21 май 2019 12 794

Як приготувати крем зі сметани і згущеного молока для торта

Кожен пам'ятає зі свого дитинства, що найкраща насолода — це крем. Занурити палець у миску з ним або потім доїдати залишки з ложки — це було справжньою насолодою. І вже якщо крем так хороший, сам по собі, те, що він робить з десертів!

Торти, еклери та інші тістечка стали улюбленими стравами сластьон завдяки крему. Рецептів виготовлення його безліч. Одні прості, інші складні. Але навіть якщо хочеться блиснути кондитерськими талантами, починати краще з перших. І тут на допомогу приходить інгредієнт, який гарантує успіх — згущене молоко.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
згущеного молока (ГОСТ) - 1 банку
сметани - 200 г
ваніліну - 1 пакетик
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 285 Ккал

Розглянемо приготування крему зі сметани і згущеного молока для торта покроково.

Крок №1

Викласти в миску сметану. Якщо вона має малу жирність (15 – 20%), сметану заздалегідь відкинути на марлю і віджати сироватку (прим. – це підвищить щільність крему).

Крок №2

Відкрити банку згущеного молока і для початку додати до сметані тільки половину. Потім досипати трохи ванілі.

Крок №3

Перемішати згущене молоко зі сметаною і спробувати крем на солодкість. Додавати залишки згущеного молока поступово, поки крем не досягне достатньої солодощі. Він повинен бути однорідним.

Крем із згущеним молоком, маслом та сметаною для торта

Інгредієнти:

  • 200 гр вершкового масла;
  • 0,5 банки згущеного молока;
  • 200 гр 30-процентної сметани;
  • 300 гр волоських горіхів.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 498 Ккал/100 гр.

Для приготування крему масло треба спочатку трохи розм'якшити, тобто. Просто потримати його 20 – 30 хвилин на столі при кімнатній температурі.

Потім його потрібно покласти в миску, додати до нього згущене молоко і збити міксером (прим. – згущене молоко краще додавати поступово, щоб контролювати рівень солодощі).

Наступний крок – додавання сметани. Ще раз збиваємо до однорідної консистенції. Останній штрих – це волоські горіхи. Подрібнюємо їх і додаємо в майже готовий крем.

Все ще раз добре перемішуємо і крем готовий. Він відмінно підходить для бісквітних коржів.

Сметанний крем із згущеним молоком і желатином

Інгредієнти:

  • 200 гр сметани (20%);
  • 10 гр желатину;
  • 100 гр меленого цукру (пудри);
  • 50 мл води;
  • 1 ч. ложка ваніліну.
  • 1 банку згущеного молока.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 202 Ккал/100 гр.

Желатин залити водою, залишити на 15 – 20 хвилин, щоб він набух. Після цього миску з отриманою масою ставимо над каструлькою з окропом і на водяній бані остаточно розчиняємо. Желатин треба постійно помішувати і не давати йому закипіти, інакше желатин втратить всі свої властивості.

Поки желатин остигає, саме час збити сметану з ваніліном, цукровою пудрою і згущеним молоком. Кількість інгредієнтів можна зменшувати або збільшувати за бажанням і за необхідності.

Маленький секрет: щоб сметанна маса вийшла повітряної, посуд, в якій ви будете її збивати, потрібно хвилин на 30 залишити в морозильній камері.

Пора додавати желатин. Вливати його в сметанную суміш треба тонкою цівкою, одночасно збивати масу. Коли вона стане однорідною, крем готовий і їм можна мазати коржі.

Сметанно-сирний крем з молоком сгущенны

Інгредієнти:

  • 400 гр сметани;
  • 30 гр желатину;
  • 400 гр сиру;
  • 300 гр вишні;
  • 200 гр цукру;
  • 1 ч. ложка ванілі;
  • 1 банку згущеного молока;
  • ½ Склянки води.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 168 Ккал/100 гр.

Спочатку видаляємо всі кісточки з вишень і посипаємо ягоди цукровим піском. За допомогою блендера робимо вишневе пюре. До нього додаємо сир (5% жирності), ванілін і знову все перемішуємо можна блендером або міксером.

Желатин залити теплою водою. Його потрібно залишити на 15 хвилин і дати йому набрякнути. Розтоплюємо його до повністю рідкого стану на водяній бані, не доводячи до кипіння, і постійно помішуємо. Желатин повинен остудитися.

Тільки після цього його потрібно обережно тонкою цівкою вливати в сирно-вишневу заготівлю, додаємо сметану, згущене молоко за смаком і гарненько розмішуємо. Приготовлений крем додасть ідеальний смак бисквитному торту.

Торт «Їжа Богів» — спробуйте приготувати неймовірно смачний і незвичайний десерт, який вразить вас своєю ніжністю.

Читайте як приготувати куряче філе в сметані — це робить курку ще цікавіше і смачніше.

Подивіться наші рецепти з фото смачних кексів з родзинками, ми зібрали кращі варіанти.

Крем-брюле з сметани з вареним згущеним молоком

Інгредієнти:

  • 500 г нежирної сметани;
  • 1 банку вареного згущеного молока;
  • 1 ч. ложка ваніліну.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 328 Ккал/100 гр.

На відміну від попередніх рецептів для приготування цього наповнювача потрібна готова варена згущене молоко. Саме вона і надає йому смак класичного крем-брюле. Згущене молоко не обов'язково купувати в магазині.

Її можна зварити самим, буде не гірше. Робиться це дуже просто. Банку згущеного молока потрібно просто покласти у воду, поставити на плиту і варити протягом двох годин. Води в каструлі має бути достатня кількість, тому, при її выкипании, варто додавати окропу.

Вареного згущеного молока потрібно дати охолонути. На це піде хвилин 30 — 40. Після цього можна приступати до приготування крему. Маніпуляції будуть прості. Потрібно лише варене згущене молоко змішати зі сметаною.

Оскільки згущене молоко стає дуже густий, краще брати сметану середньої жирності. Маса збивається до отримання пишної консистенції.

Корисні поради

Крем зі згущеного молока і сметани, можна сказати, зазвичай готуються простіше, ніж інші. Однак їхні рецепти можна ускладнити і тим самим зробити оригінальними, експериментуючи з додаванням різних інгредієнтів: сиру, сметани, фруктів і так далі. Але як би крем не ускладнювали, принципи його приготування для всіх способів і рецептів залишаються одними.

  1. Як правило, в приготуванні «згущеного» крему беруть участь 2 до 5 інгредієнтів. Температура у всіх повинна бути однакова, щоб вони краще змішувалися.
  2. Якщо в наповнювачі ви вирішили використовувати ягоди і фрукти, то важливо, щоб вони були свіжі, навіть без ознак гнилі. Інакше смак буде зіпсований.
  3. Зверніть увагу, що крем з фруктами не може зберігатися довго, так як фрукти — швидкопсувний продукт. Такий наповнювач потрібно застосувати відразу. Якщо він залишився після змащування торта, можна використовувати його в якості солодкої пасти для печива.
  4. Готувати крем можна в глибоких мисках практично з будь-якого матеріалу: пластик, алюміній, емальоване залізо. Однак якщо масу потрібно нагріти, про алюмінії не може бути й мови. Краще тоді готувати солодощі в пластиковій або емальованому чашці.
  5. Збивати кремову масу краще міксером. Дуже популярні сьогодні блендери, на жаль, не зроблять крем повітряним.
  6. Потрібно відразу визначитися зі смаком пасти і в залежності від цього вибирати згущене молоко. Воно буває трьох видів: класичне з цукром, варене, а може бути з кавою, какао, цукром або ваніліном.
  7. Вибирайте якісні продукти. При купівлі згущеному молоці обов'язково шукайте банку на значок ГОСТ і уважно вивчайте склад.

Тільки з якісних продуктів можна зробити хороший крем зі сметани і згущеного молока для торта. Ну і, звичайно, треба готувати з душею. Тоді успіх забезпечений.

Що ще почитати: