30 март 2019 16 434

Торт Графські руїни зі сметаною: шедевр своїми руками

Торт Графські руїни далеко не новинка на сьогоднішній день.

Проте не втрачає популярності і по сей день, так як не вимагає особливої кулінарної підготовки і якихось хитромудрих інгредієнтів.

В той же час гарантує вам незабутні смакові відчуття.

Історична довідка

Історію цього кулінарного шедевра досконально простежити складно, проте існує думка, що його рецептура пішла від класичного «Київського» торта, рецептура якого була розроблена на Київській фабриці з виробництва тортів імені Карла Маркса, ще в далекому 1965 році.

На цій фабриці багато експериментували з цим шедевром, і як свідчить легенда, в слідстві одного з експериментів народився торт під назвою «Графські руїни».

Що можна сказати напевно, це те, що сама назва цього ласощі тісно пов'язане з його зовнішнім виглядом, адже дійсно правильно приготований торт нагадує купу уламків колись розкішної садиби.

При цьому страва виглядає дуже апетитно!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - 2 шт.
сметани будь-якої жирності - 200 грам
борошна - 1,5 склянки
цукрового піску - 1 склянка
соди, попередньо гашеного оцтом - 2 чайні ложки
какао - 2 столові ложки
вершкове масло - для змащування форми
цукор-пісок для крему - 1 склянка
густа сметана для крему - 0,5 кг 20-25% жирності
ванілін для крему - за смаком
какао для глазурі - 4 столові ложки
цукру для глазурі - 4 столові ложки
вершкового масла для глазурі - 100 грам
20-25%-ой сметани для глазурі - 4 столові ложки
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 385 Ккал

Спочатку збиваємо цукор, яйця і сметану, поступово підмішуючи борошно, і в кінці додаємо соду.

Тісто виходить ллється.

Даємо постояти готовому тісту 30 хвилин.

Потім відокремлюємо 1/3 від всієї маси і виливаємо отримане тісто у форму, перш змащену вершковим маслом.

Випікаємо при температурі 180-200 градусів близько 15-20 хвилин, в залежності від духовки.

Готовність бісквітного коржа завжди можна перевірити зубочисткою.

У тісто додаємо 2 столові ложки какао, перемішуємо і також розбиваємо на дві частини.

Після чого випікаємо в 2 прийоми 2 шоколадних коржа.

Поки печуться коржі, ми робимо крем.

Для цього змішуємо наші інгредієнти міксером або блендером.

Цукор при збиванні повинен повністю розчиниться в сметані.

Крем повинен вийти густий.

Відразу після приготування ставимо крем в холодильник, він повинен дійти.

Готові коржі з какао нарізаємо трикутниками або квадратами (хоча в принципі це може бути абсолютно будь-яка форма, аж до розламаних руками хаотичних шматочків).

Ці фігурки мачає в густий крем і хаотично укладаємо на світлий корж, так щоб вийшло подобу гірки.

Залишки крему акуратно виливаємо зверху.

Потім готуємо глазур.

Для цього змішуємо всі складові глазурі і ставимо їх на водяну баню.

Доводимо до кипіння і вимикаємо (кип'ятити не потрібно).

Вона повинна вийти густа і глянсова.

В кінці поливаємо цієї глазур'ю торт і посипаємо горіхами.

Після — ставимо в холодильник на ніч або хоча б на пару годин.

Всі етапи приготування докладно представлені в наступному відео:

Деякі секрети кондитерів

Горішки для посипання торта Графські руїни можна брати будь-які, ґрунтуючись на своєму власному смаку.

Однак у класичному рецепті це все ж волоські горіхи, злегка обсмажені на сухій сковороді.

Якщо в кінці обсмажування додати цукровий пісок, то горіхи приємно закарамелизируются.

Також їх можна сипати не тільки зверху, але і при складанні торта.

Іноді допускаються такі варіації:

  • кубики, вимочені в сметанному кремі, які ви викладаєте на цілісний корж можна чергувати з фруктами, наприклад, кружальцями ківі або шматочками полуниці;
  • замість глазурі можна використовувати топлений шоколад;
  • присипкою, крім горіхів, може послужити кокосова стружка, чорнослив, курага та родзинки;
  • якщо сметанний крем вийшов дуже рідкісний, врятувати ситуацію може згущене молоко високої жирності, доданий в крем в невеликій пропорції.

При бажанні такий десерт дуже легко приготувати в мультиварці з використанням цього ж рецепту.

Для випікання коржів використовується меню «Випічка» 50 хвилин.

Є ще один варіант торта Графські руїни, до складу якого входить безе і масляний крем.

Рецепти соковитою курячої печінки в сметані — це відмінний корисний вечеря і навіть сніданок. Страва може бути як окремими, так і в парі з гарніром.

Не часу возитися на кухні? Як раз для таких кулинарок були придумані ледачі страви. Ось, наприклад, ліниві голубці, рецепт яких можна подивитися тут. Швидко і ситно — це якраз те, що необхідно людині, нерасполагающему великою кількістю вільного часу.

Змогли б ви заради фігури пити тільки воду? Поки будете обдумувати відповідь, пропонуємо почитати про питну дієті 30 днів в наступній статті.

Між господинями розпалюються інтернет-дебати на тему якою рецепт торта безейный або бісквітний є класичним.

Ці суперечки в деякій мірі нагадують, що первинне яйце чи курка.

Однак це вже дещо інша історія..

Фантазуйте і можливо цей торт, який став вже класикою жанру, під вашими умілими руками стане ще смачніше і отримає нове дихання.

Приємного вам апетиту!

Раз вже ми торкнулися теми безейного варіанту, то ось вам відео-рецепт з покроковими інструкціями:

Що ще почитати: