31 март 2019 12 806

Шалено смачні рогалики з пісочного тіста для всієї родини

Пісочне тісто — для хазяєчок справжня палочка-виручалочка: швидко і просто готується, подобається як дорослим, так і дітям; поєднується з найрізноманітнішими начинками.

Рогалики з пісочного тіста — чудове ласощі, яке можна подати до різних напоїв: кави, чаю, молока.

Всі перераховані нижче рецепти цього смачного ніжного десерту можуть зайняти гідне місце у скарбничці солодких страв.

Рецепти улюблених солодких рогаликів з пісочного тіста з різними начинками

Повітряні вироби з повидлом
Інгредієнти Кількість
Борошно - 3-4 склянки
Вершкове масло - 200 грам
Кефір - 1 склянка
Сода - 1 чайна ложка
Повидло - 350 г
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 314 Ккал

Повидло — проста і смачна начинка для рогаликів. Випічка з них вийде на славу, всім ласунам сподобається ця повітряна і смачна солодкість.

Приготування:

  1. Масло залишити нагрітися при кімнатній температурі;
  2. Борошно просіяти;
  3. М'яке масло і просіяне борошно вручну розтерти, щоб утворилася дрібна крихта;
  4. Додати соду;
  5. В отриману масу поступово влити кефір і замісити;
  6. Тісто повинне вийти еластичним.

Замісивши тісто і підготувавши начинку, необхідно зробити самі рогалики. Є два способи:

  1. Розкачати тісто тонким шаром (приблизно 4-5 мм) і розрізати трикутниками. На широкий кінчик покласти начинку і загорнути, сформувавши рогалик;
  2. Розділити тісто на невеликі частини, а потім скачати з них кульки. Кожен кульку тонко розкачати. Покласти на отриманий пласт підходить по діаметру кругле блюдо і по ньому обрізати зайве. Отриманий «млинець» розрізати від центру до краю на трикутні сегменти (ріжемо як торт — часточками). На широку нижню частину кладеться начинка і, починаючи з цієї широкої сторони, трикутник згорнути рулетиком.

Запікати сформовані рогалики з повидлом з пісочного тіста в попередньо прогрітому духовій шафі при 200 градусах 20-25 хвилин (вироби повинні підрум'янилася до золотистого кольору).

Розсипчасті рогалики з варенням

Для початку опишемо нескладний рецепт легкого, податливого тесту, з якого вийде чудовий розсипчастий десерт. Інгредієнти: на 400 грам борошна береться стакан сметани і 100 грам вершкового масла. Сіль додається за смаком.

Подробиці приготування:

  1. У гірці просіяного борошна робиться поглиблення;
  2. Щоб додати інші необхідні продукти, борошно має бути не на столі, а в зручній посуді;
  3. У зроблену «ямку» кладеться сметана, потім шматок м'якого масла, не забуваємо трохи посолити масу;
  4. Замісити еластичне пісочне тісто і покласти його на годину, загорнутим у пакет або харчову плівку, в прохолодне місце;
  5. Дістати тісто, приготувати ромбики, як описано в рецепті вище, і покласти на них нежидкое варення, скачати рогаликами. Запекти, як і вироби з повидлом.

Пропонуємо нижче подивитися відео-рецепт таких смачних пісочних виробів не тільки з варенням, але і з горішками:

Вкусняшки на маргарині з соковитою начинкою з ягід або кураги

Фрукти (вишня, абрикоси, малина) додадуть солодкого страві особливий смак і аромат. Соковиті ягоди прекрасно поєднуватимуться з розсипчастою і ніжною пампушкою рогаликів.

Інгредієнти, необхідні для пісочного тіста:

  • 2 склянки борошна;
  • 3 ложки цукру (повні);
  • Маргарин (з холодильника) – 100 грам;
  • 4 столові ложки холодної води.
Особливості начинки в цьому рецепті: свіжі або заморожені ягоди сильно «течуть», тому їх краще поєднувати з іншими продуктами. Щоб начинка не була надто кисла, можна додати трохи варення, повидла, цукру.

Можна використовувати якийсь з представлених нижче на вибір варіантів, а можна підключити фантазію і придумати свій:

  • Ягоди + трохи варення;
  • Чорнослив, курага + малина;
  • Абрикоси + повидло + горіхи + трохи цукру;
  • Курага + чорнослив + горіхи + цукор;
  • Ягоди + шоколад (шматочки).

Готуємо тісто:

  1. Борошно просіяти і змішати з цукром;
  2. У центр покласти холодний маргарин і порубати разом з борошном і цукром в крихту;
  3. У процесі створення тесту («рубки») вливається холодна вода по ложечці;
  4. Сформований грудку тіста загорнути у плівку і відправити на якийсь час в прохолодне місце;
  5. Потім дістати з холодильника, тонко розкачати, розрізати по одному із запропонованих в першому рецепті способів, покласти начинку. Рогалики з пісочного тіста на маргарині з часу будуть готові через 20-30 хвилин при 200 градусах.

До вашої уваги прикріплюємо відео про те, як приготувати чудові рогалики з пісочного тіста на маргарині, аромат і смак яких запам'ятаються вам надовго:

Рум'яні «цукерки» з мармеладом

Десерт з цією начинкою обов'язково припаде до смаку, особливо дітям.

Виходить практично цукерка в тесті.

Увага: виклавши на стіл гаряче, рум'яне, апетитне ласощі, потрібно дочекатися, коли воно охолоне, адже мармелад дуже сильно нагрівається, і начинкою легко обпектися.

Знадобляться продукти:

  • Борошно — приблизно 300 грам або трохи більше;
  • Вершкове масло — 180 грамів;
  • Молоко — 50 грам;
  • Одне яйце (потрібно тільки жовток);
  • Цукрова пудра;
  • Мармелад — 200-250 грам.

Послідовність приготування:

  1. Нарізане масло з холодильника в чашці збити міксером, поки воно не стане пишним;
  2. Поступово до масла додати молоко, жовток, цукрову пудру;
  3. Процес збивання не припиняти, поки не будуть перемішані всі інгредієнти;
  4. Все посолити і починати поступово засипати борошно;
  5. Збивання маси припинити, як тільки в мисці близько віночків міксера почне утворюватися великий клубок;
  6. Після того, як тісто полежить в холодильнику години дві, його можна розділити на частини. Поки з одного шматочка робляться рогалики, інші нехай продовжують охолоджуватися;
  7. Начинка-мармелад використовується і в цілому вигляді, і невеликими шматочками;
  8. Заготовки з пісочного тіста викласти на деко (його можна застелити пергаментом) і поставити в гарячу духовку. Через 30-40 хвилин рум'яне ласощі буде готове до вживання.

Готові пісочний рогалики з мармеладом посипати цукровою пудрою.

Смачне ласощі на сметані з маком

Солодка випічка з маковою начинкою підійде і для легкого перекусу, і для чайних посиденьок.

Наявність сметани в рецепті рогаликів допоможе отримати тісто особливої еластичності, а вершкове масло додасть йому м'якості.

Знадобиться:

  • Борошно — 400 грам;
  • Сметана — 200 грам;
  • Вершкове масло — 200 грам;
  • Одне яйце;
  • По 1/3 чайної ложки солі і соди.

Необхідне для начинки:

  • Пачка маку;
  • Гаряча вода (півсклянки);
  • Цукор (одна столова ложка на 100 грам маку).

Основи приготування ніжних по структурі пісочних рогаликів на сметані з маком:

  1. Шматок холодного вершкового масла подрібнити в крихту. Для цього можна використовувати кухонний комбайн з насадкою «ніж» або ж звичайний ніж;
  2. У чашку до масла додати всі інші продукти: сметану, яйце, соду. Поступово акуратно всипати борошно. Масу посолити;
  3. Пісочне тісто не потрібно замішувати «круто». Воно повинно бути нелипким, еластичне;
  4. Поки тісто «дозріває» в холодильнику, готується начинка з маку. Мак потрібно запарити. Його заливають окропом, посуд накривають і залишають на 5-10 хвилин;
  5. Потім воду потрібно злити, додати цукор, перемішати. Замість цукру використовується цукрова пудра або мед;
  6. Тепер вибираємо будь-який з двох способів ліплення виробів (які описані в першому рецепті) і ліпимо рогалики;
  7. Розігріти духовку. Викласти Рогалики на деко і випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Погодьтеся, не завжди хочеться довго вимішувати тісто, формувати вироби і випікати їх по годині в духовці, просто вирішивши побалувати себе чимось солоденьким. Тому є більш спрощені рецепти десертів. Популярний тістечко «Картопля» з печива: унікальні рецепти. Навіть випікати не доведеться, а в готуванні може бути задіяна вся сім'я!

А може вам хочеться ніжного десерту? Тоді італійська панакота — те, що вам потрібно. Зайдіть сюди, щоб дізнатися докладний рецепт її приготування.

Іноді жіночий організм подає дивні сигнали: то йому хочеться солодкого, то солоного подавай. І справа не в вагітності аж ніяк! Просто жінки так влаштовані. І ось десерт готовий, а що з солоним робити? Пропонуємо приготувати пасту з морепродуктами в вершковому соусі, рецепт якої знаходиться в цій кулінарній статті. Неймовірно смачно!

Кілька корисних порад

Зверніть увагу на деякі корисні рекомендації:

  • Щоб пісочне тісто вийшло ніжним і розсипчастим, його не потрібно сильно місити. Важливо стежити за кількістю борошна: якщо буде більше, ніж потрібно, вироби з нього виходять твердими;
  • Інгредієнти, якщо в рецепті немає зворотних вказівок, використовують холодними;
  • Не варто пропускати етап охолодження тіста. Це вплине на смак рогаликів в цілому;
  • Зверху готові рогалики посипають цукровою пудрою або поливають розтопленим на водяній бані шоколадом;
  • Будь-яку рідку начинку — варення, соковиті свіжі фрукти — легко загущатися, додавши товчені горіхи.

Легкий, ніжний десерт разом з кавою можна подати на сніданок, не зайвим буде він і до чаю, наприклад, після вечері, а разом з молоком прекрасно підійде в якості полудня. Рогалики можна купити і в магазині, але домашня випічка все одно буде смачніше й пахучіше. Тим більше, що з приготуванням розсипчастою основи впорається будь-який бажаючий, підготувати начинку теж не складе ніяких труднощів.

А зараз хочемо з вами поділитися чудовим рецептом рогаликів з пісочного тіста без начинки. Це на випадок, якщо у вас вдома не знайшлося нічого підходящого для начинения цих виробів хрустких. Дивимося відео:

Що ще почитати: