений – половина чайної ложки;
  • Зіра – 1 чайна ложка;
  • Сіль за смаком.

Всі складові ретельно перемішуємо, додаємо печериці, знову збиваємо. Залишаємо маринуватися на 20 хвилин.

Пікантний

Такий маринад додасть вашій страві незвичайну гостроту і свіжу чудову нотку в смакових відчуттях.

На 1 кг середніх за розміром печериць вам знадобиться:

  • 1 стіл. л. кухонної солі;
  • 1 ч. л. чорного перцю;
  • 1 стіл. л. гірчиці;
  • 2 – 3 стіл. л. майонезу.

Всі складові ретельно перемішати. Маринувати в отриманому соусі не менше півгодини. Саме гірчиця додасть шашлику з печериць незвичайний присмак.


Ті, хто любить м'ясо оцінять рецепт шашлику з грудки індички. М'ясо дивно соковите і ніжне.Рецепт диетическиго салату з стеблового селери з яблуком ви знайдете тут.З допомогою простих рецептів сирних тортів ви можете приготувати в домашніх умовах смачний і корисний десерт, детальніше на #deletetag#/retsepty-blyud/vy-pechka/poshagovye-samyh-prostyh-tortov-v-domashnih-usloviyah.html

Корисні поради

  1. Для того, щоб гриби промариновались і запікалися однаково, більш великі екземпляри розріжте навпіл. Зовсім маленькі зовсім не варто використовувати, залиште їх для приготування інших страв;
  2. При нанизуванні печериць, їх можна чергувати промаринованными овочами. Наприклад, товсто порізаною кільцями цибулі, кружечками моркви, помідорами чері і так далі;
  3. Безпрограшним варіантом буде подача шашлику з часниковим соусом. Для цього змішайте 1 склянку сметани або майонезу, на ваш розсуд, з видавленим через часникодавку 1 зубчиком часнику. Такий соус приховає навіть трохи пересушені гриби.

Шашлик з печериць стане оригінальною прикрасою будь-якого застілля і пікніка. Незалежно від того як він буде приготований — на мангалі на шампурах або в фользі або запечений у духовці.

Унікальні маринади для шашлику з імбиром і пікантний приємно здивують ваших гостей. А корисні поради стануть в нагоді будь-якій господині на замітку.

Що ще почитати: