15 июнь 2019 1905

Рецепти сирного крему для торта: широкий вибір і покрокове приготування

Одним з самих кращих кремів в кулінарії заслужено є сирний.

Свою популярність він отримав, в першу чергу, завдяки корисності, чого не скажеш про інших кремах.

До того ж, він має більш низьку калорійність, ніж його «побратими», а тому його особливо люблять дівчата, що стежать за своєю фігурою.

Рецепт класичного сирного крему
Інгредієнти Кількість
жирного сиру (якщо магазинний – не менше 9% жирності) - 250 г
вершкового масла - 50 г
цукрової пудри - 300-400 г
ванільного екстракту - одна чайна ложка
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 330 Ккал

Самий простий у приготуванні – це, безсумнівно, класичний крем.

Ви завжди зможете його застосувати як в тандемі з тістечками, тортами, так і в якості доповнення до свіжих фруктів.

У приготуванні сирного крему для торта за класичним рецептом все досить просто, основне правило – дотримуватися послідовності.

Так, спочатку сир змішати з екстрактом ванілі і додати в нього масло.

За допомогою міксера (режим середньої швидкості) збити гарненько до стану однорідності.

Потім додайте цукрову пудру.

Бажано просіяти, щоб уникнути попадання в суміш різних смітинок, які можуть все зіпсувати.

Насипаючи її в масу, перемішуйте поступово ложкою.

Коли вся пудра на місці, збийте в міксері все так же в режимі середньої швидкості.

Класичний сирний крем для торта готовий до вживання і подачі.

Радимо також звернути увагу на сирно-масляний варіант:

Чудовий сирно-вершковий тандем

Навряд чи можна відшукати що-небудь ніжніше на смак, ніж сирно-вершковий крем для торта.

Крім свого дивовижного смаку, він досить легкий і має саму низьку калорійність.

Інгредієнти для його приготування дивно прості:

  • 200 гр. знежиреного сиру;
  • 200 мл густих вершків;
  • 1 ч. ложка ваніліну;
  • 100 гр. цукрового піску.

Для початку необхідно перетерти сир, щоб він став суцільною масою.

Зробити це простіше простого за допомогою блендера.

Потім змішайте вершки з цукром і ложкою ваніліну.

Також збийте.

Повинна вийти добротна густа піна.

Сирну масу змішати з цією піною.

Ніжний сирно-вершковий крем для торта готовий.

Якщо помістити його в чашу і присипати зверху шоколадною стружкою, то такий десерт може виступати як цілком самостійне блюдо.

У відеозапису у вас є можливість побачити докладно весь процес готування:

Ніжний сирно-сметанний крем для торта

Такий крем, як і попередній, має ніжну структуру, хоч і більш густу по своїй консистенції.

Простий у приготуванні, а вже інгредієнти і поготів просто дістати:

  • 400 гр. сиру (підійде сир 5% жирності);
  • 3 ст. л. сметани;
  • пакетик ваніліну;
  • цукор (за смаком, якщо хочете дієтичний варіант, можна взагалі не додавати).

Змішайте сир і ванілін.

Цю масу потрібно збити до утворення однорідної консистенції.

Робити це краще та швидше з допомогою міксера, щоб у підсумку не було створено ніяких грудок.

Сюди ж влити сметану і продовжити збивати в міксері ще хоча б дві хвилини.

Прослеживайте, щоб маса була повністю однорідна.

Коли суміш готова, їй потрібно охолонути деякий час.

Для цього надішліть її хоча б на 30 хвилин в холодильну камеру.

Пропонуємо подивитися інший спосіб готування ніжного крему на основі сметани та сиру:

Десертний сирно-йогуртовий крем

Приготування цієї чудесної маси, як і інших, дуже просто і доступно будь-якому обивателю.

Інгредієнти не надто відрізняються:

  • 400 гр. густих вершків;
  • 250 гр. жирного сиру;
  • 200 гр. йогурту без добавок;
  • пакетик ваніліну;
  • 3 ст. ложки цукру.

Для початку, як і у всіх вище описаних рецептах, необхідно взятися за перетирання сиру.

Скористайтеся міксером або блендером, ну або зверніться до старим бабусиним способом – протирання через сито.

До сиру додати весь йогурт, ванілін і добре збити.

Звичайний же цукор з'єднати разом з вершками і збити так, щоб вийшла гарна, міцна піна.

З'єднайте дві маси в одну і крутите сильно міксером, аж поки кремова консистенція не стане повністю однорідною.

Сирно-йогуртовий крем для торта готовий.

Його також, як і сметанний, рекомендується відправити на деякий час в холодильну камеру.

Покрокові рецепти тортів

Такі десерти користуються особливою популярністю в середовищі ласунів, адже вони крім того, що мають неповторний смак, так ще і шалено корисні завдяки вітамінам, які знаходяться в сирі.

Як ви вже зрозуміли, сирний крем – один з найпростіших і найдоступніших.

Саме тому і саме приготування тортів на його основі – наука проста і цілком здійсненна при бажанні.

Млинцевий торт з сирним кремом

Мало хто знає про те, що млинці можна вживати не тільки поодиноко з медом або джемом.

На їх основі можна творити справжні кулінарні шедеври.

Один з них ми спробуємо приготувати разом.

Для млинцевого тіста вам знадобиться:

  • 3 яйця;
  • 3 склянки молока (підігрітого);
  • ч. л. цукру;
  • щіпка соди;
  • 2 ст. борошна;
  • сік одного лимона;
  • олія (для обжарювання).

Для смачного крему-наповнювача:

  • 400 мл сметани або густих вершків;
  • 400 гр. сиру (можна використовувати і солодку сирну масу);
  • 15 гр. цукрової пудри;
  • сік половини буряків.

Приготування торта ділиться, як ви вже зрозуміли, на два етапи: приготування тіста/крему і випікання млинців.

Для початку необхідно зробити правильне тісто.

Гарненько збийте цукор і яйця так, щоб вийшла повітряна маса.

Якщо немає міксера, то потрібно інтенсивно працювати віночком, щоб вийшла правильна консистенція.

Потім поступово додати борошно сюди.

Далі – черга теплого молока.

Намагайтеся всі додавати поступово, іноді чергуючи: борошно – молоко – борошно – молоко.

Гарненько все перемішайте, щоб не залишилося грудочок.

Звичайно, краще, якщо робити це замість вас міксер.

Чергу розпушувача: погасіть соду лимонним соком і скинути в загальну миску.

Тепер прийшла пора замішати до всіх інгредієнтів масло.

Перемішуйте до пори, поки консистенція даної суміші не почне набувати вигляд густої сметани.

На змащену маслом сковороду викладіть за допомогою ополоника першу порцію тіста (непотрібно набирати занадто багато, щоб млинці не виходили занадто товстими).

Таким чином випікайте млинці з усієї кількості приготовленої млинцевої маси.

Поки борошняні вироби будуть охолоджуватися, приготуйте сирний крем.

Замішайте всі інгредієнти, крім соку буряка.

Коли крем буде готовий, розділіть його навпіл в різні миски і в одну з них замішайте сік буряка.

Вийде гарна суміш червоного кольору.

Нарешті, можна приступати до складання торта.

Змащувати млинці необхідно по черзі: спочатку білим, потім червоним.

Так десерт знайде більш симпатичний вигляд.

Коли збірка завершиться, відправте його на невеликий проміжок часу охолодитися.

Ось ще один відео-рецепт оригінального і дуже красивого млинцевого ласощі:

Сирний бісквіт

Навіть вдома можна спекти бісквітний торт з сирним кремом без чиєїсь сторонньої допомоги, який буде набагато краще його фабричних побратимів.

Для тіста вам потрібно:

  • яйця — 4 шт.;
  • стакан цукру без гірки;
  • пакетик ваніліну;
  • кілька абрикос (можна використовувати консервовані);
  • 1 ст. борошна;
  • ч. л. розпушувача;
  • сіль на кінчику ножа.

Для крему:

  • сир — 300 гр.;
  • цукрова пудра — 300 гр.;
  • 100 мл жирної сметани.

Для насиченості бісквіта знадобиться абрикосовий сік.

Спочатку готуємо тісто.

Збиваємо (так легше) або протираємо яйця з ваніліном, сіллю і цукром в дуже густу і міцну піну (маса поступово густіти).

Після того, як піна, що утворилася, поступово всипте борошно і розпушувач, а потім прокрутіть міксером до рівною і гладенькою консистенції.

Відправте його в спеціальну ємність для випічки і відразу ж в духову камеру, яка повинна бути розігріта до 190 градусів.

Готовність можна перевіряти за допомогою зубочистки.

Поки готується випічка, можна зробити крем (використовуйте технологію як і в рецептах вище).

Коли бісквіт досягне готовності, остудіть його і розріжте поперек на дві частини.

Кожну з них потрібно як слід просочити сиропом.

Першу частину коржа змастіть багато кремом, зверху – нарізані консервовані абрикоси, покрийте їх ще невеликим шаром крему і накрийте другою частиною бісквіта.

Залишилися намажте кремом торт рівномірно з усіх боків.

Для подачі рекомендується посипати тертим шоколадом.

Приємного апетиту!

Перед переходом до наступного рецептом пропонуємо подивитися цікавий варіант шоколадного бісквіту з коньячно-кавової просоченням:

Шоколадний торт з сирним кремом

Такі десерти особливо гарні в тандемі з начинкою з сиру.

Даний рецепт феноменально простий у виготовленні, при тому, що витрати на інгредієнти мінімальні.

Для коржів необхідно:

  • 250 гр. вершкового масла;
  • 200 гр. чорного шоколаду;
  • стакан цукру;
  • 2 пакетика ванільного цукру;
  • 6 яєць;
  • 4-5 ст. л. борошна;
  • по дрібці солі і соди.

На крем:

  • 400 гр. сиру;
  • 3 ст. ложки сметани;
  • жирні вершки — 20 гр.;
  • цукор (за смаком).

Спочатку потрібно приготувати крем (технологія та ж) і поставити його в холодне місце (можна навіть винести на балкон, якщо він у вас є, тільки накрити кришкою) або в холодильну камеру, щоб він встиг охолонути.

Тепер до коржам.

Увімкніть повільний вогонь і на нього поставте сотейник з шоколадом і маслом, акуратно помішуючи, дочекайтеся, поки маса набуде рідку консистенцію.

Сюди ж вмішайте ванільний цукор і ще раз ложечкою акуратно перемішайте.

Вимкніть вогонь, дайте охолонути.

Яйця перемішати з сіллю, водою і цукром.

Збийте, щоб вийшла густа піна.

В отриману масу поступово введіть борошно, постійно перемішуючи.

Сюди ж влийте і охолоджену шоколадну суміш.

Розділіть загальну масу тесту навпіл і випікайте коржі в духову камері при температурі приблизно 180 градусів 15-25 хвилин.

Нарешті, змастіть коржі кремом і відправте в холодильну шафу настоятися, краще на ніч.

Торт з черемхового борошна з наповнювачем з сиру

Ще один приголомшливо простий у приготуванні десерт з легким смаком мигдалю, який дає черемхова борошно.

Для тіста:

  • 60 гр. черемхового борошна;
  • 150 гр. йогурту без добавок;
  • 150 гр. борошна;
  • сода на кінчику ножа і оцет (розпушувач);
  • 2 яйця;
  • цукор — 3 ст. ложки.

Для крему:

  • 360 гр. сиру або сирної маси;
  • 200 гр. цукрової пудри (якщо маса з сиру солодка, можна без неї);
  • пакетик ваніліну;
  • 50 гр. вершкового масла.

Попередньо необхідно залити черемхове борошно йогуртом і залишити на 1,5 – 3 години, щоб вона як слід набухла.

Жовтки збити з цукром, білки – окремо в пишну піну.

Змішати всі інгредієнти, додавши звичайну муку і розпушувач.

Викласти у форму для випічки і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів.

Готовність можна перевіряти зубочисткою або сірником.

Поки коржі запікаються, можна підготувати крем.

Готові вироби розрізати поперек на дві частини і кожну з них промазати багато масою як всередині, так і зовні.

Готовий черемховий торт з сирним кремом залишити на кілька годин у холодильнику, щоб він настоявся як слід.

Горохова каша в мультиварці: особливості приготування страви. Крупи, поза сумнівом, дуже корисні, але і про бобових забувати не потрібно. Якщо знати всі нюанси, то горох можна приготувати дуже смачним.

Тут представлені різні рецепти грибного соусу з печериць. Експериментуйте на кухні і внести новизну у ваші страви!

Дізнайтеся в цій статті які є засоби народної медицини для схуднення, як їх застосовувати і що кажуть люди, які пробували худнути з їх допомогою.

Поради від досвідчених кондитерів

  1. Якщо потрібно, щоб кондитерський виріб вийшло більш пишним і повітряним, його необхідно наситити як слід повітрям. Для цього просеивайте борошно ще на першому етапі її підготовки.
  2. При приготуванні завжди необхідно стежити за начинкою. Її консистенція не повинна бути занадто рідкою, щоб з десерту не випливати.

Як бачите, кожен може приготувати свій власний торт з сирним кремом, який цілком може скласти конкуренцію фірмовому фабричному.

Крім того, готування будь-якого десертика – це завжди захоплююче заняття і величезна майданчик для прояву фантазії.

Ви можете не зациклюватися на тортики і приготувати, наприклад, відмінні профітролі з сирним наповнювачем, як у відео нижче:

Що ще почитати: