16 июнь 2019 2 437

Як замаринувати і приготувати шашлик на кефірі з свинини

Приємно у весняну теплу погоду, особливо під час тривалих вихідних вибратися з друзями на природу. І яка ж вилазка за місто може обійтися без запашного, смачного шашлику?

Особливою популярністю для приготування цієї страви свинина користується. Це не дивно — саме це м'ясо, завдяки знаходяться в ньому прошарків жиру, під час смаження набуває чудову соковитість і м'який смак.

Давайте розглянемо детальніше такий варіант маринаду для шашликового м'яса, як кефірний.

Як не помилитися у виборі свинини

Як не смачна свинина, ваша заміська поїздка може бути затьмарена невдалим шашликом. І причина цієї прикрої негаразди буде ховатися в неправильно вибраному м'ясі. Адже не кожен шматок, що лежить на прилавку, може підійти для приготування шашлику.

Що ж потрібно враховувати при покупці м'яса:

  1. Відповідні частини туші для вашої мети: корейка, спинна частина, шия, лопатка і грудна частина. Найкращою для шашлику вважається шия. Не беріть ті частини туші, які розташовуються позаду — такий шашлик вийде жорстким і сухим;
  2. Не беріть шматки, на яких занадто багато жиру — такі шматки не дуже приємно їсти. Жир повинен бути в м'ясі, але в помірній кількості;
  3. Краще всього для шашлику брати охолоджену свинину. Парна при приготуванні стане жорсткою, заморожена може, в принципі, підійти для цієї мети, ось тільки купувати таке м'ясо слід в перевіреному місці, інакше ви ризикуєте нарватися на повторно заморожений продукт, який після відтавання вже неабияк розтратить свої смакові якості. Охолоджений шматок відрізнити легко — якщо при натисканні пальцем він дуже швидко повертається у вихідне положення — перед вами м'ясо, яке тільки охолодили, якщо ж шматок пухкий, та ще й виділяє сирий запах — таку свинину явно розморозили;
  4. Беріть тільки свіжий продукт. Шматок молодої свинини має рожевий колір, середніх років — слабкий червоний колір, темно-червоний притаманний пристойно досвідченою свинкам;
  5. Хороше м'ясо не має яскраво вираженого запаху.
Як правильно замаринувати шашлик зі свинини в кефірі
Інгредієнти Кількість
Кефір, 3,2% - пів-літри
Цукор - п'ятнадцять грам
Цибулю - шість штук середнього розміру
Сіль і перець - за смаком
М'ясо - 1,5 кг
Час приготування: 1440 хвилин Калорійність на 100 г: 88 Ккал
Маринування шашлику починається з підготування посуду. Краще всього брати ємність, покриту емаллю або ж скляну. Ще можна використовувати посуд з кераміки.

Кефір робить маринад більш м'яким, в порівнянні з оцтовим. Але не настільки агресивна дія кефіру на свинину призводить до того, що витримувати м'ясо в маринаді доведеться від дванадцяти до двадцяти чотирьох годин. Не потрібно додавати безліч спецій.

Наріжте м'ясо середніми за величиною шматками, стандартно для шашлику.

Цибулю наріжте кільцями змішайте його з м'ясом в ємності.

Прилейте туди кефір і знову перемішайте.

Всипте в суміш цукор і ще раз все перемішайте.

Залиште м'ясо в маринаді постояти приблизно на годину при звичайній температурі.

Приберіть ємність холодильника і залиште мінімум на дванадцять годин маринуватися.

Приготування кефіру маринаду для свинячого шашлику

Рецепт шашлика в духовці — це просто, і також смачно як і на природі якщо знати кілька секретів.

Рецепт швидкого маринаду шашлику з свинини — кращий варіант, якщо часу не вистачає.

Простий рецепт соусу для шашлику з свинини з соковитих томатів. Як приготувати, секрети і поради.

В мангалі на багатті

Найкращий шашлик — це приготовлений на природі з допомогою мангалу, на шампурах. Як же правильно приготувати це смачне блюдо?

У першу чергу потрібно розпалити багаття під мангалом. Для цього беруться сухі гілки, після їх розпалювання багаття додають спеціальний деревне вугілля. Вугілля повинні тліти, а не давати відкрите полум'я.

В цей же час нанизують на шампури м'ясо. Насадка свинини виробляється вздовж волокон, шматки в процесі нанизування стискають (зовсім небагато) долонею. Якщо вугілля в мангалі вже розпечені, то шампури вже можна в нього вкладати.

Тепер залишається тільки періодично перевертати м'ясо до повної готовності. Чим менше відстань від м'яса до вугілля, тим швидше приготується шашлик. Готове м'ясо знімають з шампурів і подають із зеленню і соусами за смаком.

У духовці

Неможливість виїзду на природу не повинна позбавляти вас задоволення насолодитися смаком свинячого шашлику. Приготувати його можна і вдома. Звичайно, у нього не буде смаку м'яса на вугіллі, але сім'ю смачною стравою ви зможете порадувати точно.

Замариновану за наведеним рецептом свинину ви можете чудово запекти в духовці або у формі для випічки, або в рукаві. Можна ще наколювати м'ясо на спеціальні шпажки і запікати. Температуру духовки виставляєте на сто вісімдесят градусів, запікання проводите від години до півтора. Все залежить від віку свині.

Молода свинина готується швидше.

Чим можна урізноманітнити маринад на кефірі

Свинина в кефірі набуває неймовірно м'який смак. Але не всіх може влаштувати маринад з мінімумом спецій. Що ж можна додати до маринаду крім солі і перцю:

  • Часник;
  • Чебрець;
  • Базилік;
  • Орегано.

Але пам'ятайте: не сипте занадто багато спецій — ризикуєте перебити смак свинини і зіпсувати страву.

Маленькі хитрощі

Маринад — найважливіший етап в приготуванні шашлику, адже саме від нього залежить кінцевий смак м'яса. Але і приготування його грає важливу роль. Наводимо кілька корисних порад для цих дій:

  1. Якщо ви все-таки використовуєте м'ясо в заморожуванні, у маринад додайте гірчицю і залиште м'ясо з нею на один або дві години. Це збереже соковитість м'яса. Після чого можете маринувати свинину далі по своєму смаку;
  2. Використання дров в мангалі надає шашлику духмяність;
  3. Збризніть шашлик під час готування вином або водою і він не пересохне.

Тепер ви знаєте, як правильно маринувати шашлик зі свинини в кефірі, скільки і які спеції можна використовувати в ньому і як потім можна приготувати замариновану свинину. І навіть якщо не вдається вибратися за місто, то шашлик цілком можна приготувати вдома.

Завдяки кефирному маринаду ви отримаєте ніжне м'ясо, яке легко можна прожовувати. Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам чудово провести час з друзями і насолодитися чудовим м'ясним блюдом.

Що ще почитати: